Home > Πίστες > Δυνατά μικρόφωνα

ΔΥΝΑΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΙΝΑΣ
«Ο έρωτας είναι το πρώτο ερέθισμα για να γράψω κάποιο τραγούδι»
Ο Σταύρος Βαϊνάς είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος καλλιτέχνης και ένας γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής που κατάλαβε από μικρή ηλικία τι ήταν αυτό που τον γέμιζε στην ζωή του. Εμείς τον συναντήσαμε και μας μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία του, την δισκογραφία, το πόσο δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη να αφήσει την χώρα του, αλλά και τα νέα του επαγγελματικά σχέδια.


ATHENS24: «Πως μπήκε μουσική στη ζωή σου»;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΙΝΑΣ:
«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μουσική από 7 ετών. Η μητέρα μου είναι μουσικός, όποτε εν μέρει ήταν φυσική εξέλιξη να ασχοληθώ κι εγώ με τον καλλιτεχνικό τομέα. Ξεκίνησα μαθαίνοντας μπουζούκι στην αρχή, κάνοντας παράλληλα θεωρία μουσικής και στη συνεχεία ασχολήθηκα με την κιθάρα, τη φωνητική, σπούδασα μουσικολογία, αρμονία κτλ. Ακόμα μαθαίνουμε όμως, δε σταματήσει ποτέ η εξέλιξη»!


ATHENS24: «Ποια ήταν η πρώτη σου μεγάλη συνεργασία στο χώρο»;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΙΝΑΣ:
«Δε θα το ονόμαζα συνεργασία ακριβώς, λόγω του ότι δεν έλαβε χώρα σε κάποιο μαγαζί ή έγινε δισκογραφικά. Ωστόσο, όντας υπεύθυνος και συμμετέχοντας σε χορωδία, βρέθηκα στη σκηνή με τον Γιώργο Νταλάρα και περά από μεγάλη χαρά και τιμή, ήταν μεγάλο μάθημα να βρίσκομαι διπλά του! Σε μαγαζί ωστόσο ήταν διπλά στον Χρήστο Μενιδιάτη».


ATHENS24: «Υπάρχει κάποιος που θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον»;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΙΝΑΣ:
«Είναι πάρα πολλοί οι καλλιτέχνες που θα ήθελα να συνεργαστώ, όποτε δε θα μπορούσα να πω συγκεκριμένα ονόματα γιατί δε θα βάλω ποτέ τελεία»...


ATHENS24: «Ποια είναι η γνώμη σου για τα talent shows; Εσύ θα έπαιρνες μέρος»;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΙΝΑΣ:
«Δεν είμαι αρνητικός στα talent show. Είναι ένα βήμα ώστε να γίνεις αναγνωρίσιμος και να έχεις κάποια εξέλιξη, όποτε δεν αποκλείω και το να πήγαινα».


ATHENS24: «Ξέρω ότι γράφεις και δικά σου τραγούδια. Από που αντλείς έμπνευση»;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΙΝΑΣ:
«Από τα πάντα! Σαφώς και ο έρωτας είναι το πρώτο ερέθισμα για να γράψω κάποιο τραγούδι, αλλά μπορεί να αντλήσω έμπνευση από καθετί, είτε έχει συμβεί σε έμενα προσωπικά, είτε σε κάποιον γνωστό μου. Τα τραγούδια είναι μικρές ιστορίες που έχουν σκοπό να ταυτιστεί ο καθένας μας με αυτές! Ο έρωτας λοιπόν, ως ο αιώνιος «μπελάς» όλων μας, είναι το πρώτο θέμα που με απασχολεί στιχουργικά»!


ATHENS24: «Θα έφευγες από την Ελλάδα για να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό»;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΙΝΑΣ:
«Έχω πάει στο εξωτερικό για να τραγουδήσω, όμως δε θα μπορούσα να αφήσω μόνιμα την Ελλάδα. Είναι η χώρα μου, την αγαπώ και θεωρώ ότι δε θα μπορούσα να φύγω από αυτήν. Ποτέ βεβαία δεν είμαι απόλυτος. Ωστόσο, επειδή ασχολούμαι με τη λαϊκή μουσική, δύσκολα θα μπορούσα να ασχοληθώ με τη ξένη μουσική».


ATHENS24: «Αν δεν ήσουν τραγουδιστής σε πιο άλλο χώρο θα ήθελες να κινείσαι»;

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΙΝΑΣ:
«Είμαι καλλιτέχνης από τη φύση μου. Έχω παρατηρήσει ότι με ελκύει οτιδήποτε έχει να κάνει με την καλλιτεχνία σε όλες τις εκφάνσεις της, όποτε σίγουρα σε κάτι που έχει να κάνει με τέχνη».


ATHENS24: «Μίλησε μου λίγο για τα μελλοντικά σου σχέδια».

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΙΝΑΣ:
«Φέτος έχω τη χαρά να δουλεύω σε ένα πολύ όμορφο μαγαζί, το «Άσπρο Πιάτο» στη Νέα Σμύρνη και προς το παρόν θα με βρίσκετε εκεί. Από κει και περά υπάρχουν πολλά κομμάτια που έχω έτοιμα και θα ήθελα να βγάλω και η αλήθεια είναι ότι έχω πολύ καιρό να δώσω δισκογραφικά δείγματα. Μέσα στα σχεδία μου λοιπόν είναι να βγάλω και κάτι δικό μου μέσα στον επόμενο καιρό»!


--------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Πίστες

Ευρετήριο Μαγαζιών

Είδος μουσικής

AGENDA I Ελληνάδικα

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved