Home > Συναυλίες > Ζωντανά στην Αθήνα

ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

MARK WHITFIELD & JOE FARNSWORTH #timetoswing Trio στο HALF NOTE!
6 έως 9 Μαϊου, 2022





“Premiere league Jazz & Swing with emotion”

Το σχήμα που θα ομορφύνει τα βράδια μας από 6 έως 9 Μαϊου στο Half Note Jazz Club, είναι συνάντηση τριών σπουδαίων μουσικών της τζαζ. Ο καταιγιστικός κιθαρίστας Mark Whitfield, ο απαράμιλλος ντράμερ Joe Farnsworth και o κορυφαίος μπασίστας Ari Roland, συνθέτουν το μοναδικό #timetoswing τρίο!

Γεννημένος στην Νέα Υόρκη και γόνος μουσικής οικογένειας ο βιρτουόζος Mark Whitfield στράφηκε οριστικά στη μουσική όταν κέρδισε μία υποτροφία για το Berklee College of Music στην Βοστώνη. Ως νέος μουσικός ήρθε στην Νέα Υόρκη και βρήκε δουλειά στην house band του περίφημου club Blue Note στο Village. Εκεί τον άκουσε ο θρυλικός κιθαρίστας George Benson ο οποίος εντυπωσιάστηκε μαζί του και σύστησε τον πολλά υποσχόμενο νεαρό μουσικό στον θρυλικό οργανίστα Jack McDuff. Κοντά στον McDuff αλλά και στον ίδιο τον Benson εκείνο τον καιρό θα γνωριστεί με τον εμβληματικό παραγωγό δίσκων Tommy LiPuma και θα υπογράψει με την Warner Brothers.

To 1990 οι New York Times τον χαρακτήρισαν ως “Καλύτερο νεαρό κιθαρίστα στην τζαζ”. Έτσι ο Whitfield σταδιακά εξελίχθηκε σε κορυφαίο κιθαρίστα παγκοσμίως και συνεργάστηκε επί σκηνής αλλά και δισκογραφικά με ιερά τέρατα της μουσικής όπως οι Dizzy Gillespie, Art Blakey, Quincy Jones, Ray Charles, Herbie Hancock, Carmen McRae, Gladys Knight, Burt Bacharach, Jimmy Smith, Clark Terry, Shirley Horn, Wynton & Branford Marsalis, Joe Williams, Stanley Turrentine, Diana Krall, Sting, Roy Hargrove και φυσικά τον μέντορά του, τον μεγάλο George Benson!

Έχει ήδη 16 προσωπικά άλμπουμ και συμμετοχές σε εκατοντάδες άλλα. Πρόσφατα συνεργάστηκε για πολλοστή φορά με τον κορυφαίο μπασίστα και συνθέτη Christian McBride, η Big Band του οποίου με τον Mark Whitfield στην κιθάρα & τον Joey DeFrancesco στο όργανο για τον δίσκο “For Jimmy Wes and Oliver”, απέσπασε το Grammy το 2022!

Τον Joe Farnsworth τον είδαμε να φτιάχνει την ρυθμική ραχοκοκαλιά για πολλούς σπουδαίους μουσικούς αλλά να φιγουράρει κι ανάμεσα στους καλύτερους jazz ντραμερς και leaders. Όπως και ο Whitfield, έτσι και ο προερχόμενος από τη Μασαχουσέτη Farnsworth μεγάλωσε σε οικογένεια που είχε πολλές σχέσεις με την μουσική. Σπούδασε με τον περίφημο Alan Dawson και τον Arthur Taylor πριν ακόμη τις κολεγιακές του σπουδές στο William Petterson.

Από το 1994 που αποφοίτησε γνωρίστηκε με τον σαξοφωνίστα Eric Alexander & τον κιθαρίστα Peter Bernstein με τους οποίους ξεκίνησε να παίζει. Στη συνέχεια μετακινήθηκε στη Ν.Υόρκη όπου άρχισε να συνεργάζεται με τον Cecil Payne , τον Big Joe Patton, τον Harold Mabern, τον Eddie Henderson κα. Τα επόμενα χρόνια ο Joe Farnsworth, που χαρακτηρίζεται από την ακρίβεια, την ταχύτητα αλλά και το εξαιρετικά μελωδικό του παίξιμο, θα πλαισιώσει θρύλους της μουσικής όπως ο McCoy Tyner, ο Cedar Walton, ο Lou Donaldson, ο Horace Silver, ο George Coleman, η Diana Krall!

Με συμμετοχές σε περισσότερους από 100 δίσκους και πολλούς προσωπικούς, ο Farnsworth είναι μόνιμο μέλος της μπάντας του θρυλικού Pharoah Sanders, του George Coleman αλλά και ιδρυτικό μέλος του περίφημου all star σεξτέτου One For All.

Στην περιοδεία τους αυτή, που εντάσσονται κι οι εμφανίσεις τους στο Half Note, ο Whitfield κι ο Farnsworth πλαισιώνονται από έναν ακόμη εξαιρετικό μουσικό, τον ξεχωριστό μπασίστα Ari Roland, ειδήμονα του παιξίματος με δοξάρι! Οι τζαζ βραδιές που θα μας χαρίσουν θα είναι γεμάτες από μουσική με στοιχεία soul, funk, με στοιχεία ρομαντικά αλλά πάνω από όλα όπως λένε οι ίδιοι ….#timetoswing!!





MARK WHITFIELD – Guitar

JOE FARNSWORTH – Drums

ARI ROLAND – Bass


Ώρα έναρξης

Παρασκευή & Σάββατο 22:00

Κυριακή & Δευτέρα 21:30

*Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, για την αποφυγή συγχρωτισμού και τη διευκόλυνση της ροής παρακαλούμε να προσέλθετε από εκείνη την ώρα.

*Στις εκδηλώσεις η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο και την μετάβαση στις τουαλέτες, είναι υποχρεωτική.


Τιμές εισιτηρίων:

A’ Ζώνη σε τραπέζι 30€

Β’ Ζώνη σε τραπέζι 25€

BAR ΟΡΘΙΩΝ 20€

*Τη Δευτέρα ισχύει εκπτωσή -5€ από την αρχική τιμή για φοιτητές & ανέργους.


Προπώληση: www.viva.gr – artinfo.gr



HALF NOTE Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς

Τηλέφωνο : 210 9213310

 

Περισσότερα θέματα


  • GEORGE MICHAEL στο ΟΑΚΑ
    Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

    Ένα από τα πιο ισχυρά, εφηβικά, μουσικά μου απωθημένα πήρε σάρκα και οστά χθες το βράδυ, πάνω στην άκρως εντυπωσιακή και φωταγωγημένη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου. Το δημιουργικό μέλος των Wham, ο άνθρωπος που έφερε την funky-pop μουσική των 90’s στο απόλυτο ζενίθ της, ένας από τους πρώτους και λίγους... συνέχεια
  • VIRON EROL VERT. THE HERMIT: FINISSAGE & ΜΟΥΣΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
    ΚΥΡΙΑΚΗ 31.03.2024

    Το ΕΜΣΤ γιορτάζει το κλείσιμο της έκθεσης The Hermit του Viron Erol Vert με ένα ολοήμερο πρόγραμμα live μουσικής εμπνευσμένο από την έκθεση του Vert και την έρευνα του για τον Ιάννη Ξενάκη και το έργο του. Το πρώτο μέρος του προγράμματος επιμελείται η ομάδα bend και συμμετέχουν ο Bill... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved