Home > Clubbing > Πήγαμε - Είδαμε

ΠΗΓΑΜΕ - ΕΙΔΑΜΕ

11.01.2016

ΡΟΜΑΝΤΣΟ
Η επανεργοποίηση ενός ξεχασμένου σημείου του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης





Συναντάμαι τον Άκη και την Βάσσω, δύο ανθρώπους που έχουν εργαστεί ενδελεχώς για την ανέργερση του πολιτιστικού κέντρου, ήδη από την εποχή του BIOS.

“Το πολιτιστικό κέντρο του Ρομάντσο διοργανώνει και φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις, σεμινάρια, workshops και παρουσιάσεις, ανοιχτές στο ευρύτερο κοινό. Σκοπός του είναι η επανεργοποίηση ενός ξεχασμένου σημείου του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, που κάποια χρόνια πριν αποτελούσε σημαντικό κομμάτι του δημιουργικό πυρήνα της αστικής ζωής” μας λέει ο Άκης.

“Η θερμοκοιτίδα του BIOS Ρομάντσο, είναι ένας χώρος υποδοχής, εγκατάστασης και επαγγελματικής δραστηριοποίησης νέων δημιουργών με αντικείμενο τον διευρυμένο καλλιτεχνικό χώρο”

“Με χώρο στέγασης το ιστορικό κτίριο του περιοδικού Ρομάντσο, στο κέντρο της Αθήνας, νέες επιχειρήσεις δημιουργικών ομάδων, με καλλιτεχνικές και επιμορφωτικές δράσεις που εστιάζουν στην τέχνη και την νέα τεχνολογία, φιλοξενούνται σε studio – χώρους εργασίας και δραστηριοποιούνται στο κτίριο, το οποίο, παράλληλα, φιλοξενεί εκθέσεις, συναυλίες, παραστάσεις, συλλογικές δράσεις, workshops και σεμινάρια. Παράλληλα, η θερμοκοιτίδα παρέχει βοηθητικές κτιριακές εγκαταστάσεις στους νέους δημιουργούς, αλλά και ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και συμβουλευτικής δράσης, σημαντικό για το ξεκίνημα κάθε νέας επιχειρηματικής δράσης. Τελικός στόχος είναι η επιτυχής ανάπτυξη των νέων αυτών επιχειρήσεων και μελλοντικά η αποκοπή τους από τη θερμοκοιτίδα, καθιερώνοντάς τες πλέον ως βιώσιμες επιχειρήσεις.”

Όσον αφορά στην διαθεσιμότητα του Ρομάντσο: “Το Ρομάντσο, το πρώην κτίριο γραφείων – τυπογραφείων του ομώνυμου εντύπου, βρίσκεται στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας και αποτελείται ταυτόχρονα από χώρους γραφείων δραστηριοποίησης νέων επιχειρήσεων του δημιουργικού χώρου και ένα πολιτιστικό κέντρο, ανοιχτό στο κοινό, με καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων”

Όσον αφορά στο πολιτιστικό κέντρο: “Οι άνθρωποι και οι εκδηλώσεις του πολιτιστικού κέντρου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του κτιρίου. Νέοι δημιουργοί φιλοξενούνται και καλούν το κοινό και φίλους να μοιραστούν ζωντανές εμπειρίες. Το καφέ, ο εκθεσιακός χώρος, ο συναυλιακός / θεατρικός χώρος είναι ανοιχτά σε όλους και δίνουν χώρο σε φρέσκες ιδέες, καινούργια πρότζεκτ και νέα μέσα.”

“Το πολιτιστικό κέντρο λειτουργεί καθημερινά με μια πληθώρα δραστηριοτήτων από και για τους ανθρώπους της πόλης και της θερμοκοιτίδας, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων που έχει σχέση με τα ενδιαφέροντα της αστικής ζωής, τη μουσική, την περφόρμανς, τα εικαστικά, το φαγητό, τις συζητήσεις, τις εκθέσεις. Οι επισκέπτες και τα μέλη της θερμοκοιτίδας μπορούν να συμμετέχουν στις δράσεις του πολιτιστικού κέντρου ή απλώς να χαλαρώσουν και να συναντήσουν φίλους και συνεργάτες στον χώρο του καφέ. Ένας δραστήριος τόπος καλλιτεχνικής δημιουργίας υποδέχεται το κοινό της πόλης σε ανοιχτό διάλογο και δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να αλλάξει το καλλιτεχνικό τοπίο της Αθήνας.”


ΡΟΜΑΝΤΣΟ
Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
210 3425335

 

Περισσότερα θέματα


  • ODDITY
    Athens!

    Ο meta-underground χώρος της πόλης, που συγκέντρωσε όλους τους μυημένους clubbers στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, επιστρέφει με θάρρος για τη νέα σεζόν. Βιομηχανική αστική σχεδίαση, σκοτεινή πίστα, μυστικιστική ατμόσφαιρα, ανάμειξη σωμάτων και ηλεκτρονικών ήχων, κορυφαίος ήχος και σύστημα φωτός – το ODDITY στήριξε την παρουσία του στους πιο σημαντικούς, ακρογωνιαίους... συνέχεια
  • TO CINDERELLA
    Μας προσκαλεί ξανά για ατελείωτο χορό

    Τo Cinderella, η disco που έχει κερδίσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Αθηναϊκού κοινού επιστρέφει δριμύτερη και υπόσχεται βραδιές ατελείωτου χορού και διασκέδασης υπό τους ήχους της disco μουσικής σκηνής, αλλά και της house, με παλιές, διαχρονικές μελωδίες που θα σου φέρουν νοσταλγία, αλλά και σύγχρονες επιτυχίες. Όλα ξεκινούν όπως πάντα,... συνέχεια
  • SIX d.o.g.s CLUB OPENING
    Bye-bye COVID-19 edition

    Τα λόγια είναι περιττά την ώρα που...χορεύουμε. "Παραφράζοντας τη Μαρινέλλα και χωρίς να μπορούμε να κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας (γιατί άλλωστε να παραφράζαμε Μαρινέλλα), με δάκρυα συγκίνησης στα μάτια και τρεμάμενα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο σας ενημερώνουμε ότι...ανοίγει ξανά το Gig Space του six d.o.g.s! Το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου, 2021, μετά από 19... συνέχεια
  • AFRIKANA
    Ένα από τα πιό χοτ τζαζ spots στην καρδιά της Αθήνας

    Πέντε λεπτά απο τον σταθμό Κεραμεικού,στην Ιεροφαντών 13 (συνέχεια της οδού Κεραμεικού) χτυπάει ο παλμός της τζαζ και της μαύρης κουλτούρας.. Η Afrikana φιλοξενεί ότι καλύτερο έχει να αναδείξει η εγχώρια σκηνή, και σας προσφέρει μαγικές κι αξέχαστες μουσικές βραδιές με μοναδικά live, τζαζ, άφρο, σόουλ, φάνκ, αλλά και φρέσκες εναλλακτικές... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Clubbing

Clubfinder

Ποιος DJ παίζει πού;

Είδος μουσικής

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved