Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

20.01.2019

ΑΘΗΝΑ
Σε 60.000 εκτιμά η αστυνομία τον αριθμό των πολιτών που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο


Σε 60.000 πολίτες εκτιμά η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τους πολίτες που βρέθηκαν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματα για το συλλαλητήριο.

Σύμφωνα πάντα με την ΓΑΔΑ,για το συλλαλητήριο έφτασαν στην Αττική 326 λεωφορεία, από τα οποία τα 253 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών, τα 71 από τον σταθμό διοδίων Ελευσίνας και τα 2 από την Κρήτη. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο συλλαλητήριο από ομάδα κουκουλοφόρων τραυματίστηκαν δέκα αστυνομικοί.



Επίθεση σε φωτορεπόρτερ από αγνώστους κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου

Επίθεση δέχτηκε κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ο φωτορεπόρτερ Κωστής Νταντάμης, όταν ομάδα αγνώστων άρχισε να τον κλωτσάει, και να τον χτυπάει με ρόπαλα. Ο φωτορεπόρτερ φέρει τραύματα στο κεφάλι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Επιπλέον οι άγνωστοι του έκλεψαν και τον φωτογραφικό εξοπλισμό του.

«Μου φώναζαν φέρε την κάμερα, δεν την έδωσα και άρχισαν να με χτυπούν και να με βαράνε. Ξεκίνησαν γύρω στα 2-3 άτομα και μετά μαζεύτηκαν κι άλλοι. Μου έκλεψαν τον εξοπλισμό», καταγγέλλει ο φωτορεπόρτερ.



Διαψεύδει το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο Παίδων τα περί μεταφοράς βρέφους με αναπνευστικά προβλήματα

Διαψεύδει το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο Παίδων τις πληροφορίες περί μεταφοράς βρέφους με αναπνευστικά προβλήματα από το συλλαλητήριο.



Ομιλία δημάρχου Αμαρουσίου, Γ. Πατούλη και δημάρχου Άργους, Δ. Καμπόσου στο συλλαλητήριο

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών. Στην εξέδρα πριν λίγο ανέβηκε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης καθώς κι ο δήμαρχος Άργους, Δημήτρης Καμπόσος.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να σεβαστούν όλοι τις γενιές που μεγάλωσαν την Ελλάδα, με αίμα, πόνο και θυσίες. Η τοπική αυτοδιοίκηση, μίλησε κι είπε «η Μακεδονία είναι μία κι είναι ελληνική». Στη συντριπτική μας πλειοψηφία δεν είμαστε ακραίοι, ούτε φανατικοί, είμαστε πατριώτες, και ναι αγαπάμε την πατρίδα μας, αγαπάμε την ψυχή του Έλληνα. Είναι εδώ έντιμοι άνθρωποι του μόχθου, Έλληνες πατριώτες που πονάνε αυτό τον τόπο και βλέπουν την κυβέρνηση να τους περιφρονεί και να τους βρίζει». Και πρόσθεσε: «Αγαπάμε την Ελλάδα, αγαπάμε την Αθήνα, αγαπάμε τη Μακεδονία. Καλούμε τον πρωθυπουργό της χώρας να το σκεφτεί, να μην φέρει καμία συμφωνία στη Βουλή. Όλη η Αθήνα, όλη η Ελλάδα σήμερα είναι εδώ».

«Θα καταθέσουμε μήνυση για τα χημικά που έπεσαν σήμερα, δεν μπορεί τίποτα να διαλύσει αυτή τη λαοθάλασσα”, κατέληξε ο κ. Πατούλης.

«Στα χνάρια του Μελά στα χνάρια των Κρητών, των Πελοποννησίων, όλων των Ελλήνων που έδωσαν το αίμα τους, εμείς κάνουμε το καθήκον μας για την Μακεδονία. Προσπάθησαν να πείσουν κάποιους ότι δήθεν εδώ θα μαζευτούν γραφικοί, θα μαζευτούν ακραίοι κι εθνικιστές. Έλληνες μην σκύβετε το κεφάλι. Δεν παραδίδουμε ούτε μια σπιθαμή γης από την πατρίδα», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Άργους, Δημήτρης Καμπόσος.



Κρις Σπύρου: Η ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας δεν παζαρεύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν παραβιάζεται

"Δεν υπάρχουν Σλαβομακεδόνες δεν υπήρξαν ποτέ, δεν υπάρχει σήμερα Σλαβομακεδονία. Δεν υπήρξε βουλγαρομακεδονία ούτε βουλγαρομακεδόνες υπάρχουν. Δεν υπήρξε Σερβομακεδονία ούτε Σερβομακεδόνες υπάρχουν. Δεν υπήρξε Αλβανομακεδονία ούτε Αλβανομακεδόνες υπάρχουν. Υπάρχει μόνο μια Μακεδονία και αυτή είναι η Ελληνική μας Μακεδονία και οι 'Ελληνες Μακεδόνες. Μακεδονία και Μακεδόνες που για χιλιάδες χρόνια απαρτίζουν το πιο ένδοξο και το πιο σημαντικό κομμάτι του ελληνικού έθνους. Το ένδοξο έθνος των Ελλήνων απαρτίζεται από συγγενείς φυλές, από Μακεδόνες,από Θεσσαλούς, από Ηπειρώτες, από Θρακιώτες, από Αθηναίους, από Κορίνθιους, από Θηβαίους, από Κρήτες, από Ελληνες του Πόντου, από Κύπριους από Σπαρτιάτες και πολλούς άλλους" είπε ο πρόεδρος τηε εληνοαμερικανικής 'Ενωσης Κρις Σπύρου στην ομιλία του στο συλλαλητήριο .

Υπογράμμισε ότι "αν η Μακεδονία μας αποσπαστεί με οποιοδήποτε μορφή από το ελληνικό έθνος, το έθνος των Ελλήνων θα μείνει με ένα τεράστιο κενό που ούτε το σύμπαν δεν θα μπορέσει να συμπληρώσει. Και οι χρυσές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας που έχουν γραφτεί από τους Μακεδόνες Φίλιππο, Αλέξανδρο και Αριστοτέλη θα βαφτούν μαύρες".

Ο κ. Σπύρου υποστήριξε ότι "η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι κράτος μαϊμου με μαϊμού πρωθυπουργό με το όνομα Ζόραν Ζάεφ και μαϊμού υπουργό Εξωτερικών και μαϊμού Σύνταγμα με τον τίτλο Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Αν η Συμφωνία των Πρεσπών επικυρωθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που επιβάλλεται να επικυρωθεί θα δημιουργήσει το πρώτο και μοναδικό κράτος στην ανθρωπότητα αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ του οποίου η ονομασία θα εμπεριέχει την ελληνική λέξη Μακεδονία".

Μιλώντας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών υπογράμμισε ότι "η συμφωνία των Πρεσπών έχει ένα μόνο σκοπό, να αναγνωρίσει το ψευδοσλαβομακεδονικό μόρφωμα της Δημοκρατίας των Σκοπίων ως ανεξάρτητο κράτος με τη λέξη Μακεδονία στο όνομά του και να δώσει στους κατοίκους της, του παρατημένους κομμουνιστές παρτιζάνους που είχε συγκεντρώσει τη δεκαετία 1940-1950 ο Τίτο, μακεδονική εθνική ταυτότητα".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Κρις Σπύρου υποσχέθηκε ότι αν πάει στον ΟΗΕ η συμφωνία θα οργανώσει πολιτική αντίσταση στις ΗΠΑ και στον ΟΗΕ ανώτερη και από αυτή του 1993 και τόνισε "η ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας δεν παζαρεύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν παραβιάζεται. Από την καρδιά της πρωτεύουσας της Ελλάδας και εν ονομάτι του 99% των Ελλήνων της Αμερικής σας λέω: Ζόραν Ζάεφ, Μάθιου Νίμιτς, Νίκολα Ντιμιτρόφ, θέλετε τη Μακεδονία μας, μολών λαβέ".

 

Περισσότερα θέματα


 • ΕΛΛΑΔΑ
  Έξοδος Δεκαπενταύγουστου: Αυτά είναι τα μέτρα της Τροχαίας που ισχύουν σήμερα

  Ήδη εδώ και αρκετές ημέρες έχουν εφαρμοστεί έκτακτα μέτρα στα λιμάνια και η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της... συνέχεια
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  ΑΑΔΕ: Έως τις 31 Αυγούστου στο Taxis τα εκκαθαριστικά με τον μειωμένο ΕΝΦΙΑ

  Έως τις 31 Αυγούστου θα αναρτηθούν στο Taxis τα φετινά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Ειδικότερα, η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε ότι «ενόψει της έναρξης των εργασιών για την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2019, η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) έτους 2019 δεν θα είναι διαθέσιμη... συνέχεια
 • ΕΛΛΑΔΑ
  Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια

  Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην κεντρική Εύβοια, καθώς το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στα χωριά Πλατανιά, Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη. Η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης πριν τα Ψαχνά απέδωσε, σταματώντας το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς λίγο πριν οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια. Κύριο... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  Στην Ακαδημία Πλάτωνος θα ορκιστεί Δήμαρχος ο Κώστας Μπακογιάννης

  Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης αναλαμβάνει και επίσημα τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου, πριν από αυτό όμως θα γίνει η καθιερωμένη ορκωμοσία. Η ορκωμοσία θα γίνει στις 25 Αυγούστου στην Ακαδημία Πλάτωνος, σε μια ανοιχτή εκδήλωση για τους δημότες, όπου μάλιστα θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους και οι νέοι... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved