Home > Πίστες > Πρώτο τραπέζι πίστα

ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΤΣΑΣ
«Το ένστικτο μου είναι ο πιο σοφός μου σύμβουλος. Κι όταν με οδηγεί σε λάθη, βγαίνω από αυτά δυνατότερος»
Ο Θανάσης Βούτσας είναι ένας καλλιτέχνης της νέας γενιάς που ξεχωρίζει στο χώρο του έντεχνου τραγουδιού και σύντομα θα μας παρουσιάσει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Σεμνός και μετρημένος ο τραγουδιστής αλλά και αρχιτέκτων μίλησε στο Athens24 για τη ζωή του, την απόφασή του να ασχοληθεί με το τραγούδι, τα όνειρά του και τα μελλοντικά του σχέδια.


ATHENS24: «Πως απέκτησες το «μικρόβιο» της μουσικής»;

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΤΣΑΣ:
«Στο σπίτι μας υπήρχε πάντα μουσική και πολλά βιβλία, είμαι τυχερός που μεγάλωσα με πολλά ερεθίσματα και αυτό το οφείλω στους γονείς μου. Επειδή ήμουν πάντα λίγο τεμπέλης με το διάβασμα άκουγα πολύ μουσική και πολλά είδη. Το μικρόβιο το απέκτησα από την στιγμή που μπήκα στη διαδικασία να την καταλάβω και να την αναπαράγω. Πάντα όταν άκουγα μουσική εντόπιζα κάποια σημεία μέσα στα τραγούδια που με ενθουσίαζαν και απορούσα πως δημιουργούνται. Κατάλαβα με τον καιρό ότι σε αυτά τα σημεία έβρισκα τον εαυτό μου. Η μουσική για μας τους μουσικούς είναι το μεράκι μας και το σαράκι μας, μου είχε πει ένας δάσκαλος μου».


ATHENS24: «Πες μου λίγα λόγια για τον πρώτο σου προσωπικό δίσκο».

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΤΣΑΣ:
«Ο πρώτος προσωπικός μου δίσκος θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα κυκλοφορήσει με την σφραγίδα της Μικρής Άρκτου με παραγωγό τον Παρασκευά Καρασούλο. Τη μουσική και τους στίχους υπογράφουν καλλιτέχνες που εκτιμώ και που έχουν χαρίσει στη δισκογραφία σπουδαία και αγαπημένα τραγούδια. Χαίρομαι που μπορώ σε αυτές τις εποχές να κάνω ένα τέτοιο δίσκο και ανυπομονώ να τον μοιραστώ με τον κόσμο».


ATHENS24: «Ποιες είναι η συνεργασίες που ξεχωρίζεις περισσότερο και γιατί»;

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΤΣΑΣ:
«Η κάθε συνεργασία έχει σίγουρα κάτι να μου μάθει και κάτι να μου δώσει. Νοιώθω πολύ τυχερός γιατί έχω συνεργαστεί με πολύ σπουδαίους καλλιτέχνες και δημιουργούς. Ξεχωρίζω την συνεργασία μου με τους μουσικούς που μοιραζόμαστε τη σκηνή, που πειραματιζόμαστε πάνω στα τραγούδια και που έτσι χτίζουμε φιλίες».


ATHENS24: «Πως προέκυψε η αρχιτεκτονική στην ζωή σου και πόσο δύσκολο είναι να την συνδυάζεις μαζί με το τραγούδι»;

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΤΣΑΣ:
«Η αρχιτεκτονική προέκυψε όταν αναρωτήθηκα κι εγώ τι θέλω να σπουδάσω, ήταν μια σχολή που συνδύαζε όλα αυτά που με ενδιέφεραν. Η μουσική από την άλλη ήταν πάντα η κινητήριος δύναμη για μένα, ένας τρόπος να εκφράζομαι και να ονειρεύομαι. Όσο σπουδάζω και όσο εξελίσσομαι στη μουσική βλέπω πως αυτές οι δυο τέχνες-επιστήμες έχουν πολλά κοινά και σκοπός μου είναι να δομώ την μουσική και σαν αρχιτέκτονας».


ATHENS24: «Ξέρω πως γράφεις και δικά σου τραγούδια. Από που αντλείς έμπνευση»;

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΤΣΑΣ:
«Γράφω δικά μου τραγούδια και μάλιστα αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησα να τραγουδάω, γιατί όταν δεν ήξερα να τραγουδάω τα μόνα τραγούδια που ήξερα πως να τα πω ήταν τα δικά μου. Έμπνευση σίγουρα αντλώ από ανθρώπους και καταστάσεις που με συγκινούν».


ATHENS24: «Θα πήγαινες σε κάποιο talent show»;

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΤΣΑΣ:
«Αν μου το έλεγε το ένστικτο ίσως να το έκανα. Προσπαθώ να το ακολουθώ όσο μπορώ. Είναι ο πιο σοφός μου σύμβουλος. Κι όταν με οδηγεί σε λάθη, βγαίνω από αυτά δυνατότερος».


ATHENS24: «Έχεις πρότυπα και αν ναι ποια είναι αυτά»;

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΤΣΑΣ:
«Τα πρότυπα όσο ωριμάζεις παύουν να υπάρχουν γιατί καταλαβαίνεις πως ο καθένας μας είναι μοναδικός και μπορεί να χαράξει μόνο τον δικό του προσωπικό δρόμο».


ATHENS24: «Πως αντιμετωπίζεις της δυσκολίες της δουλειάς»;

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΤΣΑΣ:
«Πολλές φορές με πολύ αισιοδοξία βρίσκω τρόπους να ισορροπώ μέσα στις δυσκολίες, υπάρχουν όμως κι άλλες φορές που παίρνει από κάτω. Ποτέ όμως δε θα άφηνα τον εαυτό μου να περιμένει την ευτυχία μόνο μέσω μιας δουλειάς. Μου αρεσουν οι ανθρώπινες σχέσεις και επενδύω σε αυτές».


ATHENS24: «Έχεις γεννηθεί στην Γερμανία. Σκέφτεσαι κάποια στιγμή να φύγεις από την Ελλάδα»;

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΤΣΑΣ:
«Γεννήθηκα στη Γερμανία γιατί εκεί οι γονείς μου κάνανε την ειδικότητα τους σαν γιατροί. Πολλές φορές σκέφτομαι να φύγω από την Ελλάδα για κάτι καλύτερο αλλά έχω τόσα πράγματα εδώ που πιστεύω σε αυτά και μου δίνουν αισιοδοξία να προχωράω».


ATHENS24: «Έχεις κάποιο μότο; Και αν ναι ποιό»;

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΤΣΑΣ:
«Δεν έχω κάποιο Μότο, είχα ένα μοτο-ποδήλατο του παππού μου όταν ήμουν μικρός αλλά αργότερα το χαρίσαμε. Πέρα όμως από την πλάκα σημαντικό είναι να νοιώθουμε καλά με αυτά που κάνουμε και να στηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους να κάνουν το ίδιο».


ATHENS24: «Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια»;

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΟΥΤΣΑΣ:
«Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να κυκλοφορήσουν τα τραγούδια του δίσκου που ετοιμάζουμε και να κάνουμε συναυλίες να τα παρουσιάσουμε. Προσπαθώ να αντιμετωπίζω το μέλλον σκαλί σκαλί γιατί είναι η ζωή είναι απρόβλεπτη. Το σημαντικό είναι να νοιώθω ότι εξελίσσομαι και να φτιάχνω συνθήκες που να εκφράζομαι μέσα σε αυτές».

-----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Πίστες

Ευρετήριο Μαγαζιών

Είδος μουσικής

AGENDA I Ελληνάδικα

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved