Home > Συναυλίες > Συναυλιακά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

21.10.2022

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 7ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2022
του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος


Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, υπηρετώντας τα ιδανικά του Πολιτισμού και θέλοντας να καταστεί αρωγός των νέων μουσικών ταλέντων της πατρίδας μας, προκηρύσσει τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής, για το 2022. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, 106 80, Αθήνα.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της καλλιτεχνικής άμιλλας και η ηθική ανταμοιβή εκείνων που με τη μελέτη παρουσιάζουν και αξιοποιούν το ταλέντο τους.

Οι διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν στις κάτωθι κατηγορίες από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από αναγνωρισμένους και καταξιωμένους καθηγητές και μουσικούς.
Πρόεδρος του Διαγωνισμού είναι ο Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων και συνθέτης Ελευθέριος Καλκάνης.
Για λόγους διασφάλισης της αντικειμενικότητας του διαγωνισμού, τα μέλη της επιτροπής θα ανακοινωθούν, μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στις κάτωθι μουσικές κατηγορίες:
1. ΠΝΕΥΣΤΑ (Φλάουτο, Όμποε, Κλαρινέτο, Σαξόφωνο κλασικό, Φαγκότο, Τρομπέτα, Τρομπόνι, Κόρνο, Τούμπα)
2. ΕΓΧΟΡΔΑ (Βιολί, Βιόλα, Βιολοντσέλο, Κοντραμπάσο)
3. ΠΙΑΝΟ
4. ΚΙΘΑΡΑ
5. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (Μπουζούκι, Ταμπουράς, Ούτι, Κλαρίνο, Σαντούρι, Κανονάκι, Λύρα Κρητική – Ποντιακή, Βιολί παραδοσιακό, Λαούτο)
6. ΜΟΝΩΔΙΑ
7. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Για όλες τις κατηγορίες οργάνων ισχύουν οι κάτωθι ηλικιακές κατηγορίες:
A. ΕΦΗΒΟΙ: από 12 ως 18 ετών (17 και 12 μηνών), συμπληρωμένα μέχρι την ημερομηνία του διαγωνισμού
B. ΕΝΗΛΙΚΕΣ: από 18 ως 28 ετών (27 και 12 μηνών), συμπληρωμένα μέχρι την ημερομηνία του διαγωνισμού

Για τη Μονωδία και το Παραδοσιακό τραγούδι:
ΕΝΗΛΙΚΕΣ: από 18 ως 28ετών (γυναίκες), από 18 ως 30 ετών (άνδρες)

Ο 7ος Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός του Ομίλου, δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
Ο Όμιλος θα απονείμει βραβεία (Α’, Β’, Γ’) και επαίνους και μόνον το Α’ βραβείο (για κάθε διαγωνιστική κατηγορία οργάνων και φωνών) θα έχει το χρηματικό έπαθλο των 300€.
O Όμιλος σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του διαγωνισμού, διατηρεί το δικαίωμα, να απονείμει Ειδικό Βραβείο Μουσικής «Όμιλος UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε.» σε έναν μόνο διαγωνιζόμενο, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της εξαιρετικά υψηλής, ερμηνευτικής επίδοσής του.
Το Ειδικό Βραβείο Μουσικής συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 150€.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 και 13 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Συναυλιών του Ωδείου Φίλιππος Νάκας (Ιπποκράτους 41, 106 80, Αθήνα), χωρίς την παρουσία κοινού. Μέσα στο 2023 θα οριστεί ημερομηνία για την τελετή απονομής των βραβείων, επαίνων και αναμνηστικών διπλωμάτων του διαγωνισμού, καθώς επίσης και συναυλία, όπου θα ερμηνεύσουν οι διακριθέντες με το Α’ Βραβείο του διαγωνισμού.

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 (με σφραγίδα ταχυδρομείου).

Αναλυτικά οι όροι, καθώς και λεπτομέρειες ή ανακοινώσεις για το διαγωνισμό υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr, καθώς και στο facebook στις σελίδες του:
https://www.facebook.com/groups/44986999454/ και https://www.facebook.com/pages/Club-for-Unesco-Art-Literature-and-Science-of-Greece/357515824393596

Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος


Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας


Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη Δημήτριος Πολλάτος

 

Περισσότερα θέματα


 • INSPIRE PRODUCTIONS
  Η δισκογραφική εταιρία από τη Θεσσαλονίκη, απευθύνει πρόσκληση σε τραγουδιστές και τραγουδίστριες

  Η εταιρεία Inspire Productions, απευθύνει πρόσκληση σε ανδρικές και γυναικείες φωνές, που θέλουν κάνουν δισκογραφική καριέρα γύρω από το γενικότερο έντεχνο τραγούδι. Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν θα ερμηνεύσουν νέα τραγούδια συνθετών με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία. Οι παραγωγές θα γίνουν με έξοδα της εταιρείας και οι τραγουδιστές/στριες που... συνέχεια
 • THE ROLLING STONES
  👅🎸 Γιορτάζοντας 60 χρόνια 👅

  Η Minos EMI, a Universal Music Company μέσα από μια οικογενειακή φωτογραφία αναγγέλλει τον εορτασμό των 60 χρόνων των The Rolling Stones. Τους επόμενους μήνες και για 1 χρόνο από τώρα θα πραγματοποιηθεί μια σειρά ενεργειών που θα τιμήσει το κορυφαίο rock group του πλανήτη, στο πλαίσιο του εορτασμού των... συνέχεια
 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: SHAYA
  «Μου έχει τύχει και εμένα να πέσω θύμα παρενόχλησης»

  Η Shaya είναι μία μοναδική τραγουδίστρια, με μία απίστευτη φωνή, που εδώ και χρόνια μετράει πολλές επιτυχίες στον χώρο του τραγουδιού. Στην Ελλάδα την γνωρίσαμε μέσα από το συγκρότημα Hi – 5, όμως η ίδια τράβηξε την δική της ξεχωριστή πορεία χαρίζοντας στον κόσμο μοναδικές ερμηνείες. Το Athens24.gr την συνάντησε... συνέχεια
 • O 50 CENT
  διαφημίζει την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο

  Ύμνοι «50cent» για Ελλάδα και Αθήνα μέσα από βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά του δίκτυα, ο διεθνούς φήμης τραγουδιστής μετά την συναυλία που έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας, Σάββατο, 29 Οκτωβρίου, 2022. Αυτό το βίντεο είναι (στα πλαίσια της συμφωνίας) ένα από τα αντισταθμιστικά που είχε ζητήσει ο ΕΟΤ... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved