Home > Γεύσεις > Εστιατόρια

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

HYTRA
Ένα εστιατόριο που από την ταράτσα του δεσπόζει όλη η Αθήνα!











Είχαμε ακούσει πολλά για το εν λόγω εστιατόριο. Άλλοι το εκθείαζαν και άλλοι έλεγαν πως οι μερίδες του είναι εντυπωσιακές μεν αλλά πολύ μικρές δε. Κανείς όμως δε μίλησε αρνητικά για την αισθητική του χώρου και την πανοραμική θέα (Ακρόπολη και Λυκαβηττός) που είναι ερωτεύσιμη είτε είσαι πολίτης αυτής της πόλης ή τουρίστας.

Πρόκειται για ένα εστιατόριο που οι κριτικές όπως προείπα είναι αμφιλεγόμενες. Δε θα σταθώ στα βραβεία του Αθηνοράματος (Χρυσός Σκούφος και αστέρι Michelin). Αυτά για να τα λάβει θα πει πως οι γευσιγνώστες εκτίμησαν πως τα αξίζουν.

Θα σταθώ στη φιλοσοφία του εστιατορίου την αισθητική καθώς και στις εντυπώσεις μου ως πελάτης. Νομίζω δε πως έχει άλλη βαρύτητα να μιλάς ως ένας καθημερινός άνθρωπος που ή του κάνει κάτι κλικ ή όχι.

Νομίζω πως στο ίδρυμα Ωνάση ο κόσμος που το επισκέπτεται έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις καθώς οι ορίζοντές τους είναι ανάλογων χώρων και εικόνων… Το εστιατόριο δεν έχει διακοσμητικές υπερβολές και ο χώρος είναι φιλόξενος και λειτουργικός, με τη λογική προδιαγραφών εξωτερικού.

Τα πιάτα είναι όλα εντυπωσιακά και βέβαια με τις προσταγές της nouvelle cuisine. Αυτό σημαίνει πως δεν πάμε για να σκάσουμε στο φαί αλλά να γευτούμε γεύσεις λεπτές και κυρίως εντυπωσιακά παρουσιασμένες. Η αισθητική του καταλόγου, προσωπικά, μου άρεσε.

Αναδεικνύεται η Eλληνική κουζίνα με φαγητά καλομαγειρεμένα και κυρίως αισθητικά άρτια παρουσιασμένα. Αυτό είναι καλό και σίγουρα έχει μελετηθεί δέοντος δεδομένου πως ο χώρος δέχεται και πολλούς τουρίστες. Ως γνωστών αποτελεί διαφήμιση η προβολή της κουζίνας μας με ψαγμένους και δημιουργικούς τρόπους.

Τα πιάτα είναι πολλά και είναι δεδομένο πως θα ικανοποιηθεί ο καθένας από εμάς είτε είναι εύκολος στο φαγητό είτε πολύ απαιτητικός.

Ενδιαφέρον είχαν μεταξύ άλλων σε ορεκτικά:

- Σπιράλ από Αγκινάρα Ιερουσαλήμ (ενδιαφέρον και πρωτότυπος τίτλος!)
- «Κήπος του Σεφ»,(σαλάτα ανάμεικτη με βρώσιμα λουλούδια που αποτελούν τελευταία μόδα στη μαγειρική).

Σε κυρίως πιάτα:

- Ορτύκι με σιτάρι
- Τσιπς ρυζιού και μικρές μπίλιες από σπανάκι
- Κατσικάκι Ελασσόνας
- Τσιπούρα φρικασέ με σελινόριζα, άγρια χόρτα και ντομάτα
- Καπνιστή μπριζόλα, πατάτες φούρνου και σάλτσα μουστάρδας και μέλι.
- Φρέσκο χέλι, γουλί, μήλο και αχλάδι, ζωμός από φρέσκα βότανα

Σε επιδόρπια:

- Παγωτό μελιτζανάκι
- Λευκή Σοκολάτα με καραμέλα και παγωτό από αγκινάρα Ιερουσαλήμ

Η δε ποικιλία σε κρασιά, αν και δεν έχω εμπειρία, μου φάνηκε αξιοπρεπέστατη.

Το σέρβις και γενικώς όλο το προσωπικό ήταν ευχάριστο και όχι επιτηδευμένα ευγενικό, κάτι που θεωρώ πως δε σε πνίγει και σε κάνει να νιώθεις συμπάθεια στους εργαζομένους.

Φαντάζομαι πως επειδή είναι ακριβό θα δουλεύει και με αρκετούς τουρίστες. Το άτομο θέλει γύρω στα 60-70€. Μπορείτε όμως να καθίσετε, αν είστε τυχεροί και δε θέλετε να φάτε, στο μπαρ και να πιείτε ένα κοκτέιλ.

Όμως, για μια επέτειο ή μια σημαντική στιγμή της ζωής σας αποτελεί μια ευχάριστη έξοδο μακριά από τα συνηθισμένα . Αν μάλιστα έχετε καλεσμένους νομίζω πως θα τους εντυπωσιάσετε και με το παραπάνω τόσο για το λεπτό σας γούστο και τις ψαγμένες συνταγές όσο και για το χώρο και τη θέα.


HYTRA
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ίδρυμα Ωνάση
Συγγρού 107, Αθήνα

Τηλ. κρατήσεων: 210-3316767
Ανοιχτά κάθε βράδυ


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr


 

Περισσότερα θέματα


  • LA MAISON DU GREC
    Ένα νέο bistro με αέρα από την παλιά Αθήνα επιστρέφει στο κέντρο της πόλης

    Το νέο «La Maison du Grec», μετά από την σύντομη αλλά αισθητή παρουσία του στην Κηφισιά, επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στην καρδιά της πόλης – στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Με το «Papillon», ταξιδέψαμε στο Παρίσι. Το τελευταίο εστιατόριο που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Minas Kosmidis [Architecture in Concept] φιλοδοξεί... συνέχεια
  • FAIRYTALE
    Ένα μαγαζί βγαλμένο μέσα από παραμύθι…

    Στην οδό Ν.Τρυπια 48-50 στην Νέα Φιλαδέλφεια λειτουργεί εδώ και λίγα χρόνια ένα «Παραμυθοπωλείο», όπως το αποκαλούν οι ιδιοκτήτες του, Άγγελος Παπάζογλου και η σύζυγός του, Βανέσα Χολέβα. Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς για να ζήσετε το ξεχωριστό αυτό παραμύθι είναι να ακολούθησε τον Λευκό Λαγό – σήμα... συνέχεια
  • PAPILLON BISTRO
    Η νέα άφιξη στα βόρεια προάστια με την υπογραφή του Minas Kosmidis [Architecture in Concept]

    New American Bistro... New Wave French Italian. Το «Papillon» αποτελεί τη νέα ψηφίδα στο χάρτη των bar- restaurant από τον Ιανουάριο του 2018. Το Αθηναϊκό κοινό έχει ήδη καλωσορίσει και αγαπήσει το bistro στο Νέο Ψυχικό, με την εξαιρετική ομάδα από chefs και bartenders να δημιουργεί καθημερινά νέες εμπειρίες απόλαυσης. O Chef... συνέχεια
  • BELLA VESPA
    DownTown (Κολωνάκι)

    Μετρώντας πλέον δύο χρόνια παρουσίας στη Γλυφάδα, το Bella Vespa επεκτείνει την μοναδικότητα του και στο κέντρο της Αθήνας. Από την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2017, το Κολωνάκι αποκτά το απόλυτο bar-restaurant που ανοίγει τις πόρτες του στη 1 το μεσημέρι και τα συνδυάζει όλα. Εκλεκτό φαγητό, εμπνευσμένα κοκτέιλ και χαμογελαστά πρόσωπα σε... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved