Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΡΤΗ
«Είμαι από τους ανθρώπους που λατρεύουν τη ζωή, θα συνεχίσω να προσπαθώ, να προσπαθώ, να προσπαθώ…»

Την Κάρμεν Ρουγγέρη τη γνωρίσαμε ως ηθοποιό στις επιτυχημένες σειρές “Δέκα Λεπτά Κήρυγμα”, “Η ώρα η καλή” και “40 κύματα”.

Είναι μια πληθωρική προσωπικότητα, γεμάτη ταλέντο και αγάπη για τα παιδιά. Συγχρόνως, δίνει δείγμα γραφής για το χαρακτήρα και την παιδεία της μέσα από την αγαστή συνεργασία της με το βαρύτονο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Ανδρέα Κουλουμπή και την κόρη της κ. Χριστίνα Κουλουμπή, που είναι συνεχώς στο πλευρό της.Athens24.gr: Κυρία Ρουγγέρη ποιά είναι η σχέση σας με την όπερα; Είναι ένας είδος που για να το υπηρετήσει κάποιος χρειάζεται τα ανάλογα ερεθίσματα τόσο για να την αγαπήσει όσο και να τη σπουδάσει, στη συνέχεια.

Κάρμεν Ρουγγέρη:
Ακριβώς, έτσι είναι, γι’ αυτό και εγώ με τις γνώσεις που έχω και με τις σπουδές που έχω κάνει πάνω στην όπερα, προσπαθώ να την γνωρίσω στα παιδιά, ώστε να ξέρουν την ύπαρξή της και να κάνουν αργότερα τις επιλογές τους.


Athens24.gr: Ο «ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ» είναι ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από υπέροχες μελωδίες του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Πώς αποφασίσατε να το παρουσιάσετε σε παιδιά; Ως γνωστόν τα παιδιά είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό. Πώς το αγκάλιασαν τα ίδια όσο και οι γονείς τους;

Κάρμεν Ρουγγέρη:
Η όπερα είναι ένα σύνθετο θεατρικό είδος που για το αγαπήσεις πρέπει πρώτα να το γνωρίσεις. Αυτήν την γνωριμία προσπαθώ να κάνω και εγώ , ανεβάζοντας παραμύθια που έγιναν όπερες, τραγουδιστά παραμύθια που έντυσαν με μουσική μεγάλοι συνθέτες.


Athens24.grΤο να συνεργάζεστε τόσο στενά με το σύζυγό σας κ. Ανδρέα Κουλουμπή στη μουσική επιλογή καθώς και με την ταλαντούχα κόρη σας κ. Χριστίνα Κουλουμπή, είναι ένα παράδειγμα άξιο μίμησης. Θα θέλατε να το σχολιάσετε;

Κάρμεν Ρουγγέρη: Είναι μεγάλη ευτυχία να έχεις δίπλα σου άξιους και ταλαντούχους ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να μιλήσεις την ίδια γλώσσα, ώστε να δημιουργήσεις παραστάσεις με ομοιογένεια και σίγουρο θετικό αποτέλεσμα (μαζί έχουμε κάνει περίπου 50 παραστάσεις και όλες με μεγάλη επιτυχία).


Athens24.gr: Πού τοποθετείτε καλύτερα τον εαυτό σας; Ως ηθοποιό, σκηνοθέτρια ταινιών κινηματογράφου ή σεναριογράφο;

Κάρμεν Ρουγγέρη:
Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι μπορεί κανείς να σηκώσει και 3 καρπούζια στη μασχάλη του, φτάνει να βρει τον τρόπο. Εγώ λοιπόν υπηρετώ και αγαπώ και τις 3 ιδιότητές μου.


Athens24.gr: Σε συνέχεια της ως άνω ερώτησης - έχοντας μια σφαιρική αντίληψη όλης της δουλειάς και των βημάτων προς την επιτυχία - πώς καταφέρνετε να κρατάτε τις ισορροπίες με όλους τους συντελεστές μιας δουλειάς;

Κάρμεν Ρουγγέρη:
Πιστεύω ότι έχω κάνει σωστές επιλογές συνεργατών και αυτό είναι αρκετό να χαρίσει την επιτυχία στις δουλειές μας.


Athens24.gr: Αγαπάτε πολύ τα παιδιά. Τι είναι αυτό που σάς ελκύει σ’ αυτά;

Κάρμεν Ρουγγέρη:
Η αθωότητα και η ειλικρίνειά τους. Και ακόμα οι ζεστές αγκαλίτσες τους.


Athens24.gr: «Αν αγαπάς βαθιά αυτό που κάνεις, τότε μπορείς να φτάσεις πραγματικά εκεί που επιθυμείς και στοχεύεις». Ενστερνίζεστε την άποψή μου;

Κάρμεν Ρουγγέρη:
Μα και βέβαια. Αυτό ισχύει για όλα τα πράγματα και για όλα τα επαγγέλματα.


Athens24.gr: Η ενασχόληση με την τέχνη, τα γράμματα και τη δημοσιογραφία απαιτεί αγώνα, πείσμα, αφιέρωση και ψυχή. Πώς μπορείς όμως να βιοποριστείς και να μην κάνεις συμβιβασμούς και εκπτώσεις όταν δεν αποφέρουν τα προσδοκώμενα έσοδα;

Κάρμεν Ρουγγέρη:
Δε νομίζω ότι έχει σχέση το ένα με το άλλο. Υπηρετώντας μια τέχνη θεωρώ ότι δε θα αλλάξει κάτι αν πληρωθώ καλύτερα.


Athens24.gr: Σε μια εποχή που εκθειάζει την εξωτερική ομορφιά πώς μπορεί κάποιος να προβάλει την εσωτερική; Το φως στη ψυχή, η ζεστασιά και η γενναιοδωρία είναι ανεκτίμητες αξίες. Τα καλά όμως άτομα, ακόμα και αν είναι ταλαντούχα σπάνια είναι μέσα σε κλίκες και βασανίζονται να επιβιώσουν. Θα ήθελα την άποψή σας αν και εφόσον ασπάζεστε τη γνώμη μου.

Κάρμεν Ρουγγέρη:
Έλα ντε εδώ σε θέλω… Εδώ θα δούμε και την ικανότητά σου…. Αν αγαπάς πραγματικά κάτι, σίγουρα – το πιστεύω αυτό – κανείς και τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει.


Athens24.gr: Πώς μπορεί κάποιος να μη δεχτεί τα «σκουπίδια» ενός άλλου ανθρώπου πάνω του; Ζούμε σε μια εποχή που η αδικία και οι αρνητικές κρίσεις γίνονται με σκοπό την ίντριγκα και τη δημοσιότητα.

Κάρμεν Ρουγγέρη:
Πετώντας όλα αυτό που προαναφέρατε στα «σκουπίδια», και προχωρώντας.


Athens24.gr: Σε μια επιτυχημένη συντροφική σχέση η γυναίκα πρέπει να είναι δίπλα σ’ έναν άντρα και όχι απέναντι. Η ειλικρίνεια, η επικοινωνία και η αγάπη κάνουν θαύματα. Πρόκειται για έννοιες απλές που στην πράξη είναι δύσκολες. Γιατί τα ζευγάρια δεν καταφέρνουν να συμπορευτούν;

Κάρμεν Ρουγγέρη:
«Συμβιβάζομαι και υποχωρώ» είναι οι μαγικές λέξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε επιτυχία μια σχέση, μια συνεργασία, μια δουλειά.


Athens24.gr: «Δεν αρκεί να δηλώνουμε καλοί άνθρωποι αλλά να είμαστε στην πράξη». Νιώθετε πως ο Έλληνας αγαπά τον συνάνθρωπό του; Πιστεύετε πως είμαστε σε θέση να αφουγκραστούμε την αγωνία ενός ανθρώπου είτε είναι πολίτης της χώρας, φιλοξενούμενος στην πατρίδα ή εγκλωβισμένος ως μετανάστης;

Κάρμεν Ρουγγέρη:
Δεν μπορούμε να τα γενικεύσουμε όλα αυτά. Εξαρτάται από τον άνθρωπο και τις αρχές του, από την οικογένειά του..από τον χαρακτήρα του…


Athens24.gr: Κατά την ταπεινή μου γνώμη ένας άνθρωπος που είναι γνωστός και δημοφιλής πρέπει να είναι πρεσβευτής των προβλημάτων και ανισοτήτων της χώρας μας προς τα έξω. Πιστεύετε πως ο ακτιβισμός έχει αξία τη σήμερον ημέρα ή είμαστε νεκροί παριστάνοντας τους ζωντανούς;

Κάρμεν Ρουγγέρη:
Συμφωνώ ότι ένας γνωστός και δημοφιλής πρέπει να είναι πρεσβευτής των προβλημάτων και ανισοτήτων της χώρας μας. Αλλά πρέπει να έχει και βήμα να μιλήσει. Αν πάρω εγώ ένα πανό και πάω στο Σύνταγμα να σταθώ, δεν ξέρω σε τι θα ωφελήσει. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Όσο για το αν είμαστε νεκροί ή ζωντανοί δεν το δέχομαι αυτό.


Athens24.gr: Ο δίκαιος αγώνας πάντα ανταμείβεται;

Κάρμεν Ρουγγέρη:
Δεν ανταμείβεται πάντα από τους άλλους, αλλά σίγουρα η προσπάθεια ανταμείβεται από τον εαυτό μας.


Athens24.gr: Το χειμώνα που έπεται ποια είναι τα επαγγελματικά σας σχέδια;

Κάρμεν Ρουγγέρη:
Μετά την περιοδεία μας, ετοιμάζουμε τρία έργα:

- Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης:
«Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ…. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ»
Ένα έργο που περιέχει την γέννηση του κόσμου, αλλά και ιστορίες γνωστές και άγνωστες των θεών του Ολύμπου. Ιστορίες που έπλασαν ο αρχαίος ελληνικός λαός και οι ποιητές του.

- Στο θέατρο Κιβωτός:
Μετά τον «Κουρέα της Σεβίλλης» με μουσική του Τ. Ροσσίνι και τον «Μαγικό Αυλό» του Β.Α.Μότσαρτ, συνεχίζουμε με το ίδιο σκεπτικό προκειμένου να γνωρίσουμε αυτή τη φορά στους μικρούς μας φίλους τον Γερμανό συνθέτη Ε. Χούμπερντινκ, μέσα από το παραμύθι των αδελφών Γκρίμ «ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ».

- Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης:
Ο Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ με Θεσσαλονικείς ηθοποιούς.
Υπάρχει ακόμα μια πρόταση για μια καθημερινή σειρά στον Αντέννα. Και βεβαίως το θεατρικό εργαστήρι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όπου θα ανεβάσουμε 3 έργα με παιδιά όλων των ηλικιών.


Athens24.gr: Κλείνοντας θα ήθελα να μάς μεταφέρετε μια ευχή για όλα τα νέα παιδιά που βλέπουν τα όνειρά τους να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων καθώς και μια για τους 50ρηδες που τους τράβηξε η ζωή το χαλάκι κάτω από τα πόδια τους. Η ρήση πως όλα γίνονται ερήμην μας για το καλό μας κάνει τους ανθρώπους δυστυχείς και αυτοκτονούντες.

Κάρμεν Ρουγγέρη:
Εγώ, επειδή είμαι από τους ανθρώπους που λατρεύουν τη ζωή, θα συνεχίσω να προσπαθώ, να προσπαθώ, να προσπαθώ…. Γιατί είμαι σίγουρη ότι θα έρθουν και καλύτερες μέρες.

----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved