Home > Clubbing > Clubbing Review

CLUBBING REVIEW

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ #10: ALL DJS FOR KUNSTHALLE ATHENA
Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου


Στα εγκαίνια του ReMap 4, 13 DJs καταλάμβαναν το Kunsthalle Athena stage της ταράτσας-αυλής και έκφρασαν μέσα από ημίωρα sets την «πολιτική» τους σκέψη. Τη μουσική επέλεγαν διαδοχικά (από τις 16:30 έως τις 23:00) οι Kωστής Σειραδάκης, DJ Lo-Fi, Agent Mo, Παντελής Παντελόπουλος, Dj Bwana, Amateurboyz, DJ Angie, Παναγιώτης Βαχαβιόλος (BeatCity), DJ G, Φώτης Βαλ-λάτος, Oh Yeah, Laternative και Παναγιώτης Μπάρλας. Έτσι πραγματοποιήθηκε το project Πολιτικός Λόγος # 10 - All Djs for Kunsthalle Athena!

Στο πλαίσιο του ReMap 4 η Kunsthalle Athena προσκαλεί και φιλοξενεί το καλλιτεχνικό δίκτυο Daily Lazy Projects σε μια έκθεση με τίτλο «In the Studio».

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Λουκία Αλαβάνου, Αθανάσιος Αργιανάς, Erik Binder, Clara Broermann, Stephane Calais, Thomas Chapman, Michael De Kok, Χριστίνα Δημητριάδη, Oana Farcas, Petra Feriancova, Shannon Finley, Torben Giehler, Helidon Gjergji, Λίζη Καλλιγά, Στέλιος Καραμανώλης, Βασίλης Π. Καρούκ, Μιχάλης Κατζουράκης, Jan Kiefer, John Kleckner, Caroline Kryzecki, Marek Kvetan, Daniel Lergon, Σήφης Λυκάκης, Mathieu Mercier, Svätopluk Mikyta, Ilona Nemeth, Yudi Noor, Ηλίας Παπαηλιάκης, Άγγελος Πλέσσας, Τούλα Πλουμή, Γεωργία Σαγρή, Βασίλης Σαλπιστής, Frank Selby, Γιώργος Σταμκόπουλος, Daniel Steegmann, Henning Strassburger, Joulia Strauss, Morgane Tschiember, Δημήτρης Φουτρής, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Brent Wadden

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, η ομιλία Ο καλλιτέχνης Mathieu Mercier συνομιλεί με τη Μαρίνα Φωκίδη και τους Daily Lazy Projects στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Auditorium Théo Angelopoulos), Σίνα 31, Αθήνα (www.ifa.gr).

Η έκθεση In the Studio επικεντρώνεται εννοιολογικά στις συνθήκες δημιουργίας του καλλιτεχνικού έργου στους ιδιαίτερους χώρους εργασίας των καλλιτεχνών (artists studio) και επιχειρεί να αναδείξει ακριβώς αυτή την καλλιτεχνική πρακτική σε πρώτο χρόνο και σε ζωντανή σχέση με τους χώρους όπου ξετυλίγεται σαν διαδικασία. Είναι από τις λίγες φορές που γίνεται μια τέτοια συντονισμένη επιμελητική σύμπραξη, έτσι ώστε να αναδειχθεί το καλλιτεχνικό έργο και η δράση του ίδιου του καλλιτέχνη σε άμεση και αδιαμεσολάβητη σχέση με τους επισκέπτες.

Πρόκειται για ένα ζωντανό project που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2011 και από τότε βρί-σκεται σε συνεχή εξέλιξη, περιλαμβάνοντας ήδη πάνω από 130 καταξιωμένους και ανερχόμενους σύγχρονους καλλιτέχνες από πόλεις όπως την Αθήνα, το Βερολίνο, το Παρίσι, την Βιέννη, το Άμστερνταμ, την Ιστανμπούλ, την Ζυρίχη, την Βασιλεία, την Φρανκφούρτη, την Φλωρεντία, την Βαλέτα, την Κλουζ-Ναπόκα, το Γιοχάνεσμπουργκ, την Κουάλα Λουμπούρ, την Νέα Υόρκη, την Ρώμη, την Ουάσινγκτον, την Βόρεια Καρολίνα, την Στοκχόλμη, την Μπρατισλάβα, το Ρότερνταμ, το Τάμπερε, το Ντύσελντορφ, το Σαν Φρανσίσκο, και άλλα καλλιτεχνικά κέντρα.

Αυτό λοιπόν που ξεκίνησε από την ομάδα Daily Lazy Projects σαν μια τεκμηρίωση και πα-ρουσίαση όλων αυτών των ξεχωριστών καλλιτεχνικών περιπτώσεων και των ιδιαίτερων πρακτικών τους στο διαδίκτυο (“In the Studio”: http://daily-lazy.blogspot.de/search/label/In%20The%20Studio), θα παρουσιαστεί τώρα στον εκθεσιακό χώρο της Kunsthalle Athena υπό τη μορφή μιας εκτενούς και πολυδιάσταστης εγκατάστασης. Aπώτερος σκοπός είναι να φιλοτεχνηθεί ένα ενεργό περιβάλλον, όπου καλλιτέχνης και επισκέπτης θα μετέχουν ταυτόχρονα στο πρώτο στάδιο της σύλληψης και της δημιουργίας του καλλιτεχνικού έργου, πριν την έξοδό του από το studio και το atelier και την έκθεσή του σε ιδρύματα, μουσεία και γκαλερί ανά τον κόσμο.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα από επιλεγμένους καλλιτέχνες, με έμφαση στην ανάδειξη της διαδικασίας και των έργων εν εξελίξει, αλλά και έργα με αναφορές στο studio, καθώς και σχέδια, μακέτες, αντικείμενα και μοντέλα από τους ιδιωτικούς χώρους εργασίας των καλλιτεχνών. Στόχος της έκθεσης είναι να μας φέρει σε μια αδιαπραγμάτευτη επαφή με την τέχνη ως μια δράση που δίνει μορφή στα πράγματα και στις σχέσεις και να παρουσιάσει την τέχνη ως μια κατεξοχήν δραστηριότητα και μεταμορφωτική διαδικασία, όλα αυτά μέσα από τη συμβίωση και την σύμπραξή μας στο προσωπικό σύμπαν του καλλιτέχνη: το studio.

Η έκθεση In the Studio αναδεικνύει εκείνες τις αθέατες πλευρές της τέχνης τις οποίες δεν έχουμε πάντοτε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, αφού ερχόμαστε πάντοτε σε επαφή με το έργο τέχνης στο τελικό στάδιο παραγωγής και έκθεσής του. Πρόκειται για μια επιμελητική πρόταση, η οποία καλύπτει ποικίλα ερευνητικά, εννοιολογικά, αισθητικά, δημιουργικά, βιωματικά ενδιαφέροντα και μας καλεί να γνωρίσουμε την τέχνη σε πρώτο πρόσωπο.

Η ομάδα Daily Lazy Projects δημιουργήθηκε το 2011 στην Αθήνα και αποτελείται από τους καλλιτέχνες Στέλιο Καραμανώλη, Τούλα Πλουμή, Γιώργο Σταμκόπουλο και Διονύση Χριστοφιλογιάννη. Στόχος της είναι να παρουσιάσει πρότζεκτ σχετικά με τα ζητήματα που θέτει η σύγχρονη τέχνη και σε συνεργασία με καλλιτέχνες, επιμελητές, οργανισμούς και άλλους επαγγελματίες από το χώρο των εικαστικών τεχνών. Το φάσμα των δραστηριοτήτων της προσανατολίζεται σε τρεις πόλεις: την Αθήνα, το Βερολίνο και το Κλούζ-Ναπόκα σε μια προσπάθεια να εξετάσει τις έννοιες της «εικαστικής σκηνής» και του «κέντρου τέχνης».
http://dlprojects.tumblr.com/ & http://daily-lazy.blogspot.gr/

Την έκθεση επιμελείται η ομάδα Daily Lazy Projects. Η Daily Lazy Projects συνεργάστηκε με την Lydia Pribisova για την επιλογή και υποστήριξη των Σλοβάκων καλλιτεχνών.

Διάρκεια: 8 - 30 Σεπτεμβρίου, 2013.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή 18:30 - 21:00, Σάββατο 16:00 - 21:00.

Είσοδος ελεύθερη.


KUNSTHALLE ATHENA
Κεραμεικού 28, Μεταξουργείο
6974 387364

 

Περισσότερα θέματα


  • 1ο VANGUARD
    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε_Φωτογραφίες από το φεστιβάλ

    It really was a festival, a project, a gathering! Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο 26, 27 και 28 Μαΐου στο Ρομάντσο το 1ο Vanguard με πλήθος συμμετοχών και κοινού. Το Vanguard αποτέλεσε μία γιορτή τέχνης με συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών/έργων τέχνης, performances χορού, παραστάσεις Stand Up και κινηματογραφικές προβολές και... συνέχεια
  • DUB PISTOLS DJ SET
    W/ Blend Mishkin - On The Mic: Big Shine X BNC

    Βρέθηκε στο υπόγειο της Crust την Πέμπτη, 24 Μαρτίου, 2022, ο μοναδικός κι ανεπανάληπτος ηγέτης των Dub Pistols, αυτή η εκρηκτική προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Barry Ashworth, θρύλος στην urban σκηνή της Βρετανίας κι ο παραγωγός, DJ και μουσικός παραγωγός/ DJ Blend Mishkin, πρωτεργάτης της Ελληνικής Reggae, Dancehall και... συνέχεια
  • TEMPLE
    Club Opening Winter 2022

    Ο ανακαινισμένος Ναός άνοιξε το Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, και μετά τις 11 το βράδυ για να μας υποδεχτεί και πάλι σε ανίερη κατάνυξη. Με καλεσμένες τις Blasha & Allatt "all the way from Manchester" και τις ομάδες του ζεστες από το καταιγιστικό πάρτι στο Ωδείο, μας παρουσίασε αυτό που έκανε πάντα... συνέχεια
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    DARK SUN Club Athens

    "Με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τους Ανθρώπους σε λεπρούς και "υγιεις - ανώτερους" για να επιβάλλει κάτι που είναι επιλογή του καθενός, όπως η υγεία του, καθώς και το τι νομίζει ότι είναι καλύτερο για εκείνον προσωπικά, και επίσης για την τρομοκρατία που ασκεί μέσω προστίμων και... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Clubbing

Clubfinder

  • DISCO BARBARELLA
    Η disco barbarella επιστρέφει –γεμάτη εκπλήξεις- για ακόμα μια χρονιά, και έρχεται να βάλει την

Ποιος DJ παίζει πού;

Είδος μουσικής

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved