Home > Συναυλίες > Ζωντανά στην Αθήνα

ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΚΠΙΣΝ
Χειμώνας 2021 - 2022








Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται το νέο έτος με διάθεση ανανέωσης. Τους επόμενους μήνες, καθώς προχωράμε προς την καρδιά του χειμώνα, ξετυλίγει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα που απευθύνεται, όπως πάντα, σε όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα και πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η αυλαία των συναυλιών Cosmos ανοίγει με έναν από τους πιο δημιουργικούς και καινοτόμους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, τον Γερμανό παραγωγό και συνθέτη Christian Löffler, ο οποίος συναντάει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος το κορυφαίο σύνολο σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα, το Ergon Ensemble, για ένα μοναδικό live (24/01) που θα ενώσει δύο φαινομενικά ετερόκλητους κόσμους.

Αγαπημένες εκδηλώσεις επιστρέφουν με νέους κύκλους που εγκαινιάζονται αυτήν την περίοδο. Η επιτυχημένη σειρά μουσικών εκδηλώσεων Lighthouse Sessions συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Ο συνθέτης και ντράμερ Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης καλεί καλλιτέχνες από ένα ευρύ φάσμα της εγχώριας μουσικής σκηνής σε ένα μουσικό διάλογο ανοικτό στον αυτοσχεδιασμό και την πειραματική διάθεση. Πρώτοι καλεσμένοι του ο συνθέτης Νίκος Ξυδάκης (23/01) και ο τραγουδοποιός Ορφέας Περίδης (13/02).

Οι Παραβάσεις, το Θεατρικό Αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ, επιστρέφουν για πέμπτη χρονιά. Τρεις σκηνοθέτριες της νέας γενιάς καταπιάνονται με τρία θεατρικά κείμενα-σταθμούς που θέτουν στο επίκεντρο τη μητρότητα και τη συναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου, όπως αυτή άρρηκτα συνδέεται με την πρωταρχική εμπειρία. Η πρεμιέρα θα γίνει τον Φεβρουάριο με το αριστούργημα του Ευγένιου Ο’ Νηλ, Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη. Ακολουθούν ο Πατέρας του Αύγουστου Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη και η Άλκηστις του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου.
Έως τις 27/02, η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ, παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης», αναδεικνύοντας τον ρόλο της τυπογραφίας στα κρίσιμα χρόνια της Επανάστασης του 1821.

Τέλος, οι επίδοξοι πατινέρ στροβιλίζονται στον πάγο στο Παγοδρόμιο του ΚΠΙΣΝ (έως τις 06/02), ενώ οι λέσχες ανάγνωσης (παιδιών, εφήβων και ενηλίκων), τα αθλητικά προγράμματα και τα εργαστήρια συνεχίζονται όλο τον χειμώνα και σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα snfcc.org/Winter2022 και στις σελίδες στα social media @SNFCC.


Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,
Λ. Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα
216 8091000



















*Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του, το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, ενώ το 2019 το ΙΣΝ χρηματοδότησε επιπλέον τη δημιουργία πρόσθετων υποδομών: τον Θόλο στον Λαβύρινθο και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι.

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:
• To χειμερινό ωράριο λειτουργίας είναι:
o Πάρκο Σταύρος Νιάρχος: καθημερινά 06.00-00.00
o Κεντρική Υποδοχή: καθημερινά 09.00-22.00
o Υποδοχή Κέντρου Επισκεπτών: καθημερινά 09.00-22.00
Οι ώρες λειτουργίας ενδέχεται να αλλάξουν λόγω των μέτρων κατά της COVID-19.
• Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
• Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
• Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
• Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
• Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

#####

 

Περισσότερα θέματα


  • GEORGE MICHAEL στο ΟΑΚΑ
    Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

    Ένα από τα πιο ισχυρά, εφηβικά, μουσικά μου απωθημένα πήρε σάρκα και οστά χθες το βράδυ, πάνω στην άκρως εντυπωσιακή και φωταγωγημένη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου. Το δημιουργικό μέλος των Wham, ο άνθρωπος που έφερε την funky-pop μουσική των 90’s στο απόλυτο ζενίθ της, ένας από τους πρώτους και λίγους... συνέχεια
  • VIRON EROL VERT. THE HERMIT: FINISSAGE & ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
    ΚΥΡΙΑΚΗ 31.03.2024

    Το ΕΜΣΤ γιορτάζει το κλείσιμο της έκθεσης The Hermit του Viron Erol Vert με ένα ολοήμερο πρόγραμμα live μουσικής εμπνευσμένο από την έκθεση του Vert και την έρευνα του για τον Ιάννη Ξενάκη και το έργο του. Το πρώτο μέρος του προγράμματος επιμελείται η ομάδα bend και συμμετέχουν ο Bill... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved