Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΙΛΙΑ ΚΑΤΡΑΛΗ ΜΙΝΩΤΑΚΗ
«Τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα ξεκινούν από μια ανάγκη και τελειώνουν σε μια ανάγκη»

Η Σίλια Κατραλή-Μινωτάκη είναι μια κοπέλα, που παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει ξεχωρίσει στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια, συγγραφέας, παρουσιάστρια και πολλά ακόμα. Φέτος θα έχουμε την τύχη να την απολαύσουμε στο Faust Theater και στο έργο «Πιασμένοι σε δεντρόσπιτο», ένα έργο που όχι μόνο έχει γράψει η ίδια αλλά κρατάει και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.


ATHENS24: «Είσαι ένας άνθρωπος πολυπράγμων. Ηθοποιός, τραγουδίστρια, συγγραφέας, παρουσιάστρια και πολλά ακόμα. Πως κατορθώνεις να ανταπεξέρχεσαι σε όλους αυτούς τους δημιουργικούς τομείς μέσα στην καθημερινότητά σου»;

ΣΙΛΙΑ ΚΑΤΡΑΛΗ ΜΙΝΩΤΑΚΗ:
«Είναι τρόποι έκφρασης και υπόστεγα δουλειά. Τα καλλιτεχνικά επαγγέλματα έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα. Ξεκινούν από μια ανάγκη και τελειώνουν σε μια ανάγκη. Όλοι οι άνθρωποι λίγο πολύ είμαστε πολυδιάστατοι. Κάποιοι από τους τρόπους έκφρασης μας γίνονται επάγγελμα και κάποιοι παραμένουν χόμπι. Κάπως έτσι συμβαίνει και με μένα. Ψάχνω τον κατάλληλο τρόπο να εκφραστώ, τον τρόπο που ταιριάζει περισσότερο στο μήνυμα που θέλω να μεταδώσω».


ATHENS24: «Πόσο δύσκολο είναι στην Ελλάδα του σήμερα για έναν δημιουργό να πραγματοποιήσει το όραμά του»;

ΣΙΛΙΑ ΚΑΤΡΑΛΗ ΜΙΝΩΤΑΚΗ:
«Αρκετά. Η γενιά μου είναι μια μπερδεμένη γενιά σε μία Ελλάδα αποπροσανατολισμένη που όμως αναγεννάται απ’ τις στάχτες της ή έτσι φαίνεται να κάνει. Ωστόσο, νοιώθω μια αισιοδοξία ανάμεσα μας. Ένα πείσμα. Ειδικά μέσα στη καλλιτεχνική κοινότητα. Βλέπεις σπουδαίες προσπάθειες. Σπουδαία οράματα. Εκπληκτικές δουλειές σε όλο το φάσμα της τέχνης. Τολμάμε. Ρισκάρουμε. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και συγκινητικό ταυτόχρονα. Το πρόβλημα για τους δημιουργούς είναι να δεχτούν οι φίλοι τα ωράρια και η κοινωνία την «άποψη». Έχουμε πλάκα. Και το ωραίο είναι ότι το αντιλαμβανόμαστε. Βλέπεις πολύ σπουδαία πράγματα από νέους δημιουργούς. Εγώ προσωπικά νοιώθω περήφανη, δεν μας έχει πάρει από κάτω. Συνεχίζουμε… Κάνουμε πως δεν ακούσαμε, χωρίς να έχουμε άγνοια, αλλά με μία πίστη σε όλα όσα μπορούμε να καταφέρουμε παρέα».


ATHENS24: «Θα έφευγες από την Ελλάδα για να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό»;

ΣΙΛΙΑ ΚΑΤΡΑΛΗ ΜΙΝΩΤΑΚΗ:
«Είναι στα άμεσα σχέδια μου! Σκέφτομαι σε δυο χρόνια περίπου να πω στην Αμερική. Όχι ακριβώς για να κάνω καριέρα, αλλά για να προσπαθήσω εκεί όσα κάνω εδώ. Να δω πως είναι η πραγματικότητα εκεί! Η καριέρα στην Αμερική είναι κάτι πολύ δύσκολο στα πλαίσια που εγώ έχω φανταστεί τη «καριέρα». Απλά επειδή εμένα με ενδιαφέρει κυρίως ο κινηματογράφος και εδώ ο κινηματογράφος παρακμάζει θα ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου στην «φωλιά του κινηματογράφου» και ότι γίνει».


ATHENS24: «Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Ατροπίνη» (Μάρτιος 2018) επιστρέφεις και πάλι το στο Faust Theater. Μίλησε μας λίγο για την παράσταση «Πιασμένοι σε Δεντρόσπιτο»»

ΣΙΛΙΑ ΚΑΤΡΑΛΗ ΜΙΝΩΤΑΚΗ:
«Είναι δύο έργα εντελώς διαφορετικά. Η «Ατροπίνη» ήταν μία διασκευή μίας ταινίας που κάναμε πέρσι. Ήταν ένα θρίλερ, ένα κοινωνικό δράμα με παιχνίδια εξουσίας και επιβολής ανάμεσα σε άνδρα γυναίκα. Το «Πιασμένοι σε Δεντρόσπιτο» είναι ένα έργο δικό μου, μία αλληγορία. Δεν είναι ένα ρεαλιστικό έργο. Ο λόγος είναι ποιητικός και η σκηνοθεσία του κινηματογραφική. Είναι ένα κοινωνικοπολιτικό παραλήρημα, ένας ουσιώδης παραλογισμός για τον έρωτα, την αγάπη, την αυθαιρεσία της εξουσίας, τη μοναδικότητα του εγώ, την μαγική σύνθεση του εμείς. Το έργο πραγματεύεται κατά κύριο λόγο το θέμα του bullying μεταξύ των εφήβων και τις ιδιαίτερες σχέσεις εξουσίας που αναπτύσσονται ανάμεσα στα παιδιά και την ανάγκη για το ονειρικό στοιχείο στη ζωή μας».


ATHENS24: «Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να γράψεις αυτό το έργο»;

ΣΙΛΙΑ ΚΑΤΡΑΛΗ ΜΙΝΩΤΑΚΗ:
«Τα συνεχόμενα κρούσματα παιδικού εκφοβισμού πανευρωπαϊκά και παγκόσμια και το αίσθημα της ευθύνης. Διότι έχουμε ευθύνη. Λίγο παραπάνω εμείς που ασχολούμαστε με την τέχνη, να φωτίσουμε αυτές τις ιδιαίτερες πτυχές της ανθρώπινης φύσης να δώσουμε ένα στίγμα, να ευαισθητοποιήσουμε, να κινητοποιήσουμε, να αλλάξουμε κάτι».


ATHENS24: «Από πού αντλείς έμπνευση για τα κείμενα - ποιήματα που γράφεις»;

ΣΙΛΙΑ ΚΑΤΡΑΛΗ ΜΙΝΩΤΑΚΗ:
«Από τα πάντα! Από τη πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνομαι, από τους ανθρώπους που γνωρίζω κι αυτούς που δε γνώρισα ακόμα, από τα μέρη που έχω επισκεφθεί κι αυτά που δεν έχω επισκεφθεί ακόμα, από τη καθημερινότητα, από τη ζωή. Γιατί μη ξεχνάμε πως κι η ζωή κάνει τέχνη. Κι εμείς φωτίζουμε αυτή τη τέχνη λίγο πιο μεθοδικά, λίγο πιο στοχευμένα. Ο καθένας ανάλογα με τον τρόπο του και το όραμά του».


ATHENS24: «Έχεις κάποια φράση που σε εκφράζει και αν ναι ποια είναι αυτή»;

ΣΙΛΙΑ ΚΑΤΡΑΛΗ ΜΙΝΩΤΑΚΗ:
«Να αντέχουμε όσα μας αξίζουν και εκείνα θα βρουν το τρόπο να συμβούν».


ATHENS24: «Έκτος της παράστασης, ποια είναι τα επόμενα μελλοντικά σου σχέδια»;

ΣΙΛΙΑ ΚΑΤΡΑΛΗ ΜΙΝΩΤΑΚΗ:
«Ετοιμάζω μία ταινία μικρού μήκους κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου από το Νοέμβρη και μετά ξεκινάει η δημιουργική αυτή διαδικασία των γυρισμάτων και κάτι ακόμα παράξενο στο θέατρο που είναι στοίχημα για μένα διότι είναι πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με ένα συγκεκριμένο είδος θεάτρου όπως είναι το παιδικό και είναι ένα άγνωστο μονοπάτι που όμως η περιέργεια μου φωνάζει να το περπατήσω ως το τέλος».
----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved