Home > Γεύσεις > Υπόλοιπα είδη

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Στην Αθήνα


Οι Περιφέρειες Βορείου & Νοτίου Αιγαίου θα παρουσιάσουν στο Αθηναϊκό κοινό τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχείο King George II (Πλατεία Συντάγματος). Η εκδήλωση γευσιγνωσίας, στην οποία συμμετέχουν οινοποιεία από όλο το Αιγαίο, έχει ώρες λειτουργίας 12:00 με 20:00 και απευθύνεται σε οινόφιλους και επαγγελματίες, με ελεύθερη είσοδο.

Παρουσιάζονται κρασιά από Ικαρία, Κω, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Πάρο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη και Χίο, από τα εξής μικρά ή μεγαλύτερα, νέα ή καθιερωμένα οινοποιεία: Αμπελώνες Αφιανέ, Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου, Αριούσιος Οινοποιητική, Artemis Karamolegos Winery, Γαία Οινοποιητική, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Κελάρια Ικαρίας, Κτήμα Αργυρού, Κτήμα Σιγάλα, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Organic Wines, Limnos Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Milos Cave Winery, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νόπερα Οινοποιητική Σάμου, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Μωραΐτη, Οινοποιία Γαβαλά, ΟινοποιείοΓκαράλη, Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου, Santo Wines και Vassaltis Vineyards.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας. Επιπλέον, συμμετέχουν και οινοποιεία που για πρώτη φορά θα παρουσιάσουν την παραγωγή τους στην Αθήνα.

Αν και οι λευκοί οίνοι υπερτερούν σε όγκο και σε αριθμό ετικετών των ερυθρωπών και των ερυθρών, αξίζει να σημειωθεί πως τα νησιά του Αιγαίου έχουν παράδοση και στην παραγωγή των δύο τελευταίων, από παραδοσιακές ποικιλίες αμπέλου όπως η μανδηλαριά, το μαυροτράγανο και το φωκιανό. Επίσης πρέπει να τονιστεί πως η περιοχή φημίζεται για τα γλυκά της κρασιά, μερικά εκ των οποίων είναι παγκόσμιας εμβέλειας, όπως τα Μοσχάτα Σάμου και Λήμνου και το Vinsanto από τη Σαντορίνη.

Η εκδήλωση οργανώνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum με την συνεργασία της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ).

Πληροφορίες: info@vinetum.gr & 210 766 0560.

 

Περισσότερα θέματα


  • ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑ
    Τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας και όχι μόνο!

    «Το Στέκι του Ηλία» πρωτοάνοιξε το 1981 στην οδό Θεσσαλονίκης 7 στο Θησείο και στην συνέχεια το 1992 επεκτάθηκε και στην οδό Επταχάλκου 5 στο Θησείο. Όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί ορόσημο, τόσο για τους Αθηναίους, όσο και για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα. Είναι αδύνατον να έχεις περάσεις από... συνέχεια
  • MADE IN BEER FESTIVAL
    1-2-3 Ιουνίου, 2018

    Το νέο μεγάλο φεστιβάλ της μπύρας! Το τριήμερο 1, 2 και 3 Ιουνίου, οι λάτρεις της μπύρας θα μπορέσουν να απολαύσουν μια πραγματική γιορτή γύρω από το αγαπημένο τους ποτό! Στο φιλόξενο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, έναν χώρο με εκταση άνω των 4.000 τετραγωνικών μέτρων ακριβώς στην καρδιά της Αθήνας, οι... συνέχεια
  • ATHENS STREET FOOD FESTIVAL
    "Βουτιά" στις κουζίνες του δρόμου

    Γαστρονομικά ταξίδια από την Κούβα ως τη Μικρά Ασία, από την Ιταλία ως το Μεξικό, από την Ισπανία ως την Κίνα, από την Ταϋλάνδη ως τη Βόρεια Ευρώπη και από τις ΗΠΑ ως την Ελλάδα, υπόσχεται το 3ο Athens Street Food Festival που πραγματοποιείται μέσα στον Μάιο την Αθήνα στον... συνέχεια
  • ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΟΡΤΗ. ΓΕΥΣΕΙΣ.
    2018

    Το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» είναι μια πολυεπίπεδη εκδήλωση, η οποία έχει σαν κύριο στόχο την ανάδειξη ελληνικών διατροφικών προϊόντων (πρωτογενών ή αποτέλεσμα μεταποίησης), με κοινό χαρακτηριστικό τη βεβαιωμένη ποιότητα. Για να πραγματοποιήσει, λοιπόν, τον παραπάνω στόχο, συγκεντρώνει τους καλύτερους μικρούς Έλληνες παραγωγούς στον ατμοσφαιρικό χώρο της Τεχνόπολης και δίνει... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved