Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

26.05.2018

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πήγαμε στο 14ο Athens Digital Arts FestivalΜε σύνθημα «Singularity Now» το φετινό 14ο Athens Digital Arts Festival άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιήσει δράσεις σε δημόσιους χώρους, όπως η πλατεία Συντάγματος και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τι είναι όμως το Athens Digital Arts Festival; Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) είναι ένα διεθνές φεστιβάλ που γιορτάζει τον ψηφιακό πολιτισμό μέσα από μια ετήσια συνάντηση. Το Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Αθήνας στοχεύει στην ενθάρρυνση, τόνωση και προώθηση όλων των πτυχών της ψηφιακής δημιουργικότητας, φιλοξενώντας τοπικούς αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες και κοινότητες.

Τι θα δούμε φέτος; Μιλώντας με τους υπεύθυνους του φεστιβάλ μάθαμε πως: «Αυτό που θα δούμε φέτος – όπως και κάθε χρόνο – «πολλή» τεχνολογία, θα δούμε θέματα που αφορούν το σύμπαν, τις μαύρες τρύπες, θα δούμε πολλά robot, πολλές performances, workshops ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα και φυσικά θα υπάρχει και ένα ειδικό πρόγραμμα για παιδιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 το μεσημέρι με 6 το απόγευμα».

Στην ουσία πρόκειται για «έργα» που έχουν σαν σκοπό να προβλέψουν τον ρόλο του ανθρώπου και την αλληλεπίδρασή του με την νέα εποχή της τεχνολογίας, αλλά όλα αυτά δοσμένα μέσα από την τέχνη.

Μέσα από τα έργα 300 καλλιτεχνών από 50 χώρες παρουσιάζεται ένα τρομερά πολυδιάστατο πρόγραμμα. Μην παραλείψετε να ζήσετε την μοναδική εμπειρία «Inferno», η οποία πραγματοποιείτε ανά 1 ώρα. Πρόκειται για ένα έργο ρομποτικής των Louis-Philippe Demers και Bill Vorn εμπνευσμένο από την απεικόνιση των διαφορετικών επιπέδων της κόλασης, όπως περιγράφονται στην «Κόλαση» του Δάντη. Αυτό που κάνει μοναδική και ξεχωριστή αυτή την παράστασης είναι η συμμετοχή του κόσμου, φορώντας στην ουσία μια εξωτερική στολή είναι σαν να χορεύεις με εξωσκελετούς!

Η είσοδος είναι δωρεάν καθώς και η συμμετοχή σε οποιοδήποτε workshop και παρακολούθηση όλων των παραστάσεων.


Πρόγραμμα Performances

- Τsoclis, Eμείς, 2018 | Κostas Τsoclis (GR)
26 -27 Μαΐου | 19:00 - 20:00 | MC 3.5
Ο διεθνώς καταξιωμένος πρωτοπόρος της σύγχρονης τέχνης στη «Ζωντανή Ζωγραφική», Κώστας Τσόκλης, θα παρουσιάσει αποκλειστικά στο ADAF 2018 την περφόρμανς «Τsoclis, Eμείς», 2018. Ο ίδιος αναφέρει: «Με αυτό το έργο, δεν διατείνομαι ότι προτείνω ένα καινούργιο λεξιλόγιο, αλλά ότι με λέξεις γνωστές, γράφω ένα ακόμη ποίημα, την ομορφιά και τη διαχρονικότητα του οποίου, δεν μπορώ να προβλέψω».


- Hertzian Field #2 | Στέλιος Μανουσάκης (GR/NL)
26 Μαΐου 2018 | 21:00-21:25 | Θέατρο Banquet
Ο Στέλιος Μανουσάκης παρουσιάζει μια επαυξημένη ηχητική και χορογραφική σόλο περφόρμανς, η οποία αποκαλύπτει τις αόρατες ροές της ασύρματης επικοινωνίας και τη διάδρασή τους με το ανθρώπινο σώμα. Εμπνευσμένος από τη ράδιο αστρονομία, δημιουργεί ήχο, αναλύοντας την παρεμβολή του σώματος μέσα στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των δικτύων wifi.


- CAPILLARIES CAPILLARIES | Tadej Droljc (SLO)
26 Μαΐου | 21:00-21:23 | Θέατρο Μητρόπουλος
Σε μια μίξη οπτικοακουστικών αλληλεπιδράσεων ο καλλιτέχνης εξερευνά την ιδέα του οπτικοακουστικό χρόνου όπου το σχήμα, ο χρόνος και ο ήχος διαδρούν μεταξύ τους. Το CAPILLARIES CAPILLARIES καταπιάνεται με το τρίπτυχο μοντέλο της ταυτότητας (εγώ -υπερεγώ-id), το οποίο εκπροσωπεί το εννοιολογικό φόντο και την έννοια του Singularity.


- Force Field | Dmitry Gelfand, Evelina Domnitch (RU/BY/NL)
26 Μαΐου | 22:00-22:30 | Θέατρο Μητρόπουλος
Το Force Field είναι μια περφόρμανς που μας παρουσιάζει την τρισδιάστατη φύση του ήχου. Το έργο εμφανίζει σταγόνες νερού που αιωρούνται ακουστικά, πάλλονται, εξατμίζονται και επανασχηματίζονται χωρίς να μπορούν να διαφύγουν. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιούνταν από τη NASA και την ESA για να χειραγωγήσουν δείγματα, τα όποια μπορούσαν να ελεγχθούν σε καταστάσεις μικρο-βαρύτητας. Στο ADAF 2018, το Force Field χρησιμοποιεί την ίδια τεχνική πάνω στη γη και παρουσιάζει μια εντυπωσιακή περφόρμανς ήχου και εικόνας.


- LOAD / UNPLUG | Pell Ensemble (UK)
26 Μαΐου | 22:00-22:45 | Θέατρο Μητρόπουλος
Κατά τη διάρκεια της παράστασης, οι επιλογές σου γίνονται data ώστε να σχηματίσουν ένα νέο ανθρώπινο ον. Είσαι άτομο που χρησιμοποιείς πολύ το κινητό σου και τον υπολογιστή σου; Τότε είσαι το κατάλληλο άτομο για αυτή την περφόρμανς. Με ένα application στο κινητό, κάθε touch, swipe και swirl σου ενημερώνουν τον David, ο οποίος έχει δημιουργηθεί από τα data της συσκευής σου, για το ποια μορφή πρέπει να πάρει.


- MINDSCAPES | Claudia Robles Angel (CO/DE)
27 Μαΐου 2018 | 21:00-21:20 | Θέατρο Μητρόπουλος
Στο MINDSCAPES, η Claudia Robles Angel αλληλεπιδρά με το φως (με καλώδια ηλεκτροφωτισμού- EL) και με τον ήχο (με ηλεκτροεγκεφαλογραφικό σήμα- EEG). Το περιβάλλον της περφόρμανς καθορίζεται από τα κύματα του εγκεφάλου της καλλιτέχνιδας, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα ήχου και εικόνας.


- Shiro | NONOTAK (JP/FR)
27 Μαΐου | 22:00-22:40 | Θέατρο Banquet
To 'Shiro' πρόκειται για μια εμβυθιστική περφόρμανς που καταλύει τα όρια του χώρου και του χρόνου. Κατά την διάρκεια της παράστασης, οι καλλιτέχνες περιβάλλονται από γεωμετρικά σχήματα φωτός και χάνονται μέσα σε πυκνές προβολές. Οι NONOTAK χρησιμοποιούν τεχνικές mapping και δυνατούς προτζέκτορες που μορφοποιούνται σε πραγματικό χρόνο ώστε να προσφέρουν κάθε φορά μια μοναδική παράσταση.

Για το πλήρες πρόγραμμα επισκεφτείτε το: www.2018.adaf.gr

Διάρκεια: 24 - 27 Μαΐου 2018

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 -7282333

Παράλληλες δράσεις: Μετρό Συντάγματος, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα


 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  «5 μέρες στο Μουσείο» στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

  Από το 2013 που εγκαινιάστηκε το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο χώρο του παλιού εργοστασίου δεν έχει σταματήσει να φιλοξενεί φιλόδοξα projects, που πάντα έχουν σκοπό να διευρύνουν τους ορίζοντες των επισκεπτών τους. Έτσι, αυτή την φορά δημιουργεί το «5 μέρες στο Μουσείο» που περιλαμβάνει δραστηριότητες για ενήλικες 65+, ανοίγοντας έτσι... συνέχεια
 • ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
  Colette

  Μετά τον γάμο της με τον επιτυχημένο παριζιάνο συγγραφέα γνωστό ως «Willy», η Sidonie-Gabrielle Colette μετακομίζει από τα περίχωρα της Γαλλίας στο καλλιτεχνικό μεγαλείο του Παρισιού. Λίγο αργότερα, ο Willy πείθει τη Colette να γράφει βιβλία γι 'αυτόν και να τα παρουσιάζει για δικά του, έτσι δημιουργείται το ημι-αυτοβιογραφικό... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Σημαντικά ευρήματα στο προϊστορικό Ακρωτήρι Θήρας

  Σημαντικά νέα ευρήματα εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων ανασκαφικών εργασιών στο Ακρωτήρι Θήρας, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας υπό την διεύθυνση του ομότιμου καθηγητή Χρ. Ντούμα, με τη χορηγία του Kaspesky Lab. Μεταξύ αυτών ένα μαρμάρινο πρωτοκυκλαδικό γυναικείο ειδώλιο, δύο μαρμάρινοι πρωτοκυκλαδικοί κρατηρίσκοι,... συνέχεια
 • ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
  Το Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ (The House That Jack Built)

  ΗΠΑ δεκαετία του '70. Ακολουθούμε τον εξαιρετικά ευφυή serial killer Jack για ένα διάστημα 12 ετών και βλέπουμε όλες τις δολοφονίες του που καθορίζουν την εξέλιξη του Jack ως serial killer. Βιώνουμε την ιστορία από την οπτική γωνία του Jack, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι κάθε δολοφονία είναι ένα έργο... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved