Home > Συναυλίες > Συναυλιακά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

31.01.2023

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επεκτείνουν τη συνεργασία τους


Συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, του πρόεδρου της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε, Δημήτρη Πασσά και του γενικού διευθυντή της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε, Ιωάννη Καπλάνη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, για την υπογραφή νέου μνημονίου συνεργασίας που επεκτείνει την καθ' όλα επιτυχημένη σύμπραξη των δύο φορέων, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το σύμφωνο συνεργασίας αποβλέπει μεταξύ άλλων, στην υγειονομική/διασωστική κάλυψη και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, σε θεατές, καλλιτέχνες και προσωπικό του Φεστιβάλ, με τη σωστή και ασφαλή παροχή πρώτων βοηθειών από εξειδικευμένα κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλες τις εκδηλώσεις του.

Από την πλευρά του, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου αναλαμβάνει την παροχή του κατάλληλου φαρμακευτικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την υγειονομική κάλυψη των παραστάσεων και συναυλιών του καλλιτεχνικού του προγράμματος, καθώς και τη δημοσιοποίηση και ανάδειξη της δράσης και του έργου των ακούραστων εθελοντών του Ε.Ε.Σ..

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με τη συνεργασία αυτή, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά στη διεξαγωγή των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της χώρας, ενισχύοντας περαιτέρω τις ενέργειες της διοίκησης του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για την δημιουργία ενός απόλυτα ασφαλούς και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος για το κοινό, τους εργαζόμενους και τους καλλιτέχνες.

Κατά την συνάντηση για την υπογραφή της επέκτασης της συνεργασίας των δύο φορέων ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., Δημήτρης Πασσάς δήλωσε ότι «η επέκταση της συνεργασίας αυτής, που εγκαινιάστηκε και απέδειξε το ειδικό βάρος της κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους, καθώς αποτελεί άλλη μια, ζωτικής σημασίας, θεσμική σύμπραξη του φεστιβάλ προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των παροχών του προς το κοινό».

Ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, δήλωσε: «Με την ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας, επισφραγίζουμε την άριστη και καθ' όλα επιτυχημένη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στοχεύοντας πάντα στην ασφαλή διεξαγωγή των παραστάσεων του ιστορικού φεστιβάλ (κοινό, συντελεστές) μέσω της συνεχούς παρουσίας κλιμακίων του Ε.Ε.Σ. σε όλους τους χώρους διεξαγωγής των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Θεμέλιο αυτής της συνεργασίας αποτελεί η δημιουργική αλληλεπίδραση αλλά και η αμοιβαία υποστήριξη και επικοινωνία, για την ανάδειξη του έργου των εθελοντών του Ε.Ε.Σ, καθώς και την εν γένει προαγωγή του εθελοντικού πνεύματος στην ελληνική κοινωνία».

Τέλος, ο γενικός διευθυντής της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., Ιωάννης Καπλάνης, σημείωσε ότι: «Οι αρχές του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς που πρεσβεύονται από τον Ε.Ε.Σ. αγκαλιάζουν το όραμά μας για ένα Φεστιβάλ ανοιχτό, προσβάσιμο και συμπεριληπτικό, το οποίο ανταποκρίνεται με έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία στις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής».

 

Περισσότερα θέματα


 • X-MAS IN ATHENS
  Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα από άκρη σε άκρη της Αθήνας

  Μια σειρά από εκδηλώσεις και συναυλίες, που συνθέτουν ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, έχει προγραμματίσει ο Δήμος Αθηναίων, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Από σήμερα (1/12) έως και τις 7 Ιανουαρίου, οι 129 γειτονιές της πόλης, με τα δέκα «Χριστουγεννιάτικα Χωριά», τους στολισμένους δρόμους και φυσικά το κέντρο και η... συνέχεια
 • Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ
  ζωντανεύει την 1η Δεκεμβρίου

  Με μια λαμπερή γιορτή, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μεταμορφώνεται την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου στις 19:00, σε έναν από τους πιο μαγευτικούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς της πόλης. Μια ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και οικοδέσποινα τη Νάντια Κοντογεώργη, σηματοδοτεί την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  «Ουγγρικές Συν-Κινήσεις» με την Κρατική Ορχήστρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

  Τσιγγάνικοι ρυθμοί που ξεσηκώνουν. Βιολιά έτοιμα να πάρουν και να βάλουν φωτιά. Στο μυαλό των περισσοτέρων, αυτά ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της ουγγρικής μουσικής παράδοσης. Μέχρι που ο Ζόλταν Κόνταϊ και ο Μπέλα Μπάρτοκ αποφάσισαν να καταγράψουν την παραδοσιακή μουσική της πατρίδας τους ταξιδεύοντας μέχρι τα πιο απομακρυσμένα χωριά. Η Κρατική... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Η ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δήμου Αθηναίων πρωταγωνιστεί στη πολιτιστική πραγματικότητα της πόλης

  Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, η άλλοτε βιομηχανική εγκατάσταση του Φωταερίου Αθηνών, στο Γκάζι, είναι ένας πολυδύναμος χώρος που αφουγκράζεται, απηχεί και τελικά εξελίσσει τον πολιτισμό στην πόλη. Οι άλλοτε δεξαμενές, που τότε ονομάζονταν αεροφυλάκια, οι αποθήκες, οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις, οι καπνοδόχοι, οι φούρνοι κ.λπ " μεταμορφώθηκαν", με ένα ιδιάζοντα... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved