Tuesday, 30 April 2024
Jun
09
Sun

Release Athens Festival 2024

2024 June 9
17:30
Jun
09
Mon
Release Athens Festival 2024
2024 June 9
17:30

Release Athens Festival 2024

About

Το Release Athens ξεκίνησε το 2016 και έκτοτε αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καλοκαιρινά μουσικά γεγονότα στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, με βασικό χώρο την Πλατεία Νερού, ένα υπέροχο μέρος που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και ταυτόχρονα λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης.


Το Release Athens ξεκίνησε το 2016 και έκτοτε αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα καλοκαιρινά μουσικά γεγονότα στην Αθήνα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, με βασικό χώρο την Πλατεία Νερού, ένα υπέροχο μέρος που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και ταυτόχρονα λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης.

Με βασικό σύνθημα την εξωστρέφεια και την αισιοδοξία, σε πείσμα των δύσκολων καιρών κατά τους οποίους γεννήθηκε, έδωσε νέα πνοή στα συναυλιακά δρώμενα πιστεύοντας έμπρακτα στην απελευθερωτική δύναμη της μουσικής – από την οποία, άλλωστε, πήρε και το όνομά του.


Το πρόγραμμα του Release Festival 2024:


THE OFFSPRING
Κυριακή, 09.06.2024, doors open 17:30

Οι The Offspring δημιουργήθηκαν το 1984 στην Καλιφόρνια και αποτέλεσαν ένα από τα συγκροτήματα που αναζωογόνησαν το ενδιαφέρον του κοινού για το punk στα 90s. Κύριος λόγος η κυκλοφορία του αξεπέραστου “Smash” (1994) στην Epitaph Records, το οποίο έχει πλέον ξεπεράσει τις 11 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, αποτελώντας μέχρι σήμερα το εμπορικότερο album ανεξάρτητης εταιρείας στην ιστορία της μουσικής, ενώ τα singles “Come Out And Play”, “Self Esteem” και “Gotta Get Away” εξελίχθηκαν σε διαχρονικούς ύμνους μιας ολόκληρης γενιάς και σφράγισαν τη θέση της μπάντας στην κορυφή του μουσικού στερεώματος.

Ακολούθησαν εμβληματικά άλμπουμ, όπως τα “Ixnay on the Hombre” (1997), “Americana” (1998) και “Conspiracy of One” (2000), θρυλικά τραγούδια όπως τα “Gone Away”, “Kids Aren’t Alright”, “You’re Gonna Go Far Kid”, “Pretty Fly (For A White Guy)”, “Why Don’t You Get A Job” και εκατοντάδες ζωντανές εμφανίσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Dexter Holland, Noodle, Todd Morse, Jonah Nimoy και Brandon Pertzborn, μετά την κυκλοφορία του δέκατου δίσκους τους, “Let The Bad Times Roll” (2021), πραγματοποίησαν μια τεράστια περιοδεία με εμφανίσεις στην Αυστραλία, τις Η.Π.Α, τον Καναδά και την Ευρώπη, μπροστά σε χιλιάδες κόσμο που αποθέωσε μια από τις πιο ξεχωριστές μπάντες των τελευταίων δεκαετιών.


THE SUBWAYS
Κυριακή, 09.06.2024, doors open 17:30

Το 2005, οι The Subways εισέβαλαν με εντυπωσιακό τρόπο στη διεθνή μουσική σκηνή με την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, “Young For Eternity”, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον JohnPeel και το ΝΜΕ, το οποίο τους χαρακτήρισε «το πιο σέξι rock ‘n’ roll γκρουπ των τελευταίων ετών». Το “Rock & Roll Queen”, ένα από τα πιο εμβληματικά singles των 00s, τους έκανε ευρέως γνωστούς ενώ οι συναρπαστικές εμφανίσεις τους, τους οδήγησαν στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου (Glastonbury, Reading, Rock Am ring, Lollapalooza κτλ.) και σε περιοδείες μαζί με μεγαθήρια όπως οι AC/DC, FooFighters και Oasis.

Η συνέχεια ήταν εξίσου εντυπωσιακή, με την κυκλοφορία τεσσάρων ακόμα δίσκων στην ηχογράφηση των οποίων συνεργάστηκαν με σπουδαίους παραγωγούς όπως ο Butch Vig (Nirvana, Garbage) και ο Stephen Street (The Smiths, Blur), υπογράφοντας μια σειρά εξαιρετικών singles όπως τα “We Don’t NeedMoney To Have A Good Time”, “Kalifornia”, “You Kill My Kool”, “Kiss Kiss Bang Bang”, μεταξύ πολλών άλλων.

Το 2023 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για το γκρουπ αφού εκτός από την κυκλοφορία του “Uncertain Joys” πραγματοποίησαν μια τεράστια περιοδεία μαζί με τους Ash και επιβεβαίωσαν ότι συνεχίζουν να αποτελούν ένα από τα πλέον απολαυστικά συγκροτήματα επί σκηνής.


MEGADETH
Παρασκευή, 14.06.2024, doors open 17:30

Το όνομα Megadeth αποτελεί από μόνο του ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της heavy metal ιστορίας και ξεκίνησε να γράφεται αμέσως μετά την πολυσυζητημένη αποχώρησή του Dave Mustaine από τους Metallica. Συνθέτης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη, πολλών κομματιών στους δύο πρώτους δίσκους των τελευταίων, ο 22χρονος κιθαρίστας, πεινασμένος για μουσική και δημιουργία, αποφάσισε να σχηματίσει τη μπάντα και να ακολουθήσει τη δική του μοναδική πορεία.

Τιθασεύοντας τον ήχο του NWOBHM, προσδίδοντάς του ριζικά ταχύτερα riffs, μαζί με μοναδική τεχνική ευελιξία, περίπλοκες συνθέσεις και την αρχέγονη ενέργεια του punk, ο Mustaine δεν σταμάτησε ποτέ να οραματίζεται νέους δρόμους στη σκληρή μουσική.

Από το ντεμπούτο, “Killing Is My Business… And Business Is Good!” (1985), και το σερί αριστουργημάτων, “Peace Sells… But Who’s Buying” (1986), “So Far, So Good… So What!” (1988), “Rust In Piece” (1990), “Countdown To Extinction” (1992), “Youthanasia” (1994), μέχρι τα ασυμβίβαστα “Cryptic Writings” (1997) και “The System Has Failed” (2004), η σφοδρότητα των Megadeth δεν ελάττωσε ποτέ ταχύτητα, συναρπάζοντας τους metal fans και ξεπερνώντας τα 50 εκατομμύρια πωλήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο περσινός, 16ος δίσκος τους, “The Sick, The Dying… And The Dead!” είναι η φυσική συνέχεια του βραβευμένου με Grammy “Dystopia ” (2016) και μια ξεκάθαρη αναφορά στη νικητήρια μάχη του ηγέτη της μπάντας με τον καρκίνο του λάρυγγα. «Πλέον νιώθω περισσότερη ενέργεια από ποτέ» δηλώνει ο Dave και το αποδεικνύει, μαζί με ολόκληρη τη μπάντα, επί σκηνής αφήνοντας τους πάντες άναυδους.

Ετοιμαστείτε για ατελείωτο headbanging με τα εμβληματικά “Hangar 18”, “A Tout Le Monde”, “Tornado of Souls”, “Symphony of Destruction”, “Peace Sells”, “Holy Wars… The Punishment Due”, “In My Darkest Hour”, “She-Wolf”, “Wake Up Dead”, “Sweating Bullets”, σε μία ακόμα πραγματικά μεγάλη ημέρα του heavy ήχου!


BLIND GUARDIAN
Παρασκευή, 14.06.2024, doors open 17:30

Οι Blind Guardian δημιουργήθηκαν το 1984, στο Krefeld της Γερμανίας, από τον Hansi Kürsch και τον André Olbrich και έκτοτε εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο πρωτοποριακά και καθοριστικά συγκροτήματα του ευρωπαϊκού metal.

Με μια εντυπωσιακή δισκογραφία που κορυφώθηκε στα 90s, προσφέροντάς μας ένα αξεπέραστο κουαρτέτο δίσκων (“Tales From The Twilight World”, “Somewhere Far Beyond”, “Imaginations From The Other Side” και “Nightfall in Middle-Earth”), οι Blind Guardian άφησαν το στίγμα τους στο metal στερέωμα χάρις στην ικανότητά τους να δημιουργούν έναν ολόκληρο κόσμο βασιζόμενοι στις μεγαλειώδεις συνθέσεις τους, στις μοναδικές μελωδίες τους και τα χαρακτηριστικά φωνητικά του Kürsch.

Ο πιο πρόσφατος δίσκος τους, “The God Machine”, κυκλοφόρησε το 2022 και βρίσκει το γκρουπ σε δαιμονιώδη φόρμα αφού πρόκειται για μια ακόμα εντυπωσιακή δουλειά που πατάει γερά στο ένδοξο παρελθόν των Γερμανών αλλά, ταυτόχρονα, φέρνει στο σήμερα το διαχρονικό ήχο τους.


GRAND MAGUS
Παρασκευή, 14.06.2024, doors open 17:30

Οι Grand Magus δημιουργήθηκαν στη Στοκχόλμη το 1996 από τον Janne “JB” Christoffersson και τον Mats “Fox” Skinner και έχουν ήδη κατορθώσει να αφήσουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία του heavy metal, με μια σειρά κλασικών τραγουδιών.

Το ομώνυμο ντεμπούτο τους κυκλοφόρησε το 2001 και εντυπωσίασε τους underground κύκλους του σκληρού ήχου, χάρις στον αψεγάδιαστο συνδυασμό του stoner rock με το doom metal. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, οι Grand Magus εισήγαγαν στοιχεία κλασικού metal, τα οποία -σε συνδυασμό με το έμφυτο groove τους – δημιούργησαν τον χαρακτηριστικό ήχο της μπάντας, σε άψογους δίσκους όπως τα “Monument” (2003) και “Wolf’s Return” (2005).

Η μεγάλη καταξίωση θα ερχόταν λίγο αργότερα, με την κυκλοφορία του “Iron Will” (2008) που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς και τους οδήγησε στην πρώτη γραμμή του metal και σε περιοδείες με θρυλικά ονόματα όπως οι Electric Wizard και οι Cathedral. Η κυκλοφορία του “Hammer ofthe North” μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη φήμη τους όπως και οι εκρηκτικές τους live εμφανίσεις που τους έφεραν να συμμετέχουν στα μεγαλύτερα metal φεστιβάλ του κόσμου.


PAROV STELAR
Σάββατο, 15.06.2024, doors open 17:30

Ο Marcus Fuereder, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Parov Stelar, με τον αλάνθαστο συνδυασμό ηλεκτρονικών dance ήχων με jazz και swing samples που ο ίδιος πρωτοπαρουσίασε, έχει εξασφαλίσει μια ξεχωριστή θέση στον κόσμο της μουσικής, παγκοσμίως.

Γνώρισε την καταξίωση από τις πρώτες του κυκλοφορίες, στις αρχές των 00s, και τα τελευταία 20 χρόνια έχει καταγράψει μια σπουδαία πορεία, με αμέτρητα hits και sold-out εμφανίσεις στους πιο εμβληματικούς χώρους του κόσμου. Ταυτόχρονα, εξελίχθηκε και σε έναν από τους πιο αξιόπιστους και περιζήτητους remixers της σκηνής, συνεργαζόμενος με ονόματα από ολόκληρο το μουσικό φάσμα – όπως οι Tony Bennett, Lady Gaga, Lana Del Rey, Bryan Ferry, μεταξύ πολλών άλλων.

Οι αριθμοί, άλλωστε, μιλούν από μόνοι τους. Πάνω από 500 εκατομμύρια views στο YouTube, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια μηνιαίοι ακροατές στο Spotify, ενώ τα τραγούδια του έχουν συμπεριληφθεί σε περισσότερες από 700 συλλογές, καθώς και σε σειρές, ταινίες και διαφημίσεις.


JAIN
Σάββατο, 15.06.2024, doors open 17:30

Η Γαλλίδα τραγουδίστρια της ποπ, Jain, έχει κερδίσει την καθολική αναγνώριση για το δυναμικό και πολυπολιτισμικό της στυλ, επηρεασμένο από τα πολλά μέρη που έχει αποκαλέσει σπίτι της. Μεγαλώνοντας στο Dubai, το Abu Dhabi και το Congo, αφομοίωσε τις ιδιαίτερες μουσικές παραδόσεις και κουλτούρες αυτών των περιοχών και τις ενσωμάτωσε στον πολυσυλλεκτικό της ήχο. Από την εφηβεία της ξεκίνησε να συνδυάζει αραβικούς και αφρικανικούς ρυθμούς με την ηλεκτρονική μουσική, δημιουργώντας ένα πραγματικά προσωπικό ύφος.

Ο χαρακτηριστικός της ήχος, γεμάτος αστικές ανησυχίες και πολιτική ευαισθητοποίηση, τη βοήθησε να αποκτήσει ένα φανατικό διαδικτυακό κοινό με αποτέλεσμα το ντεμπούτο της, “Zanaka” (2016), να γίνει χρυσό και να ξεπεράσει το 1 εκ. πωλήσεις. Ακολούθησε το “Souldier” (2018), το οποίο σάρωσε στην Γαλλία (όπου ζει μόνιμα πλέον), κατακτώντας την κορυφή των charts και κερδίζοντας μια θέση στους πιο επιτυχημένους δίσκους της χρονιάς.

Τώρα, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει και την τρίτη της δουλειά με τίτλο “Fool” (2023), η Jain αναγνωρίζεται ως μια από τις πιο ιδιαίτερες καλλιτέχνιδες των ημερών μας, με έναν μοναδικό και τολμηρό ήχο που συνδυάζει την απόλυτα χορευτική διάθεση με την pop αισθητική του σήμερα, με χαρακτηριστικές πινελιές από τα 70s και τα 80s και τη μουσική παράδοση των χωρών στις οποίες μεγάλωσε.


TELENOVA
Σάββατο, 15.06.2024, doors open 17:30

Οι Telenova δημιουργήθηκαν το 2020, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Το συγκρότημα αποτελείται από την τραγουδίστρια, συγγραφέα και σκηνοθέτη Angeline Armstrong και τους πολυοργανίστες και παραγωγούς Edward Quinn και Joshua Moriarty.

Ο ήχος τους βασίζεται στα samples και συνδυάζει το trip hop με τη χορευτική pop, όπως φάνηκε από το ντεμπούτο τους, το EP “Tranquilize”, που κυκλοφόρησε το 2021. Με κινητήρια δύναμη το single “Bones”, καθώς και το σαρωτικό επόμενο EP “Stained Glass Love”, οι Telenova έχουν αποκτήσει παθιασμένους οπαδούς εντός και εκτός των συνόρων της χώρας τους, χάρη στην υποστήριξη από το BBC 6 Music, το KCRW, τη Vogue Paris, το NME, το Triple J και άλλα σημαντικά ραδιόφωνα του κόσμου.

Ακολούθησαν διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου “2022 AIR Breakthrough Artist”, sold-out περιοδείες και εμφανίσεις σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Αυστραλίας, εκατομμύρια streams και φυσικά μια πανέμορφη διασκευή στο “Hung Up” της Madonna που εκτόξευσε τη δημοτικότητά τους. Χωρίς αμφιβολία, οι Telenova είναι ένα όνομα που θα ακουστεί πολύ μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια.


PULP
Πέμπτη, 20.06.2024, doors open 17:30

Με αρχηγό τον χαρισματικό Jarvis Cocker, έναν από τους καλύτερους frontmen της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, οι Pulp χάρισαν το soundtrack της εφηβείας και της ενηλικίωσης σε μια ολόκληρη γενιά, παραμένοντας θριαμβευτικά επίκαιροι και αναγκαίοι έως σήμερα. “Common People”, “Disco 2000”, “Something Changed”, Razzmatazz”, “Do You Remember The First Time?”, “Babies”, “Lipgloss”, Sorted for E’s & Wizz”, “This Is Hardcore” είναι μόνο μερικά από τα αριστουργηματικά singles που μας χάρισαν, προσδίδοντας μία μοναδική ποιότητα σε αυτό που ονομάζεται pop μουσική.

Δικαιολογημένα μέρος της χρυσής τετράδας της Britpop σκηνής (Oasis, Blur, Suede οι άλλοι τρεις) οι Pulp δεν έμοιασαν ποτέ με τίποτε άλλο. Από το ξεκίνημά τους, στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν ο Jarvis ήταν μόλις 15 ετών, ακολούθησαν έναν δικό τους ξεχωριστό δρόμο. Τα δύο πρώτα albums – “It” (1983) και “Freaks” (1987) – δεν έφτασαν στο ευρύ κοινό, όμως ο ερχομός των 90s έμελλε να αλλάξει τα πάντα.

Με το lineup της μπάντας να σταθεροποιείται, ο ένας σπουδαίος δίσκος διαδέχεται τον άλλον. Το “Separations” (1992) τραβάει αμέσως την προσοχή κοινού και κριτικών, με ορισμένα υπέροχα κομμάτια όπως τα “My Legendary Girlfriend”, “Death II”, “Countdown”.

To 1994, έρχεται το “His ‘n’ Hers”, το αριστούργημα που τους αλλάζει επίπεδο, με μια σειρά από singles και album tracks που παραμένουν ανέγγιχτα από το χρόνο, προϊδεάζοντας τον κόσμο για τη θριαμβευτική συνέχεια.

Το μνημειώδες “Different Class” (1995) θα εκτοξεύσει τους Pulp στην στρατόσφαιρα, κάνοντας τους πάντες να μιλούν γι΄αυτούς. Βασικός λόγος, το “Common People”, ο απόλυτος ύμνος της Britpop και ένα από τα καλύτερα pop singles όλων των εποχών, χωρίς την παραμικρή υπερβολή, το οποίο αποτελεί την πιο φωτεινή κορυφή μέσα σε ένα album γεμάτο από τέτοιες. Ένα διαχρονικό τραγούδι pop ευφυίας και ευδαιμονίας που δεν θα πάψει ποτέ να ακούγεται σύγχρονο και ουσιαστικό.

Το “Different Class”, στο σύνολό του, παραμένει το album που βρίσκεται στην κορυφή κάθε λίστας που αφορά στη Βρετανική σκηνή των 90s, αξεπέραστο τόσο για τις υπόλοιπες σύγχρονες με εκείνους μπάντες όσο και για τους ίδιους. Τα γοητευτικά “This Is Hardcore” (1998) και “We Love Life” (2001) ολοκλήρωσαν τον, μέχρι σήμερα, δισκογραφικό κύκλο τους, πιστά στο δημιουργικό και περιπετειώδες πνεύμα μιας μπάντας που ήθελε πάντα να αλλάζει και να προχωράει παραπέρα τη μουσική της.

Ιndie, glam-pop, alternative rock, art-rock, δύσκολα βάζεις ετικέτες στους Pulp. Είχαν το χάρισμα να μιλούν για πράγματα που είμαστε σίγουροί ότι τα έχουμε ζήσει κι εμείς (ή θα θέλαμε)! Καθηλωτικοί, θεατρικοί και την ίδια στιγμή απόλυτα διασκεδαστικοί, όπως ακριβώς ο Jarvis Cocker! Ένας από τους καλύτερους στιχουργούς της γενιάς του, πνευματώδης, κομψός με έναν ιδιαίτερο τρόπο μέσα στο βελούδινο σακάκι του, με τα μεγάλα κοκάλινα γυαλιά και τις μοναδικές χορευτικές κινήσεις του.

Οι Pulp διαλύθηκαν το 2002, επανενώθηκαν θριαμβευτικά για συναυλίες το 2011 και το ίδιο συνέβη και με τη φετινή περιοδεία τους, η οποία αποθεώθηκε από τους πάντες, χαρακτηρίζοντας τη σκηνική τους παρουσία εφάμιλλη των ένδοξων ημερών τους.


THE SMILE
Πέμπτη, 20.06.2024, doors open 17:30

Οι The Smile δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των lockdowns. Ο Thom Yorke και o Jonny Greenwood είχαν πολλές νέες ιδέες πάνω στις οποίες ήθελαν να δουλέψουν αλλά την ίδια στιγμή τα άλλα μέλη των Radiohead ήταν και αυτά απασχολημένα με δικά τους projects.

Πήραν το όνομά τους από ένα ποίημα του Ted Hughes και, όπως εξηγεί ο Yorke, «δεν αναφέρεται στο συνηθισμένο χαμόγελο αλλά περισσότερο στο χαμόγελο το οποίο χρησιμοποιεί κάποιος που σου λέει ψέματα, καθημερινά.»

Η πρώτη εμφάνιση-έκπληξη ήρθε μέσω streaming για το φεστιβάλ Glastonbury, τον Μάιο του 2021, και έναν χρόνο μετά, κυκλοφόρησε το εξαιρετικό ντεμπούτο τους, ‘’A Light for Attracting Attention’’. «Μαγευτικοί με συναρπαστικές ιδέες», «χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο side project από μέλη των Radiohead», «περίπλοκοι όσο και σοφά απλοί» είναι μερικοί χαρακτηρισμοί που τους προσέδωσαν τα media, αποθεώνοντας το album στο σύνολό του.

Τα “You Will Never Work in Television Again”, “The Smoke”, “We Don’t Know What Tomorrow Brings” ξεχωρίζουν αμέσως. Post-punk ήχοι «ενώνονται» με afrobeat, ηλεκτρονικούς ήχους, μέσα από progressive ενορχηστρώσεις. Το επιβλητικό “Pana-vision” ακούγεται στη διάσημη σειρά “Peaky Blinders”, με το video να συνοδεύεται με σκηνές μέσα από αυτή, ενώ το “Open The Floodgates” είναι ένα ονειρικό αριστούργημα που θα μπορούσε να ανήκει στις κορυφαίες στιγμές της δισκογραφίας των Radiohead.

Οι The Smile θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο, ηχογραφημένο στα περίφημα Abbey Road studios, δίσκο τους, ‘’Wall Of Eyes’’, στα τέλη του επερχόμενου Ιανουαρίου. Ήδη, διέθεσαν το πρώτο single για το ομότιτλο τραγούδι. Το video σκηνοθετήθηκε από τον σπουδαίο Paul Thomas Anderson, δημιουργό ταινιών όπως “There Will Be Blood”, “The Master”, στις οποίες o Greenwood συνέθεσε το soundtrack, ενώ συνεργάστηκε και με τον Yorke στο 15λεπτο music video “ANIMA” (2019).


RIDE
Πέμπτη, 20.06.2024, doors open 17:30

Οι Ride δημιουργήθηκαν στην Οξφόρδη το 1988, από τέσσερις φίλους που συνδύασαν τις 60s popευαισθησίες με τόνους θορύβου και καταιγιστικούς ρυθμούς. Ήταν μια νέα ματιά στο indie rock της εποχής η οποία πέρασε στην ιστορία ως shoegaze, μια μουσική που ήταν ταυτόχρονα πειραματική και άμεση, έντονη αλλά και εύθραυστη.

Το 1990, θα σαρώσουν τα πάντα με την κυκλοφορία τριών EPs που αποθεώνονται από κοινό και κριτικούς, ενώ τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς θα βγει το αξεπέραστο “Nowhere”, ένα από τα σπουδαιότερα ντεμπούτο albums των 90s, το οποίο σκαρφάλωσε μέχρι το νο.11 των βρετανικών charts. Η συνέχεια υπήρξε ανάλογη με το “Going Blank Again” (1992), ένα εκπληκτικό album που κατέλαβε πολύ υψηλές θέσεις σε κάθε λίστα με τα καλύτερα εκείνης της χρονιάς και χάρισε στο συγκρότημα σημαντική εμπορική επιτυχία.

Στο “Carnival of Light” (1994) αποφάσισαν να απομακρυνθούν, τουλάχιστον πρόσκαιρα, από το shoegazeκαι να εστιάσουν στις έντονες 60s ψυχεδελικές επιρροές, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο το αδιαμφισβήτητο μελωδικό χάρισμα των ηγετών του γκρουπ, Andy Bell και Mark Gardener. To “Tarantula” (1996) έμελλε να αποτελέσει το τέταρτο και τελευταίο άλμπουμ της πρώτης περιόδου τους, καθώς οι εσωτερικές διαφωνίες τους οδήγησαν τότε στη διάλυση.

Το 2014 και ενώ η επιρροή τους είναι εμφανής στα κορυφαία indie συγκροτήματα της εποχής, οι Rideθα επανενωθούν για μια σειρά εμφανίσεων σε Ευρώπη και Αμερική, οι οποίες θα τους οδηγήσουν τελικά πίσω στο studio για να γράψουν δύο απολαυστικούς δίσκους, τους “Weather Diaries” (2017) και “This Is Not A Safe Place” (2019), δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις νεότερες γενιές να ανακαλύψουν μια από τις πιο πρωτοποριακές μπάντες της γενιάς τους.


TRAUMHAUS
Πέμπτη, 20.06.2024, doors open 17:30

Το πενταμελές σχήμα των Tramhaus δημιουργήθηκε στο Ρότερνταμ, κατά τη διάρκεια των lockdowns,από μια παρέα φίλων που μοιράζονται την αγάπη τους για οτιδήποτε σχετίζεται με το post-punk. Στο διάστημα της σχετικά σύντομης ύπαρξής τους, έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα σύνορα της γενέτειράς τους, όχι μόνο χάρις στα εκρηκτικά τραγούδια τους που πατάνε γερά στις αθάνατες παραδόσεις του punk, αλλά κυρίως για τα εντυπωσιακά live που έχουν δώσει σε σημαντικά φεστιβάλ, όπως τα Eurosonic Noorderslag, Best Kept Secret και Hop Pop Hop.

Αυτή τη στιγμή, πραγματοποιούν μια μεγάλη περιοδεία τη Βρετανία, πλησιάζοντας για πρώτη φορά μεγαλύτερα ακροατήρια, ενώ το πρόγραμμά τους για την υπόλοιπη σεζόν περιλαμβάνει στάσεις σε σημαντικά ευρωπαϊκά φεστιβάλ αλλά στο θρυλικό SXSW που πραγματοποιείται στο Τέξας.


ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Σάββατο, 29.06.2024, doors open 18:30

Από τις πλέον αναγνωρίσιμες προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μετράει περισσότερα από 50 χρόνια σταθερής παρουσίας στη δισκογραφία και έχει αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές, κάθε ηλικίας και από κάθε φάσμα της εγχώριας μουσικής σκηνής.

Από το 1972, που έκανε το ντεμπούτο του, μέχρι σήμερα, ο Παπακωνσταντίνου υπηρέτησε πιστά κάθε μορφή του ελληνικού τραγουδιού και συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές που γέννησε αυτός ο τόπος (Μάνος Λοΐζος, Θάνος Μικρούτσικος, Μίκης Θεοδωράκης, Τάσος Λειβαδίτης, Κώστας Καρυωτάκης, Νίκος Καββαδίας κ.α.). Δίσκοι όπως “Τα Αγροτικά” (1975), “Φοβάμαι” (1982), “Διαίρεση” (1984), “Χαιρετίσματα” (1987), “Σφεντόνα” (1992), “Θάλασσα στη Σκάλα” (1999) και άλλοι, αποτελούν σημεία αναφοράς και εξακολουθούν να εμπνέουν τις νεότερες γενιές, όπως αποδεικνύεται σε κάθε ζωντανή εμφάνισή του όπου προσελκύει κοινό κάθε ηλικίας.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, παρά την τεράστια ιστορία του, παρέμεινε αιώνια διψασμένος για τη συναυλιακή συνθήκη και διαθέσιμος να «μιλήσει» για το σήμερα, για όλα αυτά που μας συγκινούν και μας προβληματίζουν, για τον έρωτα, την κοινωνία, τους φόβους και τα όνειρά μας.


THIEVERY COPORATION
Τρίτη, 09.07.2024, doors open 17:30

Οι Thievery Corporation, το πρωτοποριακό ντουέτο από τη Washington, είναι μια από τις σταθερές αξίες της ηλεκτρονικής μουσικής, εδώ και χρόνια, με μια ανεξάντλητη δεξαμενή επιρροών που ξεκινά από τις παραδόσεις της dub/reggae και φτάνει έως τη jazz και τη bossanova των 60s. Ιδρύθηκαν το 1995, από τον Rob Garza και τον Eric Hilton, και στις δεκαετίες που ακολούθησαν όχι μόνο εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο επιτυχημένα ονόματα του είδους, αλλά καθόρισαν την downtempo/trip hop σκηνή με τις καινοτόμες παραγωγές και τα εξαιρετικά τραγούδια τους.

Η πορεία τους ξεκίνησε με το κλασικό πλέον, “Sounds From The Thievery Hi-Fi” (1996), το οποίο έθεσε τα θεμέλια για τον χαρακτηριστικό τους ήχο και για όσα θα ακολουθούσαν. Τα “Mirror Conspiracy” (2000), “Richest Man In Babylon” (2002), “The Cosmic Game” (2005), καθώς και τα πιο πρόσφατα “The Temple of I & I” (2017) και “Treasures From the Temple” (2018), αποθεώθηκαν από τον μουσικό Τύπο, ενώ το ντουέτο κέρδισε ένα αφοσιωμένο κοινό που πλέον τους ακολουθεί σε κάθε τους βήμα.

Στις τρεις δεκαετίες της καριέρας τους, οι Thievery Corporation έγιναν γνωστοί για τις μαγευτικές ζωντανές εμφανίσεις τους, κατακτώντας τις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου, μαγνητίζοντας το κοινό με το προσωπικό και πάντα πολυσυλλεκτικό ήχο τους.


BLACK PUMAS
Τρίτη, 09.07.2024, doors open 17:30

Oι Black Pumas δημιουργήθηκαν το 2017, στο Texas, από τον τραγουδοποιό Eric Burton και τον κιθαρίστα-παραγωγό Adrian Quesada. Εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 2019, το οποίο όχι μόνο αναγνωρίστηκε ως μια από τις κορυφαίες κυκλοφορίες της χρονιάς αλλά τους βρήκε και υποψήφιους για Grammy στην κατηγορία “Album of the Year”.

Συνδυάζοντας στοιχεία soul, funk, R&B και ψυχεδελικού ροκ, οι Black Pumas, χάρις τα υπέροχα φωνητικά του Burton και τις αριστοτεχνικές ενορχηστρώσεις του Quesada, κατάφεραν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσουν έξι ακόμα υποψηφιότητες για Grammy, να υπογράψουν μερικά από τα κορυφαία τραγούδια των τελευταίων ετών (“Colors”, “Black Moon Rising”, “Fire”) και να πραγματοποιήσουν sold-out περιοδείες σε Αμερική και Ευρώπη.

Φέτος, το γκρουπ ετοιμάζεται για μια νέα παγκόσμια περιοδεία, έχοντας στις αποσκευές του τον πολυαναμενόμενο δεύτερο δίσκο τους που κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες. Το “Chronicles of a Diamond”, είναι ένα εντυπωσιακό νέο βήμα, γεμάτο δύναμη, πάθος και περισσότερη πρωτοτυπία από ποτέ. Τα πρώτα δύο singles του άλμπουμ, “More Than A Love Song” και “Mrs. Postman”, έχουν ήδη ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια streams και έχουν κατακτήσει την κορυφή στο αμερικανικό αλλά και το εγχώριο ραδιόφωνο.


THE BUDOS BAND
Τρίτη, 09.07.2024, doors open 17:30

Με έδρα τους το Staten Island της Νέα Υόρκης και αφετηρία την αγάπη τους για το funk του James Brown, το afrobeat του Fela Kuti και την Ethio-jazz του Mulatu Astatke, οι The Budos Band δημιούργησαν έναν ξεχωριστό ήχο που τους οδήγησε στη θρυλική Daptone Records, όπου κυκλοφόρησαν μερικούς από τους κορυφαίους δίσκους του είδους τα τελευταία 20 χρόνια.

Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους, ως session μουσικοί, σε όλα τα μεγάλα ονόματα της σκηνής, από τον Charles Bradley και τη Sharon Jones, μέχρι την Amy Winehouse και τον Lee Fields, ενώ χάρις στην πλούσια δισκογραφία τους απέκτησαν πολλούς διάσημους οπαδούς όπως η Madonna (η οποία τους κάλεσε να παίξουν στο πάρτι γενεθλίων της), ο Iggy Pop και οι Wu-Tang Clan.

Το 2023, ξεκίνησαν ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο της πορείας τους, ιδρύοντας τη Diamond West Records και κυκλοφορώντας το EP “Frontier’s Edge”, το οποίο προσφέρει μια ακόμα πιο περιπετειώδη διάσταση στον ήχο τους.


MASSIVE ATTACK
Τετάρτη, 17.07.2024, doors open 17:30

Ξεκινώντας από το Bristol της Αγγλίας, το 1988, έχοντας τις ρίζες τους στην κολεκτίβα The Wild Bunch, οι Massive Attack παραμένουν μόνιμα μπροστά από την εποχή τους. Mε μόλις 5 studio albums, άλλαξαν τη σύγχρονη μουσική για πάντα. Αμφισβητώντας κάθε γνωστή pop φόρμα και κλισέ, γέννησαν το trip hop, έναν δικό τους ήχο που δεν μπορούσε να μπει σε καμία κατηγορία. Ένας σκοτεινός και αισθαντικός συνδυασμός ηλεκτρονικών ήχων, hip-hop, samples, επιρροών από τη dub / reggae / soul, ακόμα και από το post-punk, που συνεπήρε την παγκόσμια σκηνή στις αρχές των 90s και μας προσέφερε μερικά από τα σπουδαιότερα δείγματα μουσικής δημιουργίας των τελευταίων 30 ετών.

Με το κλασικό ντεμπούτο, “Blue Lines” (1991), καθιερώθηκαν άμεσα. Το πανέμορφο “Protection” (1994) επιβεβαίωσε την αξία τους και το αριστουργηματικό “Mezzanine” (1998) παραμένει αξεπέραστη κορυφή. Το «στοιχειωμένο» “100th Window” (2003) και το γοητευτικό “Heligoland” (2010) ολοκληρώνουν τη, μέχρι σήμερα, δισκογραφία τους που, όμως, περιέχει πολλά remixes και EPs (με το καταπληκτικό EP “Ritual Spirit” να σηματοδοτεί την εντυπωσιακή επιστροφή τους, το 2016), καθώς και πολλές συνεργασίες με σημαντικά ονόματα, όπως Liz Fraser, Tracey Thorn, David Bowie, Madonna, Tricky, Damon Albarn, Horace Andy, Hope Sandoval, Young Fathers, μεταξύ αρκετών άλλων.

Οι Massive Attack πάντα έθεταν ερωτήματα και δεν θέλησαν ποτέ να προσφέρουν εύκολες απαντήσεις. Άγγιξαν τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων χωρίς να συμβιβαστούν με τις συνήθεις προσταγές του marketing και των δισκογραφικών. Μυστηριώδεις και απρόσιτοι, αλλά ταυτόχρονα με μια μουσική πρόταση μοναδικής έντασης και ομορφιάς, παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα και πιο σεβαστά συγκροτήματα στον κόσμο.

Ο 3D και ο Daddy G, οι υπέροχες φωνές που τους συνοδεύουν και τα εμβληματικά κομμάτια τους – από το “Unfinished Sympathy” μέχρι το “Safe From Harm” και από το “Teardrop” μέχρι το “Angel” – αποτελούν τα συστατικά που καθιστούν τα shows τους μοναδικά. Τα visuals έχουν μια σταθερή αξία, με μηνύματα που θέλουν να ενοχλήσουν και να αφυπνίσουν. Ο ήχος είναι άλλοτε γλυκός και καθησυχαστικός και άλλοτε πελώριος και εκκωφαντικός.


DURAN DURAN
Πέμπτη, 18.07.2024, doors open 17:30

Το τελευταίο άλμπουμ των Duran Duran βρίσκει το συγκρότημα να ανασύρει φωτεινές μελωδίες από το σκοτάδι, με 13 κομμάτια που περιλαμβάνουν νέο υλικό, θεματικές διασκευές και νέες εκτελέσεις των κλασικών και αγαπημένων τους τραγουδιών.

Το “Danse Macabre” αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, με τους τελευταίους να το περιγράφουν ως ένα «μεγάλο μακάβριο γλέντι» (Evening Standard), «σκέτη απόλαυση» (The Independent), «ένα κομψό, μεστό άλμπουμ με αίσθηση του χιούμορ» (The Line of Best Fit), «απόλυτα ψυχαγωγικό» (The Telegraph), ενώ η The Sun εκθείασε την «ενέργεια και τον ενθουσιασμό» του.

Εκτός από το πρόσφατο single, “Black Moonlight”, και το ομώνυμο κομμάτι, οι οπαδοί των Duran Duran πλέον απολαμβάνουν και το τρίτο single, το επικό κλείσιμο του άλμπουμ, “Confession In The Afterlife”. Στον υπόλοιπο δίσκο, οι gothic διασκευές του “Bury A Friend” της Billie Eilish, του “Paint It Black” των Rolling Stones, του εμπνευσμένου από τον Rick James “Super Lonely Freak”, του “Spellbound” των Siouxsie and the Banshees, του “Supernature” των Cerrone και του “Ghost Town” των Specials, αποκαλύπτουν τη σκοτεινή πλευρά της μπάντας.

Εκτός από τη Victoria De Angelis των Måneskin, η οποία συνεισφέρει μπάσο και φωνητικά στο “Psycho Killer”, στο άλμπουμ συμμετέχουν τα πρώην μέλη της μπάντας των Duran Duran, Andy Taylor και Warren Cuccurullo, ο Nile Rodgers, οι παραγωγοί Josh Blair, Mr Hudson και ο επί σειρά ετών κιθαρίστας στις περιοδείες τους, Dom Brown.

Το συγκεκριμένο άλμπουμ διαδέχεται μια σειρά σπουδαίων επιτευγμάτων των Duran Duran. Η είσοδός τους στο Rock & Roll Hall Of Fame το 2022 σηματοδότησε ένα ακόμη αποκορύφωμα της καριέρας τους, ενώ την ίδια χρονιά το συγκρότημα ήταν headliner στο Hyde Park, έπαιξε στη συναυλία για το Platinum Jubilee της Βασίλισσας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, έκλεισε την τελετή έναρξης των Κοινοπολιτειακών Αγώνων στη γενέτειρά τους, το Μπέρμιγχαμ, και πραγματοποίησε μια περιοδεία στη Βόρεια Αμερική που περιλάμβανε sold out συναυλίες στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης και τρεις βραδιές στο Hollywood Bowl.

Οι Duran Duran έχουν πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, ενώ έχουν σημειώσει 21 Top 20 επιτυχίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα πολυάριθμα βραβεία και οι διακρίσεις τους περιλαμβάνουν οκτώ Lifetime Achievement Awards, δύο βραβεία Grammy, δύο Brit Awards (συμπεριλαμβανομένου του βραβείου για “Outstanding Contribution to Music” το 2004) και ένα αστέρι στο Walk of Fame του Χόλιγουντ. Έγραψαν το μοναδικό θέμα του James Bond που έφτασε στο #1 στις ΗΠΑ, ενώ ο David Lynch σκηνοθέτησε το εξαιρετικό “Duran Duran: Unstaged” το 2014.

Samples από τραγούδια τους έχουν χρησιμοποιήσει αμέτρητοι καλλιτέχνες, από τον Notorious B.I.G. μέχρι τους 5 Seconds of Summer, ενώ τους έχουν διασκευάσει μπάντες όπως οι Muse, Deftones και άλλοι. Το “Rio” έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα “100 σπουδαιότερα βρετανικά άλμπουμ” του Q, στα “100 σπουδαιότερα άλμπουμ όλων των εποχών” του NME και στα “100 καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας του 1980” του Pitchfork. Με δεδομένη την έφεση και το ενδιαφέρον τους για τη μόδα, η ροκ μουσική δεν έμοιαζε ποτέ ξανά η ίδια μετά την εμφάνισή τους. Η επίδρασή τους ως style icons έχει επανειλημμένα τεκμηριωθεί.

Η παρουσία τους στο Release Athens 2024 αποτελεί κομμάτι μιας σπουδαίας χρονιάς για τους Duran Duran, με sold-out εμφανίσεις στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά. Οι συναυλίες τους αποτέλεσαν συνέχεια της περίφημης περιοδείας “Future Past” και απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια από τον Τύπο, όπως «εθνικός θησαυρός» (Times) και «μια πρώτης τάξεως επιβλητική εμφάνιση» (Clash).


SOFI TUKKER
Πέμπτη, 18.07.2024, doors open 17:30

Οι SOFI TUKKER δημιουργήθηκαν το 2014 από την Sophie Hawley-Weld και τον Tucker Halpern και με την κυκλοφορία του παρθενικού τους single, “Drinkee”, βρέθηκαν υποψήφιοι για Grammy, κάτι που επαναλήφθηκε και με την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου, “Treehouse” (2018), που τους χάρισε τη δεύτερη υποψηφιότητά τους, στην κατηγορία “Best Dance/Electronic Album”.

Έχοντας σαν σημείο αναφοράς την αγάπη τους για τη βραζιλιάνικη μουσική και κουλτούρα, οι SOFITUKKER συνδυάζουν τις ετερόκλητες επιρροές τους και ηχογραφούν εθιστικά τραγούδια, όπως φαίνεται και από τις μεγάλες επιτυχίες τους “Best Friend”, “Purple Hat” και “Brazilian Soul” (σε συνεργασία με τους The Knocks). Παράλληλα, έχουν εξελιχθεί σε ένα πολύπλευρο live act, με sold outπεριοδείες και εντυπωσιακές live εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου όπως τα Coachella, Lollapallooza, Bonnaroo μεταξύ πολλών άλλων.


JUDAS PRIEST
Κυριακή, 21.07.2024, doors open 17:30

Οι Judas Priest ξεκίνησαν το 1969 στο Birmingham της Αγγλίας και άλλαξαν για πάντα το πρόσωπο του heavy metal. Στα 50 και πλέον χρόνια ύπαρξής τους, δεν έχει απομείνει διθύραμβος που να μην έχει γραφτεί για την παρέα του Rob Halford.

Άγγιξαν δυσθεώρητα ύψη με albums όπως τα “Hell Bent for Leather” (’78), “British Steel”, (’80), “Point of Entry” (’81), “Screaming for Vengeance” (’82), “Painkiller” (’90), “Firepower” (2018) και συνεχίζουν ακάθεκτοι μέχρι σήμερα.

Αθάνατα έπη όπως τα “The Hellion”, “Electric Eye”, “Riding on the Wind”, “The Sentinel”, “A Touch of Evil”, “Rapid Fire”, “You’ve Got Another Thing Comin'”, “Painkiller”, “Metal Gods”, “Breaking the Law”, “Living After Midnight” συγκαταλέγονται στο ατέλειωτο οπλοστάσιο τραγουδιών τους τα οποία βρίσκονται μόνιμα στην καρδιά κάθε metalhead στον πλανήτη!

Οι Judas Priest έχουν σκοπό να ξεπεράσουν την ισοπεδωτική εμφάνιση του 2022, φέρνοντας μαζί την μεγαλύτερη παραγωγή που είχαν ποτέ, αλλά και τον επερχόμενο νέο δίσκο τους. Το “Invincible Shield” κυκλοφορεί στις 8 Μαρτίου και ήδη στο single – προπομπό, “Panic Attack”, ακούγονται σε πολύ μεγάλη φόρμα, ενθουσιάζοντας εκατομμύρια metal fans σε ολόκληρο τον κόσμο. Καθόλου άσχημα για μία μπάντα που βρίσκεται στο 19ο album της μακράς καριέρας της.


BRUCE DICKINSON
Κυριακή, 21.07.2024, doors open 17:30

O Bruce Dickinson δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι μία από τις καλύτερες και πιο χαρακτηριστικές φωνές – και παρουσίες – του Heavy Metal και, ταυτόχρονα, ένας ανήσυχος και πολυμαθής άνθρωπος. Frontman των Iron Maiden, μίας από τις εμβληματικότερες μπάντες όχι μόνο του σκληρού ήχου αλλά ολόκληρου του φάσματος της rock μουσικής, συγγραφέας, επιχειρηματίας, πιλότος, σεναριογράφος, spoken-word performer και σίγουρος πως το 2024 θα είναι η δική του χρονιά.

Ο 7ος solo δίσκος του, “The Mandrake Project”, που κυκλοφορεί στις αρχές του 2024, είναι το επόμενο βήμα σε μια λαμπρή καριέρα που ήδη διαρκεί πάνω από 45 χρόνια, ενώ το πολυαναμενόμενο πρώτο δείγμα “Afterglow of Ragnarok” θα είναι διαθέσιμο την 1η Δεκεμβρίου!

Έχοντας πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους με τους Iron Maiden, ο Dickinson ξεκίνησε ένα επιτυχημένο σερί σόλο δίσκων το 1990 με το “Tattooed Millionaire”. Το 1994 έγραψε ιστορία με τις εμφανίσεις του, μέσα στο χάος του πολέμου, στη Βοσνία, οι οποίες αποτυπώθηκαν στο βραβευμένο ντοκυμαντέρ “Scream For Me Sarajevo” (2018).

Συνέχισε τη solo πορεία του, παράλληλα με τη δραστηριότητα των Iron Maiden, με χαρακτηριστικά albums όπως τα “Accident Of Birth” (1997) και “The Chemical Wedding” (1998), αλλά δεν είχε επιστρέψει σε αυτήν μετά την κυκλοφορία του “Tyranny Of Souls”, το 2005.

Το “The Mandrake Project” τον βρίσκει να ξανασμίγει με τον σχεδόν μόνιμο συνεργάτη του, τον κιθαρίστα και παραγωγό Roy Z, ο όποιος έχει συνεργαστεί τόσο με τους Judas Priest όσο και με τους Halford. Εκτός από αυτόν, η μπάντα που θα συνοδεύει τον Bruce Dickinson αποτελείται από την Tonya O’Callaghan (μπάσο), τον Dave Moreno (drums) και τον Ιταλό κημπορντίστα Mistheria.


ACCEPT
Κυριακή, 21.07.2024, doors open 17:30

Οι Accept δημιουργήθηκαν το 1976, στο Solingen της Γερμανίας. Έχοντας ως ηγετική μορφή τον κιθαρίστα Wolf Hoffmann, εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο κομβικά ονόματα της σκηνής επηρεάζοντας μεγαθήρια όπως οι Metallica, Slayer, Megadeth και Iron Maiden.

Η καταξίωση ήρθε για εκείνους με την κυκλοφορία του “Restless and Wild” (1982) το οποίο τους εκτόξευσε στην ελίτ του metal, με θρυλικά τραγούδια όπως τo ομώνυμο αλλά και τα “Fast As A Shark” και “Princess of the Dawn”. Μετά από αυτόν τον θρίαμβο, οι Accept έφτασαν σε νέα ύψη με την κυκλοφορία του “Balls to the Wall” (1983), ο οποίος έχει κερδίσει τη θέση του στη λίστα με τους πλέον κλασικούς heavy metal δίσκους των 80s.

Αν και αντιμετώπισαν αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους, παραμένοντας ανενεργοί σε κάποια διαστήματα, οι Accept αναζωογονήθηκαν με την προσθήκη του τραγουδιστή Mark Tornillo το 2009, και έγραψαν μερικά από τα κορυφαία τραγούδια της καριέρας τους όπως τα “Blood of the Nations”, “Teutonic Terror”, “Dark Side Of My Heart” και “Stampede”, ενώ η πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, “Too Mean To Die”, μπήκε στο Top-10 των επίσημων charts σε 9 χώρες και εδραίωσε τη σημασία και την επιρροή τους στο σύγχρονο heavy metal.


BEHEMOTH
Κυριακή, 28.07.2024, doors open 17:30

Οι Behemoth δημιουργήθηκαν το 1991 από τον αινιγματικό frontman και κιθαρίστα, Adam “Nergal” Darski, και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη – θρυλική πια – σκηνή ακραίου ήχου της Πολωνίας. Αν και οι ρίζες τους βρίσκονται αναμφίβολα στο black metal, χάρις το μοναδικό όραμα του Nergal εξελίχθηκαν σε ένα από τα πιο ξεχωριστά συγκροτήματα των τελευταίων δεκαετιών.

Οι πρώτες κυκλοφορίες του γκρουπ, “Sventevith (Storming Near the Baltic)” (1995) και “Grom” (1996), τους καθιέρωσαν ως υπολογίσιμη δύναμη στην underground metal σκηνή, ωστόσο έπρεπε να κυκλοφορήσουν το ανεπανάληπτο “Satanica” (1999) αλλά και το “Thelema.6” (2000) για να γνωρίσουν διεθνή αναγνώριση, με όπλα τους την ασταμάτητη ένταση και την πολυπλοκότητα των συνθέσεών τους.

Το βαθύ ενδιαφέρον του Nergal για τον αποκρυφισμό και τη μυθολογία έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας των Behemoth, εμφανές τόσο στους στίχους όσο και στην αισθητική τους. Η κυκλοφορία του “Demigod”, το 2004, αποτέλεσε σημείο καμπής, όχι μόνο για το γκρουπ αλλά και για το extreme metal συνολικά.

Παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισαν αντιπαραθέσεις και νομικές προκλήσεις στη γενέτειρά τους, οι Behemoth συνέχισαν να διευρύνουν τα όρια τους με άλμπουμ όπως το “The Apostasy” (2007) και φυσικά το “The Satanist” (2014), το όποιο όχι μόνο αποθεώθηκε από σύσσωμο το μουσικό Τύπο, αλλά βρέθηκε στην κορυφή σε πολλές λίστες με τους καλύτερους metal δίσκους της δεκαετίας.


PESTILENCE
Κυριακή, 28.07.2024, doors open 17:30

Οι Pestilence είναι μια από τις πρώτες σπουδαίες μπάντες που αναδείχτηκαν από την Ολλανδική extreme metal σκηνή των 80s. Οι περισσότεροι σύγχρονοί τους έχουν πλέον αποσυρθεί αλλά εκείνοι εξακολουθούν να παραμένουν ζωτικοί, επίκαιροι και φιλόδοξοι. Με τον ιδρυτή τους, Patrick Mameli, στα φωνητικά και την κιθάρα ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν δύο άλμπουμ και να περιοδεύσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη, μέσα στο 2024.

Ξεκινώντας το 1986 από το Enschede, στα ανατολικά της Ολλανδίας, οι Pestilence τράβηξαν αμέσως το ενδιαφέρον της σημαντικότερης metal δισκογραφικής της χώρας, Roadrunner. Με albums όπως το ντεμπούτο “Malleus Maleficarum” (1988), το θρυλικό “Consuming Impulse” (1989), το εντυπωσιακό “Testimony of The Angels” (1991) και το πειραματικό “Spheres” (1993), τοποθετήθηκαν στις μπροστινές γραμμές της ευρωπαϊκής extreme metal σκηνής, περιοδεύοντας ασταμάτητα.

Μετά από πολλές μεταβολές στη σύνθεσή τους που οδήγησαν και σε δύο νεκρές περιόδους, οι Pestilence επέστρεψαν ξανά το 2018 για να αποδείξουν ότι η ιστορία τους δεν τελείωσε και πως παραμένουν μία ασυμβίβαστη και ουσιαστική μπάντα, με μοναδικό ήχο και με απήχηση που εξακολουθεί να υφίσταται παρά τις δεκαετίες που έχουν περάσει. Το “Portals”, ένα άλμπουμ με ολοκαίνουργιο υλικό, πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του επόμενου έτους, ενώ το “Levels of Perception” θα περιέχει επανεκτελέσεις στα πιο κλασικά τραγούδια του συγκροτήματος.


TESTAMENT
Κυριακή, 28.07.2024, doors open 17:30

Οι Pestilence είναι μια από τις πρώτες σπουδαίες μπάντες που αναδείχτηκαν από την Ολλανδική extreme metal σκηνή των 80s. Οι περισσότεροι σύγχρονοί τους έχουν πλέον αποσυρθεί αλλά εκείνοι εξακολουθούν να παραμένουν ζωτικοί, επίκαιροι και φιλόδοξοι. Με τον ιδρυτή τους, Patrick Mameli, στα φωνητικά και την κιθάρα ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν δύο άλμπουμ και να περιοδεύσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη, μέσα στο 2024.

Ξεκινώντας το 1986 από το Enschede, στα ανατολικά της Ολλανδίας, οι Pestilence τράβηξαν αμέσως το ενδιαφέρον της σημαντικότερης metal δισκογραφικής της χώρας, Roadrunner. Με albums όπως το ντεμπούτο “Malleus Maleficarum” (1988), το θρυλικό “Consuming Impulse” (1989), το εντυπωσιακό “Testimony of The Angels” (1991) και το πειραματικό “Spheres” (1993), τοποθετήθηκαν στις μπροστινές γραμμές της ευρωπαϊκής extreme metal σκηνής, περιοδεύοντας ασταμάτητα.

Μετά από πολλές μεταβολές στη σύνθεσή τους που οδήγησαν και σε δύο νεκρές περιόδους, οι Pestilence επέστρεψαν ξανά το 2018 για να αποδείξουν ότι η ιστορία τους δεν τελείωσε και πως παραμένουν μία ασυμβίβαστη και ουσιαστική μπάντα, με μοναδικό ήχο και με απήχηση που εξακολουθεί να υφίσταται παρά τις δεκαετίες που έχουν περάσει. Το “Portals”, ένα άλμπουμ με ολοκαίνουργιο υλικό, πρόκειται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του επόμενου έτους, ενώ το “Levels of Perception” θα περιέχει επανεκτελέσεις στα πιο κλασικά τραγούδια του συγκροτήματος.

When


Κυριακή, 09.06.2024 - Κυριακή, 28.07.2024

Where

Λεωφ. Ποσειδώνος 2616 17674

Εκθέσεις / Εμπορικές Εκθέσεις

Apr
30
Tue
Eκθεση "Grand Tour"
Eκθεση "Grand Tour"

Με την ευκαιρία μιας νέας συνεργασίας ανάμεσα στη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Μουσείο Μπενάκη, η Κυβερνητική Συλλογή Τέχνης του Ηνωμένου Βασιλείου παραχωρεί σε καθεστώς μ...

Μουσείο Μπενάκη
Daily
Apr
30
Tue
Έκθεση "Μιχάλης Οικονόμου. Η αλχημεία της ζωγραφικής"
Έκθεση "Μιχάλης Οικονόμου. Η αλχημεία της ζωγραφικής"

Εκατόν δεκαέξι έργα του κορυφαίου ζωγράφου Μιχαήλ Οικονόμου, που γεννήθηκε το 1884 στον Πειραιά και πέθανε στο Δρομοκαΐτειο το 1933 στα 49 του χρόνια, ολοκληρώνουν την έκθεση με τίτλο "Μιχάλης Οικονόμου. Η αλχημεία της ζωγραφικής".

Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη
Daily
Apr
30
Tue
Lola Flash έκθεση "Salt [Aλάτι]"
Lola Flash έκθεση "Salt [Aλάτι]"

Το ΕΜΣΤ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την διεθνώς αναγνωρισμένη φωτογράφου Lola Flash. Δουλεύοντας στην πρώτη γραμμή της queer αναπαράστασης για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, η Lola Flash με το έργο προκαλεί της προκαταλήψεις και τα ...

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)
Daily

Συναυλίες / Μουσική

Apr
29
Mon
Stabat Mater του Pergolesi στη Γερμανική Εκκλησία
Stabat Mater του Pergolesi στη Γερμανική Εκκλησία

Ο Θρήνος της Παναγίας, ο θρησκευτικός ύμνος Stabat Mater Dolorosa (Ίστατο η μήτηρ Τεθλιμμένη), περιγράφει την θλίψη και τον ψυχικό πόνο της Θεοτόκου όταν θρηνεί τον Ιησού κάτω από...

Γερμανική Ευαγγελική Εκκλησία
Apr
30
Tue
Γλυκερία "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης"
Γλυκερία "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης"

Την παράσταση "Ω γλυκύ μου έαρ και τα τραγούδια της Άνοιξης" με κεντρικό άξονα το σπαρακτικό μοιρολόι της Παναγίας, θα παρουσιάσει η Γλυκερία την Μεγάλη Δευτέρα και την Μεγάλη Τρίτη, 29 και 30 Απριλίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Γυάλινο Μουσικό Θεατρο
Daily
May
23
Thu
Συναυλίες φιλικές για άτομα με άνοια
Συναυλίες φιλικές για άτομα με άνοια

Το δικαίωμα για πρόσβαση σε ζωντανές παραστάσεις υψηλής ποιότητας ανήκει σε όλους.

Μέγαρο Μουσικής
Every 4th Wednesday of the month

Πίστες / Ρεμπετάδικα

May
03
Fri
Πάολα - Νίκος Μακρόπουλος στο "Fever"
Πάολα - Νίκος Μακρόπουλος στο "Fever"

Η Πάολα και ο Νίκος Μακρόπουλος δύο από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες, πρωταγωνιστούν σε μία μοναδική συνεργασία στο "Fever", από την Παρασκευή 10 Nοεμβρίου και κάθε Παρασκευ...

Fever Athens
Every Friday and Saturday
May
04
Sat
Αντώνης Ρέμος - Ελένη Φουρέιρα Live στο Nox
Αντώνης Ρέμος - Ελένη Φουρέιρα Live στο Nox

Ο Αντώνης Ρέμος και η Ελένη Φουρέιρα ξεκινούν τις χειμερινές τους μουσικές συναντήσεις στο NOX κάθε Σάββατο στις 23:00 και Κυριακή στις 22:00 από τις 18 Νοεμβρίου!

NOX Athens
Every Saturday and Sunday
May
04
Sat
Ηλίας Βρεττός: Για δεύτερη χρονιά στο "Mezzo Athens Party Stage"
Ηλίας Βρεττός: Για δεύτερη χρονιά στο "Mezzo Athens Party Stage"

Ο Ηλίας Βρεττός επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο "Mezzo Athens Party Stage" και δίνει το σύνθημα για το απόλυτο live party, κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 21 Οκτωβρίου.

Mezzo Athens
Every Saturday and Sunday

Clubbing / Νυχτερινή Διασκέδαση

Apr
29
Mon
Stick to your Guns Live στο Arch
Stick to your Guns Live στο Arch

H αμερικανική hardcore punk Stick to Your Guns έρχεται στο Arch στις 29 Απριλίου και ώρα 21:00.

Arch Club Live Stage Αθήνα
Apr
30
Tue
Venom /Possessed/ Bathory /Celtic Frost Tribute
Venom /Possessed/ Bathory /Celtic Frost Tribute

Venom /Possessed/ Bathory /Celtic Frost Tribute

Rainbow Metal Club Athens
May
02
Thu
Trinity of Doom : Paradise Lost, Anathema, My Dying Bride
Trinity of Doom : Paradise Lost, Anathema, My Dying Bride

Trinity of Doom : Paradise Lost, Anathema, My Dying Bride

Rainbow Metal Club Athens

Θεατρικές Παραστάσεις

Apr
30
Tue
''The Big Game'' της Λείας Βιτάλη στο Θέατρο Αλκμήνη
''The Big Game'' της Λείας Βιτάλη στο Θέατρο Αλκμήνη

Ένα έργο σύγχρονων ηθικών προβληματισμών πού ανιχνεύει τα όρια της ανθρώπινης σκληρότητας και τις αντοχές μας σε αυτήν.

Θέατρο Αλκμήνη
Every Tuesday
May
04
Sat
''4EVER'' του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Vault
''4EVER'' του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Vault

Το βραβευμένο έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου "4 EVER" σε σκηνοθεσία Ερμίνας Κυριαζή, με τους Νικόλα Στραβοπόδη και με τη Βλοτίνα Κοχειλά Νουλέλλη, θα παρουσιάζεται από 20 Απριλίου κάθε Σάββατο στις 18:00 και κάθε Κυριακή στις 21:00 στον Πολυχώρο Vault ...

Vault Theater Plus
Every Saturday and Sunday
Apr
30
Tue
J.S. Bach: Τα κατά Ματθαίον Πάθη
J.S. Bach: Τα κατά Ματθαίον Πάθη
in Opera

Για κάθε λάτρη της μουσικής του Μπαχ, αλλά και της μουσικής γενικότερα, τα Κατά Ματθαίον Πάθη είναι έργο "ιερό", κορυφαία έκφραση της πορείας του ανθρώπου προς το θείο, κατάθεση ψυχής και πνεύματος στην πιο αγνή, ειλικρινή και βαθιά τους διάσταση. Α...

Μέγαρο Μουσικής

Αναζήτηση Εκδηλώσεων

Εγγραφή στο Newsletter

By signing up, you agree to our Terms of Service and Privacy Policy.

<script src="https://static.elfsight.com/platform/platform.js" data-use-service-core defer></script>
<div class="elfsight-app-925df734-e0ca-45d8-a077-af13abb1cfa7" data-elfsight-app-lazy></div>