Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΖΙΔΗΣ
“Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο”


Ο Ανδρέας ηλικιακά θα μπορούσε να ήταν παιδί μου. Ένα παιδί που όταν το συνάντησα διέκρινα ταπεινότητα και ευγένεια. Στον αντίποδα, στο σανίδι, διαπίστωσα πως είναι ηθοποιός που δίνεται στο ρόλο του με ψυχή και πάθος. Αν και στην Ελλάδα δεν είναι ακόμη γνωστός, στη γενέτειρά του έχει συμμετάσχει στην Κυπριακή σειρά στο κανάλι “SIGMA” «Σε φόντο Κόκκινο», στον “Antenna” Κύπρου στην Κυπριακή σειρά «Νιώσε με» και στο “MEGA” Κύπρου & “STAR” Ελλάδος στην καθημερινή σειρά «Ζωή μου». Διαισθάνομαι πως θα τα καταφέρει να διακριθεί γιατί ρουφάει σαν το σφουγγάρι τη γνώση και αποζητά τη επαγγελματική καταξίωση μέσα από το δρόμο της μελέτης και της συνεχούς προσπάθειας.


ATHENS24: Είσαι ένας πολύ νέος άνθρωπος και διακρίνω πάνω σου ένα ταλέντο. Πώς οραματίζεσαι τον εαυτό σου ως ηθοποιό;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΖΙΔΗΣ:
Θέλω να κάνω πολλά πράγματα και στο θέατρο και στην τηλεόραση. Θέλω να μαζέψω όσες πιο πολλές εμπειρίες μπορώ… γιατί η εμπειρία για μένα είναι κάτι που θα με βοηθήσει να εξελιχτώ σαν άνθρωπος αλλά και σαν ηθοποιός. Τα όνειρά μου δεν έχουν ταβάνι.


ATHENS24: Υποδύεσαι έναν ήρωα νέο που αναζητά τα όνειρα και τα πατήματά του ως ηθοποιό. Πώς ξεκινά η δική του περιπέτεια; Θα έκανες κάποιες προσωπικές θυσίες προκειμένου να αντέξεις στις αντιξοότητες και να σταθείς -σε βάθος χρόνου- στο χώρο του θεάματος;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΖΙΔΗΣ:
Ο ήρωας του έργου δεν ξεκινά την καριέρα του με τους καλύτερους οιωνούς. Λόγω της έλλειψης ευκαιριών αναγκάζεται να προσφύγει σε άλλα μέσα για την εξασφάλιση των προς τον ζην. Ευτυχώς η δικιά μου ιστορία δεν ξεκινά έτσι. Θα έκανα πολλές θυσίες προκειμένου να εκπληρώσω τους στόχους μου και να επιτύχω σε αυτό το χώρο που επέλεξα να δραστηριοποιηθώ. Οι θυσίες αυτές σε καμιά περίπτωση, δεν θα ξεπερνούσαν τις ηθικές και τις αρχές μου γιατί μετά ίσως να είχα επιτύχει κάποια πράγματα επαγγελματικά, αλλά σίγουρα θα έχανα τον εαυτό μου.


ATHENS24: Ποιά από τις φράσεις που ακούγονται στην παράσταση σε συγκινεί πιο πολύ;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΖΙΔΗΣ:
Ο μονόλογος που έχω στο τέλος: «Στην υποκριτική δίνεις τόσα πολλά για το τίποτα. Δουλεύεις τόσο πολύ και δεν έρχεται κανένας να σε δει…. Και αυτές οι δουλείες αξίζουν πολλά». Αυτό με συγκινεί γιατί εμείς οι ηθοποιοί… μπορούμε να κάνουμε μια παράσταση, έστω και αν έχουμε κάτω στο κοινό δυο θεατές. Αυτό λέει πολλά…


ATHENS24: Πότε καταλαβαίνουμε αν είμαστε αληθινοί; Και πότε γινόμαστε αυτοί που είμαστε;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΖΙΔΗΣ:
Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο αληθινοί είναι κάθε βράδυ αυτά τα λίγα λεπτά μοναξιάς πριν τους πάρει ο ύπνος. Εκείνα τα λεπτά που συλλογίζεσαι την μέρα σου, τι είπες, με ποιόν συναναστράφηκες, ποιόν αδίκησες, είναι μια στιγμή που το ψέμα δεν έχει νόημα. Εκεί πιστεύω όλοι οι άνθρωποι ξέρουν πόσο αληθινοί είναι. Απλά κάποιοι θυμούνται τις σκέψεις τους το πρωί και κάποιοι επιλέγουν να τις διαγράψουν. Αυτοί που είμαστε, για τους νουνεχείς ανθρώπους δεν υπάρχει σαν μονοσήμαντη έννοια αλλά είναι μια συνεχής διαδικασία. Δεν είναι κάτι στατικό. Μαθαίνεις και σμιλεύεσαι μέσα από την καθημερινότητα. Άρα μέχρι να πεθάνεις δεν πιστεύω ότι είσαι κάποιος. Απλά εξελίσσεσαι διαρκώς.


ATHENS24: Διακρίνεις διαφορές στον τρόπο συμπεριφοράς, αρχών και αξιών Κυπρίων και Ελλαδιτών; Κατάφερες να προσαρμοστείς εύκολα στην Ελλάδα;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΖΙΔΗΣ:
Ιστορικά, πολιτιστικά και πολιτισμικά Κύπριοι και Ελλαδίτες είναι κομμάτι του ίδιου σώματος που είναι ο Ελληνισμός. Σκεφτόμαστε, κλαίμε, θυμώνουμε, ερωτευόμαστε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Υπό αυτή την έννοια δεν μου ήταν καθόλου δύσκολο να προσαρμοστώ στην Αθήνα όπως πιθανόν να μου ήταν αν μετοικούσα σε μια άλλη πρωτεύουσα. Τώρα σίγουρα υπάρχουν ιδιωματισμοί όπως η διάλεκτος, κάποια φαγητά, ίσως το κλίμα. Αλλά τέτοιες δυσκολίες πιστεύω ότι έχει και ο Κρητικός όταν ανέβει Αθήνα.


ATHENS24: Μπερδεύονται ποτέ οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ θεάτρου και ζωής;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΖΙΔΗΣ:
Δεν θα έπρεπε γιατί αυτό βλάπτει σοβαρά την καθημερινότητα και τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους. Στην πρώτη μου απόπειρα ένοιωσα κάποιες στιγμές να επηρεάζομε αλλά το συμμάζεψα. Ίσως με τα χρόνια και την ωριμότητα να μπορέσω να τα διακρίνω καλύτερα.


ATHENS24: Το μέλλον σε απασχολεί;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΖΙΔΗΣ:
Ως νεαρός σίγουρα έχω τις φιλοδοξίες μου, τα όνειρα μου, τα σχέδια μου. Πάντα όμως κουβαλάω κάτι που μου έχουν φυτέψει καλά από το σπίτι μου. Όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελά.


ATHENS24: Θα ήθελα να κλείσουμε τη συνέντευξη με ένα motto. Πες μου το δικό σου.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΖΙΔΗΣ:
Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved