Home > Συναυλίες > Ζωντανά στην Αθήνα

ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ
Ακύρωση των συναυλιών 1 και 10 Απριλίου, 2023
Μετά τις sold out παραγωγές του Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αθηναίων εγκαινιάζει την νέα χρονιά στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» με χορό, jazz, ελληνικό ήχο, και την μουσική τραγωδία σε δύο μέρη και ένα ιντερμέδιο του Πρωτομάστορα, σε διοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). 

Σημαντικές παραγωγές όπως η παράσταση φοιτητών της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης χορευτή Δάφνι Κόκκινου, η συναυλία «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη» με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η μουσική σύμπραξη του Μανώλη Μητσιά, με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων, η jazz συναυλία της Athens Big Band με την Λουκία Παλαιολόγου και τον Τάκη Πατερέλη, ο «Πρωτομάστορας» του Μανώλη Καλομοίρη με τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία Δήμου Αθηναίων και η συνάντηση της Γλυκερίας με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων για τη συναυλία «Σμυρνέικα Μινόρε», θα κάνουν το Θέατρο Ολύμπια, νούμερο ένα προορισμό και για τη νέα χρονιά. 

ΧΟΡΟΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) 
8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 20:30

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης χορευτή Δάφνι Κόκκινου παρουσιάζει, στην πρώτη της συνεργασία με το Θέατρο Ολύμπια, μία μοναδική χορευτική παράσταση με νέα έργα Ελλήνων χορογράφων, με την συμμετοχή των σπουδαστών και των τριών ετών της Σχολής.

Η πρώτη Επαγγελματική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1937 από την Κούλα Πράτσικα. Το 1973, η ανήσυχη δημιουργός και σπουδαία δασκάλα παραχώρησε τη Σχολή στο ελληνικό κράτος και έτσι ξεκίνησε τη διαδρομή της η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ). Από τις τάξεις της προέρχεται η πλειοψηφία των Ελλήνων επαγγελματιών που στελεχώνουν τον σύγχρονο χορό στην Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Μέσα από ένα πνεύμα συνεχούς ανανέωσης, η ΚΣΟΤ ακολουθεί μια σταθερά ανοδική πορεία, αποτελώντας ένα υποδειγματικό εκπαιδευτικό ίδρυμα κι ένα κέντρο τεχνών με διεθνή ακτινοβολία.

Χορογραφίες: Εύα Γεωργιτσοπούλου, Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Αθανασία Κανελλοπούλου, Αποστολία Παπαδαμάκη.

Γενική είσοδος €5
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»
11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 20:30 

Δύο ξεχωριστοί, όσο και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι συναντώνται στη σκηνή του Θεάτρου Ολύμπια. Εκείνος του «πατριάρχη» του ρεμπέτικου Βασίλη Τσιτσάνη, με εκείνον του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Μίκη Θεοδωράκη. Τα διαχρονικά τραγούδια των δύο δημιουργών έχουν εξασφαλίσει προ πολλού μια θέση στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά μας. Και οι δυο υπηρέτησαν με αξιοσύνη τη λαϊκή μουσική του τόπου, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, με τα δικά του μουσικά εφόδια. Ωστόσο, η λαϊκή μουσική τους σκέψη κάπου συναντιέται. Τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργούν ένα σαγηνευτικό μουσικό πλέγμα, ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ακρόασης, ικανό να προκαλέσει ευφορία και συγκίνηση μαζί.

Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μπάσης, Αργυρώ Καπαρού, Άγγελος Θεοδωράκης

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»:

Μανώλης Καραντίνης, μπουζούκι (κορυφαίος) 

Ευαγγελία Μαυρίδου, πιάνο

Ξενοφών Συμβουλίδης, όμποε, φλογέρες, μπαγλαμάς 

Νίκος Γκιόλιας, κιθάρα 

Αρτέμης Σαμαράς, βιόλα

Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν

Θεόδωρος Κουέλης, μπάσο

Νίκος Σκομόπουλος, ντραμς

Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά 

Είσοδος: €5, €10, €12, €15, €18, €20, €30 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων
18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 20:30 

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο κορυφαίος ερμηνευτής που έχει σφραγίσει με τη φωνή του τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου, συμπράττει με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων σε μια παράσταση με αναδρομές σε μοναδικές ερμηνείες τραγουδιών των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών που πίστεψαν σε αυτόν και του εμπιστεύτηκαν τα σημαντικότερα έργα τους. Θα ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία σε συνθέσεις των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Δήμο Μούτση, Λουκιανό Κηλαηδόνη κ.ά.

Ερμηνεύει o Μανώλης Μητσιάς

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αχιλλέας Γουάστωρ

Είσοδος: €5, €10, €12, €15, €18, €20, €30 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

 ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ATHENS BIG BAND featuring 
LOUKIA PALAIOLOGOU & TAKIS PATERELIS!
20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 20:30

Η Athens Big Band ξεκινά το έτος 2023 συμπράττοντας με δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής jazz σκηνής: την εκπληκτική συνθέτη και ερμηνεύτρια Λουκία Παλαιολόγου και έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς της σύγχρονης jazz, με πολλαπλές μουσικές ταυτότητες ως συνθέτη, ενορχηστρωτή, πιανίστα και σαξοφωνίστα, τον Τάκη Πατερέλη. Η μοναδική αυτή σύμπραξη θα διατρέξει το ευρύ φάσμα της jazz ιστορίας από τη χρυσή εποχή της big band μέχρι τις μέρες μας.

Ερμηνεύουν: Λουκία Παλαιολόγου, Τάκης Πατερέλης

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάμι Αμίρης

Είσοδος: €5, €10, €12, €15, €18, €20, €30 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ 
Ο ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ του Μανώλη Καλομοίρη
Μουσική τραγωδία σε δύο μέρη και ένα ιντερμέδιο (σε συναυλιακή μορφή)
Συμφωνική Ορχήστρα, Χορωδία και Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων 
 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 20:00

Βασισμένο στην ομότιτλη τραγωδία του Νίκου Καζαντζάκη, «Ο Πρωτομάστορας» αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα γραφής του Μανώλη Καλομοίρη. Εμποτισμένο με ισχυρούς συμβολισμούς σε πολιτικό, πολιτισμικό και ιδεολογικό επίπεδο, το έργο αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε το 1916 και αντανακλά την ταραγμένη ιστορική περίοδο κατά την οποία γράφτηκε. Ταυτόχρονα, συμπυκνώνει το όραμα του Καλομοίρη για τη δημιουργία της Εθνικής Μουσικής Σχολής. Μία μουσική τραγωδία σε δύο μέρη και ένα ιντερμέδιο, σε συναυλιακή μορφή με την Συμφωνική Ορχήστρα, τη Χορωδία και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων.

Μουσική διεύθυνση: Ζωή Τσόκανου

Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης

Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής

Βοηθός μαέστρου: Νίκος Λαάρης

Μουσική προετοιμασία: Μαρία Νεοφυτίδου

Πρωτομάστορας: Κωνσταντίνος Κληρονόμος

Σμαράγδα: Μαριτίνα Ταμπακοπούλου

Τραγουδιστής: Δανάη Κοντόρα

Μάνα: Μαρία Βλαχοπούλου

Άρχοντας: Άρης Αργύρης

Γέροντας: Πέτρος Μαγουλάς

Είσοδος: €5, €10, €12, €15, €20, €25, €35 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
«ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ ΜΙΝΟΡΕ» ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων
31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 20:30

Η Γλυκερία, διαχρονική ερμηνεύτρια ξεχωριστής ευαισθησίας και εκφραστικότητας, και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής μάς ταξιδεύουν στα μουσικά μονοπάτια της Ανατολής, σε μια διαδρομή με μοναδικές ερμηνείες και έθνικ διάθεση. Από τη θάλασσα της Σμύρνης ως την Κωνσταντινούπολη και τον Βόσπορο, από την αγορά της Καππαδοκίας και τα καφέ-αμάν ως την Αγιά Σοφιά, μας μεταφέρουν τη μουσική ατμόσφαιρα από τις ελληνο-αρμενικές γειτονιές, πριν από τον τραγικό Σεπτέμβρη του 1922...

Ερμηνεύει η Γλυκερία

Μουσική διεύθυνση / ενορχηστρώσεις: Στέλιος Φωτιάδης, Άγγελος Ηλίας

Είσοδος: €5, €10, €12, €15, €18, €20, €30 

_____________________________

Ακύρωση των συναυλιών 1 και 10 Απριλίου της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων !

Ανακοινώνεται ότι, λόγω της κατάληψης στο Θέατρο Ολύμπια, ακυρώνεται η προγραμματισμένη για το Σάββατο 1 Απριλίου συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων με έργα κλασικού ρεπερτορίου (L. van Beethoven, P. I. Tchaikovsky σε διάλογο με το έργο του Δημήτρη Μηνακάκη) και η προγραμματισμένη για τις 10 Απριλίου Πασχαλινή συναυλία αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας με θρησκευτικά έργα που ερμήνευσε η θρυλική σοπράνο.

Για το υπόλοιπο πρόγραμμα του Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση.Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

www.ticketservices.gr/el/theatro-olympia/

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7234567

e-mail: info@ticketservices.gr

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα

Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: Δευ-Παρ: 9πμ-5μμ


Πώληση εισιτηρίων για όλες τις παραγωγές πραγματοποιείται και στο θέατρο, Ακαδημίας 59, Αθήνα, δύο ώρες πριν την έναρξη των προγραμματισμένων παραστάσεων.

 

Περισσότερα θέματα


  • GEORGE MICHAEL στο ΟΑΚΑ
    Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

    Ένα από τα πιο ισχυρά, εφηβικά, μουσικά μου απωθημένα πήρε σάρκα και οστά χθες το βράδυ, πάνω στην άκρως εντυπωσιακή και φωταγωγημένη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου. Το δημιουργικό μέλος των Wham, ο άνθρωπος που έφερε την funky-pop μουσική των 90’s στο απόλυτο ζενίθ της, ένας από τους πρώτους και λίγους... συνέχεια
  • ATHENS MUSIC WEEK
    2023

    Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Athens Music Week (AMW) επιστρέφει από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2023 για ένα εορταστικό, τετραήμερο γεμάτο showcase συναυλίες, συζητήσεις, εργαστήρια, πάρτι και φυσικά το Live stage στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης. Και φέτος το Athens Music Week και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γίνεται... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved