Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΖΥΘΟΓΝΩΣΙΑ
2017





Aν είστε ήδη ζυθολάτρης, η Ζυθογνωσία και ο υπέροχος κόσμος της μπίρας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αν, όμως, τώρα ανακαλύπτετε τις σύγχρονες εκδοχές της μπίρας ή ―Θεός φυλάξει!― έχετε μείνει στα κουρασμένα ζυθο-κλισέ της περασμένης δεκαετίας, τότε οι σελίδες αυτές θα είναι για εσάς αποκαλυπτικές και θα σας οδηγήσουν, ελπίζουμε, σε μία συγκλονιστική επίσκεψη στη Ζυθογνωσία που θα γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο και σε μία αλλαγή της στάσης σας απέναντι στην μπίρα!

Η Vinetum και οι εκθέτες της Ζυθογνωσίας
σας προσκαλούν σε μία μοναδική γευστική εμπειρία
το Σάββατο, 14 και την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι πιο όμορφες και συναρπαστικές μπίρες της ελληνικής αγοράς σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε σε μία εκδήλωση υψηλού επιπέδου όπου προέχει η γευσιγνωσία.

Μιλήστε με ζυθοποιούς και εισαγωγείς, παρακολουθήστε παράλληλες εκδηλώσεις,
απολαύστε γκουρμέ street food στο εφήμερο εστιατόριο της Ζυθογνωσίας Po'Boys με λιχουδιές από τη Λουιζιάνα και εκμεταλλευτείτε τις υπόλοιπες καινοτόμες υπηρεσίες της έκθεσης:

Ζυθοποιίες
Εκθέτες: https://www.zythognosia.gr/exhibitors/beer

__________________________________

Η έκθεση Ζυθογνωσία 2017 διοργανώνει και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, την Athens Beer Week, 9 με 15 Οκτωβρίου. Μία εβδομάδα γεμάτη μπίρα, όπως δεν την έχουμε συνηθίσει, με ειδικές, πρωτοποριακές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας και των προαστίων της. Νέες ιδέες και προτάσεις από εστιατόρια και μπαρ θα «αναγκάσουν» τους ζυθόφιλους, αλλά και τους λάτρεις του καλού φαγητού και του ποτού να βρίσκονται έξω από το σπίτι όλη την εβδομάδα πριν την Ζυθογνωσία. Μέχρι δηλαδή και την κορύφωσή της, που γίνεται φυσικά με την ίδια την έκθεση, 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Το 2015 η έκθεση Ζυθογνωσία εγκαινίασε την εβδομάδα μπίρας Athens Beer Week, οργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της πόλης, κάτι που επαναλήφθηκε και πέρυσι, στο πλαίσιο της έκθεσης του 2016. Φέτος, η Athens Beer Week γίνεται πιο θεματική (αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες στο www.zythognosia.gr). Επιδιώκει να φέρει την craft, κυρίως, μπίρα και δη την ελληνική, σε χώρους που δεν τη συναντάμε ευρέως ή σε χώρους που δεν έχει εδραιώσει τη θέση της. Σε εστιατόρια, όπου προτείνονται ειδικοί συνδυασμοί μπίρας με φαγητό και σε κορυφαία αθηναϊκά μπαρ, όπου η μπίρα συνδυάζεται ευφάνταστα με άλλα ποτά, σε κοκτέιλ και όχι μόνο, όλα σχεδιασμένα ειδικά και αποκλειστικά για την Athens Beer Week.

Πρωτότυπα μενού για συγκεκριμένες μπίρες συνέθεσαν οι σεφ τεσσάρων επιλεγμένων εστιατορίων: δύο στο κέντρο (Steak Bar by Kiku – Yolenis στο Κολωνάκι, με έμφαση στο κρέας και Hytra Απλά στο Νέο Κόσμο, με αντικείμενο το εξωτικό street food), ένα στα βόρεια (Nolita στο Κεφαλάρι, με σύγχρονη ιταλική κουζίνα) και ένα στα νότια προάστια (Ψαράδες στο Παλαιό Φάληρο, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με έμπνευση).

Τέσσερα κοκτέιλ, το καθένα με βάση μπίρα διαφορετικής κατηγορίας, σχεδίασε η bartendering ομάδα της πρώτης all day βερμουτερίας της πρωτεύουσας, Odori (στο κέντρο της πόλης), αποκλειστικά για την Athens Beer Week: Sandy με μπίρα lager, Mare Mediterrananeo με μπίρα IPA, Beer Americano με μπίρα αββαείου και Manhattan stout με μπίρα stout). Γιατί τα κοκτέιλ μπίρας είναι σπάνια ή απόντα από την ιδιαίτερα ζωντανή ελληνική σκηνή των μπαρ.

Στο πνεύμα του αγγλοσαξονικού ρητού που θέλει τη μπίρα μετά το ουίσκι να… «τραβιέται» χωρίς ρίσκο («whisky and beer, never fear»), το κορυφαίο μπαρ CV Distiller (περιοχή Χίλτον), με την πλέον εντυπωσιακή γκάμα malt ουίσκι στην Ελλάδα, συνδυάζει μοναδικά επιλεγμένα ουίσκι με ανάλογες μπίρες, στο πλαίσιο της δράσης «The Barley Brothers: Όταν η μπίρα συναντάει το ουίσκι».

Τέλος, με πάρτι – έκπληξη στο εστιατόριο Mama Roux στην οδό Αιόλου, κλείνει η πρώτη μέρα της έκθεσης (Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017), για όσους… αντέχουν. Ιδανικό για αυτούς που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν ανεβασμένη διάθεση, με ρυθμούς ζωντανής τζαζ μουσικής, τρώγοντας σάντουιτς Po’boys με λουκάνικο ή επιλέγοντας από το στάνταρ μενού του εστιατορίου, μαζί φυσικά με –τι άλλο;– άφθονη χειροποίητη μπίρα.


ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ
 14|15 Οκτωβρίου 2017
 12:00 - 21:00

 

Περισσότερα θέματα


  • PASTA BAR στη Νέα Φιλαδέλφεια
    Για Ιταλικό με άποψη…

    Στην Λεωφόρο Δεκελείας στο νούμερο 136 στη Νέα Φιλαδέλφεια λειτουργεί ένα εστιατόριο με αυθεντικές ιταλικές γεύσεις και εξαιρετικές τιμές. Το «Pasta Bar» αποτελεί το σήμα κατατεθέν της περιοχής και όχι μόνο. Είναι ένα όμορφο, ζεστό εστιατόριο με μοντέρνο design που όμως αποπνέει μια ζεστασιά τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό... συνέχεια
  • CHRISTMAS WINE TASTING
    «Αφρός και Φυσαλλίδες 2017 με ηχηρή την ελληνική παρουσία»

    Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έφτασε και φέτος η στιγμή που περιμένουν με λαχτάρα οι οινόφιλοι της πρωτεύουσας: η στιγμή για την πιο... ευδαιμονική γευστική δοκιμή οίνων, αποκλειστικά αφρωδών, στην εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλλίδες», που φέτος θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, 12:00-14:00 για επαγγελματίες... συνέχεια
  • BELLA VESPA
    DownTown (Κολωνάκι)

    Μετρώντας πλέον δύο χρόνια παρουσίας στη Γλυφάδα, το Bella Vespa επεκτείνει την μοναδικότητα του και στο κέντρο της Αθήνας. Από την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, το Κολωνάκι αποκτά το απόλυτο bar-restaurant που ανοίγει τις πόρτες του στη 1 το μεσημέρι και τα συνδυάζει όλα. Εκλεκτό φαγητό, εμπνευσμένα κοκτέιλ και χαμογελαστά πρόσωπα σε ένα... συνέχεια
  • PAUSA
    Grill Sunday’s By Mirsini Lambraki

    Μας περιμένουν στο all day bar-resto, στο Μαρούσι και αυτή την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2017 να απολαύσουμε παρέα τις υπέροχες δημιουργιές της Μυρσίνης! Από το event δε θα λείψουν οι Ελληνικές μουσικές επιλογές του DJ Doctor J (Jimmys Kiritsis). Μενού: Μοσχαρίσια μάγουλα στο Αυγό της Primo Grill, καπνισμένα με ξύλο σφενδάμου... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved