Home > Clubbing > Clubbing News

CLUBBING NEWS

22.03.2018

KROMA @ ΡΟΜΑΝΤΣΟ
One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας


Η Διεθνής Πλατφόρμα Τέχνης και Πολιτισμού KROMA, συνεχίζει το καλλιτεχνικό της project “KROMA One-Off: Εκθέσεις μιας μέρας”.

Η θεματική έκθεση του Giannis Kardasis με τίτλο «Half A Person» αποτελεί το τέταρτο KROMA One-Off και παρουσιάζεται την Πέμπτη, 22 Μαρτίου, 2018 στις 19:00.

“Όλα φαίνονται παράλογα μέχρι να πεθάνουμε, και τότε όλα βγάζουν νόημα.”

Με αυτήν τη σκέψη-φράση του Ιταλού καλλιτέχνη Maurizio Cattelan, ο Γιάννης Καρδάσης μας αφήνει να ρίξουμε μια κλεφτή ματιά στην οπτική που διαπνέει την έκθεση “Half A Person”.

Με κεντρικά θέματα όπως ο χρόνος, η κυκλικότητά του, η κατανόηση και η έλλειψη αυτής και με ένα concept παρουσίασης που παραπέμπει σε -και εξυπηρετείται από- pop culture επιρροές, επιλέγει τα έργα του και συνθέτει την έκθεση αυτή με τέτοιον τρόπο ώστε να θυμίζει αυτά ακριβώς που πρέπει να θυμηθούμε. Κάτι σαν τα προσωπικά μας resolutions κάθε φορά που αλλάζει η χρονιά.

Οι υποσχέσεις στον εαυτό μας, οι εκκρεμότητες, όσα θέλουμε αλλά και όσα έχουμε ανάγκη. Είναι όλα εκεί. Σε ένα post it για να ... “μην ξεχάσεις να...”

Ανασυνθέτοντας το νέο με το παλιό, ξεδιαλέγοντας εικόνες από πληθώρα πηγών, ο Γιάννης Καρδάσης -γραφίστας, DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός- αξιοποιεί κάθε ερέθισμα του και μέσα από την τεχνική του ψηφιακού κολάζ δημιουργεί τη δική του γραφή προσπαθώντας κάθε φορά να κάνει ξεκάθαρο το σχόλιό του.

Πιστεύει πως όπως ακριβώς έχει αλλάξει ο τρόπος που ακούμε και καταναλώνουμε μουσική εξαιτίας του ίντερνετ, το ίδιο έχει συμβεί και με τις εικόνες. Το μάτι πλέον, από την υπερπληροφόρηση που έχει δεχτεί, δε βλέπει, παρά μόνο κοιτάει.

Επιστροφή δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως πάντα επιλογή για το παρακάτω. Γιατί όλα είναι θέμα επιλογών.

"Το Half a person, είναι ένα σχόλιο για την ολοκλήρωση και όχι για την έλλειψη“ υπογραμμίζει ο ίδιος. Το αν θα εστιάσετε στο ένα ή στο άλλο όμως... είναι δική σας επιλογή.

__________________________________________

Παράλληλα, θα πραγματοποιείται δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, βασισμένο στην έκθεση και τα έργα της. Το παιδί γνωρίζει τον καλλιτέχνη και συζητάει μαζί του. Μαθαίνει τις τεχνικές που χρησιμοποιεί και έχει την δυνατότητα με οδηγό την φαντασία, να δημιουργήσει το δικό του μοναδικό έργο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Άπειρον - Apeiron.

Στo πλαίσιo του προγράμματος κοινωνικής ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης του KROMA, θα πραγματοποιηθούν ο εξής παράλληλες δράσεις:
• Σε συνεργασία με τη Διογένης ΜΚΟ και το περιοδικό δρόμου «Σχεδία» Shedia, θα υπάρχει διαπιστευμένος πωλητής με το τεύχος #57.
• Σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό δίκτυο εθελοντών Διαβάζω για τους άλλους, εθελοντές θα ενημερώνουν για τις δράσεις του δικτύου και θα διαθέτουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες του KROMA One-Off.004.

Επ' ευκαιρία των εκθέσεων KROMA One-Off, κάθε φορά θα τυπώνονται συλλεκτικά έντυπα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Ώρες: 19:00 - 23:00.

Είσοδος δωρεάν.


ΡΟΜΑΝΤΣΟ
Αναξαγόρα 3-5, 10552 Αθήνα

 

Περισσότερα θέματα


  • ATHENS ENGLISH COMEDY CLUB
    Κυριακή 31/3 στο Θέατρο ΕΛΙΑΡΤ!

    Το Athens English Comedy Club ιδρύθηκε το 2019 και είναι το πρώτο, και μοναδικό, εξ’ολοκλήρου Αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα! Από το 2019, το Athens English Comedy Club έχει παρουσιάσει παραστάσεις σταντ απ κόμεντι, open mic nights, διαδικτυακούς διαγωνισμούς, και workshops, με 120 ντόπιους και διεθνείς κωμικούς από 28... συνέχεια
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    Απόκριες από το ΠΙΟΠ στην Αθήνα

    Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) γιορτάζει τις Απόκριες με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο (Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14). Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να γνωρίσουν έθιμα και παραδόσεις που σχετίζονται με τις Απόκριες. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τους... συνέχεια
  • 🔥ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ
    Karol G, Tiësto - «CONTIGO»

    Η Νο.1 γυναίκα τραγουδίστρια της latin μουσικής σκηνής αυτή τη στιγμή, η Karol G, συνεργάζεται με τον Tiesto και το αποτέλεσμα είναι…σίγουρα Ο ΝΕΟΣ ΣΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ! Stereo GIFs - Get the best GIF on GIPHY ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΑ https://KarolGxTiesto.lnk.to/ContigoGREPR A person with pink hair covering her face with her hand Description automatically... συνέχεια
  • ATHENS COCKTAILS
    Δημοτική Αγορά Κυψέλης - Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου

    Τα Athens Cocktails διοργανώνουν ένα Cocktail Party υπό την αιγίδα των Reverb Sessions, μία συνεργασία της Modular Expansion, του Cannibal Radio και του Μπη Σάιντ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και με την υποστήριξη των Rooster Rojo Tequila, Greenall's Gin, Bayou Rum και... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Clubbing

Clubfinder

Ποιος DJ παίζει πού;

Είδος μουσικής

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved