Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΤΖΟΥ ΜΙΧΑΛΗΔΟΥ
«Επιτρέπεται να πέσεις… επιβάλλεται να σηκωθείς»!Συνάντησα μια πληθωρική και ζεστή γυναικεία παρουσία να ερμηνεύει με πάθος το ρόλο της μητέρας στη θεατρική παράσταση «Ο συνοδός». Το μπρίο της και η αύρα της, επί σκηνής, ήταν ανεπανάληπτο. Μετά το τέλος της παράστασης, θέλοντας να τη γνωρίσω, της ζήτησα να μας πει λίγα λόγια για τον εαυτό της ώστε να μοιραστεί τις σκέψεις της με τους αναγνώστες μας. Θέλω δημόσια να της ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη που δεν την ήξερα. Παράληψή μου διότι το πολύ πλούσιο βιογραφικό της, είναι γεμάτο από σπουδαίες συνεργασίες με ηθοποιούς τόσο του παλαιού και κλασσικού κινηματογράφου όσο και νέων ηθοποιών όπως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.


ΑΤΗΕΝS24: Πότε αισθάνθηκες τη μεγαλύτερη σου ικανοποίηση; Ως ηθοποιός ή χορεύτρια; Έχεις μετανιώσει που διάλεξες το χώρο του θεάματος;

ΤΖΟΥ ΜΙΧΑΛΗΔΟΥ:
α) Ως χορεύτρια, στα 21 μου χρόνια, είχα την πρόταση από το Γιάννη Φλερή που με επέλεξε από τη σχολή της Ραλλού Μάνου (Ελληνικό Χορόγραμμα) για δύο δικά του μπαλέτα.
β) Ως ηθοποιός, είχα την τιμή και την ευκαιρία να δουλέψω με μεγάλους ηθοποιούς πριν καν τελειώσω τη σχολή μου (στο πρώτο έτος, της Ευγενίας Χατζίκου), δούλεψα σε σήριαλ μαζί με το Γιώργο Κωνσταντίνου, στο θέατρο με τον Ντίνο Ηλιόπουλο, το Διονύση Παπαγιαννόπουλο, τον Νίκο Σταυρίδη, την Άννα Καλουτά, τον Κώστα Βουτσά και σε ταινίες μαζί με τους Δέσποινα Στυλιανοπούλου, τη Μαίρη Βιδάλη, τη Χριστίνα Πάρλα και πολλούς άλλους. Λατρεύω τη δουλειά μου, διότι μου δίδεται η ευκαιρία να υποδυθώ πολλούς ρόλους, συνεπώς διάλεξα το επάγγελμα που μου ταιριάζει, με ταξιδεύει και με αποφορτίζει.


ATHENS24: Έχεις να μας εκμυστηρευτείς μια ενδιαφέρουσα εμπειρία με όλα τα ιερά τέρατα του ελληνικού κινηματογράφου με τα οποία και συνεργάστηκες;

ΤΖΟΥ ΜΙΧΑΛΗΔΟΥ:
Η εμπειρία μου με την Άννα Καλουτά ήταν συγκλονιστική. Κάναμε ένα μουσικοχορευτικό ντουέτο (Το διπλό άνθρωπο) και είχα την ευλογία να την παρτενάρω στο χορό και στο νούμερο. Είχε τόσο μπρίο και τόση λάμψη που έδειχνε πιο νέα και πιο λαμπερή από εμένα. Έχω ζήσει πολλές σημαντικές εμπειρίες που τις κρατώ βαθιά μέσα στη ψυχή μου.


ATHENS24: Έχοντας την εμπειρία του θεάτρου και των υπέροχων ελληνικών ταινιών – ως προσωπική εμπειρία-πιστεύεις ό,τι έχει αλλάξει κάτι στα χρόνια της υποκριτικής, με τα χρόνια;

ΤΖΟΥ ΜΙΧΑΛΗΔΟΥ:
Έχει αλλάξει με το να είμαστε πιο άμεσοι σε σχέση με τον κόσμο και ότι σήμερα πρέπει να είσαι ενεργός στην τηλεόραση για να έχεις δουλειά στο θέατρο. Σε προγενέστερα χρόνια έκανες επιτυχία στο θέατρο και σε καλούσαν την τηλεόραση και στον κινηματογράφο.


ATHENS24: Ερμηνεύεις μια μητέρα στη θεατρική παράσταση «Ο συνοδός», στη θεατρική σκηνή «Τσάι στη Σαχάρα». Ο ρόλος, έχει να κάνει με το συναίσθημα περισσότερο και όχι με τη λογική. Τι σε έκανε να αποδεχτείς τον εν λόγω ρόλο και στη συνέχεια να τον αγαπήσεις και να τον υπηρετήσεις με τόσο μπρίο;

ΤΖΟΥ ΜΙΧΑΛΗΔΟΥ:
Συναισθηματικά, δένομαι με τα νεαρά άτομα και ο Ανδρέας Λοϋζίδης, πρωτοεμφανιζόμενος από τη σχολή του μού έβγαλε το μητρικό φίλτρο και ως θεατρική του μητέρα τον αγαπώ και τον προστατεύω.


ATHENS24: Είναι αλήθεια ή μύθος αυτό που λέτε οι ηθοποιοί, ότι η κωμωδία είναι ζόρικο είδος;

ΤΖΟΥ ΜΙΧΑΛΗΔΟΥ:
Η κωμωδία είναι ζόρικο είδος γιατί είναι δύσκολο να κάνεις τον άλλο να γελάσει από το να συγκινηθεί.


ATHENS24: Βλέπεις ηθοποιούς και σκηνοθέτες της νεότερης γενιάς που σε εντυπωσιάζουν και θα ήθελες να συνεργαστείς μαζί τους;

ΤΖΟΥ ΜΙΧΑΛΗΔΟΥ:
Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι στο χώρο μας, δεν ονοματίζω γιατί μπορεί να ξεχάσω ή να παραλείψω κάποιον και δε θα το ήθελα, Είχα την τιμή, όμως, να συνεργαστώ τηλεοπτικά σε σήριαλ με το Χριστόφορο Παπακαλιάτη στις πρώτες του δουλειές (Η Ζωή μας μια βόλτα) με ένα εκπληκτικό καστ ηθοποιών (Φιλαρέτη Κομνηνού, Τάκης Μόσχος σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ).


ATHENS24: Τι θα συμβούλευες ένα νέο ηθοποιό που επιθυμεί να επιλέξει ένα δρόμο με αρκετές δυσκολίες και επαγγελματική αβεβαιότητα;

ΤΖΟΥ ΜΙΧΑΛΗΔΟΥ:
Να ακολουθήσει τα όνειρά του και αν πέσει να σηκωθεί αμέσως. Ακόμη και η ήτα σε κάποιες δουλειές σημαίνει επιτυχία γιατί παίρνεις μαθήματα ζωής και δουλειάς (όπως έκανα και εγώ).


ATHENS24: Υπάρχει κάποιος ρόλος που θέλεις να παίξεις; Έχεις κάποια σχέδια ανακοινώσιμα;

ΤΖΟΥ ΜΙΧΑΛΗΔΟΥ:
Πάντα υπάρχει πρόκληση σε έναν ρόλο όταν τον προσεγγίζεις. Δεν έχω κάποια άλλα σχέδια τώρα αλλά θα ήθελα πολύ να γυρίσω στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο.


ATHENS24: Τι σε φοβίζει στο σήμερα και ποια είναι η μεγαλύτερή σου αγωνία για το αύριο;

ΤΖΟΥ ΜΙΧΑΛΗΔΟΥ:
Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι ότι η δουλειά μου πλέον δεν είναι σταθερή. Ανεβαίνουν παραστάσεις για ορισμένο χρόνο και δεν έχουν διάρκεια όπως παλαιότερα.


ATHENS24: Ένα motto που σε εκφράζει;

ΤΖΟΥ ΜΙΧΑΛΗΔΟΥ:
Επιτρέπεται να πέσεις… επιβάλλεται να σηκωθείς!


Υ.Γ. Ευχαριστώ τη θεατρική σκηνή «Τσάι στη Σαχάρα» που μου έδωσε την ευκαιρία με αυτόν το ρόλο της μαμάς που συνεργάστηκα με τον Ανδρέα Λοϋζίδη και τη Γεωργία Σιακαβάρα. Επίσης την κ. Έπη Τρίμη που μού έδωσε την ευκαιρία μέσω της συνέντευξης να πω αυτά που πιστεύω και θέλω να μοιραστώ.


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved