Home > Συναυλίες > Συναυλιακά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

25.03.2023

2ο BALKAN CLASSIC CONTEMPORARY FESTIVAL
Έναρξη συμμετοχών την 25η Μαρτίου για το B.C.C.Fest 23


To B.C.C. Festival (Balkan Classic Contemporary Festival), διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Απευθύνεται σε όλους τους χορευτές, όλων των ηλικιών, από όλα τα Βαλκάνια και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στην πολιτιστική ζωή όχι μόνο της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά όλων των Βαλκανίων.
Θα λάβει χώρα το διήμερο 24 και 25 Ιουνίου 2023, στο θέατρο
Μονή Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη.

Παγκοσμίως καταξιωμένοι χορευτές και χορογράφοι καλούνται να αξιολογήσουν και να βαθμολογήσουν τους συμμετέχοντες.
Οι χορευτές που λαμβάνουν κορυφαίες βαθμολογίες, κερδίζουν υποτροφίες, ώστε να συνεχίσουν τις σπουδές τους στις σχολές όπου φοιτούν.
Προσθετικά δίνονται υποτροφίες σπουδών στην Ουγγρική Ακαδημία Χορού καθώς επίσης δίνονται μαθητίες στο Sibiu Ballet Theatre αλλά και στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης στο CDMA στο Piedmond

Κάθε χορευτής ή χορευτική ομάδα, θα διαγωνίζεται και θα βαθμολογείται, όχι ανταγωνιστικά με τους άλλους αλλά σύμφωνα με τη βαθμολογία που θα συγκεντρώνει. Έτσι αποφεύγεται ο ανταγωνισμός, ο οποίος δε συνάδει με το πνεύμα δημιουργίας και πολιτισμού, όπως εκφράζεται μέσα από το κλασικό χορό.

Παράλληλα στο B.C.C. Festival Θα υπάρξει κύκλος σεμιναρίων τα οποία θα απευθύνονται σε όλους τους χορευτές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, και θα διεξαχθούν τις ημέρες του φεστιβάλ.
Το Festival θα κλείσει με το Gala όπου το BCCFest θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει στην Ελλάδα το πρώτο χορευτικό ζευγάρι του Θεάτρου της Λυρικής σκηνής της Τσεχίας (First Couple Theatre from Czech Republic) Roman Soviar and Ikonija Pelemis δίνοντας την δυνατότητα στους χορευτές που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό καθώς και σε αυτούς που δεν συμμετέχουν ως διαγωνιζόμενοι να τους πλαισιώσουν χορευτικά στη παράσταση ρεπορτορίου Gizele 2nd part
ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ στις 25/3/2023.



Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site https://www.bccfest.com/



 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved