Home > Γεύσεις > Υπόλοιπα είδη

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ

ΟιNοτικά 2016
Η «άνοδος» των κρητικών κρασιών στην Αθήνα κατέκτησε τους οινόφιλους





Η Κρήτη ήταν ανέκαθεν ένας τόπος με φίλους φανατικούς, τώρα αποδεικνύεται πως πολλοί από αυτούς είναι και... οινόφιλοι! Περισσότερα από 1.200 άτομα προσήλθαν στην πρόσφατη παρουσίαση των οίνων του κρητικού αμπελώνα, με το όνομα «ΟιΝοτικά», στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία όπου έμειναν καταγοητευμένοι από το εύρος και το βάθος της προσφοράς της οινικής Κρήτης. «Δεν περιμέναμε πως τα κρασιά μας θα ήταν τόσο δημοφιλή, πόσο μάλλον που πολλά από αυτά δεν τα βρίσκει εύκολα κανείς στην Αθήνα», δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης «Wines of Crete», Νίκος Μηλιαράκης.

Στα ΟιΝοτικά 2016 έλαβαν μέρος 23 οινοποιοί της μεγαλονήσου, μέλη της ένωσης Wines of Crete, άξιοι πρεσβευτές της συνεχούς βελτίωσης των κρητικών κρασιών, που τα τελευταία χρόνια εμφανίζουν αλματώδη ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητάς τους. Με τη στιβαρή παρουσία τους στα πρώτα ΟιΝοτικά της Αθήνας και την υπόσχεση η εκδήλωση αυτή να γίνει ετήσιο ραντεβού, τα κρασιά της Κρήτης θα διαδραματίσουν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην ελληνική οινική σκηνή, η καρδιά της οποίας χτυπά στην πρωτεύουσα.

Οι οινοποιοί της Κρήτης υποδέχθηκαν επαγγελματίες και οινόφιλους επισκέπτες με τρόπο που επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο της περίφημης κρητικής φιλοξενίας. Έτσι, στα Οινοτικά 2016 δοκιμάστηκαν περισσότερες από 200 διαφορετικές ετικέτες ξηρών, γλυκών, ακόμα και αφρωδών οίνων, όλων των χρωμάτων, ο γευστικός πλούτος των οποίων δεν άφησε αμφιβολία για τη δυναμική της Κρήτης ως οινοπαραγωγού περιοχής.

Καταδείχθηκε όμως γλαφυρά και ο πλούτος των γνωστών και λιγότερο γνωστών γηγενών ποικιλιών του νησιού, καθώς και η εξαιρετική, καθαρά μεσογειακή έκφραση που βρίσκουν εκεί πολλές διεθνείς ποικιλίες αμπέλου. Σε αυτό βοήθησε και το καλά σχεδιασμένο σεμινάριο για τον κρητικό αμπελώνα και τις ποικιλίες του, διάρκειας 90’, που έγινε σε ξεχωριστή αίθουσα, με μεγάλη συμμετοχή. Εκεί ξετυλίχθηκε η πασίγνωστη βιοποικιλότητα του νησιού, όπως εκφράζεται στον αμπελώνα του, με ποικιλίες όπως η βηλάνα, το βιδιανό, το δαφνί, το θραψαθήρι, το ρωμέικο, το πλυτό, το μοσχάτο Σπίνας και, φυσικά, η μανδηλαριά και το κοτσιφάλι. Εν τω μεταξύ, ειδικές και επαναλαμβανόμενες εκδηλώσεις μικρής διάρκειας έλαβαν χώρα και εντός έκθεσης, ειδικά για τη γνωριμία με τις ποικιλίες βιδιανό και κοτσιφάλι, με ιδιαίτερα παραστατικό και παιχνιδιάρικο τρόπο που εντυπωσίασε τους επισκέπτες που τις παρακολούθησαν.

Τέλος, σε κληρώσεις που επαναλαμβάνονταν ανά ώρα, 8 οινοποιοί της Κρήτης χάρισαν αντίστοιχο αριθμό φιαλών κρασιού 1,5 λίτρου (magnum) σε αντίστοιχους τυχερούς, για να πάρουν και σπίτι τους ένα κομμάτι του κρητικού αμπελώνα, ενός από τους πλέον ιστορικούς του κόσμου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την εταιρεία Vinetum για λογαριασμό της Wines of Crete.

 

Περισσότερα θέματα


  • DRINK PINK
    Rosé Wine Extravaganza 2018

    Όπως και να τα πείτε, «ροζέ», «pink» ή «ερυθρωπά», σημασία έχει να… τα πιείτε, γιατί τα ροζέ κρασιά είναι δύναμη! Ελάτε λοιπόν στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza» και δοκιμάστε περισσότερα από 100 Eλληνικά και ξένα ροζέ κρασιά. Ροζέ φρέσκα και ξεδιψαστικά, φρουτώδη και γοητευτικά, παιχνιδιάρικα και ευκολόπιοτα, τα κατεξοχήν... συνέχεια
  • BURGER FEST 2018
    Η μεγάλη γιορτή του burger πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!

    Το Burger Fest, το πρώτο και μεγαλύτερο food festival της χώρας αφιερωμένο στο burger, ταξιδεύει για πρώτη φορά βόρεια για μια ανοιξιάτικη στάση στην Θεσσαλονίκη σ’ ένα ζουμερό και γευστικό τριήμερο. Από 18 έως 20 Μαΐου στη Δ.Ε.Θ. θα διοργανωθεί το Burger Fest | Θεσσαλονίκη 2018, σε ένα χώρο που... συνέχεια
  • ATHENA INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITION 2018 (ΑΤΗΙΟΟC 2018)
    Απονομή βραβείων και γευσιγνωσία των βραβευμένων ελαιολάδων του Athena

    Η αυλαία για το διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου «Athena 2018» έπεσε το Σάββατο, 28 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο με την τελετή απονομής και μία άκρως επιτυχημένη και ουσιώδη γευσιγνωστική παρουσίαση των βραβευμένων ελαιολάδων στο κοινό. Δεκάδες ελαιοπαραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση όπου... συνέχεια
  • ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ 2018
    Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

    Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με την οποία κορυφώθηκε το φετινό σαφάρι των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων αναδεικνύοντας θριαμβευτή για το 2018 το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι. Κερκυραϊκό χρώμα έχει πλέον η... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved