Home > Συναυλίες > Συναυλιακά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

18.11.2017

ΣΧΟΛΗ SELI KANOU
Αφρικανικός Χορός, Κρουστά και Παραμύθια για παιδιά


Η Άννα Καραμήτσου σε συνεργασία με την Δώρα Μπασδέκη και τον Αντώνη Παπαδόπουλο έχουν κάτι διαφορετικό να προτείνουν στους μικρούς μας φίλους για το Σάββατο, 18 Νοέμβρη στη σχολή Seli Kanou.

Ο Αφρικανικός χορός, παρέα με τα αγαπημένα του Αφρικανικά κρουστά, θα συναντηθούν... με ένα παραμύθι!

"Για τη συνάντηση αυτή όμως, χρειαζόμαστε συντροφιά!

Για το λόγο αυτό καλούμε μικρούς επίδοξους μουσικοχορευτές να μας συντροφέψουν και να ταξιδέψουν μαζί μας με αυτή την όμορφη μουσικοχορευτική παρέα.

Το ταξίδι μας θα λαμβάνει χώρα κάθε Σάββατο 11.00-12.15 και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα Χριστούγεννα, όπου θα κλείσουμε με μία παράσταση - συνδημιουργία με τους μικρούς συνταξιδιώτες μας.

Τα βαγόνια στα οποία θα επιβιβαστούμε είναι αυτά του θεατρικού παιχνιδιού, του χορού και της μουσικής και στις αποσκευές σας χρειάζεται να έχετε απαραίτητα διάθεση για παιχνίδι!

Σας περιμένουμε με παραμυθόκρουστόχορόχαρά!"

Σημείο συνάντησης η Σχολή Seli Kanou στον όμορφο χώρο του Playground for the arts.

Η πρώτη μας συνάντηση είναι ανοιχτή-δωρεάν για γνωριμία και περιμένουν φίλους 6 έως 9 ετών.
Το «εισιτήριο» του κύκλου των 6 συναντήσεων είναι 50 Ευρώ.

Για δηλώσεις συμμετοχής αλλά και αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 6948 273399 και 6945 562496.

Το εργαστήρι εμψυχώνουν η Δώρα Μπασδέκη/εμψυχώτρια βιωματικών καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ο Αντώνης Παπαδόπουλος/μουσικός, δάσκαλος κρουστών σε ενήλικες και παιδιά. Ο σχεδιασμός του εργαστηρίου έγινε σε συνεργασία με την Άννα Καραμήτσου/χορογράφος, καθηγήτρια χορού, performer και καλλιτεχνική διευθύντρια-ιδρύτρια της σχολής Seli Kanou.


Λίγα λόγια για τους εμψυχωτές:

Δώρα Μπασδέκη
Από μικρή της άρεσαν πολύ τρία πράγματα: η φύση, το παιχνίδι και ο χορός. Έτσι, μέσα από θάλασσες και πελάγη, κατάφερε τα δύο από τα τρία να τα κάνει επάγγελμα και το τρίτο να το κρατήσει σταθερά μέσα στην ζωή της..

Κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Περιβαλλοντική Πολιτική & Διαχείριση» και λαμβάνοντας εκπαίδευση σε μορφές μη τυπικής διδασκαλίας όπως το θεατρικό παιχνίδι, ασχολείται εδώ και χρόνια με τον σχεδιασμό και την εμψύχωση βιωματικών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στη φύση και βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω των τεχνών. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει αναλάβει ως υπεύθυνη του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης». Συνεργάζεται επίσης, με φορείς όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή για τον σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο του «Πάρκου των Οπεροφόρων», στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Παράλληλα, από το 2012 παρακολουθεί μαθήματα αφρικανικού χορού με την Άννα Καραμήτσου και τον τελευταίο χρόνο ενέδωσε και στα αφρικανικά κρουστά με τον Αντώνη Παπαδόπουλο. Στον αφρικανικό χορό βέβαια αποφάσισε να μείνει μετά από ένα μεγάλο ταξίδι που κρατάει από την ηλικία των πέντε ετών και είχε επισκέψεις, μικρής ή μεγάλης διάρκειας σε χώρες όπως το μπαλέτο, το σύγχρονο (Graham, contact improvisation, release), jazz, latin, ελληνικούς και γαλλικούς παραδοσιακούς χορούς, afro-modern (Dunham technique), πρωτόγονη έκφραση κ.α.
Στον ελεύθερο χρόνο της και όταν δεν κάνει κάτι από όλα αυτά, της αρέσει να παρακολουθεί βιωματικά σεμινάρια και να μαθαίνει καινούργια πράγματα.

Αντώνης Παπαδόπουλος
Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές αρχικά (2000-2004), στα ελληνικά-ανατολίτικα κρουστά (τουμπελέκι, μπεντίρ, ντέφι, νταούλι κ.ά. με τους Μιχάλη Κλαπάκη, Glen Velez, Okay Temiz, Misirli Ahmed κ.ά.), κι αργότερα (2005-2011), στα κλασικά κρουστά συμφωνικής ορχήστρας (ταμπούρο, τύμπανα, μαρίμπα κ.α.) στην τάξη του Κωνσταντίνου Βορίση και Κωνσταντίνου Θεοδωράκου.Το 2001 ανακαλύπτει κι ερωτεύεται το djembe κι έκτοτε τα κρουστά της Δ. Αφρικής γίνονται το επίκεντρο της μελέτης και μουσικής αναζήτησης του. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα μαθημάτων και σεμιναρίων σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αφρική με σημαντικότερη επιρροή και μαθητεία δίπλα στον Maître Maré Sanogo (πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή και σολίστα των Εθνικών Μπαλέτων του Mali).

Το 2003 συναντά την χορογράφο, χορεύτρια και δασκάλα χορού Άννα Καραμήτσου, από την οποία εκπαιδεύεται στη συνοδεία του αφρικάνικου χορού και ξεκινά η μέχρι και σήμερα συνεργασία τους, με αποτέλεσμα την εξειδίκευση του στη μουσική συνοδεία χορού-κίνησης και την ίδρυση της Ομάδας Αφρικάνικου Χορού & Μουσικής SELI KANOU στην οποία συμμετέχει ως σολίστ και ως υπεύθυνος της μουσικής διδασκαλίας.
Το 2007 η Άννα Καραμήτσου ιδρύει τη Σχολή Αφρικάνικου Χορού, Μουσικής & Τεχνών στην Αθήνα, STUDIO SELI KANOU, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα μελέτης, εκπαίδευσης και διάδοσης της μουσικοχορευτικής αυτής κουλτούρας στην Ελλάδα, στην οποία είναι βασικό στέλεχος. Μέσω της Ομάδας/Σχολής Seli Kanou έχει πραγματοποιήσει πληθώρα παραστάσεων, συναυλιών, μαθημάτων και σεμιναρίων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Έχει συνεργαστεί επί σκηνής με τους Seraphin Zekoua (2005-2010), Moussa Oularé (2010), Maître Maré Sanogo (2011, 2012, 2013), Mama Adama Camara (2012), Bachir Sanogo (2012, 2013), Kassoum Diarra (2014), Maître Sega Sidibé (2015). Έχει συνεργαστεί και συνεργάζεται με ανθρώπους από όλους τους χώρους της τέχνης. Μέλος/Συνεργάτης των ομάδων κρουστών “Echodrassi” του Νίκου Τουλιάτου και “Drumvoice” του Πέτρου Κούρτη, του world music γκρουπ “Los dos o mas” κ.ά.
Διδάσκει με πάθος, πίστη και αφοσίωση από το 2007 σε ενήλικες και παιδιά, με σκοπό το djembe, τα dundun και τα αφρικάνικα κρουστά, να γίνουν ευρέως πιο γνωστά και προσιτά σε όλους.SELI KANOU - West African Dance & Music
School & Company

@ PLAYGROUND for the arts
Βουτσαρά 4-6 (καθ. Ορφέως), Βοτανικός
Αθήνα, 11855
6932130805, 6948273399, 210 85 44 836
http://www.selikanou/@gmail.com/
https://www.youtube.com/c/selikanou
selikanou@gmail.com
http://www.playgroundforthearts.com/
playgroundforthearts@gmail.com

Πρόσβαση
Μετρό: Σταθμός «ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ»

Λεωφορεία:
Γραμμή 026 (Ιπποκράτους – Βοτανικός) Στάση «ΛΑΓΚΑΔΑ»
Γραμμή 027 (Ιπποκράτους – Ορφέως) Στάση «ΣΧΟΛΕΙΑ»
Γραμμη 813 (Αβέρωφ -Προύσσης) Στάση «ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΑ»
Προαστιακός: Σταθμός «ΡΟΥΦ»


 

Περισσότερα θέματα


 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑ
  «Η απογοήτευση είναι η μεγαλύτερη πλάνη»

  Θα απολαύσουμε τη Σία Κοσκινά και το «Endless Love» στο El Covento del Arte στις 27 Νοεμβρίου καλύπτοντας την μουσική απόσταση ανάμεσα στο Broadway και τη Νέα Ορλεάνη, σε δύο βραδιές που θα έχουν και τα μπέργκερ τους, τις μπίρες, και τα Αμερικάνικα κρασιά τους. Athens24.gr: Σία το βιογραφικό σου είναι... συνέχεια
 • GIMME SHELTER FILM FESTIVAL
  Last Days Here / We Are Twisted F*** Sister

  Δεκαπέντε χρόνια μετά την πραγματοποίηση του πρώτου Gimme Shelter Festival και την έναρξη του Gagarin 205, το φεστιβάλ επιστρέφει σε μια επετειακή έκδοση συνεχίζοντας το όραμα και το όνειρο του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του. Το Gagarin 205 μετατρέπεται σε κινηματογράφο για δώδεκα Δευτέρες από τον Οκτώβριο ως... συνέχεια
 • 5o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ «Κάτω από τις γραμμές»
  Όλη η Γειτονιά Μια Γιορτή! Βοτανικός 20 – 24 Σεπτεμβρίου

  Οι γραμμές του τρένου οριοθετούν τη γειτονιά του Βοτανικού, μια γειτονιά που με τα παλιά αρχοντικά, τις εγκαταλειμμένες βιοτεχνίες και αποθήκες που επαναπροσδιορίζονται χωρίς να χάνουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, και μετατρέπονται σε χώρους τέχνης, με τα απομεινάρια της βιομηχανικής εποχής, τα συνεργεία, την οργιώδη βλάστηση στις απέραντες αλάνες να... συνέχεια
 • Tα BEJART γιορτάζουν τον MAURICE!
  30 χρόνια χορός

  Οι σημαντικότερες χορογραφίες του κορυφαίου Maurice Béjart σε μια μαγευτική παράσταση με 50 χορευτές των θρυλικών μπαλέτων της Λωζάνης επί σκηνής και υπέροχη μουσική από τον Beethoven μέχρι τον Nick Cave! Τα θρυλικά Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης γιορτάζουν τα 30 χρόνια από την δημιουργία τους και τιμούν την επέτειο των 10 χρόνων από... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Συναυλίες

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved