Home > Συναυλίες > Συναυλιακά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

25.07.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΣ «ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ»
Στις 24 και 25, Ιουλίου, 2017


Η Εθνική Λυρική Σκηνή στοχεύοντας στην εξέλιξη, επιμόρφωση και προετοιμασία νέων καλλιτεχνών προσφέρει το πρόγραμμα «Οι Νέοι της Όπερας», ετήσιας διάρκειας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες που έχουν συμπληρώσει τις σπουδές τους και βρίσκονται στα πρώτα βήματα μιας επαγγελματικής πορείας.

Στις 24 και 25, Ιουλίου, 2017 και ώρα 11:00 θα γίνει ακρόαση στις νέες εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Αίθουσα δοκιμών χορωδίας) όπου οι υποψήφιοι/-ες θα πρέπει να παρουσιάσουν:

• Μια άρια της επιλογής τους, σε Ιταλική γλώσσα, κατά προτίμηση της περιόδου 1750-1850

• Μια άρια από την όπερα του Μ. Καλομοίρη Το δαχτυλίδι της μάνας ανάλογα με τη φωνή τους

• Μια άρια σύγχρονου ρεπερτορίου όπερας (Μεταγενέστερη του 1940)

• Ένα κείμενο (μονόλογο ή ποίημα) σε ελληνική γλώσσα

• Ένα σύντομο μουσικό κείμενο κατ’ επιλογήν της επιτροπής, το οποίο θα εκτελεστεί a prima vista.

Οι υποψήφιοι θα έχουν και μια σύντομη συζήτηση – συνέντευξη με την επιτροπή.

Η επιτροπή που θα επιλέξει τους υποψηφίους θα αποτελείται από τους: Γ. Κουμεντάκη, Β. Παπαβασιλείου, Ang. Cavallaro, Βαγγ. Χατζησίμο, Σοφ. Κυανίδου, Μιχ. Παπαπέτρου, Δημ. Γιάκα.

Το πρόγραμμα θα προσφέρεται στους σπουδαστές δωρεάν και θα περιλαμβάνει:

- Σεμινάριο Υποκριτικής 3μηνης διάρκειας (Βασ. Παπαβασιλείου)

- Σεμινάριο προετοιμασίας ρόλων 2μηνης διάρκειας (Ang. Cavallaro)

- Σεμινάριο ερμηνείας Γαλλικής Όπερας και mélodie (Τασ. Χριστογιαννόπουλος)

- Σεμινάριο ερμηνείας Όπερας (Δημ. Τηλιακός)

- Σεμινάριο σύγχρονου μουσικού θεάτρου και Ιστορία θεάτρου-όπερας (Αγγ. Καθαρίου)

- Μαθήματα κινησιολογίας (Λίλα Ζαφειροπούλου)

Οι σπουδαστές θα λάβουν μέρος σε συναυλίες και σε έως και τρείς παραγωγές όπερας και μουσικού θεάτρου αποκλειστικά με σπουδαστές. Για την συμπλήρωση των διανομών μπορεί να χρησιμοποιηθούν και αποφοιτήσαντες από το Στούντιο της όπερας των περασμένων ετών.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα υπάρχει φωνητική και ερμηνευτική επίβλεψη και προετοιμασία των σπουδαστών από τους: Βαγγ. Χατζησίμο, Σοφ. Κυανίδου και Μιχ. Παπαπέτρου, ο οποίος θα έχει και τη μουσική διεύθυνση των παραγωγών.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι:

• Τίτλος σπουδών (Δίπλωμα Τραγουδιού)

• Τα ακριβή στοιχεία των αποσπασμάτων που θα ερμηνεύσουν (δεσμευτικά). Σε περίπτωση που επιθυμούν συνοδό – πιανίστα από την ΕΛΣ, παρακαλούνται να υποβάλουν και τις πάρτες των κομματιών που θα ερμηνεύσουν.

• Σύντομο βιογραφικό.

• Θα συνεκτιμηθεί η γνώση ξένων γλωσσών.

Τα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν έως την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 και ώρα 14.00 είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση protocol@nationalopera.gr είτε στο Πρωτόκολλο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, 176 74, όροφος 5Α.

Η επιτροπή θα ανακοινώσει μόνο τους επιλεγέντες υποψηφίους και δεν έχει υποχρέωση να ανακοινώσει οτιδήποτε άλλο σχετικό με τον τρόπο επιλογής.

 

Περισσότερα θέματα


 • ΣΧΟΛΗ SELI KANOU
  Αφρικανικός Χορός, Κρουστά και Παραμύθια για παιδιά

  Η Άννα Καραμήτσου σε συνεργασία με την Δώρα Μπασδέκη και τον Αντώνη Παπαδόπουλο έχουν κάτι διαφορετικό να προτείνουν στους μικρούς μας φίλους για το Σάββατο, 18 Νοέμβρη στη σχολή Seli Kanou. Ο Αφρικανικός χορός, παρέα με τα αγαπημένα του Αφρικανικά κρουστά, θα συναντηθούν... με ένα παραμύθι! "Για τη συνάντηση αυτή όμως, χρειαζόμαστε... συνέχεια
 • GIMME SHELTER FILM FESTIVAL
  Last Days Here / We Are Twisted F*** Sister

  Δεκαπέντε χρόνια μετά την πραγματοποίηση του πρώτου Gimme Shelter Festival και την έναρξη του Gagarin 205, το φεστιβάλ επιστρέφει σε μια επετειακή έκδοση συνεχίζοντας το όραμα και το όνειρο του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του. Το Gagarin 205 μετατρέπεται σε κινηματογράφο για δώδεκα Δευτέρες από τον Οκτώβριο ως... συνέχεια
 • 5o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ «Κάτω από τις γραμμές»
  Όλη η Γειτονιά Μια Γιορτή! Βοτανικός 20 – 24 Σεπτεμβρίου

  Οι γραμμές του τρένου οριοθετούν τη γειτονιά του Βοτανικού, μια γειτονιά που με τα παλιά αρχοντικά, τις εγκαταλειμμένες βιοτεχνίες και αποθήκες που επαναπροσδιορίζονται χωρίς να χάνουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, και μετατρέπονται σε χώρους τέχνης, με τα απομεινάρια της βιομηχανικής εποχής, τα συνεργεία, την οργιώδη βλάστηση στις απέραντες αλάνες να... συνέχεια
 • Tα BEJART γιορτάζουν τον MAURICE!
  30 χρόνια χορός

  Οι σημαντικότερες χορογραφίες του κορυφαίου Maurice Béjart σε μια μαγευτική παράσταση με 50 χορευτές των θρυλικών μπαλέτων της Λωζάνης επί σκηνής και υπέροχη μουσική από τον Beethoven μέχρι τον Nick Cave! Τα θρυλικά Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης γιορτάζουν τα 30 χρόνια από την δημιουργία τους και τιμούν την επέτειο των 10 χρόνων από... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Συναυλίες

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved

www.elastika-online.gr