Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΖΥΘΟΓΝΩΣΙΑ 2017





Aν είστε ήδη ζυθολάτρης, η Ζυθογνωσία και ο υπέροχος κόσμος της μπίρας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αν, όμως, τώρα ανακαλύπτετε τις σύγχρονες εκδοχές της μπίρας ή ―Θεός φυλάξει!― έχετε μείνει στα κουρασμένα ζυθο-κλισέ της περασμένης δεκαετίας, τότε οι σελίδες αυτές θα είναι για εσάς αποκαλυπτικές και θα σας οδηγήσουν, ελπίζουμε, σε μία συγκλονιστική επίσκεψη στη Ζυθογνωσία που θα γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο και σε μία αλλαγή της στάσης σας απέναντι στην μπίρα!

Η Vinetum και οι εκθέτες της Ζυθογνωσίας
σας προσκαλούν σε μία μοναδική γευστική εμπειρία
το Σάββατο, 14 και την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι πιο όμορφες και συναρπαστικές μπίρες της ελληνικής αγοράς σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε σε μία εκδήλωση υψηλού επιπέδου όπου προέχει η γευσιγνωσία.

Μιλήστε με ζυθοποιούς και εισαγωγείς, παρακολουθήστε παράλληλες εκδηλώσεις,
απολαύστε γκουρμέ street food στο εφήμερο εστιατόριο της Ζυθογνωσίας Po'Boys με λιχουδιές από τη Λουιζιάνα και εκμεταλλευτείτε τις υπόλοιπες καινοτόμες υπηρεσίες της έκθεσης:

Ζυθοποιίες
Εκθέτες: https://www.zythognosia.gr/exhibitors/beer

__________________________________

Η έκθεση Ζυθογνωσία 2017 διοργανώνει και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, την Athens Beer Week, 9 με 15 Οκτωβρίου. Μία εβδομάδα γεμάτη μπίρα, όπως δεν την έχουμε συνηθίσει, με ειδικές, πρωτοποριακές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας και των προαστίων της. Νέες ιδέες και προτάσεις από εστιατόρια και μπαρ θα «αναγκάσουν» τους ζυθόφιλους, αλλά και τους λάτρεις του καλού φαγητού και του ποτού να βρίσκονται έξω από το σπίτι όλη την εβδομάδα πριν την Ζυθογνωσία. Μέχρι δηλαδή και την κορύφωσή της, που γίνεται φυσικά με την ίδια την έκθεση, 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Το 2015 η έκθεση Ζυθογνωσία εγκαινίασε την εβδομάδα μπίρας Athens Beer Week, οργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της πόλης, κάτι που επαναλήφθηκε και πέρυσι, στο πλαίσιο της έκθεσης του 2016. Φέτος, η Athens Beer Week γίνεται πιο θεματική (αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες στο www.zythognosia.gr). Επιδιώκει να φέρει την craft, κυρίως, μπίρα και δη την ελληνική, σε χώρους που δεν τη συναντάμε ευρέως ή σε χώρους που δεν έχει εδραιώσει τη θέση της. Σε εστιατόρια, όπου προτείνονται ειδικοί συνδυασμοί μπίρας με φαγητό και σε κορυφαία αθηναϊκά μπαρ, όπου η μπίρα συνδυάζεται ευφάνταστα με άλλα ποτά, σε κοκτέιλ και όχι μόνο, όλα σχεδιασμένα ειδικά και αποκλειστικά για την Athens Beer Week.

Πρωτότυπα μενού για συγκεκριμένες μπίρες συνέθεσαν οι σεφ τεσσάρων επιλεγμένων εστιατορίων: δύο στο κέντρο (Steak Bar by Kiku – Yolenis στο Κολωνάκι, με έμφαση στο κρέας και Hytra Απλά στο Νέο Κόσμο, με αντικείμενο το εξωτικό street food), ένα στα βόρεια (Nolita στο Κεφαλάρι, με σύγχρονη ιταλική κουζίνα) και ένα στα νότια προάστια (Ψαράδες στο Παλαιό Φάληρο, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με έμπνευση).

Τέσσερα κοκτέιλ, το καθένα με βάση μπίρα διαφορετικής κατηγορίας, σχεδίασε η bartendering ομάδα της πρώτης all day βερμουτερίας της πρωτεύουσας, Odori (στο κέντρο της πόλης), αποκλειστικά για την Athens Beer Week: Sandy με μπίρα lager, Mare Mediterrananeo με μπίρα IPA, Beer Americano με μπίρα αββαείου και Manhattan stout με μπίρα stout). Γιατί τα κοκτέιλ μπίρας είναι σπάνια ή απόντα από την ιδιαίτερα ζωντανή ελληνική σκηνή των μπαρ.

Στο πνεύμα του αγγλοσαξονικού ρητού που θέλει τη μπίρα μετά το ουίσκι να… «τραβιέται» χωρίς ρίσκο («whisky and beer, never fear»), το κορυφαίο μπαρ CV Distiller (περιοχή Χίλτον), με την πλέον εντυπωσιακή γκάμα malt ουίσκι στην Ελλάδα, συνδυάζει μοναδικά επιλεγμένα ουίσκι με ανάλογες μπίρες, στο πλαίσιο της δράσης «The Barley Brothers: Όταν η μπίρα συναντάει το ουίσκι».

Τέλος, με πάρτι – έκπληξη στο εστιατόριο Mama Roux στην οδό Αιόλου, κλείνει η πρώτη μέρα της έκθεσης (Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017), για όσους… αντέχουν. Ιδανικό για αυτούς που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν ανεβασμένη διάθεση, με ρυθμούς ζωντανής τζαζ μουσικής, τρώγοντας σάντουιτς Po’boys με λουκάνικο ή επιλέγοντας από το στάνταρ μενού του εστιατορίου, μαζί φυσικά με –τι άλλο;– άφθονη χειροποίητη μπίρα.


ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ
 14|15 Οκτωβρίου 2017
 12:00 - 21:00

 

Περισσότερα θέματα


  • ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
    Στην Αθήνα

    Οι Περιφέρειες Βορείου & Νοτίου Αιγαίου θα παρουσιάσουν στο Αθηναϊκό κοινό τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχείο King George II (Πλατεία Συντάγματος). Η εκδήλωση γευσιγνωσίας, στην οποία συμμετέχουν οινοποιεία από όλο το Αιγαίο, έχει ώρες λειτουργίας 12:00 με 20:00 και απευθύνεται σε... συνέχεια
  • THESSALONIKI FOOD FESTIVAL 2017
    Athens Edition - 7 & 8 Οκτωβριου

    O Δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού στα πλαίσια οργάνωσης του επόμενου Thessaloniki Food Festival στοχεύει να προωθήσει το ίδιο το φεστιβάλ αλλά και την πόλη της Θεσσαλονίκης στο κοινό της Αθήνας μέσω της τοπικής γαστρονομίας. Για το σκοπό αυτό και σε παραγωγή των Soulfood Thessaloniki θα πραγματοποιηθεί ένα γαστρονομικό... συνέχεια
  • FOODEX 2017
    Μοναδικά διατροφικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα

    Την 19η έκθεση Τροφίμων & Ποτών Foodex θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα, 6 έως και Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, 2017 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα. Η Foodex που είναι από τις παλαιότερες του είδους της και πραγματοποιείται τα τελευταία 8 χρόνια, θεωρείτε από τους πιο επιτυχημένους θεσμούς που δίνει την... συνέχεια
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ
    Athens Beer Festival 2017

    Το Athens Beer Festival επιστρέφει δυναμικά για μία ακόμα φορά. Η 17η φετινή διοργάνωση φιλοξενείται από την 1 μέχρι 11 Σεπτεμβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι. Για ακόμα μια φορά πλήθος κόσμου – από όλες τις ηλικίες – κατέκλεισε το φεστιβάλ, όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο Παλιό... συνέχεια






Last News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved