Home > Συναυλίες > Συναυλιακά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

17.01.2018

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ GRAMMY
Μια σημαντική διάκριση για τον «διεθνή» έλληνα μαέστρο και για την ηχογράφηση της όπερας «Οttone» του Χαίντε με το ιταλικό σύνολο Il Pomo d’Oro

O Γιώργος Πέτρου, ένας από τους κορυφαίους έλληνες μαέστρους με διεθνή σταδιοδρομία, προσθέτει άλλη μία σημαντική διάκριση στο ενεργητικό του. Είναι υποψήφιος για βραβείο GRAMMY στην κατηγορία «καλύτερη ηχογράφηση όπερας» για την ερμηνεία του στον «Ottone» του Χαίντελ. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε για την DECCA με την ιταλική ορχήστρα Ιl Pomo d’Oro (ερμηνευτές: Max Emanuel Cencic & Lauren Snouffer· παραγωγή Jacob Haendel). Οι άλλες 4 υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνουν τους αρχιμουσικούς Valery Gergiev, Gianandrea Noseda, Hans Graf και Lothar Koenigs. Η τελετή απονομής των 60ών βραβείων GRAMMY θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, 2018 στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Ένας αρχιμουσικός με διεθνή αναγνώριση.
O Γιώργος Πέτρου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Καμεράτα, με τους οποίους κατόρθωσε να ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα. Υπό τη διεύθυνσή του το σύνολο, υιοθετώντας τη διεθνή ονομασία Armonia Atenea, εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους πρεσβευτές του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, με θριαμβευτικές εμφανίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις (Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, BBC-PROMS, Klara Festival) και σε διάσημες αίθουσες και θέατρα της Ευρώπης, όπως η Βασιλική Όπερα των Βερσαλλιών, η Αίθουσα Πλεγιέλ, η Bozar των Βρυξελλών, το Palau de la Música της Βαρκελώνης, η Αίθουσα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας.

Παράλληλα, ο Γ. Πέτρου συνεργάζεται τακτικά ως αρχιμουσικός με γνωστά λυρικά θέατρα και ορχηστρικά σύνολα ανά τον κόσμο και έχει πλούσια δισκογραφία. Είναι υποψήφιος για πρώτη φορά για βραβείο GRAMMY, έναν από τους ισχυρότερους και σπουδαιότερους θεσμούς της διεθνούς δισκογραφίας, αλλά έχει ήδη στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις για τις ηχογραφήσεις

του: ECHO KLASSIK, Gramophon-Editor’s Choice, DIAPASON D’OR, BBC RECORDING OF THE MONTH.

Για την εν γένει καλλιτεχνική προσφορά του, η Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου τού απένειμε τον τιμητικό τίτλο Associate (ARAM), ενώ η γαλλική κυβέρνηση τον τίμησε με το παράσημο του Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών.BIO:
Ο Γιώργος Πέτρου, ένας από τους πλέον διακεκριμένους διευθυντές ορχήστρας της γενιάς του, ακολουθεί λαμπρή διεθνή σταδιοδρομία με τακτικές εμφανίσεις σε σπουδαία θέατρα και συμφωνικά κέντρα καθώς και με συνεργασίες με διάσημες ορχήστρες. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ερμηνευτές της μουσικής του 18ου αι., ενώ το ρεπερτόριό του είναι ευρύτατο με έμφαση στις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας και την όπερα. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με μεγάλη επιτυχία και με τη σκηνοθεσία μουσικού θεάτρου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτα-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, γνωστής διεθνώς με την επωνυμία Armonia Atenea, η οποία υπό την καθοδήγηση του εξελίχθηκε μέσα σε ελάχιστα χρόνια σε έναν από τους σημαντικότερους φορείς προβολής του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, περιοδεύοντας τακτικά στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης και αποσπώντας τις υψηλότερες διακρίσεις στο χώρο της δισκογραφίας.

Έχει διευθύνει νέες παραγωγές στην Όπερα της Λιψίας, του Στρασβούργου, στη Βασιλική Όπερα της Στοκχόλμης, στην Κρατική Όπερα της Κορέας, στο Λυρικό Θέατρο Ζανκτ Γκάλλεν, στο Θέατρο Πετρουτσέλλι του Μπάρι, στην Όπερα της Λωζάννης, στο Θέατρο Βέρντι της Τεργέστης, στην Όπερα της Νίκαιας, στα Κρατικά Θέατρα του Μάνχαϊμ, του Ντάρμσταντ, της Καρλσρούης και του Ζάαρμπρυκεν, στο Θέατρο Λα Μονναί των Βρυξελλών, στη Βασιλική Όπερα των Βερσαλλιών. Εμφανίζεται συχνά σε φημισμένες αίθουσες όπως η Bozar στις Βρυξέλλες, το Θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων και η Αίθουσα Πλεγιέλ στο Παρίσι, η Αίθουσα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας, η Κονσέρτχεμπαου του Άμστερνταμ, το Prinzregententheater του Μονάχου, το Palau de la Música της Βαρκελώνης, το Τheater an der Wien στη Βιέννη καθώς και σε κορυφαία διεθνή φεστιβάλ, όπως τα BBC-Proms, το Εαρινό Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, το Klara Festival στις Βρυξέλλες, το Φεστιβάλ Χαίντελ στη Χάλλε. Έχει συνεργαστεί με διάσημες ορχήστρες όπως η Γκεβάντχαους της Λιψίας, η Concerto Köln, η Συμφωνική της Νέας Ρωσίας, η Βασιλική Oρχήστρα της Στοκχόλμης, η Συμφωνική της Βέρνης, η Ορχήστρα Μπίλκεντ της Άγκυρας, η Ορχήστρα της Γερμανικής Ραδιοφωνίας του Μονάχου, η B-Rock, η Συμφωνική της Νίκαιας, η Φιλαρμονική της Μπρατισλάβας.

Ο Γιώργος Πέτρου έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες διεθνείς δισκογραφικές εταιρείες (Deutsche Grammophon, Decca, OHEMSClassics, MDG) σε πολλές ηχογραφήσεις, για τις οποίες έχει αποσπάσει σπουδαίες διεθνείς διακρίσεις όπως, μεταξύ άλλων, ECHO-KLASSIK, Diapason d’Or (4 φορές), Gramophon-Editor’s Choice (4 φορές), BBC Music Magazine-Recording of the Month (3 φορές).

Στην Ελλάδα συμπράττει τακτικά με όλα τα ορχηστρικά σύνολα και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα και α΄ βραβείο παμψηφεί για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Royal College of Music και τη Royal Academy of Music του Λονδίνου με υποτροφίες της ίδιας της Βασιλικής Ακαδημίας και του Ιδρύματος Ωνάση. Τελείωσε τις σπουδές του με τον τίτλο M.Mus του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ του έχουν απονεμηθεί ο τίτλος του Ιππότη των Γραμμάτων και των Τεχνών από τη γαλλική κυβέρνηση, ο τιμητικός τίτλος Associate (ARAM) από τη Royal Academy of Music του Λονδίνου, το Βραβείο Νέου Καλλιτέχνη 1998 από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής καθώς και το διεθνές Βραβείο SebetiaTer στη Νάπολη της Ιταλίας.

 

Περισσότερα θέματα


 • ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ CHRISTMAS SPECIAL
  23 & 30 Δεκεμβρίου, 2017

  Έχοντας πάρει παράταση στην παράταση της παράτασης όλη τη χρονιά, ο Βύρωνας Θεοδωρόπουλος και ο Μιχάλης Μαθιουδάκης επιστρέφουν στη σκηνή του six d.o.g.s, αυτή τη φορά μεσημέρι, για δυο«ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ» Christmas Specials. Αποτυχημένα πάρτι, ελληνικό πένθος, εκτυπωτές, κόκκινα φανάρια, χάλια αφίσες, λάθη στον messenger, ατελείωτη φλυαρία, κόλπα γιαγιάδων, ανιχνευτές μετάλλων,... συνέχεια
 • MAGICO GUITAR TRIO
  Στο ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ

  Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουν ότι ο δήμος Χαλανδρίου φιλοξενεί το Μagico Guitar Trio στις χειμερινές πολιτιστικές του εκδηλώσεις. Το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στο Αετοπούλειο πολιτιστικό κέντρο δήμου Χαλανδρίου θα ακουστούν μελωδίες rock, jazz, παραδοσιακού αλλά και κλασσικού ρεπερτορίου με μία ξεχωριστή κιθαριστική προσέγγιση. Είσοδος: Ελεύθερη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου... συνέχεια
 • GAGARIN GIMME SHELTER FILM FESTIVAL
  "Lo Sound Desert"

  Δεκαπέντε χρόνια μετά την πραγματοποίηση του πρώτου Gimme Shelter Festival και την έναρξη του Gagarin 205, το φεστιβάλ επιστρέφει σε μια επετειακή έκδοση συνεχίζοντας το όραμα και το όνειρο του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του. Το Gagarin 205 μετατρέπεται σε κινηματογράφο για δώδεκα Δευτέρες από τον Οκτώβριο ως... συνέχεια
 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑ
  «Η απογοήτευση είναι η μεγαλύτερη πλάνη»

  Θα απολαύσουμε τη Σία Κοσκινά και το «Endless Love» στο El Covento del Arte στις 27 Νοεμβρίου καλύπτοντας την μουσική απόσταση ανάμεσα στο Broadway και τη Νέα Ορλεάνη, σε δύο βραδιές που θα έχουν και τα μπέργκερ τους, τις μπίρες, και τα Αμερικάνικα κρασιά τους. Athens24.gr: Σία το βιογραφικό σου είναι... συνέχεια


Last News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Συναυλίες

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved