Home > Συναυλίες > Συναυλιακά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

28.05.2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
«συνήθως τραγουδάω με τα μάτια κλειστά και την ψυχή ανοιχτή»

O Νικόλας Καραναστάσης έγινε γνωστός, με τα πανέμορφα «Σταράκια». Στη συνέχεια αν και νέος στην ηλικία είναι πολλά υποσχόμενος. Ανήσυχο πνεύμα και δημιουργικό του αρέσει να εκφράζει τα συναισθήματά του μέσω της μουσικής και της γραφής. Είναι πολύ ελπιδοφόρο όταν βλέπεις νεολαίους με ψυχή, πάθος και διάθεση να υπηρετήσουν το όραμά τους. Είναι συγκινητική επίσης η υπομονή, η επιμονή και τα γερά και στέρεα βήματα που διακατέχονται το ένα το άλλο. Ο άνθρωπος αυτός είναι βέβαιο πως ήρθε για να μείνει και θα μας απασχολήσει ακόμη περισσότερο στο προσεχές μέλλον.


Athens24.gr: Νίκο ποια θέση κατέχει η μουσική και το τραγούδι στην καθημερινότητά σου σε σχέση με τις υπόλοιπες ικανότητες – δραστηριότητές σου (θέατρο και συγγραφή).

Νικόλας Καραναστάσης: Εν αρχή είναι ο ήχος.Δεν μπορώ να φανταστώ μια μέρα χωρίς μουσική και τραγούδι ή μια μέρα χωρίς μια μεγάλη και διαρκή παύση, που κατά τη γνώμη μου είναι το αλατοπίπερο σε κάθε μουσική ανάγνωση.
Κάθε μου Project έχει ως βάση την μουσική και το τραγούδι ακόμα κι αν χρειαστεί να στήσω απλά μια σκάλα που αιωρείται στην μέση μιας πλατείας ή να εκδώσω ένα βιβλίο με εκατό λευκές σελίδες μονάχα. Η μουσική είναι πάντα η πρώτη ύλη.
Όλα κατά την γνώμη μου γύρω μας έχουν μια μουσικότητα, έναν κρυφό αναστεναγμό και μια αίσθηση πανηγυριού που είτε σε σηκώνει να χορέψεις είτε σε καθηλώνει σε μια καρέκλα να κοιτάζεις αμήχανα τους γύρω σου.
Αυτό θέλω να μεταδώσω στα έργα μου. Το Διονυσιακό dnaμας, που την μία μας απογειώνει και την άλλη μας στέλνει στα τάρταρα.


Athens24.gr: Το τραγούδι είναι κέφι, ανάγκη συναισθηματική ή ένα διάλειμμα στη ρουτίνα της καθημερινότητας;

Νικόλας Καραναστάσης: Νομίζω ότι είναι, ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι, απλώς ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων μας, απαλλαγμένος από πρέπει και εγωισμούς. Μια μυσταγωγική πράξη εσωτερικής αναζήτησης, μία ευκαιρία να προσφέρουμε γυμνά τα μέσα μας στον έξω κόσμο. Συνήθως τραγουδάω με τα μάτια κλειστά και την ψυχή ανοιχτή.


Athens24.gr: Ποιο απ’ όλα σου τα τραγούδια θεωρείς πως θα αντέξει στο χρόνο για πάντα;

Νικόλας Καραναστάσης: Το επόμενο. Έτσι θέλω να λέω στον εαυτό μου κάθε φορά. Μου δίνει δύναμη να προσπαθήσω ακόμη περισσότερο αυτή η προοπτική του να γράψω κάτι που θα μείνει για πάντα. Αυτός νομίζω ότι είναι ο πραγματικός σκοπός της δημιουργίας. Η αναζήτηση μιας κάποιας αιωνιότητας, με όχημα την τέχνη!


Athens24.gr: Το κοινό σ’ έχει αγαπήσει και αγκαλιάσει. Τί πιστεύεις πως αγαπά περισσότερο; Το ήθος και την αξιοπρέπειά σου, τη θεσπέσια φωνή σου ή το γεγονός πως ακολουθείς τα «θέλω» σου με συνέπεια και σεβασμό πρώτα στον εαυτό σου και στη συνέχεια στους θαυμαστές σου;

Νικόλας Καραναστάσης: Η σχέση που έχει αναπτυχθεί με το κοινό είναι μια ειλικρινής σχέση ανταλλαγής συναισθημάτων. Το κοινό κάθε φορά γίνεται μέρος της όλης δημιουργίας. Στην πραγματικότητα κάθε καλλιτέχνης υπάρχει μέχρι την στιγμή εκείνη που θα παραδώσει το έργο του στο κοινό. Από την στιγμή εκείνη και μετά το έργο δεν του ανήκει. Του ανήκει μοναχά η πρώτη ύλη.Το κοινό αποφασίζει για την πορεία του έργου.
Ένα τραγούδι ας πούμε.
Κάποιος θα κλάψει μαζί του, άλλος θα γελάσει, θα θυμηθεί κάτι από τις δικές του στιγμές. Θα το δεχθεί ή θα το απορρίψει.
Δεν υπάρχουν κατά την γνώμη καλά η κακά τραγούδια. Αυτό είναι μέγα λάθος. Είναι μοναχά δικαιολογίες που έχουμε εφεύρει για να απορρίψουμε την δημιουργία. Προσπαθώ απλά να δημιουργώ. Να δημιουργώ μαζί με το κοινό κάθε φορά και κάτι νέο.
Η αγάπη του κόσμου είναι το ομορφότερο συναίσθημα. Προσπαθώ να κάνω ένα βήμα την φορά Με χαμηλά το κεφάλι, χωρίς φανφάρες.
Δε με ενδιαφέρει ούτε νομίζω ότι θα με ενδιέφερε ποτέ να γίνω μέρος ενός συστήματος που δίνει τις δικές του κατευθυντήριες γραμμές.
Ακολουθώ τους δικούς μου κανόνες με ήθος θεωρώ και συνέπεια και ίσως αυτό είναι που μετράει περισσότερο στην σύγχρονη εποχή. Η αλήθεια!
Από εκεί πηγάζουν λοιπόν όλα. Από την κρυμμένη εσωτερική μας αλήθεια.


Athens24.gr: Τί ρόλο παίζει το συναίσθημα στη ζωή σου;

Νικόλας Καραναστάσης: Ψαράκι με ωροσκόπο καρκίνο. Νομίζω αυτό τα λέει όλα.


Athens24.gr: Το γέλιο είναι ένα απαραίτητο συστατικό μιας υγιούς και ευτυχισμένης ζωής. Είσαι φιλαράκι με τον εαυτό σου;

Νικόλας Καραναστάσης: Δε νομίζω ότι τα έχω βρει ακόμη με τον εαυτό μου. Είναι ζηλιάρης, γκρινιάρης, εγωιστής και πολύ ρομαντικός για να καταφέρουμε να κάνουμε παρέα.
Γελάω πολύ. Ειδικά τελευταία με όσα συμβαίνουν. Στην Ελλάδα ζω.


Athens24.gr: Το βιβλίο σου αποτελεί περισσότερο ένα project τυπωμένο σε χαρτί παρά ένα βιβλίο, αναφέρεις. Μίλησέ μας για τη συγγραφή και το εν λόγω βιβλίο.

Νικόλας Καραναστάσης: Δεν ξέρω ακόμα για ποιό λόγο έγραψα αυτό το βιβλίο.
Γιατί να μοιραστεί κάποιος τις σκέψεις του με τόσους πολλούς άγνωστους εκεί έξω;
Κάθομαι και σκέφτομαι.
Αν ο καθένας μας έγραφε όσα ένιωθε σε ένα λευκό χαρτί και το άφηνε σε ένα παγκάκι στην μέση ενός πάρκου, ο κόσμος μας θα ήτανε διαφορετικός.
Ακόμη και αν δεν το διάβαζε ποτέ κανείς.


Athens24.gr: Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια;

Νικόλας Καραναστάσης: Είμαι ήδη στο στούντιο και ετοιμάζω το "Κρεβάτι" το νέο μου τραγούδι που θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα με swing διάθεση και τη χαρά να συνεργαστώ σ’ αυτή την παραγωγή με μερικούς από τους καλύτερους κατά την γνώμη μου νέους μουσικούς αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα.
Προσωπικά, το αγαπάω λίγο περισσότερο από τα άλλα τραγούδια μου.
Έχει μια αίσθηση καθημερινότητας που όλοι λίγο πολύ την ζούμε.
Πιστεύω ότι ο καθένας μας κάπου μέσα από τους στίχους του θα δει ένα κομμάτι του εαυτού του.
Ξεκινάμε σιγά σιγά τις πρόβες για μια μουσικοθεατρική παράσταση στα πλαίσια του προγράμματος "Ανοιχτές πόρτες" σε συνεργασία με το Μέγαρο μουσικής και το Δημοτικό θέατρο Πειραιά και συγχρόνως ο Κύριος Σολ και η Κυρία Φα,τα δύο ερωτευμένα περιστέρια του νέου μου μουσικού project στήνουν ένα καλοκαιρινό ξέφρενο πάρτι σε όλη την Ελλάδα, από την Θράκη ως την Σύμη, ξεκινώντας από την Αθήνα το Σάββατο 21/4 στο Sousou.

----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα


 • Οι THE PLAYERS
  σε καλούν σε ανοιχτή audition!

  Θέλεις να γίνεις το τρίτο μέλος των THE PLAYERS? Οι THE PLAYERS, το Νο. 1 pop boyband της Ελλάδας και οι βραβευμένοι ως Best Newcomers για το 2018 στα MAD VMA, ανακοίνωσαν πριν από λίγες μέρες την αποχώρηση ενός εκ των τριών μελών του συγκροτήματος. Παράλληλα, δίνουν την ευκαιρία σε έναν νέο... συνέχεια
 • ΣΦΙΓΓΑ MUSIC THEATER
  Πρόγραμμα χειμερινής περιόδου

  Η μουσική σκηνή Σφίγγα ανοίγει τις πόρτες της και αυτή τη χρονιά, φιλοξενώντας σημαντικά ονόματα της μουσικής και των τεχνών, φιλοδοξώντας να γίνει το δικό σας μουσικό στέκι στο κέντρο της πόλης (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής - πεζόδρομος Κιάφας 13). Φέτος, το πρόγραμμα της Σφίγγας είναι ακόμα πιο πλούσιο και... συνέχεια
 • GIMME SHELTER FILM FESTIVAL: ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  "American Valhalla"

  Η Fairplay και το Gagarin 205 παρουσιάζουν: "American Valhalla". “Ιf you risk nothing, you gain nothing!” Το American Valhalla διηγείται την ιστορία μιας πολύ ιδιαίτερης συνεργασίας δύο πρωτοπόρων της Αμερικάνικης ροκ σκηνής, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ένα από τα καλύτερα albums του 2016, το “Post Pop Depression”: του μεγάλου Iggy Pop και... συνέχεια
 • GIMME SHELTER FILM FESTIVAL: ΔΕΥΤΕΡΑ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  "The End of The End"

  Η Fairplay και το Gagarin 205 παρουσιάζουν: "The End of The End". Οι Black Sabbath δημιούργησαν το Heavy Metal. Oι Black Sabbath είναι μία από τις πλέον επιδραστικές μπάντες στην σύγχρονη μουσική, με τις επιρροές και τον ήχο τους να είναι εμφανή ακόμα και σήμερα. Από το ξεκίνημά τους το 1968, καθιέρωσαν έναν ήχο... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Συναυλίες

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved