Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

07.02.2019

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ελληνικό Απόσταγμα» 2019 στην Αίγλη Ζαππείου


Μια από τις πιο δυνατές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του 2018 ήταν το «Ελληνικό Απόσταγμα», έτσι και φέτος η εκδήλωση γευσιγνωσίας επιστρέφει με πρωταγωνιστές το τσίπουρο, την τσικουδιά, το ούζο, τα ελληνικά αποστάγματα σταφυλής και τα παραδοσιακά και μη ελληνικά ηδύποτα (λικέρ).

Όσοι είναι λάτρεις των προαναφερόμενων ελληνικών ποτών και θέλουν να δοκιμάσουν, να ανακαλύψουν και να εκτιμήσουν τη διαφορετικότητά τους, ως επώνυμα προϊόντα, πρέπει να επισκεφθούν οπωσδήποτε το φετινό «Ελληνικό Απόσταγμα». Το σημαντικό σε αυτή την εκδήλωση είναι πως εκεί οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν μία γκάμα επώνυμων ελληνικών ποτών που δύσκολα μπορεί να βρεθεί αλλού μαζεμένη και να εντρυφήσουν στον πλούτο και στην ομορφιά τους. Ανάμεσά τους δυσεύρετα τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, αποστάγματα φρούτων, ηδύποτα από βότανα και άλλες αρωματικές ουσίες της ελληνικής υπαίθρου και σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν τεράστια τάση στο χώρο.

Και επειδή ένα καλό ελληνικό ποτό χρειάζεται και τον μεζέ του, το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2019 φρόντισε και για αυτό, εξασφαλίζοντας την παρουσία μερικών σημαντικών εστιατορίων – μεζεδοπωλείων της Αθήνας, κάποια με αξιόλογες λίστες τυποποιημένων αποσταγμάτων και ανάλογη εξειδίκευση στο μενού, που θα προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες διάφορες δημιουργίες τους προς δοκιμή, ως «Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης».

Τέλος το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2019 θα πλαισιωθεί από τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις:

- «Το ούζο στο προσκήνιο – Γνωρίζοντας την ιστορία μας: γεύση & πολιτισμός» (16:00 – 17:00): Δίπτυχη εκδήλωση με τα εξής θέματα: Α) Ουζερί και ουζομεζέδες: ένας ελληνικός θησαυρός και Β) Το ούζο στον ελληνικό κινηματογράφο, με ομιλητές τους Γιώργο Πίττα (greekgastronomyguide.gr) και Χάρη Βεκρή (tsou.gr – «τα πάντα για το ούζο»), αντίστοιχα, με προβολές σπάνιου και αρχειακού οπτικοακουστικού υλικού.

- Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου αποσταγματοποιού Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου (1940-2018)( 17:30 – 20:00). Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), διακεκριμένοι συνάδελφοι του εκλιπόντος θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του. Θα ακολουθήσει μίνι συναυλία με τραγούδια της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης, απ’ όπου καταγόταν ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος (Σηλυβρία), από τους Βιβή Βουτσελά (φωνή), χοράρχη του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί), Γιάννη Καραμάνη (κιθάρα) και Βαγγέλη Πασχαλίδη (σαντούρι). Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράλληλης αυτής εκδήλωσης έχει ο στιχουργός και μουσικός παραγωγός Πάρης Μήτσου, ο οποίος θα συνομιλήσει για τα τραγούδια με το δημοσιογράφο οίνου και καθηγητή μουσικής Αργύρη Καλλιανιώτη.


Πότε:
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 από τις 13:00 ως τις 20:00.

Τιμή Εισιτηρίου:
10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (φοιτητικό), δωρεάν (σχετικοί επαγγελματίες και φοιτητές οινολογίας). Περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, με όλα τα στοιχεία και τα προϊόντα των συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις και τις γευστικές δοκιμές εδεσμάτων των εστιατορίων.

Που:
«Αίγλη Ζαππείου» (Αίθουσα Ολυμπία)
Ζάππειο Κήπος, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 – 3369300


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved