Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΛΙΑ ΤΣΑΝΑ
«Είναι σημαντικό να ζεις στην στιγμή που τρέχει να φύγει και να προλάβεις να δημιουργήσεις μία ανάμνηση που θα σε συντροφεύει»
Η Λία Τσάνα είναι απόφοιτη σχολής θεάτρου «δήλος» της Δήμητρας Χατούπη. Έχει πληθώρα συμμετοχών στο θέατρο, όπως στις παραστάσεις: «Στα σκοτεινά- Making movies» του Γιώργου Ηλιόπουλου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στο Θέατρο Cartel, «Άκουσε τα κύματα» της Ιόλης- Σοφία Μπούντα σε σκηνοθεσία Πάνου Ηλιακόπουλου στο Θέατρο Olvio. Αυτή την περίοδο την συναντάμε στην παράσταση ‘94 ΜΙΛΙΑ’ της Ελένης Γιασσά σε σκηνοθεσία Στέλιου Καλαϊτζή, στο θέατρο Vault, ενώ από την νέα χρονιά θα την απολαύσουμε στην παράσταση «BU21” σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά στο θέατρο 104.


Athens24.gr: Τί πραγματεύεται η παράσταση BU21 που παίζεται στο θέατρο 104 και γιατί θα προέτρεπες ένα θεατή να έρθει να τη δει;

Λία Τσάνα:
Η παράσταση BU21 πραγματεύεται το φαινόμενο της τρομοκρατίας σε κοινωνικό κυρίως πλαίσιο. Έξι άνθρωποι που βίωσαν και επιβίωσαν από το χτύπημα μας διηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες και τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να ξανά φτιάξουν τις ζωές τους. Είναι μια παράσταση που αφορά όλους μας ανεξαρτήτως εθνικότητας, συνόρων και πολιτισμού.


Athens24.gr: Ποιο δυνατή είναι η διαδικτυακή τρομοκρατία με αυτόνομους πυρήνες που λειτουργούν χωρίς να υπόκεινται στον άμεσο έλεγχο μιας κεντρικής διοίκησης ή μια αεροπειρατεία;

Λία Τσάνα:
Και στην μία περίπτωση και στην άλλη είναι μία μορφή τρομοκρατίας εξίσου δυνατή για τους ανθρώπους που την βιώνουν είτε έμμεσα είτε άμεσα. Η τρομοκρατία είναι μία και εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως με πολλές επιπτώσεις που πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες είναι κυρίως ο ίδιος ο φόβος της απώλειας.


Athens24.gr: Σε τρομάζει η ιδέα πως σε κάποιες περιπτώσεις τρομοκρατίας έχουμε φανατικούς που λειτουργούσαν κατά μόνας (οι λεγόμενοι «μοναχικοί λύκοι») ενώ σε άλλες περιπτώσεις υπάρχουν μικρές αποφασισμένες ομάδες; Δεν είναι αποκύημα της φαντασίας μας πως μπορεί να έχουμε βρεθεί τετ α τετ με έναν τρομοκράτη και να μην το ξέρουμε. Έχεις εξοικειωθεί στην ιδέα αυτή;

Λία Τσάνα:
Με τρομάζουν και οι δύο περιπτώσεις το ίδιο, δυστυχώς, δεν θα μπορούσα να τις διαχωρίσω όταν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δεν έχω εξοικειωθεί και δεν θα ήθελα να εξοικειωθώ με μία τέτοια ιδέα. Δεν θα ήθελα να ζω έτσι- βλέποντας γύρω μου υπόπτους . Επιλέγω να ζήσω ελεύθερη.


Athens24.gr: Τί σημαίνει ευζωία για σένα και πώς μπορούμε να κάνουμε πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη τη ζωή μας;

Λία Τσάνα:
Να ζούμε καλά, να ζούμε όμορφα πέρα από τα υλικά αγαθά. Η ομορφιά της ζωής και των ανθρώπων κρύβεται στο κατά πόσο άνθρωποι είμαστε. Να νιώθεις κυρίως καλά με τον εαυτό σου και μετέπειτα με τους γύρω σου. Να ζεις στην στιγμή που τρέχει να φύγει και να προλάβεις να δημιουργήσεις μία ανάμνηση που θα σε συντροφεύει. Να κοιμάσαι ήρεμος και να ξυπνάς σαν να είναι η πρώτη σου μέρα σε αυτόν τον κόσμο. Να γίνουμε λίγο άνθρωποι!!


Athens24.gr: Είσαι πιο δημιουργική τη νύχτα ή την ημέρα;

Λία Τσάνα:
Πιο δημιουργική είμαι την νύχτα που όλα ηρεμούν και ησυχάζουν. Την ημέρα ξεμυαλίζομαι με τους ανθρώπους, τους θορύβους, της ηλιόλουστες ημέρες δεν μπορώ να συγκεντρωθώ όπως την νύχτα.


Athens24.gr: Ποιες είναι οι αγαπημένες σου συζητήσεις με τις φίλες σου;

Λία Τσάνα:
Δεν έχουμε συγκεκριμένα θέματα που συζητάμε, κάθε φορά μάς απασχολεί κάτι διαφορετικό. Μπορούμε να συζητάμε για τα πάντα κι οι πολύωρες συζητήσεις μας είναι από τις πιο απολαυστικές ώρες της ημέρας.


Athens24.gr: Ποια είναι μια ιδεώδης και διασκεδαστική ημέρα για σένα;

Λία Τσάνα:
Μια μέρα με φίλους κι αγαπημένα πρόσωπα, ιδανικά καλοκαίρι σε περίοδο διακοπών σε ένα μικρό νησί.


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved