Home > Συναυλίες > Συναυλιακά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

17.10.2022

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: SHAYA
«Μου έχει τύχει και εμένα να πέσω θύμα παρενόχλησης»








Η Shaya είναι μία μοναδική τραγουδίστρια, με μία απίστευτη φωνή, που εδώ και χρόνια μετράει πολλές επιτυχίες στον χώρο του τραγουδιού. Στην Ελλάδα την γνωρίσαμε μέσα από το συγκρότημα Hi – 5, όμως η ίδια τράβηξε την δική της ξεχωριστή πορεία χαρίζοντας στον κόσμο μοναδικές ερμηνείες. Το Athens24.gr την συνάντησε και είχε μαζί της μια όμορφη συζήτηση για την μουσική, την μητρότητα και το κίνημα #metoo.


Athens24: “Shaya, το ταξίδι σου στη μουσική στην Ελλάδα ξεκίνησε με το συγκρότημα Hi – 5. Tι είναι αυτό που έχεις κρατήσει πιο έντονα από αυτή την συνεργασία”;

Shaya: “Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα στην καλύτερη εποχή. Ζήσαμε αξέχαστες στιγμές χαράς, την απόλυτη δόξα και αγάπη. Όχι ότι ήταν όλα ρόδινα, αλλά αισθανόμασταν πολύ ευλογημένοι και εγώ από την μεριά μου ακόμα αισθάνομαι ευλογημένη που έζησα όλο αυτό και γνώρισα τέσσερα μοναδικά και υπέροχα κορίτσια που ακόμα και σήμερα αγαπώ”.


Athens24: “Έχεις κάνει πολλές επιτυχημένες συνεργασίες στον χώρο. Ποια είναι η συνεργασία ξεχωρίζεις ή υπάρχει κάποια που θέλεις να κάνεις στο μέλλον”;

Shaya: “Σίγουρα οι συνεργασίες που κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου είναι η συνεργασία μου με τον Mark fτ. Angelo στο τραγούδι ‘Far From Everything’ που κέρδισε και το MTV award, με τους Stavento με το ‘Πριν σε γνωρίσω’, με τον Dino mfu ( I wonder), Dj freespirit (Searchin') και με τον Bo (καλοκαιρινή καρδιά), αλλά γενικά μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια από τις συνεργασίες μου διότι είναι όλες ξεχωριστές για μένα και άλλες που έγιναν με μουσικούς παραγωγούς και εννοείται την συναυλία μου με τον David Guetta”.


Athens24: “Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα”;

Shaya: “Μετά από ένα ξεχωριστό καλοκαίρι στην Μύκονο για 4η συνεχόμενη χρονιά και επιτυχημένα live στο εξωτερικό, όπου το ένα το ξεχωρίζω ιδιαίτερα διότι ήταν στα decks η Blondish που θαυμάζω πολύ, τώρα ξεκινάει πάλι το Parfait Athens ενα διαδραστικό cabaret show με 30 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο στο κέντρο της Αθήνας σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βαλαρη, που άνοιξε για λίγο τις πόρτες της πριν το καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία. Επίσης πριν λίγες μέρες βγήκε μια συνεργασία μου με έναν ανερχόμενο Ιταλό μουσικό παραγωγό τον Kannella με το τραγούδι ‘I am free’ που κυκλοφορεί σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες και ετοιμάζονται καινούργιες συνεργασίες έκπληξη μέσα στους επόμενους μήνες”.


Athens24: “Σε παλιότερη συνέντευξή σου έχεις δηλώσει πως “Υπήρξαν άνθρωποι που σου είπαν ότι λόγω του χρώματός σου δεν θα κάνεις καριέρα”, πως το αντιμετώπισες όλο αυτό”;

Shaya: “Η αλήθεια είναι πως πείσμωσα με αυτό που μου είπαν και έβαλα τα δυνατά μου να τους αποδείξω το αντίθετο. Πήγα γυμνάσιο και λύκειο στην Ελλάδα και δεν ένιωσα κανένα ρατσισμό τόσο έντονο να πιστέψω το αντίθετο και το κατάφερα. Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ κανένας να μπορέσει να με πείσει ότι αυτό που έχω βάλει στο μυαλό μου στόχο ότι δεν γίνεται”.


Athens24: “Αντιμετώπισες τότε τρικλοποδιές από άτομα του χώρου”;

Shaya: “Αυτό εννοείται! Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι δίκαιοι και ούτε όλοι καταφέρνουν το στόχο τους με τίμιο τρόπο. Δυστυχώς, αυτός είναι ο κόσμος μας (δεν είναι δίκαιος) όσο πιο γρήγορα το καταλάβει κανείς αυτό τόσο πιο ευτυχισμένος θα είναι και δεν θα απογοητεύεται και θα πηγαίνει μπροστά. Άργησα κάποια χρόνια να το καταλάβω αλλά τώρα κοιτάω μπροστά και βάζω τα δυνατά μου να πραγματοποιήσω και άλλα όνειρα μου”.


Athens24: “ Το τελευταίο διάστημα το #metoo δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες να βγουν και καταγγείλουν την κακοποιητική συμπεριφορά και την παρενόχληση που έχουν δεχθεί. Εσύ είχε δεχτεί παρόμοια συμπεριφορά και αν ναι πως την αντιμετώπισες”;

Shaya: “Το #metoo ξεκίνησε το 2006 και επιτέλους έγινε viral 2017 και ακούστηκε. Είναι υπερβολικά πολλά τα χρόνια που οι γυναίκες δεν έχουν τα ίσα δικαιώματα με τους άντρες και ακόμα και σήμερα υπάρχου άντρες που αισθάνονται πως έχουν το δικαίωμα να τις κακοποιούν. Ευτυχώς, όμως, τώρα μπορούν να μην αισθάνονται μόνες και να μιλήσουν ανοιχτά για αυτό. Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτό! Μου έχει τύχει και εμένα σε διάφορες μορφές και σε φίλες μου, βέβαια εμένα με μεγάλωσαν οι γονείς μου με πολύ αυτοπεποίθηση και σεβασμό στον εαυτό μου και δεν κατάφερε κάνεις να με λυγίζει. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν ήμουνα τυχερή γιατί υπάρχουν και ακραίες περιπτώσεις που δεν τις περιμένεις”.


Athens24: “Είσαι μητέρα ενός παιδιού. Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις καριέρα και μητρότητα”;

Shaya: “Είναι αρκετά δύσκολο μπορώ να πω, ειδικά με την δουλειά που κάνω. Πρέπει να μπορέσεις να φτιάξεις ένα τύπου σταθερό πρόγραμμα για να έχεις χρόνο να είσαι σωστή μαμά, αλλά και σωστός επαγγελματίας. Δεν θα πω ότι πάντα εφικτό, αλλά είναι κάτι που το προσπαθώ πολύ. Υπάρχουν περίοδοι που αισθάνομαι πολύ περιφανή και άλλες που τα χάνω τελείως διότι απλά δεν τα προλαβαίνω όλα και σαν τελειομανής αυτό μπορεί να σε τρελάνει. Πάντα βέβαια έχω θετική σκέψη και με βοήθεια από την οικογένεια μου βρίσκεται μια λύση και μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά”.


Athens24: “Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από σήμερα”;

Shaya: “Ευτυχισμένη, περιφανή, υγιής και επιτυχημένη με τους ανθρώπους που έχω επιλέξει να έχω στην ζωή μου”.


---------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved