Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

01.12.2018

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
«Ο τουρισμός ενώνει τους ανθρώπους, τις χώρες, τα έθνη»


«Ο τουρισμός ενώνει τους ανθρώπους, τις χώρες, τα έθνη. Ο τουρισμός σχετίζεται με τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι εδώ είναι διάσημοι για την φιλοξενία τους και σας εύχομαι να το αισθανθείτε αυτό όσο θα είστε εδώ», επισήμανε μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά σε ομιλία της στο Αγρίνιο σε δείπνο που παρέθεσε σε δημοσιογράφους, εκπροσώπους των τοπικών φορέων, αρχών στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Και πρόσθεσε: «Είστε στη χώρα με τη μεγαλύτερη ιστορία και πολιτισμό. Είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία είναι η χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η χώρα του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, όλων των φιλοσόφων αλλά επίσης και η χώρα του πατέρα της ιατρικής, του Ιπποκράτη. Η Ελλάδα είναι ένας μικρός παράδεισος στη γη κι είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε την περιοχή και την ομορφιά που σας περιγράφηκε». Ακόμη η κ. Κουντουρά τόνισε: «Σχετικά με αυτόν τον πανέμορφο προορισμό που θα επισκεφτείτε εκτός από τη φυσική ομορφιά που έχει, έχει πανέμορφες λίμνες, ιαματικές πηγές και το σημαντικότερο από όλα είναι οι άνθρωποι σε αυτό το μέρος». Τέλος συνεχάρη τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα για την προσπάθεια που κάνει «να προωθήσει αυτό το όμορφο μέρος» καθώς επίσης και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή «για την σπουδαία συνεργασία που είχαν όσο ήταν υπουργός Ναυτιλίας στην ανάδειξη του τουρισμού της χώρας μας».

Από την πλευρά του ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε: «Η περιφέρεια μας είναι μια περιφέρεια στραμμένη στην Ευρώπη μπολιασμένη από τις δημοκρατικές αξίες και τις αξίες της αλληλεγγύης. Χαίρομαι γιατί ανοίγει ένα δημόσιο βήμα για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις τη δημοκρατία στην Ευρώπη, την πολιτική της συνοχής, τις αξίες της ανθρώπινης οντότητας. Βρισκόμαστε μπροστά σε ανοιχτές προκλήσεις». Και πρόσθεσε: « Υπάρχει ένα ερώτημα ανοιχτό, η Ευρώπη, το μέλλον της, οι ευρωπαϊκές αξίες, οι αξίες της δημοκρατίας, του πολιτισμού και το αύριο στην ευρωπαϊκή κοινότητα, οι ανισότητες ή τα νέα προβλήματα από την τρομοκρατία, το έλλειμμα ασφαλείας που οδηγεί πολύ βαθιά την Ευρώπη σε συντηρητική στροφή είναι ανοιχτά ζητήματα για όλες τις κοινότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χαίρομαι γιατί αυτά τα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα θα ναι αντικείμενο συζήτησης εδώ στην Αιτωλοακαρνανία σε μία περιφέρεια, σε μια περιφερειακή ενότητα, με ιστορία, πολιτισμό, ανθρώπους με δημοκρατική καταβολή και συμβολή ιστορικά στην Ελλάδα και στο ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αναφερόμενος στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας , σημείωσε: «Είμαστε μία περιοχή με ένα σπάνιο οικοσύστημα, θα έλεγα ότι το υγρό στοιχείο είναι γύρω μας, μία περιοχή με ισχυρό πρωτογενή τομέα κι εξωστρεφή αγροτικά προϊόντα και θα έλεγα ότι είμαστε η περιφερειακή ενότητα που είναι η πρώτη στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων. Πρωτογενής τομέας και τουρισμός είναι οι δύο μεγάλες προκλήσεις για την περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού καθώς και με τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου άνοιξαν οι αναπτυξιακοί ορίζοντες στην περιοχή μας, καθώς κι η αναβάθμιση του αεροδρομίου στο 'Ακτιο συμβάλλει έτσι ώστε να καταστεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τουριστικός προορισμός. Τη φετινή χρονιά είχαμε ένα ρεκόρ αφίξεων και διανυκτερεύσεων που πραγματικά αλλάζει τα παραγωγικά κι οικονομικά δεδομένα της περιοχής μας». Καταλήγοντας επισήμανε: «Η Ευρώπη είναι η οικογένεια μας, είναι η κουλτούρα της Ευρώπης που έρχεται και μας δίνει μια νέα εσωτερική δύναμη να ξαναδούμε την κοινωνία στο αύριο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η δημοσιογράφος Κική Παππά, παρουσίασε τον νομό Αιτωλοακαρνανίας τονίζοντας ότι «εδώ έχουν γραφτεί σπουδαία κομμάτια της φυσικής ιστορίας καθώς πρόκειται για έναν τόπο πλούσιο σε φυσικά αξιοθέατα με πολλές εναλλαγές». Το παρών έδωσαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος κι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής .

Ακόμη, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην Παλιά Αγορά του Αγρινίου, ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Παπαναστασίου, αναφέρθηκε στη φυσική ομορφιά της πόλης , που διαθέτει «ιδιαίτερους ανθρώπους και ξεχωριστή πολιτιστική ιστορία». «Πρόκειται για μια πόλη αυθεντική ένα προορισμός με ανθρώπινο πρόσωπο, με προϊόντα βραβευμένα και με πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα».

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν κι ο δήμαρχος Βρυξελλών, Χρήστος Δουλκερίδης, ο οποίος αναφέρθηκε « στον κίνδυνο που διατρέχει η δημοκρατία στο σήμερα λόγω της έλλειψης της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων».

Το διεθνές συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Το ελληνικό τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του και διοργανώνει το ετήσιο δημοσιογραφικό συνέδριο και την γενική συνέλευση στη χώρα μας σε μια περιοχή που συνιστά αναδυόμενο τουριστικό προορισμό, την Αιτωλοακαρνανία. Σε συνεργασία με τον Σύλλογο των Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, φιλοξενούν τους ευρωπαίους δημοσιογράφους οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν το ετήσιο Συνέδριο τους στο Αγρίνιο, τη Γενική Συνέλευση στο Μεσολόγγι ενώ θα επισκεφτούν την Ναύπακτο και τη Βόνιτσα.

 

Περισσότερα θέματα


 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  «Στον τουρισμό, η Ελλάδα σκοράρει στην επαφή με τον άνθρωπο»

  Μπορεί όταν σκέφτεται κανείς την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό να εστιάζει στον ήλιο, τη θάλασσα, τον πολιτισμό ή τη φυσική της ομορφιά, αλλά το συγκριτικό της πλεονέκτημα και εκεί που υπερέχει όλων είναι «η επαφή με τον άνθρωπο». Όπως προκύπτει από έρευνα της Marketing Greece, του υπηρεσιακού βραχίονα του ΣΕΤΕ... συνέχεια
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  Κουντουρά: Νέοι ορίζοντες στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

  Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε απόψε από την ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τον θεματικό τουρισμό και τις ειδικές μορφές τουρισμού, το οποίο περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου στον τομέα του τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης. Υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του Ποταμιού και... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Χρυσές Σφαίρες 2019: Πέντε υποψηφιότητες το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

  Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες 2019, που θεωρούνται προάγγελος των Όσκαρ. Η πολιτική κωμωδία «Vice», μια σατιρική ματιά στην καριέρα του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των υποψηφιοτήτων των Χρυσών Σφαιρών, καθώς διεκδικεί τη διάκριση σε 6 κατηγορίες, μεταξύ αυτών για το... συνέχεια
 • ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
  Ο Γκριντς (The Grinch)

  Ο Γκριντς ζει μια μοναχική ζωή μέσα σε μια σπηλιά με μοναδική συντροφιά τον πιστό του σκύλο, Mαξ και ο μόνος λόγος για να «συναντήσει» τους κατοίκους του Χούβιλ είναι όταν εξαντληθούν τα τρόφιμα που έχει στην σπηλιά του. Κάθε χρόνο, τα Χριστούγεννα διαταράσσουν την ήρεμη μοναξιά του, καθώς οι... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved