Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

20.03.2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ «Νιώθω βαθιά θλίψη και χρέος να καυτηριάσω τα πολιτικά δρώμενα...»
Προκαλεί και καυτηριάζει πολιτικά και κοινωνικά θέματα με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Πολυπράγμων γεμάτος πίστη στις ικανότητές του, αλλά συνάμα πολύ φιλικός και επικοινωνιακός δέχτηκε να μάς μιλήσει για το ρόλο του ως joker καθώς και τις λοιπές δραστηριότητές του. Τον ευχαριστώ από καρδιάς και του εύχομαι πάντα πολλές επιτυχίες με ό,τι και αν καταπιάνεται.


ATHENS24: Πάνω στη σκηνή ο performer έχει συνεχώς μια διπλή ταυτότητα. Είναι αυτό που ερμηνεύει και ο ρόλος που ερμηνεύεται από αυτόν. Τι σε μάγεψε και ακολούθησες αυτό το επάγγελμα;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ:
Μου αρέσει να ενσαρκώνω ρόλους που ταυτίζονται ή ανταποκρίνονται στις καλλιτεχνικές μου ανάγκες αλλά συνάμα αποτελεί και πρόκληση να υποδύομαι ρόλους που δεν ταυτίζονται με εμένα και την προσωπικότητά μου. Αυτή η εναλλαγή ρόλων και συναισθημάτων με μάγεψε, με ταξίδεψε, με συνεπήρε και με κέρδισε.


ATHENS24: Ιδανική αντίδραση από μέρους των θεατών είναι εκείνη που προκύπτει από την έκπληξη, το ξάφνιασμα και ίσως και την ταύτιση. Οι μεταβατικές γέφυρες οφείλουν και πρέπει να είναι ισχυρές. Πώς το εκλαμβάνεις εσύ την ώρα που υποδύεσαι έναν ρόλο και πώς όταν αντικρίζεις ένα συνάδελφο;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ:
Μου αρέσει μέσω τον ρόλων μου να περνάω τα νοήματα και τα στοιχεία που πρέπει, βάσει σεναρίου και σκηνοθετικών οδηγιών. Το αποτέλεσμα θέλω να είναι άρτιο από την πλευρά μου, σωστό σε επίπεδο ανταπόκρισης και ευχαρίστησης από την πλευρά των θεατών και  άψογο από το μέρος των συντελεστών. Όλοι μαζί συμβάλουμε στο να νιώσουμε την ενέργεια που προκύπτει. Όταν απολαμβάνω έναν ηθοποιό- συνάδελφο χαίρομαι, ταξιδεύω και συνεπαίρνομαι ως θεατής και μόνον.


ATHENS24: Πώς αντιλαμβάνεται ο κόσμος τον joker που ερμηνεύεις; Γιατί επέλεξες να υποδυθείς το ρόλο αυτόν;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ:
Ο ρόλος του joker έχει ένα στοιχείο ισχυρό την τρέλα που με στιγμάτισε! Ο κόσμος το είδε πολύ θετικά, τους άρεσε πολύ και μου έχουν στείλει δεκάδες μηνύματα ικανοποίησης από παντού. Αυτή η δουλειά θα συζητιέται  για χρόνια ως τον πρώτο Έλληνα joker που φωτογραφήθηκε με 4 catwomen και με καυστικό πολιτικό στοιχείο απέναντι στους δυνάστες της χώρας μας και της Ευρώπης, γενικότερα.
 

ATHENS24: Έχεις υποδυθεί αριστοτεχνικά με τραπουλόχαρτα τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ.  Τη Μέρκελ, με κομμένο κεφάλι αποδοκιμάζοντας την επιθετική οικονομική πολιτική κατά της χώρας μας. Φαντάζομαι πως θα άρεσε πολύ στο κοινό που ταλανίζεται από τη στενοκεφαλιά και την σκληρή πολιτική τους. Πώς ένιωσες επί σκηνής;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ:
Το να υποδύομαι τον joker μπροστά στο φακό προτείνοντας στην κάμερα τραπουλόχαρτα δικής μου έμπνευσης με κομμένα τα κεφάλια της Μέρκελ και του Σόϊμπλε με έκανε να νιώσω ανάμικτα συναισθήματα. Ένιωσα δέος για την αντοχή και την καθημερινή προσπάθεια επιβίωσης του πολίτη και τεράστια λύπη για όλους τους Έλληνες που αυτοκτόνησαν. Οι συμπατριώτες μου περνάνε δύσκολα, από τον οικονομικό πόλεμο της Γερμανίας προς την χώρα μας, αλλά θα τα καταφέρουν να αποδεσμευτούν από το ζυγό. Αποτελεί από μέρους μου πράξη διαμαρτυρίας, συμβολισμού και φόρου τιμής σε όσους ταλανίζονται από τις συνέπειες της κρίσης.


ATHENS24: Διάβασα και μεταφέρω αυτούσια την σκέψη της Ελένης Βαροπούλου: "Από πολιτισμική και ανθρωπολογική σκοπιά ο perfomer είναι ένα πολύ-σώμα. Ένα ανοιχτό πεδίο, τόπος κυκλοφορίας της ενέργειας πέρα από το κωμικό και τραγικό, πέρα επίσης από την ταύτιση και τη συγκίνηση, με τον χρόνο του ηθοποιού σε πρωτεύουσα θέση αλλά και με τους διάφορους χρόνους του ρόλου παιγμένους σε βάθος, τονισμένους μάλιστα έτσι ώστε το μοντάζ να είναι έκδηλο". Θα ήθελα τις σκέψεις σου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ:
Συμφωνώ ότι ο performer είναι ένα πολύ-σώμα που δίνει με το δικό του τρόπο διαφορετικές απεικονίσεις της ψυχής του και της ενεργειακής του υπόστασης για χάρη των ρόλων που υποδύεται! Θέλει ταλέντο, καρδιά, θετική ενέργεια και πίστη στο αντικείμενο που υπηρετείς.
 

ATHENS24: Το βασικό συστατικό του performer είναι η άμεση επικοινωνία με τον κόσμο. Το κοινό και η αντίδρασή του δεν είναι παγιωμένη και αναμενόμενη. Πώς το διαχειρίζεσαι επί σκηνής και στα διάφορα events;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ:
Ξέρω πολύ καλά να προσαρμόζομαι και να ελίσσομαι σε οποιαδήποτε κατάσταση. Πάντα βρίσκω τρόπους να σώζω την οποιαδήποτε "παρτίδα" με μαεστρία.


ATHENS24: Υπάρχει κάποιος /α performer που θαυμάζεις απεριόριστα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό; Και αν ναι με ποια/ποιον θα συνεργαζόσουν;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ:
Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τον Τζόνι Ντεπ.

 
ATHENS24: Θα ήθελα να πεις στους αναγνώστες μας με τι ασχολείσαι αυτήν την περίοδο επαγγελματικά καθώς και αν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο για το άμεσο μέλλον.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ:
Εδώ και χρόνια, ως promoter, προβάλω κάποιες επιχειρήσεις και επιλεγμένα προϊόντα σε επίπεδο σχεδιασμού καθώς και ως συμβούλου. Άλλοτε σε επίπεδο Management και άλλοτε και ως “brand Παγανιάς”. Παραλλήλως, συμμετέχω σε κάποια σήριαλ όπως στο πολύ επιτυχημένο καθημερινό «Έλα στη θέση μου», του Alpha που υποδύομαι τον μπράβο του Ζούβα ( Αναστάσης Κολοβός).
Φέτος, Θεού θέλοντος, έχω προσυμφωνήσει να συμμετάσχω σε 6 ταινίες. Σε μα εξ αυτών, θα λάβω μέρος ως υπεύθυνος marketing της παραγωγής και παράλληλα ως ηθοποιός. Αποτελεί δε βιογραφία ενός θρύλου που συνεργάζομαι. Είναι η πρώτη ταινία που θα γυριστεί στην Ελλάδα με αυτό το θέμα και είναι βέβαιο πως θα συζητηθεί πολύ. Θα σας πω λεπτομέρειες εν καιρώ.


ATHENS24: Έχεις κάνεις περάσματα στην καθημερινή κωμική σειρά του Alpha «Έλα στη θέση μου». Είναι ένα σήριαλ με πολλά σημεία υπερβολής, μηνύματα αλλά και ανθρώπους καρικατούρες. Έχεις να μας πεις κάτι juicy για την εξέλιξη της σειράς;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ:
Η τηλεοπτική σειρά πάει πολύ καλά από πλευράς τηλεθέασης και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα μας βλέπετε για πολύ ακόμη γελώντας αλλά και λαμβάνοντας πολύτιμα μηνύματα για τη ζωή.
 

ATHENS24: Ποιος είναι ο Γιάννης ως άνθρωπος; Αποκάλυψέ μας 3 προτερήματα και 3 ελαττώματά σου.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ:
Δοτικός-ειλικρινής-δημιουργικός-τελειομανής. Απόλυτος-εκδικητικός και σπάταλος ( γέλια).


ATHENS24:Σε περιβάλουν στα shows σου πανέμορφες γυναίκες. Πόσο ρόλο για εσένα παίζει η εμφάνιση;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ:
Μία ωραία εμφάνιση είναι η πρώτη εντύπωση. Αν αυτή δεν συνοδεύεται και με εσωτερική ωραία εικόνα είναι όλα μάταια.
Λογικό στα events και στα shows να πλαισιώνομαι με εμφανίσιμες γυναίκες, καθαρά για ευνόητους λογούς. Δε συγχωρώ με τίποτα, όμως, την αγνωμοσύνη την αχαριστία και την κουτοπονηριά που είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον. Γι’ αυτό οι μόνιμες συνεργάτιδές μου είναι λίγες. Τις επιλέγω με αυστηρά κριτήρια που δεν περιορίζονται στην εξωτερική χάρη. Πρόκειται για κοπέλες που αξίζει να δουλεύουμε μαζί όπως η master catwoman από το τελευταίο concept Κρίστυ Τουμαζάνι που εκτός από εμφάνιση, έχει ήθος χαρακτήρα και επαγγελματισμό. Στηρίζει τις δουλειές μου και θα συνεχίσει να είναι δίπλα μου. Την ευχαριστώ δε δημοσίως.
 

ATHENS24: Πώς διαχειρίζεσαι την αναγνωσιμότητα; Σ’ ευχαριστεί, σε πιέζει κάποιες στιγμές ή συνεχίζεις και είσαι ο εαυτός σου και σε όποιον αρέσει;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ:
Είμαι ο Παγανιάς και σε όποιον αρέσω για τους άλλους δε θα μπορέσω (γέλια).
 

ATHENS24: Κλείνοντας και αφού σε ευχαριστήσω για την εξαιρετική μας συνεργασία θα ήθελα να μου πεις ένα motto που σε αντιπροσωπεύει και γιατί;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΑΝΙΑΣ:
Sorry for the shine sorry for the smile και είναι η απάντηση σε όσους βιάστηκαν να με υποτιμήσουν. Σας ευχαριστώ πολύ.


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr


 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved