Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

19.02.2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ: «Δεν θα έφευγα ποτέ από την Ελλάδα για επαγγελματικούς σκοπούς. Θεωρώ ότι είναι χρέος μου να παραμείνω σε αυτόν τον τόπο».
Ο Γιώργος Γελαράκης γεννήθηκε στη Βέροια και ασχολείται από μικρή ηλικία με την μουσική που τόσο αγαπάει. Αν και μικρός σε ηλικία έχει κάνει πολύ σημαντικές συνεργασίες στον χώρο του τραγουδιού, με ονόματα όπως: Β.Παπακωνσταντίνου, Χ.Θηβαίος, Π.Κατσιμίχας, Φ.Πλιάτσικας, Κ.Τουρνάς, Μ.Στόκας, Γ.Μηλιώκας και Λ.Παπαδόπουλος, ενώ έχει λάβει σημαντικά βραβεία σε διαγωνισμούς τραγουδιού του musicheaven.gr. Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του 3ου του album ενώ συγχρόνως εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές σε ολόκληρη την Ελλάδα.


ATHENS24: «Πως μπήκε η μουσική στη ζωή σου»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ: «Η μουσική ήταν κάτι με το οποίο νομίζω αργά ή γρήγορα θα ανταμώναμε κάποια στιγμή. Αρχικά παρακολούθησα τις πρώτες μου συναυλίες σε ηλικία 8-9 χρονών και όπως ήταν αναμενόμενο μαγεύτηκα. Στη συνέχεια προσπάθησα να έρθω σε επαφή με όλες τις εκφάνσεις της μουσικής. Θεωρώ ότι η μουσική είναι η πιο όμορφη μορφή ανταλλαγής ενέργειας και έκφρασης μεταξύ των ανθρώπων».


ATHENS24: «Ποια ήταν τα μουσικά σου πρότυπα ως παιδί»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ: «Δεν είχα ιδιαίτερα πρότυπα, άρχισα να ακούω κυρίως ελληνική μουσική από την ηλικία των 8, πολλά και διαφορετικά είδη και στεκόμουν σε οτιδήποτε μου έδινε ερεθίσματα. Στην εφηβεία ήρθε και το ροκ, και πλέον προσπαθώ να ενημερώνομαι διαρκώς για ότι συμβαίνει στο μουσικό κόσμο, όσο περισσότερο είναι αυτό εφικτό».


ATHENS24: «Έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες. Υπάρχει κάποιος που θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ: «Επιθυμία μου είναι να ανακαλύπτω συνεχώς νέους δρόμους και να διευρύνω τους μουσικούς μου ορίζοντες. Με τη λογική αυτή με ενδιαφέρει να συνεργάζομαι συνεχώς με μουσικούς και καλλιτέχνες με τους οποίους έχουμε κοινούς στόχους, ώστε να ανταλλάσσουμε τις ανησυχίες μας. Είναι πάρα πολλοί αυτοί με τους οποίους έχω να μάθω πράγματα, ο κατάλογος είναι ατελείωτος».


ATHENS24: «Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ: «Πηγή έμπνευσης μπορεί να αποτελέσει μια καθημερινή κουβέντα, ένα βλέμμα, μία κατάσταση ή ακόμα και μια εσωτερική αναζήτηση. Οτιδήποτε δηλαδή μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα και ερεθίσματα είναι πηγή έμπνευσης».


ATHENS24: «Θα έφευγες από την Ελλάδα για να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ: «Γενικότερα δεν θα έφευγα ποτέ από την Ελλάδα για επαγγελματικούς σκοπούς. Θεωρώ ότι είναι χρέος μου να παραμείνω σε αυτόν τον τόπο, να δραστηριοποιηθώ εδώ, να προσφέρω ότι μπορώ και να τον ευχαριστήσω κατά κάποιον τρόπο για όλη αυτήν την ομορφιά που μου χαρίζεται εδώ απλόχερα. Έτσι κι αλλιώς μπορώ να εκφραστώ μόνο με τον ελληνικό στίχο, μου είναι αδιανόητο να ερμηνεύσω κάτι σε άλλη γλώσσα και να το εννοώ πραγματικά 100% με όλη μου την καρδιά».


ATHENS24: «Αν δεν ήσουν τραγουδιστής σε πιο άλλο χώρο θα ήθελες να κινείσαι»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ: «Κοίταξε αφενός να σου πω ότι δεν μ' αρέσει να χρησιμοποιώ ταμπέλες και δεν δηλώνω τραγουδιστής...μ' αρέσει απλά να ταξιδεύω και παίζω μουσική. Αφετέρου ασχολούμαι με διάφορα άλλα πράγματα, όπως π.χ. φέτος με τη διδασκαλία ενηλίκων. Επίσης είμαι πτυχιούχος στο τμήμα Μηχανολόγων μηχανικών του πολυτεχνείου, όπου και ασχολούμαι κατά περιόδους και με αυτόν τον τομέα».


ATHENS24: «Πως βλέπεις την Ελλάδα της κρίσης και πόσο έχει επηρεάσει τα καλλιτεχνικά δρώμενα»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ: «Η Ελλάδα είναι σίγουρο ότι διανύει μία πολύ δύσκολη περίοδο και αυτό ήταν φυσιολογικό να επηρεάσει και τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Στο χέρι μας είναι να παραμείνουμε αισιόδοξοι και να βρούμε τις απαραίτητες αφορμές και την ενέργεια που απαιτείται για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση».


ATHENS24: «Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στον κόσμο, τι θα ήταν αυτό»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ: «Αυτό που μου λείπει περισσότερο από τις μέρες μας είναι η αλήθεια, καθώς και το γεγονός ότι έχουμε σταματήσει να κάνουμε όνειρα. Αυτό είναι που νομίζω έχει εκλείψει και καλούμαστε να διορθώσουμε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη επιλογή, τα όνειρα αποτελούν την αλήθεια μας, είναι δωρεάν και σίγουρα δεν έχουμε να δώσουμε κανένα λογαριασμό στους δανειστές μας γι' αυτά. Όταν υπάρχουν όνειρα και αλήθεια νομίζω ότι ο κόσμος γίνεται καλύτερος».


ATHENS24: «Μίλησε μου λίγο για το νέο album που ετοίμασες».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ: «Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από 3 χρόνια, καθώς κάποια τραγούδια έχουν ηχογραφηθεί από το 2014. Τα περισσότερα είναι σε δική μου μουσική και στίχους. Έχουμε ετοιμάσει 13 τραγούδια από τα οποία θα επιλέξουμε τα 10 που θα αποτελέσουν το νέο album. Ακούγοντας τα κάποιος θα συναντήσει και πάλι μια ποικιλομορφία, καθώς νομίζω ότι είναι εμφανής η προσπάθεια να καταθέσω νέα στοιχεία όπως funk, blues κτλ. Είναι μεγάλη μου τιμή γιατί στο 1ο single συμμετέχουν τα Κίτρινα Ποδήλατα, ένα σχήμα που παρακολουθώ και θαυμάζω εδώ από το 2002 όπου τους είχα δει στο Νεστόριο Καστοριάς και είχα το όνειρο να συνεργαστώ μαζί τους».


ATHENS24: «Έχεις κάποιο μότο; Και αν ναι ποιο»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ: « «Το 'χουμε». Είναι μία φράση που μου προσφέρει απλόχερα αισιοδοξία».


ATHENS24: «Μίλησε μου λίγο για τα μελλοντικά σου σχέδια».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΛΑΡΑΚΗΣ: «Τα άμεσα σχέδια μου είναι να απολαύσουμε την χειμερινή περιοδεία που πραγματοποιούμε αυτή την περίοδο, καθώς έχουμε ακόμα αρκετούς σταθμούς, και να επικοινωνήσουμε τα νέα τραγούδια σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη γίνεται. Ετοιμάζω και έχω στο νου μου διάφορα μουσικά project που εν καιρώ θα προσπαθήσω να τα υλοποιήσω εφόσον αποκτήσουν την επιθυμητή μορφή».-----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr 

Περισσότερα θέματα


 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Η επανάσταση του '21 και η αδυναμία του ελληνικού σινεμά να την αξιοποιήσει

  Η επανάσταση του 1821, ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, που γοήτευσε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη, κανονικά θα έπρεπε να είναι μία ιστορία ανεξάντλητης έμπνευσης για τον ελληνικό κινηματογράφο. Αντιθέτως, όμως, οι κινηματογραφικές παραγωγές, με θέμα το '21, πρέπει να θεωρούνται ελάχιστες, καμιά δεκαριά και οι περισσότερες πλέον θεωρούνται «καλτ»,... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Πέθανε ο Designer και συλλέκτης Στέργιος Δελιαλής

  Πέθανε χθες, μετά από μακρόχρονη ασθένεια, σε ηλικία 75 ετών ο Στέργιος Δελιαλής, οραματιστής και ιδρυτής του μοναδικού μουσείου Design της χώρας, που ...έμεινε στα χαρτιά από τα τέλη της δεκαετίας του '90. Δημιουργός εκατοντάδων σχεδίων design -από ένα εξώφυλλο δίσκου του Διονύση Σαββόπουλου ("Το Περιβόλι του Τρελού") και μιας... συνέχεια
 • ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
  Εμείς (Us)

  Για να ξεφύγουν από την πολυάσχολη ζωή τους, η οικογένεια Wilson κάνει διακοπές στη Santa Cruz της Καλιφόρνιας με σκοπό να περάσουν χρόνο με τους φίλους τους, την οικογένεια Tyler. Η Adelaide όμως, ακόμα και σήμερα συνεχίζει να την στοιχειώνει ένα τρομακτικό γεγονός που έζησε εκεί ως παιδί πριν 30... συνέχεια
 • ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ
  «Ζητείται Ψεύτης» στο Θέατρο Παλλάς

  Το θέατρο Παλλάς βρίσκεται στην οδό Βουκουρεστίου 5 στην Αθήνα (4 λεπτά από το μετρό Συντάγματος) στεγάζεται στο κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και είναι ένα από τα πιο παλιά και διάσημα θέατρα στην Αθήνα. Το 2000 ανακαινίστηκε εγκαθιστώντας οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό το ανέβασμα ακόμη πιο άρτιων... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved