Home > Συναυλίες > Ζωντανά στην Αθήνα

ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

HALF NOTE
3 με 5 Μαΐου, 2022








3 ακόμα ξεχωριστές εμφανίσεις
την στο Half Note Jazz Club!

3 Μαΐου ALEXANDROS AFFOLTER QUINTET
Sinatra With A Twist – A Tribute To Frank Sinatra.


Sinatra with a Twist είναι ένα νέο μουσικό project του τζαζ περφόρμερ Αλέξανδρου Αφόλτερ και του ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλου.

Ο Αλέξανδρος έχει εμπνευστεί από πολύ μικρή ηλικία από τη φωνή και την έκφραση του Φρανκ Σινάτρα ενώ ο Σεραφείμ ως γνήσιος λάτρης του ρυθμού και του timing του μεγάλου τραγουδιστή, θα θέσει τις βάσεις του ρυθμού στη βραδιά. Μαζί με τον Παντελή Μπενετάτο στο πιάνο, Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο μπάσο και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στην τρομπέτα, θα παρουσιάσουν μια δική τους jazzy εκδοχή του ρεπερτορίου του Σινάτρα. Γνωστά κομμάτια όπως τα I’ve Got You Under My Skin, Fly Me To The Moon, My Way, New York, New York, αλλά και λιγότερο διάσημα όπως τα I’m A Fool To Want You και All My Tomorrows, θα ακουστούν μαζί τα αγαπημένα του Σινάτρα, όπως τα One For My Baby και Angel Eyes. Το αφιέρωμα σε μια από τις πιο αγαπημένες φωνές όλων των εποχών.



Alexandros Affolter τραγούδι

Παντελής Μπενετάτος πιάνο

Γρηγόρης Θεοδωρίδης μπάσο

Δημήτρης Παπαδόπουλος τρομπέτα

Σεραφείμ Μπέλλος ντραμς

***

Ο Αλέξανδρος Affolter γεννήθηκε στο Άμστερνταμ και σπούδασε Ηθοποιία, Τζαζ και Μουσικό Θέατρο στο διάσημο Ινστιτούτο Θεάτρου Lee Strasberg στη Νέα Υόρκη. Από το 1994, ο Αλέξανδρος έχει τραγουδήσει σε διάφορα τζαζ κλαμπ (Alto, Bimhuis, Paradiso στο Άμστερνταμ, Porgy & Bess Jazz Club της Βιέννης, Spice of Life, Zedel, Vortex στο Λονδίνο, Parafono, Ζωολογικός κήπος, Afrikana, Cafe Νομισματικό Mouseio στην Αθήνα) και φεστιβάλ (Φεστιβάλ Jazz Loosdrecht, Φεστιβάλ Muse Jazz της Αθήνας) στην Ευρώπη. Επίσης συνεργάστηκε δισκογραφικά στην Ολλανδία και την Ελλάδα. Το 2006, ο Αλέξανδρος ηχογράφησε 4 νέες ενορχηστρώσεις για το CD “Little Flowers” του Αντώνη Λαδόπουλου.

Ενώ ζούσε στο Λονδίνο, ο Αλέξανδρος ήταν ένας από τους τέσσερις φιναλίστ των Βραβείων Angela Carrington 2013 που διεξήχθησαν στο Vortex Jazz Club και το 2015, εμφανίστηκε στην παράσταση Open Mic Highlights του Harold Sanditen στο Crazy Coqs, Brasserie Zedel στο Λονδίνο.

Το 2018, ο Αλέξανδρος τραγούδησε στο Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Barley Cargo στην Αθήνα, στο Φεστιβάλ Τζαζ Melitzazz στο Λεωνίδιο και έκανε μια συναυλία αφιερωμένη στον Frank Sinatra με τίτλο “Sinatra With A Twist” στην πλατεία Συντάγματος, στα πλαίσια των εορτασμών των Χριστουγέννων του Δήμου Αθηναίων, η οποία επαναλήφθηκε και το 2019 . Από τον Χειμώνα 2019 μέχρι το Φθινόπωρο 2021 παρουσίασε 9 sold out συναυλίες “Sinatra With A Twist” στον κήπο του Νομισματικού Moυσείου και μία επίσης sold out συναυλία “Αφιέρωμα στον Tony Bennett”. Στην ελληνική σκηνή της τζαζ, ο Αλέξανδρος ερμήνευσε με τον Δημήτρη Καλαντζή, τον Αντώνη Λαδόπουλο, τον Δημήτρη Βασιλάκη, τον Σεραφείμ Μπέλο, τον Μάνο Λούτα, τον Παντελή Μπενετάτο, τον Περικλή Τριόλη, τον Γιώργο Γεωργιάδη, τον Γιώργο Πολυχρονάκο, τον Σπύρο Παναγιωτόπουλο, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Ημέρα & ώρα συναυλίας

Τρίτη 3 Μαΐου 21:30

*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.

*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική.


Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 15 Ευρώ

BAR ΟΡΘΙΩΝ: 10 Ευρώ


4 Μαΐου Blue Note tribute

Ο τρομπετίστας Δημήτρης Παπαδόπουλος και το κουιντέτο του παρουσιάζουν ένα special tribute στην μουσική της εμβληματικής δισκογραφικής εταιρείας Blue Note Records, όπου αποτυπώθηκε και απαθανατίστηκε ο πλέον αναγνωρίσιμος ήχος και ένα τεράστιο μέρος των διαμαντιών της Jazz.

Μαζί του ο Βίκτωρας Φιλιπποπολίτης στο άλτο σαξόφωνο, ο Μάρκος Χαιδεμένος στο πιάνο, ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης στο κόντρα μπάσο, και ο Γιάννης Παπαδούλης στα τύμπανα, οι οποίοι είναι και μερικοί από τους πιο δραστήριους και ταλαντούχους μουσικούς της εγχώριας τζαζ σκηνής.

Special guest σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά, ένας εκ των σημαντικότερων μουσικών της χώρας, ο σπουδαίος σαξοφωνίστας και συνθέτης, Τάκης Πατερέλης.


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

Τετάρτη 4 Μαΐου 21:30

*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.

*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο στο χώρο είναι υποχρεωτική.



ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΤΡΑΠΕΖΙ 12 Ευρώ

BAR ΟΡΘΙΩΝ: 10 Ευρώ



5 Μαΐου Eleni Arapoglou – Sings the classics of Jazz and Soul

Η Ελένη Αράπογλου, νέα δημιουργός και ερμηνεύτρια, γνωστή και ως ELENI στην Νέα Υόρκη, όπου καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει για μια δεύτερη εμφάνιση στο Half Note στις 5 Μαΐου. Μέσω των συνεργασιών της με τον μεξικανό τραγουδοποιό Leonel Garcia και την Αμερικανο-Κροάτισα βοκαλίστρια Thana Alexa, έχει ήδη προταθεί για Grammy και Latin Grammy!

Η πολύπλευρη αυτή καλλιτέχνης θα παρουσιάσει αγαπημένο της ρεπερτόριο της jazz, soul και folk μουσικής. Θα ερμηνεύσει με το δικό της ξεχωριστό χρώμα κλασσικά τραγούδια καλλιτεχνών όπως της Ella Fitzgerald, Joni Mitchell, Billie Holiday, Roberta Flack και του Sam Cooke, Chet Baker, Curtis Mayfield και Stevie Wonder.

Έχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Ισραηλινός jazz πιανίστας Shai Maestro, ο Ισπανός flamenco πιανίστας Daniel Garcia Diego κ.α., Παράλληλα, από το 2017 η Ελένη συνεργάζεται με το Carnegie Hall ως συνθέτρια και Teaching Artist, με το El Sistema Greece, καθώς και με τον Bobby McFerrin στα workshop Circlesongs!

Παρέα με μια ομάδα πολύ δημιουργικών μουσικών όπως ο Μιχάλης Τσιφτσής στην κιθάρα, ο Γιάννης Παπαδόπουλος στα πλήκτρα, ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης στο κοντραμπάσο και ο Θάνος Χατζηαναγνώστου στα τύμπανα, αλλά και με special guests την Κατερίνα Πολέμη στη φωνή και τον Στέλιο Χατζικαλέα στη τρομπέτα, μας υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη αυτοσχεδιασμό, ρυθμό, και μουσικό διάλογο με το κοινό να υποδεχθούμε την άνοιξη με ενέργεια και μουσικά χρώματα!

Ημέρα & ώρα συναυλίας

Πέμπτη 5 Μαΐου 21:30

*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.

*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική.


Τιμές εισιτηρίων

Γενική Είσοδος: 12 Ευρώ

BAR ΟΡΘΙΩΝ: 10 Ευρώ





HALF NOTE JAZZ CLUB

Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες & Κρατήσεις: 210 9213310

 

Περισσότερα θέματα


  • GEORGE MICHAEL στο ΟΑΚΑ
    Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

    Ένα από τα πιο ισχυρά, εφηβικά, μουσικά μου απωθημένα πήρε σάρκα και οστά χθες το βράδυ, πάνω στην άκρως εντυπωσιακή και φωταγωγημένη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου. Το δημιουργικό μέλος των Wham, ο άνθρωπος που έφερε την funky-pop μουσική των 90’s στο απόλυτο ζενίθ της, ένας από τους πρώτους και λίγους... συνέχεια
  • VIRON EROL VERT. THE HERMIT: FINISSAGE & ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
    ΚΥΡΙΑΚΗ 31.03.2024

    Το ΕΜΣΤ γιορτάζει το κλείσιμο της έκθεσης The Hermit του Viron Erol Vert με ένα ολοήμερο πρόγραμμα live μουσικής εμπνευσμένο από την έκθεση του Vert και την έρευνα του για τον Ιάννη Ξενάκη και το έργο του. Το πρώτο μέρος του προγράμματος επιμελείται η ομάδα bend και συμμετέχουν ο Bill... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved