Home > Clubbing > Clubbing Preview

CLUBBING PREVIEW

MOODMUSIC (ΜΕ SASSE & PHONOGENIC) V.S. DIEB AUDIO
Kαι η καρδιά της Βερολινέζικης techno house χτυπά στην καλοκαιρινή Αθήνα


DJ & PRODUCER SASSE

Μια άκρως χορευτική techno house βραδιά κατευθείαν από το Βερολίνο περιμένει τους επισκέπτες του Ammos Club το Σάββατο, 24 Ιουλίου. Ο βετεράνος DJ Sasse και ο απρόβλεπτος Phonogenic θα μας μεταφέρουν την αύρα της Moodmusic και θα αναμετρηθούν με τους δικούς μας Stel και John Dalagelis, ιδρυτές της Dieb Audio, μίας από τις πλέον δραστήριες ανεξάρτητες Eλληνικές δισκογραφικές εταιρείες.

Ο Φινλανδός Klas Lindblad, ευρέως γνωστός ως Sasse, ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική από τη δεκαετία του ‘80, ενώ την ηλεκτρονική σκηνή γνώρισε και αγάπησε κατά τη διάρκεια των ‘90s. Πιο συγκεκριμένα, ήταν υπεύθυνος του πρώτου house club που λειτούργησε στην πατρίδα του (Turku, 1992-96) και παράλληλα εμφανιζόταν συστηματικά ως guest στα σημαντικότερα εγχώρια parties.

Η δραστηριότητά του σύντομα επεκτάθηκε και στη μουσική παραγωγή με τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του να κυκλοφορούν από τη Sähkö / Puu με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Freestyle Man. Πρόκειται για tracks που σημάδεψαν το Σκανδιναβικό house ήχο και σήμερα θεωρούνται εξαιρετικά σπάνια και δυσεύρετα.

Το 1996 ήταν η χρονιά που δημιούργησε τη Moodmusic και κυκλοφόρησε το "Sasse Presents...", ένα 4 track EP με επιρροές τόσο από το NYC, όσο και από τη Detroit house, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της φήμης τόσο του Label, όσο και των καλλιτεχνών του σε πανευρωπαικό επίπεδο.
Το 1999 ο Sasse αποφάσισε να μεταφερθεί στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να αναλάβει το residency στο δημοφιλέστατο Robert Johnson club, όπου από το 2000-2003 γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τις βραδιές “Finnish First“.

Η επόμενη κίνησή του περιλάμβανε μία ακόμα μετακίνηση, αυτή τη φορά στο Βερολίνο, καθώς και τη δημιουργία της μουσικής πλατφόρμας Sunday Music (2003), από όπου διένειμε τις παραγωγές του μαζί με τον Henrik Schwartz. Παράλληλα, ο Sasse προχώρησε στην ίδρυση της Must! Records με στόχο τη δημιουργία μουσικής με στοιχεία από διάφορα είδη, όπως οι disco, italo και chicago house.

Το 2005 τέθηκαν επίσημα σε λειτουργία τα BlackHead Studios και σε συνεργασία με τους Ewan Pearson και Filippo "Naughty" Moscatello ο Sasse ξεκίνησε την επεξεργασία του πρώτου του album, "Made Within The Upper Stair Of Heaven. Η κυκλοφορία του πραγματοποιήθηκε το 2006 από τη Moodmusic και απέσπασε θετικές κριτικές, αλλά και την ενθουσιώδη ανταπόκριση των clubbers στα dance floors. Τα singles που αγαπήθηκαν περισσότερο ήταν τα "Soul Sounds", "Losing Touch" (που περιλαμβάνουν τα χαρακτηριστικά φωνητικά της Kiki) και "Up To You”.

Το 2007 πραγματοποίησε μία ακόμα ξεχωριστή συνεργασία. Πρόκειται για το περίφημο project "It’s All True", για το οποίο ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Tracey Thorn και η ομάδα παραγωγής του Sasse, Darshan Jesrani και Ewan Pearson. Κυκλοφόρησε με το album του πρώτου, "Out Of The Woods", περιλάμβανε remixes των Martin Buttrich, Kris Menace και Escort και κατόρθωσε να αναδειχτεί σε ένα από τα μεγαλύτερα καλοκαιρινά hits του 2007.

Την επόμενη χρονιά ο Sasse ολοκλήρωσε το album "Toinen" αποδεικνύοντας ότι οι καλλιτεχνικές του δεξιότητες είχαν εξελιχτεί περαιτέρω υπερβαίνοντας τα συμβατικά όρια της χορευτικής ηλεκτρονικής σκηνής. Πράγματι, το Toinen και τα τρία singles του «αγκαλιάστηκαν» από την παγκόσμια και άκρως επιλεκτική dj κοινότητα.

Η καθολική αποδοχή των παραγωγών που φέρουν την υπογραφή του Sasse ανεξάρτητα από το εκάστοτε καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο είναι αποτέλεσμα της βαθιάς προσήλωσής του στην εργασία εντός του studio. Παρόλα αυτά ποτέ δεν εγκατέλειψε την πρώτη μεγάλη του αγάπη, δηλαδή το djing, για αυτό και τα τελευταία πέντε χρόνια ταξιδεύει συστηματικά ανά τον κόσμο παίζοντας στα σημαντικότερα house clubs. Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφερθεί το μηνιαίο residency που διατηρεί στο Cookies club, καθώς και οι περίφημες «Moodmusic Nights» που φιλοξενούνται στο μυθικό Panorama Bar.

Το 2010 βρίσκει τον Sasse να περιοδεύει σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία μεταφέροντας στις αποσκευές του φρέσκο υλικό και προπαντός, το πρόσφατο album του "The Bottom Line", το οποίο υπέγραψε ως Freestyle Man και κυκλοφορεί από την αγγλική Hairy Claw Records.


Ο επίσης Φινλανδός, Tuomas Salmela, γνωστός ως Phonogenic, είναι παλιός γνώριμος της Ευρωπαικής underground χορευτικής σκηνής και έχει στο ενεργητικό του σημαντικές κυκλοφορίες από δισκογραφικές όπως οι 20:20 VISION, MOODMUSIC, COCOON και Chicago GUIDANCE.

Ο πρωτοποριακός ήχος του σύντομα κέρδισε την προσοχή και το σεβασμό κάποιων από τα μεγαλύτερα ονόματα της DJ-βιομηχανίας. Βασικά χαρακτηριστικά του αποτελούν ο βρώμικος χορευτικός ρυθμός και οι εύγλωττες μελωδίες που συνδυάζονται με μία -επιβλητική σχεδόν- αρμονία. Τα παραπάνω αναδεικνύονται με ένα μοναδικό τρόπο χάρη στις υψηλών προδιαγραφών ικανότητές του ως παραγωγού, ενώ επίσης φέρουν έντονα επιρροές από τις σκηνές των Detroit techno και Chicago house.
Ο Tuomas διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία (αλλά και προσωπική φιλία) με μια εκκεντρική καλλιτεχνική φυσιογνωμία, τον JORI HULKKONEN. Έχουν συμμετάσχει σε πολυάριθμα projects από κοινού και η μουσική τους έχει κυκλοφορήσει από διάφορες δισκογραφικές εταιρείες, όπως οι GET PHYSICAL MUSIC, REKIDS και η KEYS OF LIFE που αποτελεί θυγατρική της θρυλικής SÄHKÖ. Η γκάμα τους συνδυάζει επιτυχώς ετρόκλητα είδη όπως τα afrobeat, futufolk, ethnoid techno και Φιλανδικό schlager.

Ο πρωτοποριακός και διακριτός ήχος του συγκίνησε την Καναδέζικη δισκογραφική εταιρεία-κολοσσό, εν ονόματι TURBO, με αποτέλεσμα ο Phonogenic να ενταχθεί στο δυναμικό της, προκειμένου να...εκφράσει τη φύση του, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα killer techno tracks.Dieb Audio
Οι δικοί μας Stel και John Dalagelis, γνωστοί από τη δραστηριότητά τους ως dj’s, δημούργησαν τη μοναδική ίσως ανεξάρτητη ελληνική δισκογραφική εταιρεία με συνεργασίες και κυκλοφορίες που ξεπερνούν τα εγχώρια σύνορα. Πρόκειται για την Dieb Audio, η οποία γεωγραφικά κινείται μεταξύ Αθήνας και Μελβούρνης, ενώ μουσικά κυμαίνεται μεταξύ των tech house, deep house και techno. «Έξυπνη» ηλεκτρονική μουσική, η οποία φιλτράρεται κατόπιν αυστηρής επιλογής αυθεντικού underground house υλικού και τελειοποιείται μέσα από εντατικό remixing. Χαρακτηριστικά παραδείγματα του ύφους της αποτελεί ο ατμοσφαιρικός ήχος του DJ Yellow, το jackin' sparse minimal των Tiger Stripes και το καταιγιστικό techno των Smith και Selway. Αν και η είσοδος της δισκογραφικής στην παγκόσμια βιομηχανία είναι πρόσφατη, η ανταπόκριση που γνωρίζει είναι εντυπωσιακή, γεγονός που αποδεικνύεται από τη συστηματική συμμετοχή των κυκλοφοριών της σε compilation CDs των μεγαλύτερων dj’s διεθνώς π.χ. John Digweed's Transitions, Dave Seaman's Masters Series, καθώς και στα record boxes των μεγαθηρίων Carl Cox, Umek και Dubfire.

Είσοδος 15 Euro με ποτό. 00:00.


AMMOS BEACH CLUB
Λ. Ποσειδώνος, Λουτρά Αλίμου (Στάση Τραμ)
210 9855848

 

Περισσότερα θέματα


 • Η REVOLT! ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ 6 ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ
  την SONJA MOONEAR

  Η ομάδα REVOLT! έκλεισε τα έξι της χρόνια και μας προσκάλεσε στο γενέθλιο πάρτι που διοργανώθηκε στο THE HUB με ένα line up που δεν χρειαζόντανε πολλές συστάσεις. Συμπεριλάμβανε την Ελβετίδα DJ και παραγωγό Sonja Moonear, μια από τις κεντρικές φιγούρες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής, ιδιοκτήτρια του label Ruta5... συνέχεια
 • DECADENCE CLUB & ART
  Season Opening

  Ήρθε εκείνη η μέρα και ώρα του χρόνου που κάνουν τα επίσημα εγκαίνια της σαιζόν του χώρου που αγαπήθηκε ‘σχεδόν’ όσο κανείς άλλος .... Το Decadence Club & Art έρχεται και πάλι να δώσει χρώμα στις νυχτερινές εξορμήσεις σας και όχι μόνο .... Στις 20 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζει τον πάνω όροφό του... συνέχεια
 • ΑΝΑΒΟΛΗ
  Pachanga Boys στο Monastiraki Center

  H διοργανώτρια εταιρεία βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την ΑΝΑΒΟΛΗ της εμφάνισης των Pachanga Boys, που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2019, στο Monastiraki Center, λόγω αιφνίδιου κωλύματος. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία σε γνωστό παραλιακό χώρο. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Clubbing

Clubfinder

 • ΘΗΡΙΟ
  Μία δίπατη κτασκευή (μπαλκόνι και τα πάνω τραπέζια και το μπαρ "βλέπουν" το κάτω μπαρ

Ποιος DJ παίζει πού;

Είδος μουσικής

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved