Home > Γεύσεις > Υπόλοιπα είδη

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ

ΟιNοτικά 2016
Η «άνοδος» των κρητικών κρασιών στην Αθήνα κατέκτησε τους οινόφιλους





Η Κρήτη ήταν ανέκαθεν ένας τόπος με φίλους φανατικούς, τώρα αποδεικνύεται πως πολλοί από αυτούς είναι και... οινόφιλοι! Περισσότερα από 1.200 άτομα προσήλθαν στην πρόσφατη παρουσίαση των οίνων του κρητικού αμπελώνα, με το όνομα «ΟιΝοτικά», στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία όπου έμειναν καταγοητευμένοι από το εύρος και το βάθος της προσφοράς της οινικής Κρήτης. «Δεν περιμέναμε πως τα κρασιά μας θα ήταν τόσο δημοφιλή, πόσο μάλλον που πολλά από αυτά δεν τα βρίσκει εύκολα κανείς στην Αθήνα», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης «Wines of Crete», Νίκος Μηλιαράκης.

Στα ΟιΝοτικά 2016 έλαβαν μέρος 23 οινοποιοί της μεγαλονήσου, μέλη της ένωσης Wines of Crete, άξιοι πρεσβευτές της συνεχούς βελτίωσης των κρητικών κρασιών, που τα τελευταία χρόνια εμφανίζουν αλματώδη ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητάς τους. Με τη στιβαρή παρουσία τους στα πρώτα ΟιΝοτικά της Αθήνας και την υπόσχεση η εκδήλωση αυτή να γίνει ετήσιο ραντεβού, τα κρασιά της Κρήτης θα διαδραματίσουν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην ελληνική οινική σκηνή, η καρδιά της οποίας χτυπά στην πρωτεύουσα.

Οι οινοποιοί της Κρήτης υποδέχθηκαν επαγγελματίες και οινόφιλους επισκέπτες με τρόπο που επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο της περίφημης κρητικής φιλοξενίας. Έτσι, στα Οινοτικά 2016 δοκιμάστηκαν περισσότερες από 200 διαφορετικές ετικέτες ξηρών, γλυκών, ακόμα και αφρωδών οίνων, όλων των χρωμάτων, ο γευστικός πλούτος των οποίων δεν άφησε αμφιβολία για τη δυναμική της Κρήτης ως οινοπαραγωγού περιοχής.

Καταδείχθηκε όμως γλαφυρά και ο πλούτος των γνωστών και λιγότερο γνωστών γηγενών ποικιλιών του νησιού, καθώς και η εξαιρετική, καθαρά μεσογειακή έκφραση που βρίσκουν εκεί πολλές διεθνείς ποικιλίες αμπέλου. Σε αυτό βοήθησε και το καλά σχεδιασμένο σεμινάριο για τον κρητικό αμπελώνα και τις ποικιλίες του, διάρκειας 90’, που έγινε σε ξεχωριστή αίθουσα, με μεγάλη συμμετοχή. Εκεί ξετυλίχθηκε η πασίγνωστη βιοποικιλότητα του νησιού, όπως εκφράζεται στον αμπελώνα του, με ποικιλίες όπως η βηλάνα, το βιδιανό, το δαφνί, το θραψαθήρι, το ρωμέικο, το πλυτό, το μοσχάτο Σπίνας και, φυσικά, η μανδηλαριά και το κοτσιφάλι. Εν τω μεταξύ, ειδικές και επαναλαμβανόμενες εκδηλώσεις μικρής διάρκειας έλαβαν χώρα και εντός έκθεσης, ειδικά για τη γνωριμία με τις ποικιλίες βιδιανό και κοτσιφάλι, με ιδιαίτερα παραστατικό και παιχνιδιάρικο τρόπο που εντυπωσίασε τους επισκέπτες που τις παρακολούθησαν.

Τέλος, σε κληρώσεις που επαναλαμβάνονταν ανά ώρα, 8 οινοποιοί της Κρήτης χάρισαν αντίστοιχο αριθμό φιαλών κρασιού 1,5 λίτρου (magnum) σε αντίστοιχους τυχερούς, για να πάρουν και σπίτι τους ένα κομμάτι του κρητικού αμπελώνα, ενός από τους πλέον ιστορικούς του κόσμου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την εταιρεία Vinetum για λογαριασμό της Wines of Crete.

 

Περισσότερα θέματα


  • BURGER FEST
    Θεσσαλονίκη 2019 | 31 Μαΐου - 2 Ιουνίου | Δ.Ε.Θ.

    To Burger Fest, το πρώτο και μεγαλύτερο Ελληνικό food festival αφιερωμένο στο burger, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη λατρεμένη Θεσσαλονίκη, για ένα ακόμα ζουμερό και γευστικό, Ανοιξιάτικο τριήμερο. Από την Παρασκευή, 31 Μαΐου έως και την Κυριακή, 2 Ιουνίου, το Burger Fest| Θεσσαλονίκη 2019 μετατρέπει ξανά τη Δ.Ε.Θ.στο σημείο συνάντησης... συνέχεια
  • THESSALONIKI WINE SHOW
    Κυριακή, 31 Μαρτίου & Δευτέρα, 01 Απριλίου, 2019

    Μια Νέα Ιδέα στην παρουσίαση του Κρασιού ξεκινά στη Θεσσαλονίκη! Μια νέα οινική έκθεση μας προσκαλεί σε ένα πρωτότυπο ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του Eλληνικού κρασιού: το THESSALONIKI WINE SHOW ενώνει μοναδικά το δυναμικό των Eλληνικών ποικιλιών, τις καινούργιες τάσεις στην οινοποίηση, τους ποικίλους τρόπους απόλαυσης του κρασιού, τις... συνέχεια
  • ΜΠΡΑΝΤΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΜΠΑΙΟΣ
    Κάθε Σαββατοκύριακο, 11:00-17:00

    Μετά το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλειμμα, η επιστροφή στην πόλη έχει και καλά νέα. Ένα απ’ αυτά είναι το μπραντς στην ταράτσα του Μπάιος. Το μπραντς το Eλληνικό, ένας τρόπος για να αναβιώσουμε τις καλοκαιρινές στιγμές! Με βάση πάντα τις αγνές Ελληνικές πρώτες ύλες, αυτό το μπραντς, θα μας πάει πίσω στα... συνέχεια
  • B U B B L I N G I N G R E E C E ! M a s t e r c l a s s
    Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου στις 18:00 @ Electra Metropolis Athens Hotel

    Το Wine Style παρουσιάζει ένα μοναδικό Masterclass για τα Ελληνικά αφρώδη κρασιά. Bubbling In Greece: Μια μοναδική τυφλή γευστική δοκιμή των 30 αντιπροσωπευτικότερων Ελληνικών αφρωδών κρασιών ... - Ποιες είναι οι τάσεις στην Ελληνική και Παγκόσμια αγορά αφρωδών - Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των Φυσικών Αφρωδών (Pétillant-Νaturel ή PetNat), τι διαφορές έχουν... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved