Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

12.09.2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιώργος Πολυχρονιάδης


Ο πολυβραβευμένος μουσικός και τραγουδιστής Γιώργος Πολυχρονιάδης, καλλιτέχνης που όχι μόνο αναγνωρίστηκε αλλά και τιμήθηκε όσο λίγοι για τη δημιουργία και την προσφορά του στο ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο είναι και ο Διευθυντής Προγράμματος στο «Κανάλι Ένα». Ο ίδιος μάλιστα δεν κρύβει πως παραμένει από μικρό παιδί ένας μεγάλος εραστής του ραδιοφώνου. Θα προσέθετα πως είναι και ένας εξαιρετικής ποιότητας άνθρωπος. Γλυκύς και ιδιαίτερα προσηνής.


Athens24.gr: Πόσο μακριά μπορεί να σε πάει η μουσική;

Γιώργος Πολυχρονιάδης: Η μουσική μπορεί να πάει τον καθένα μας όπου θέλει. Έχει τη δική της γλώσσα, τους δικούς της δρόμους και σε ταξιδεύει όπου θές ανάλογα με την ώρα. Μπορώ να ευθυμήσω αλλά και να κλάψω μ αυτή.


Athens24.gr: Αν σταθείς καταδεκτικός με τους στίχους και τις μελωδίες αναμνήσεις σεργιανούν τη ψυχή σου. Αν το ασπάζεσαι θα ήθελα τις σκέψεις σου.

Γιώργος Πολυχρονιάδης: Ο στίχος πάντα για εμένα ήταν πολύ σοβαρή υπόθεση. Επειδή δεν έχω το χάρισμα να γράφω στίχους, σ όλη μου την πορεία ήμουν ιδιαίτερα σχολαστικός στις επιλογές που θα μελοποιούσα ή σ ότι έλεγαν τα τραγούδια που είπα και δεν ήταν δικές μου συνθέσεις. Γι’ αυτό το λόγο ήθελα να έχω στενή συνεργασία με τους στιχουργούς μου και υπήρξα πολύ προσεκτικός σε ότι έχω πει. Και είχα βέβαια την τύχη να συνεργαστώ με σπουδαίους όπως η Σάσα Μανέτα,Σώτια Τσώτου,Γιάννης Μαρίνος κ.α. Ένα πράγμα για το οποίο μπορώ να λέω πως είμαι υπερήφανος στην πορεία μου είναι πως οι περισσότεροι στίχοι μου ήταν διαχρονικοι, με σοβαρές προσεγγίσεις στη θεματολογία τους και θα έλεγα διαχρονικοί.


Athens24.gr: Πώς ήταν η συνεργασία σου με το Μάκη Δελαπόρτα και την παράσταση "Το πρώτο μας πάρτι";

Γιώργος Πολυχρονιάδης: Η συνεργασία με τον Μάκη ήταν μια ευχάριστη έκπληξη! Είναι ένας υπέροχος καλλιτέχνης αλλά και άνθρωπος που με οδήγησε στα μονοπάτια της θεατρικής σκηνής με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πολυτάλαντος και πάντα με πρωτοποριακές ιδέες. Με τους υπόλοιπους έτσι κι αλλιώς έχω συνεργαστεί άπειρες φορές. Είναι όλοι ταλαντούχοι και με ήθος, αλλά πάνω απ όλα καλοί μου φίλοι.


Athens24.gr: Υπάρχει κάποια ιστορία ή ένα γεγονός που θυμάσαι με νοσταλγία στην καλλιτεχνική σου πορεία;

Γιώργος Πολυχρονιάδης: Από πού ν’ αρχίσω και πού να τελειώσω!!Υπάρχουν πολλές τέτοιες στιγμές, αλλά θα σταθώ στο Σεπτέμβρη του 1979 όταν πήρε τα 5 πρώτα βραβεία το τραγούδι μου στο τότε Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Είναι ορόσημο για εμένα εκείνο το βράδυ.


Athens24.gr: Κάθε μορφή τέχνης πέραν του διασκεδαστικού χαρακτήρα κρύβει μέσα του αντιλήψεις, πολιτικές απόψεις και συναίσθημα. Το τραγούδι έχει την ιδιότητα να επηρεάζει τον άνθρωπο. Ποιο δικό σου τραγούδι μιλάει ακόμη μέσα σου και γιατί;

Γιώργος Πολυχρονιάδης: Όλα μου τα τραγούδια έχουν κάτι να πουν. Γι’ αυτό και τα διάλεξα. Μου άρεσε πάντα να κάνω τραγούδια που ήξερα πως θ’ αντέξουν στο χρόνο. Αν ακούσει κάποιος το ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ και το ΑΝ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙΣ ΧΡΙΣΤΕ ΣΤΗ ΓΗ ΜΑΣ θα διαπιστώσει πως οι στίχοι αυτοί ,η μουσική και οι ενορχήστρωση αλλά και ηχογράφηση θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί σήμερα. Αυτό κατά τη γνώμη μου κάνει ένα κομμάτι διαχρονικό.


Athens24.gr: Πώς αποτιμάς τις επιτυχίες σου και πώς τα λάθη σου;

Γιώργος Πολυχρονιάδης: Σίγουρα θα μπορούσα να έχω διαχειριστεί την επιτυχία μου καλύτερα. Ήμουν νέος, αυθόρμητος κι έκανα λάθος επιλογές χώρου που εμφανιζόμουν. Δε μετανιώνω. Αγαπώ τα λάθη μου.


Athens24.gr: Αν και η δισκογραφία περνάει μια περίοδο μεγάλης κρίσης, όταν ανοίγεις την τηλεόραση όλα τα κανάλια έχουν στο πρόγραμμά τους τάλεντ σόου. Δεν είναι μια αήθης πράξη να πουλάς φρούδες ελπίδες; Το ίδιο συμβαίνει και με τις σχολές δημοσιογραφίας όπου λαμβάνεις πτυχίο χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση. Αν συμμερίζεσαι την ως άνω άποψη θα θέλαμε τις σκέψεις σου.

Γιώργος Πολυχρονιάδης: Δε βλέπω πολλούς άλλους τρόπους για ν αναδειχθεί ένας καινούργιος καλλιτέχνης και γι’ αυτό δικαιολογώ τα νέα παιδιά που παίρνουν μέρος σ αυτές τις εκπομπές που έχουν τα καλά τους αλλά και τα πολλά κακά τους. Δισκογραφία δεν υπάρχει. Είναι πολύ δύσκολα πια όλα.


Athens24.gr: Το μέλλον του φόβου και της σιωπής μοιάζει όλο και πιο αληθινό σενάριο. Υπάρχει μια σαφής διάθεση παγίωσης και μια εύθραυστη οικονομία που υποκρύπτει βαθιές ανισότητες. Πώς πιστεύεις πως ένας καλλιτέχνης μπορεί να συμβάλει ως φωνή αφύπνισης ;

Γιώργος Πολυχρονιάδης: Πρέπει κυρίως εμείς και όσοι ασχολούνται με το τραγούδι να προσπαθούμε να φέρνουμε μηνύματα με τα τραγούδια μας. Να έχουμε να πούμε κάτι στον κόσμο που πολλές φορές μπορεί να ίσως να φέρει κάποια αποτελέσματα.


Athens24.gr: Χρησιμοποιείς το ένστικτο ή τη λογική για να πάρεις αποφάσεις;

Γιώργος Πολυχρονιάδης: Χρησιμοποιώ και τα δυό, μπορώ να πω. Άλλες φορές περισσότερο το ένα και άλλες το δεύτερο.


Athens24.gr: Ποια είναι τα σχέδιά σου για το προσεχές μέλλον;

Γιώργος Πολυχρονιάδης: Έτσι όπως έχει γίνει η ζωή μας ,αλλά κι’ επειδή τα χρόνια πέρασαν δεν κάνω πολλά όνειρα. Θέλω να είμαστε γεροί και…όσο αντέξουμε….


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr


 

Περισσότερα θέματα


 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα στο ΚΠΙΣΝ

  Ζήστε ένα μαγευτικό τριήμερο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (17,18 και 19 Φεβρουαρίου). Για αύριο 17/2 το κέντρο σας έχει ετοιμάσει μία ξεχωριστή εκδήλωση στο παγοδρόμιο του. Συγκεκριμένα στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ένα εντυπωσιακό show καλλιτεχνικού πατινάζ που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Στο σημείο αυτό να σας... συνέχεια
 • ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
  Η μορφή του νερού (The Shape of Water)

  Βρισκόμαστε στις αρχές της δεκαετίας του '60 στη Βαλτιμόρη, όπου η μοναχική και μη έχοντας την δυνατότητα της ομιλίας , Elisa Esposito εργάζεται ως καθαρίστρια σε κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφάλειας. Όταν ένα πλάσμα που αιχμαλωτίστηκε σε ποταμό της Νότιας Αμερικής φέρεται στο εργαστήριο, η περιέργεια της Elisa ξεπερνάει κάθε φόβο... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Τρεις παραστάσεις με θέμα τον έρωτα στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

  Η καρδιά του έρωτα χτυπά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου με τρεις δυνατές ιστορίες αγάπης. Από την Κεντρική Σκηνή μέχρι το Δώμα, το Θέατρο του Νέου Κόσμου φιλοξενεί τρεις παραστάσεις («Η Βοσκοπούλα», «Ορφέας& Ευρυδίκη», «Heisenberg») με κοινό άξονα τον έρωτα, οι οποίες εξετάζουν από διαφορετική σκοπιά το πιο τρυφερό και... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

  Τον πρώτο σταθμό της πραγματοποιεί η περιοδεύουσα έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου». Συγκεκριμένα, η έκθεση θα εγκαινιαστεί στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη Σπάρτη το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, ώρα 12.00, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο. Μετά το πέρας της στις 15 Απριλίου 2018,... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved