Home > Συναυλίες > Συναυλιακά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

13.08.2023

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζει να στηρίζει το ΚΠΙΣΝ για έναν ακόμη χρόνο με δωρεά 10 εκατ. ευρώ


Είκοσι εκατομμύρια επισκέψεις και περισσότερες από 16.000 εκδηλώσεις έχει φιλοξενήσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) τα τελευταία πέντε χρόνια (2017-2021) από την παράδοσή του στην ελληνική Πολιτεία. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανανεώνει την υποστήριξή του στο ΚΠΙΣΝ για έναν ακόμη χρόνο, με δωρεά συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και του προγραμματισμού του.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του, το ΙΣΝ αναφέρει ότι τώρα, πέντε χρόνια μετά την παράδοσή του στην ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες το 2017, νιώθει «ιδιαίτερα υπερήφανο, καθώς αυτό που ξεκίνησε ως μια παράτολμη ιδέα, μέσα στο δύσκολο περιβάλλον της κοινωνικοοικονομικής κρίσης, όχι μόνο έγινε πραγματικότητα αλλά ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις».

«Η πιο σημαντική επιτυχία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ο τρόπος με τον οποίο έχει αγκαλιαστεί από όλους τους ανθρώπους, δημιουργώντας, όπως είχαμε αρχικά οραματιστεί και σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Renzo Piano, έναν δημόσιο χώρο, ανοικτό και προσβάσιμο», αναφέρει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέας Δρακόπουλος. «Χρειάστηκε πολύς κόπος, πολλή ενέργεια και πολλή δουλειά από πολλούς ανθρώπους και, επίσης, την εξαιρετική συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Ένα διεθνές τοπόσημο που είναι, ταυτόχρονα, το σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), και όπου μαζί με το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί τον χώρο που χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά τον αγκαλιάζουν, διασκεδάζουν, εκφράζονται, συζητούν, συνευρίσκονται και απολαμβάνουν ποιοτικό χρόνο. Εμείς στο ΙΣΝ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το ΚΠΙΣΝ, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, συγχρόνως προσβλέποντας και ελπίζοντας ότι θα μπορέσει, στο εγγύς μέλλον, να στηρίζεται αποκλειστικά στις δυνάμεις του, για να συνεχίσει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένα έργο φτιαγμένο από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος, από τη σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του ΚΠΙΣΝ έως σήμερα, το ΙΣΝ έχει διαθέσει μέσω δωρεών του συνολικά 608 εκατομμύρια ευρώ ( $ 739 εκατομμύρια). Το ποσό αυτό διατέθηκε κυρίως στην κατασκευή του έργου, αλλά επίσης και στην υποστήριξη λειτουργικών εξόδων του οργανισμού και στη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων για τα πέντε πρώτα χρόνια λειτουργίας του - βάσει της δέσμευσής του ΙΣΝ κατά την παράδοση του ΚΠΙΣΝ στην ελληνική Πολιτεία. Επίσης, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, η συνεισφορά του αφορά σε επιπλέον προγράμματα ενίσχυσης του έργου του ΚΠΙΣΝ και σε έργα υποδομής πέραν του αρχικού σχεδιασμού.

Τώρα που ένας κύκλος υποστήριξης ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, το ΙΣΝ ανανεώνει την υποστήριξή του στο ΚΠΙΣΝ για έναν ακόμη χρόνο, με δωρεά συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ ( $ 11,2 εκατομμυρίων), για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και του προγραμματισμού του.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια των πέντε πρώτων χρόνων, επιπλέον των δωρεών του για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και τη διοργάνωση περισσότερων από 16.000 ανοιχτών εκδηλώσεων, το ΙΣΝ έχει εξ ολοκλήρου χρηματοδοτήσει περαιτέρω έργα υποδομής στο ΚΠΙΣΝ, όπως τα Σιντριβάνια στο Κανάλι με χορογραφίες που μαγεύουν τους επισκέπτες, τον Θόλο στον Λαβύρινθο για τη στέγαση εκδηλώσεων και παραστάσεων, καθώς και τη δημιουργία του εστιατορίου Delta ως διεθνούς γαστρονομικού προορισμού, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα.

Παράλληλα, έχει υποστηρίξει 11 κύκλους προγράμματος αμειβόμενης πρακτικής άσκησης, δίνοντας σε παραπάνω από 900 νέους ανθρώπους την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν καλύτερες προοπτικές εργασίας, με το σκεπτικό να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων του ΙΣΝ.

Στην πορεία αυτή, τα καθημερινά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ έχουν εμπλουτιστεί με πληθώρα αθλητικών και ψυχαγωγικών δράσεων μέσα από την πολύτιμη συνεργασία της ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος. Στο πλαίσιο της υποστήριξης του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ ανέπτυξε σημαντικές συνεργασίες με περισσότερους από 40 διεθνείς και εγχώριους φορείς, όπως ενδεικτικά το Barça Foundation, το Perimeter Institute, το Ίδρυμα TAKIS, το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου, αλλά και την πιο πρόσφατη συνεργασία με το Lincoln Center for the Performing Arts μέσω της Πρωτοβουλίας Stavros Niarchos Foundation-Lincoln Center (SNF-LC) Agora Initiative.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται η ανακοίνωση, το ΚΠΙΣΝ έχει ήδη κερδίσει μια θέση στον παγκόσμιο χάρτη ως ένα σύγχρονο τοπόσημο, φιλοξενώντας κορυφαίες εκδηλώσεις, όπως ενδεικτικά την ομιλία του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, τον Νοέμβριο του 2016, και τη Σύνοδο EuroMED7 των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Σεπτέμβριο του 2021.

Επιπλέον, μια φορά τον χρόνο το ΙΣΝ επιστρέφει ενεργά στο ΚΠΙΣΝ με το SNF Nostos, την ανοιχτή προς όλους εκδήλωση, που γιορτάζει την τέχνη, τον πολιτισμό, τη γνώση και τη χαρά της συνύπαρξης. Το SNF Nostos διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το ΙΣΝ. Φέτος, το SNF Conference 2022, στις 23 και 24 Ιουνίου επικεντρώνεται στην πιο σημαντική αξία της ζωής μας όπως επαναπροσδιορίστηκε από την πανδημία: την Υγεία, θέτοντας ως αφετηρία την Πρωτοβουλία για την Υγεία του ΙΣΝ.

Το ΚΠΙΣΝ σε αριθμούς (2017 - 2021)

*20 εκατομμύρια επισκέψεις

*Περισσότερες από 16.000 εκδηλώσεις

*Παραπάνω από 900 συμμετέχοντες σε 11 κύκλους του Προγράμματος Αμειβόμενης Πρακτικής 'Ασκησης

*110.000 συμμετέχοντες σε ξεναγήσεις

*Περισσότερες από 340.000 επισκέψεις μαθητών

*37 διαφορετικές χορογραφίες σιντριβανιών


 

Περισσότερα θέματα


 • ATHENS BAROQUE FESTIVAL
  2023

  Το μπαρόκ φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει! Από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Χώρος, στο Βοτανικό. Τέσσερις μουσικές παραστάσεις, δεκαέξι διακεκριμένοι μουσικοί, ένα ταξίδι στον κόσμο του παράδοξου και της υπερβολής. Καλλιτεχνική διεύθυνση Αναστασία Μηλιώρη Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας. Το Athens Baroque Festival είναι ένα διεθνές μουσικό φεστιβάλ που... συνέχεια
 • ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2023

  Το μεγαλύτερο σύγχρονο θέατρο της χώρας! • Πέμπτη 31/8 - 21:00 «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» του Γιώργου Καπουτζίδη | Εισιτήρια από 17€ • Σάββατο 2/9 - 21:00 «Βάκχες» του Ευριπίδη | Εισιτήρια από 15€ • Κυριακή 3/9 - 21:00 «Εκάβη» του Ευριπίδη | Εισιτήρια από 15€ • Δευτέρα 4/9 - 21:30... συνέχεια
 • 34ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
  Μουσικές & Θεατρικές Διαδρομές 2023

  Το 34ο Φεστιβάλ Βριλησσίων, θεσμός πια στην ευρύτερη περιοχή, κάνει πρεμιέρα στις 25 Αυγούστου 2023, με αξιόλογες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, υψηλών απαιτήσεων, προσφέροντας ένα μαγευτικό, εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα φιλοθεάμονος κοινού - μικρών και μεγάλων. Πότε: 25 Αυγούστου 2023 - 20 Σεπτεμβρίου 2023. 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:30 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023... συνέχεια
 • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
  2023

  Το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τις πιο πολυαναμενόμενες θεατρικές & μουσικές παραγωγές του καλοκαιριού και φιλοδοξεί να αποτελέσει, για μια ακόμη χρονιά, αγαπημένο "στέκι" για όλους τους φιλότεχνους! Συγκεκριμένα, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μερικά από τα αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας, από τους κορυφαίους εκπρόσωπους της εγχώριας θεατρικής... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved