Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

24.03.2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Όλγα Γεροβασίλη: Ο Κ. Μητσοτάκης είναι μονίμως τσακωμένος με την πραγματικότητα


«Η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης. Το αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι η απάντηση σε όσους πολιτεύονται με όπλο τον φόβο, όσους θέλουν να επιβάλουν την ακραία λιτότητα μια κοινωνία χωρίς συνοχή, ένα άλλο σύστημα αξιών, χωρίς δημοκρατικές αρχές και κανόνες, που θα θεωρεί κανονικότητα τον νεοφασίστα, τον ρατσιστή και τον εθνικιστή», αναφέρει σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής», η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Για το ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, λέει πως αποτελεί ιστορική και πολιτική αναγκαιότητα για την συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά και δεν έχει χαρακτηριστικά καιροσκοπικών συμμαχιών και πολιτικών τακτικισμών για να ισχυροποιηθεί ο Αλέξης Τσίπρας αλλά είναι η ανάγκη για θωράκιση της ισονομίας και των δικαιωμάτων και εμβάθυνση της δημοκρατίας.

Κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως «είναι μονίμως τσακωμένος με την πραγματικότητα» και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ο δημόσιος λόγος της «είναι σαν λάστιχο». «Από τη μία μάς κατηγορεί ότι κάνουμε ό,τι θέλουν το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι, ενώ από την άλλη ότι προωθούμε μοντέλο Βενεζουέλας», αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η κ. Γεροβασίλη εμφανίζεται αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει.

«Το προοδευτικό πρόσημο του ελληνικού λαού δεν θα αφήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη τις δυνάμεις που ενθυλακώνουν, στρέφονται και εκφράζουν συντηρητικές και ακροδεξιές αντιλήψεις να «πάρουν κεφάλι». Οι πολίτες θα συνεκτιμήσουν την ώρα της ψήφου ότι αυτή η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, εργάζεται για τους πολλούς, έφερε την οικονομική ανάκαμψη και διαμορφώνει ένα θετικό κοινωνικό ισοζύγιο», αναφέρει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων.

«Από τότε που ο κ. Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος της ΝΔ, βλέπουμε δημοσκοπήσεις που λειτουργούν ως εργαλεία διαμόρφωσης και όχι καταγραφής της κοινής γνώμης. Και αυτό για να στηθεί ένα σκηνικό παράστασης νίκης. Σκηνικό που δεν στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα, αλλά στην επιθυμία», σημειώνει η κ. Γεροβασίλη ενώ επικαλείται την αναντιστοιχία των δημοσκοπικών προβλέψεων και της κάλπης στις εκλογές «τόσο του Γενάρη του '15 όσο και του δημοψηφίσματος και του Σεπτέμβρη του '15».

Αναφερόμενη στις ερχόμενες ευρωεκλογές λέει πως για τον ΣΥΡΙΖΑ «και για το σύνολο των προοδευτικών δυνά?εων», είναι «μια κρίσιμη μάχη κατά της συντηρητικοποίησης της Ευρώπης», ενώ σχολιάζοντας την θέση του κ. Μητσοτάκη, ότι οι ευρωεκλογές είναι δημοψήφισμα αναφέρει πως «τον καθορίζει η προσωπική αγωνία του για τον πρωθυπουργικό θώκο, γι' αυτό και έσπευσε να προσδώσει στις ευρωεκλογές δημοψηφισματικό χαρακτήρα».

Καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση «σύγχυση και πανικό» και προσθέτει: «Η ΝΔ ως κυβέρνηση ακολούθησε ένα μοντέλο επίπλαστης ανάπτυξης που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στα μνημόνια, στη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού. Με την κυβέρνηση μας η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, η κοινωνία παίρνει ανάσες, η ανεργία συνεχώς μειώνεται, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές σημειώνουν νέα ρεκόρ, η οικονομία αναπτύσσεται και η χώρας μας αναβαθμίζεται διεθνώς».

Αναφερόμενη στον κ. Μητσοτάκη του αποδίδει «μαντική κακών ειδήσεων, που ποτέ βεβαίως δεν επιβεβαιώνονται».

«Ως υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο υπουργός των απολύσεων και του συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με προαποφασισ μένα τα ποσοστά βαθμολόγησης. Ενός συστήματος που εκ των προτέρων έκρινε ως ακατάλληλο το 15% των υπαλλήλων, φτιάχνοντας έτσι μια «δεξαμενή» απολύσεων και τώρα υπόσχεται την επαναφορά του κανόνα «1 προς 5» του πρώτου μνημονίου -μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Αντίστοιχα χρησιμοποιεί και τα ζητήματα της ασφάλειας. Επιλέγει και προσπαθεί να σπείρει τον φόβο και την ανασφάλεια στους πολίτες, παρόλο που τα στοιχεία τον διαψεύδουν συνεχώς. Είναι επιλογή του να θέλει τους πολίτες φοβισμένους, προκειμένου να επιβάλει σκληρές πολιτικές στην απίθανη περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός, αλλά και να ξεπλένει την ακροδεξιά, ποντάροντας σε εκλογικά κέρδη».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ασκεί έντονη κριτική και στο ΚΙΝΑΛ το οποίο κατηγορεί για «ταύτιση» με «τις θέσεις που εκφράζει η ΝΔ των κυρίων Μητσοτάκη και Γεωργιάδη».

«Δεν περιποιεί τιμή για τις ιδεολογικές ρίζες και τη διαδρομή του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα, που έχει κάνει στρατηγική του επιλογή την ήττα της Αριστεράς και όχι των συντηρητικών δυνά?εων. Το ΚΙΝΑΛ διαστρέφει την πραγματικότητα προκειμένου να χωρέσει σε αυτή», τονίζει η κ. Γεροβασίλη.

 

Περισσότερα θέματα


 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  Τη «Γειτονιά του ποδήλατου» θα παρουσιάσει φέτος έκθεση GREEK PANORAMA

  Το ποδήλατο είναι ένας ευχάριστος και φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος περιήγησης στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Με το ποδήλατο, δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να εξερευνήσει και να ανακαλύψει τις ομορφιές της ελληνικής υπαίθρου ή ακόμη και των πόλεων συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αναψυχή του και στη μείωση των παραγόμενων ρύπων... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  «Συνέπειες για όσους παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου»

  Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία απέστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνοντας πως «όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όποιος... συνέχεια
 • ΕΛΛΑΔΑ
  Δύο πυρκαγιές σε εξέλιξη στην περιοχή της Λάρισας

  Δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Λάρισας, προκαλώντας την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η μια πυρκαγιά καίει καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον δήμο Κιλελέρ κοντά σε χώρο επιχειρήσεων, ενώ η δεύτερη εστία ξέσπασε σε αύλειο χώρο επιχείρησης στην Γυρτώνη όπου κατακαίει παλέτες. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών. ... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  Κυριάκος Μητσοτάκης: Ισχυρή ανάπτυξη για αυτοδύναμη Ελλάδα

  Ψήφο για ισχυρή κυβέρνηση έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και τη μείωση της φορολογίας ζήτησε από τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι έτσι ώστε να προχωρήσει... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved