Home > Συναυλίες > Συναυλιακά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

18.11.2017

ΣΧΟΛΗ SELI KANOU
Αφρικανικός Χορός, Κρουστά και Παραμύθια για παιδιά


Η Άννα Καραμήτσου σε συνεργασία με την Δώρα Μπασδέκη και τον Αντώνη Παπαδόπουλο έχουν κάτι διαφορετικό να προτείνουν στους μικρούς μας φίλους για το Σάββατο, 18 Νοέμβρη στη σχολή Seli Kanou.

Ο Αφρικανικός χορός, παρέα με τα αγαπημένα του Αφρικανικά κρουστά, θα συναντηθούν... με ένα παραμύθι!

"Για τη συνάντηση αυτή όμως, χρειαζόμαστε συντροφιά!

Για το λόγο αυτό καλούμε μικρούς επίδοξους μουσικοχορευτές να μας συντροφέψουν και να ταξιδέψουν μαζί μας με αυτή την όμορφη μουσικοχορευτική παρέα.

Το ταξίδι μας θα λαμβάνει χώρα κάθε Σάββατο 11.00-12.15 και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα Χριστούγεννα, όπου θα κλείσουμε με μία παράσταση - συνδημιουργία με τους μικρούς συνταξιδιώτες μας.

Τα βαγόνια στα οποία θα επιβιβαστούμε είναι αυτά του θεατρικού παιχνιδιού, του χορού και της μουσικής και στις αποσκευές σας χρειάζεται να έχετε απαραίτητα διάθεση για παιχνίδι!

Σας περιμένουμε με παραμυθόκρουστόχορόχαρά!"

Σημείο συνάντησης η Σχολή Seli Kanou στον όμορφο χώρο του Playground for the arts.

Η πρώτη μας συνάντηση είναι ανοιχτή-δωρεάν για γνωριμία και περιμένουν φίλους 6 έως 9 ετών.
Το «εισιτήριο» του κύκλου των 6 συναντήσεων είναι 50 Ευρώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής αλλά και αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 6948 273399 και 6945 562496.

Το εργαστήρι εμψυχώνουν η Δώρα Μπασδέκη/εμψυχώτρια βιωματικών καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ο Αντώνης Παπαδόπουλος/μουσικός, δάσκαλος κρουστών σε ενήλικες και παιδιά. Ο σχεδιασμός του εργαστηρίου έγινε σε συνεργασία με την Άννα Καραμήτσου/χορογράφος, καθηγήτρια χορού, performer και καλλιτεχνική διευθύντρια-ιδρύτρια της σχολής Seli Kanou.


Λίγα λόγια για τους εμψυχωτές:

Δώρα Μπασδέκη
Από μικρή της άρεσαν πολύ τρία πράγματα: η φύση, το παιχνίδι και ο χορός. Έτσι, μέσα από θάλασσες και πελάγη, κατάφερε τα δύο από τα τρία να τα κάνει επάγγελμα και το τρίτο να το κρατήσει σταθερά μέσα στην ζωή της..

Κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Περιβαλλοντική Πολιτική & Διαχείριση» και λαμβάνοντας εκπαίδευση σε μορφές μη τυπικής διδασκαλίας όπως το θεατρικό παιχνίδι, ασχολείται εδώ και χρόνια με τον σχεδιασμό και την εμψύχωση βιωματικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη φύση και βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω των τεχνών. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει αναλάβει ως υπεύθυνη του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης». Συνεργάζεται επίσης, με φορείς όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή για τον σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο του «Πάρκου των Οπεροφόρων», στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα, από το 2012 παρακολουθεί μαθήματα αφρικανικού χορού με την Άννα Καραμήτσου και τον τελευταίο χρόνο ενέδωσε και στα αφρικανικά κρουστά με τον Αντώνη Παπαδόπουλο. Στον αφρικανικό χορό βέβαια αποφάσισε να μείνει μετά από ένα μεγάλο ταξίδι που κρατάει από την ηλικία των πέντε ετών και είχε επισκέψεις, μικρής ή μεγάλης διάρκειας σε χώρες όπως το μπαλέτο, το σύγχρονο (Graham, contact improvisation, release), jazz, latin, ελληνικούς και γαλλικούς παραδοσιακούς χορούς, afro-modern (Dunham technique), πρωτόγονη έκφραση κ.α.
Στον ελεύθερο χρόνο της και όταν δεν κάνει κάτι από όλα αυτά, της αρέσει να παρακολουθεί βιωματικά σεμινάρια και να μαθαίνει καινούργια πράγματα.

Αντώνης Παπαδόπουλος
Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές αρχικά (2000-2004), στα ελληνικά-ανατολίτικα κρουστά (τουμπελέκι, μπεντίρ, ντέφι, νταούλι κ.ά. με τους Μιχάλη Κλαπάκη, Glen Velez, Okay Temiz, Misirli Ahmed κ.ά.), κι αργότερα (2005-2011), στα κλασικά κρουστά συμφωνικής ορχήστρας (ταμπούρο, τύμπανα, μαρίμπα κ.α.) στην τάξη του Κωνσταντίνου Βορίση και Κωνσταντίνου Θεοδωράκου.Το 2001 ανακαλύπτει κι ερωτεύεται το djembe κι έκτοτε τα κρουστά της Δ. Αφρικής γίνονται το επίκεντρο της μελέτης και μουσικής αναζήτησης του. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα μαθημάτων και σεμιναρίων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αφρική με σημαντικότερη επιρροή και μαθητεία δίπλα στον Maître Maré Sanogo (πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή και σολίστα των Εθνικών Μπαλέτων του Mali).

Το 2003 συναντά την χορογράφο, χορεύτρια και δασκάλα χορού Άννα Καραμήτσου, από την οποία εκπαιδεύεται στη συνοδεία του αφρικάνικου χορού και ξεκινά η μέχρι και σήμερα συνεργασία τους, με αποτέλεσμα την εξειδίκευση του στη μουσική συνοδεία χορού-κίνησης και την ίδρυση της Ομάδας Αφρικάνικου Χορού & Μουσικής SELI KANOU στην οποία συμμετέχει ως σολίστ και ως υπεύθυνος της μουσικής διδασκαλίας.
Το 2007 η Άννα Καραμήτσου ιδρύει τη Σχολή Αφρικάνικου Χορού, Μουσικής & Τεχνών στην Αθήνα, STUDIO SELI KANOU, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα μελέτης, εκπαίδευσης και διάδοσης της μουσικοχορευτικής αυτής κουλτούρας στην Ελλάδα, στην οποία είναι βασικό στέλεχος. Μέσω της Ομάδας/Σχολής Seli Kanou έχει πραγματοποιήσει πληθώρα παραστάσεων, συναυλιών, μαθημάτων και σεμιναρίων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με τους Seraphin Zekoua (2005-2010), Moussa Oularé (2010), Maître Maré Sanogo (2011, 2012, 2013), Mama Adama Camara (2012), Bachir Sanogo (2012, 2013), Kassoum Diarra (2014), Maître Sega Sidibé (2015). Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με ανθρώπους από όλους τους χώρους της τέχνης. Μέλος/Συνεργάτης των ομάδων κρουστών “Echodrassi” του Νίκου Τουλιάτου και “Drumvoice” του Πέτρου Κούρτη, του world music γκρουπ “Los dos o mas” κ.ά.
Διδάσκει με πάθος, πίστη και αφοσίωση από το 2007 σε ενήλικες και παιδιά, με σκοπό το djembe, τα dundun και τα αφρικάνικα κρουστά, να γίνουν ευρέως πιο γνωστά και προσιτά σε όλους.SELI KANOU - West African Dance & Music
School & Company

@ PLAYGROUND for the arts
Βουτσαρά 4-6 (καθ. Ορφέως), Βοτανικός
Αθήνα, 11855
6932130805, 6948273399, 210 85 44 836
http://www.selikanou/@gmail.com/
https://www.youtube.com/c/selikanou
selikanou@gmail.com
http://www.playgroundforthearts.com/
playgroundforthearts@gmail.com

Πρόσβαση
Μετρό: Σταθμός «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ»

Λεωφορεία:
Γραμμή 026 (Ιπποκράτους – Βοτανικός) Στάση «ΛΑΓΚΑΔΑ»
Γραμμή 027 (Ιπποκράτους – Ορφέως) Στάση «ΣΧΟΛΕΙΑ»
Γραμμη 813 (Αβέρωφ -Προύσσης) Στάση «ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΑ»
Προαστιακός: Σταθμός «ΡΟΥΦ»


 

Περισσότερα θέματα


 • GIMME SHELTER FILM FESTIVAL: ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  "American Valhalla"

  Η Fairplay και το Gagarin 205 παρουσιάζουν: "American Valhalla". “Ιf you risk nothing, you gain nothing!” Το American Valhalla διηγείται την ιστορία μιας πολύ ιδιαίτερης συνεργασίας δύο πρωτοπόρων της Αμερικάνικης ροκ σκηνής, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ένα από τα καλύτερα albums του 2016, το “Post Pop Depression”: του μεγάλου Iggy Pop και... συνέχεια
 • ΣΦΙΓΓΑ MUSIC THEATER
  Πρόγραμμα χειμερινής περιόδου

  Η μουσική σκηνή Σφίγγα ανοίγει τις πόρτες της και αυτή τη χρονιά, φιλοξενώντας σημαντικά ονόματα της μουσικής και των τεχνών, φιλοδοξώντας να γίνει το δικό σας μουσικό στέκι στο κέντρο της πόλης (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής - πεζόδρομος Κιάφας 13). Φέτος, το πρόγραμμα της Σφίγγας είναι ακόμα πιο πλούσιο και... συνέχεια
 • GIMME SHELTER FILM FESTIVAL: ΔΕΥΤΕΡΑ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  "The End of The End"

  Η Fairplay και το Gagarin 205 παρουσιάζουν: "The End of The End". Οι Black Sabbath δημιούργησαν το Heavy Metal. Oι Black Sabbath είναι μία από τις πλέον επιδραστικές μπάντες στην σύγχρονη μουσική, με τις επιρροές και τον ήχο τους να είναι εμφανή ακόμα και σήμερα. Από το ξεκίνημά τους το 1968, καθιέρωσαν έναν ήχο... συνέχεια
 • GIMME SHELTER FILM FESTIVAL: ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
  "Scream for Me Sarajevo"

  Η Fairplay και το Gagarin 205 παρουσιάζουν: Scream for me Sarajevo + Iron Beast Το 1994, το Σαράγεβο ήταν μια πόλη υπό πολιορκία. Ελεύθεροι σκοπευτές, όλμοι και οβίδες σκόρπιζαν καθημερινά και αδιακρίτως τον θάνατο. Mέσα στην απόλυτη παράνοια, δύο Βρετανοί αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών αποφασίζουν ότι θα ήταν πολύ σημαντικό αν έπειθαν έναν... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Συναυλίες

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved