Home > Συναυλίες > Ζωντανά στην Αθήνα

ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ
Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά
Το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» συνεχίζει το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα για τον Μάιο με σημαντικές συναυλίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιλογών.

Η Big Band του δήμου Αθηναίων συμπράττει με δύο εξαιρετικές προσωπικότητες από τον χώρο της ευρωπαϊκής jazz μουσικής σκηνής: την τραγουδίστρια, συνθέτρια, ενορχηστρωτή και πιανίστα Lana Janjanin από την Κροατία και τον συνθέτη, τρομπετίστα και φλικορνίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο.

Έπειτα, ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου επιστρέφει στο πόντιουμ της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ για μια συναυλία-αφιέρωμα στον κορυφαίο Γερμανό μουσουργό Ludwig van Beethoven. Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, σε Α’ πανελλήνια εκτέλεση την «3η Συμφωνία (της Πρωτομαγιάς)» του Dmitri Shostakovich.

Τέλος, στην τελευταία συναυλία της σεζόν, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα ευφάνταστο πρόγραμμα με έργα των οποίων οι τίτλοι παραπέμπουν στα χρονικά διαστήματα της ημέρας με τίτλο «Από αυγή σε αυγή: Ένα ταξίδι μέσα στην ημέρα».


Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

LANA JANJANIN & ANDREAS POLYZOGOPOULOS

Athens Big BandΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ στις 20:30

Η Big Band του δήμου Αθηναίων συμπράττει με δύο εξαιρετικές προσωπικότητες από τον χώρο της ευρωπαϊκής jazz μουσικής σκηνής: την τραγουδίστρια, συνθέτρια, ενορχηστρωτή και πιανίστα Lana Janjanin από την Κροατία και τον συνθέτη, τρομπετίστα και φλικορνίστα Ανδρέα Πολυζωγόπουλο. Θα ερμηνεύσουν επιτυχίες από τον χώρο της Big band jazz, όσο και δικές τους προσωπικές δημιουργίες, κάποιες από αυτές ειδικά ενορχηστρωμένες για την Athens Big Band σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Ερμηνεύουν: Lana Janjanin

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος

Καλλιτεχνική επιμέλεια:

Σάμι ΑμίρηςΕίσοδος: €5, €10, €12, €15, €18, €20, €30
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ OΛΥΜΠΙΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΕΡΓΑ ΤΟΥ L. VAN BEETHOVEN

Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΜΑΪΟΥ στις 20:30

Ο διεθνούς φήμης αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου επιστρέφει στο πόντιουμ της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ για μια συναυλία-αφιέρωμα στον κορυφαίο Γερμανό μουσουργό Ludwig van Beethoven. Σολίστ η λαμπερή πιανίστα Αγάπη Τριανταφυλλίδη με διακρίσεις και επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει με την εισαγωγή «Κοριολανός» σε ντο ελάσσονα έργο 62 γραμμένη το 1807. Το τρίτο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε ντο ελάσσονα, έργο 37, τοποθετείται στο μεταίχμιο μεταξύ 18ου και 19ου αιώνα και ολοκληρώνεται στις αρχές του 1803, διατηρώντας την τυπική φόρμα κοντσέρτου της κλασικής εποχής.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακούσουμε την «Τέταρτη Συμφωνία έργο 60 σε σι ύφεση μείζονα» η οποία έκανε την πρώτη της παγκόσμια πρεμιέρα το 1807 και μάλιστα στην ίδια συναυλία με την Εισαγωγή «Κοριολανός».Ludwig van Beethoven

Εισαγωγή «Κοριολανός», έργο 62

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 1 σε ντο μείζονα, έργο 15

Συμφωνία αρ. 4 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 60Σολίστ: Αγάπη Τριανταφυλλίδη, πιάνο

Μουσική Διεύθυνση: Μιχάλης ΟικονόμουΕίσοδος: €3, €5, €7, €10, €12, €15, €20


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ OΛΥΜΠΙΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

«ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ, ΦΩΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ»

Χορωδία Δήμου ΑθηναίωνΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ στις 20:30

Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη. Στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 και συγκεκριμένα το 1982, ο συνθέτης γράφει τη «Θεία Λειτουργία» (Missa Greca), σε κείμενο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου για σόλο φωνή (Ιερέας) και a cappella μικτή χορωδία. Αποσπάσματα του έργου θα ερμηνευθούν στη συναυλία αυτή με τον τενόρο Γιάννη Χριστόπουλο στο ρόλο του Ιερέα.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα παρουσιαστούν τα έργα «Λιποτάκτες», «Μαουτχάουζεν» και «Επιφάνια» σε μεταγραφή για a cappella χορωδία που πραγματοποίησε ο συνθέτης το 1983.

Μίκης Θεοδωράκης:

Θεία Λειτουργία (Missa Greca), αποσπάσματα

Επιφάνια, Λιποτάκτες, Μαουτχάουζεν, αποσπάσματα (μεταγραφή για χορωδία)

Σολίστ: Γιάννης Χριστόπουλος, τενόρος

Μουσική Διεύθυνση: Σταύρος Μπερής

Είσοδος: €3, €5, €7, €10, €12, €15, €20


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ OΛΥΜΠΙΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΕΡΓΑ ΤΩΝ A. HONEGGER, M. RAVEL, A. DVOŘΑK & D. SHOSTAKOVICH

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών & Χορωδία Δήμου ΑθηναίωνΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ στις 20:30

Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών παρουσιάζει σε Α’ πανελλήνια εκτέλεση την «3η Συμφωνία (της Πρωτομαγιάς)» του Dmitri Shostakovich. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Φιλαρμονική Ορχήστρα και την Ακαδημαϊκή Χορωδία στο Λένινγκραντ, στην επέτειο του θανάτου του Λένιν. Η ποίηση στο Φινάλε της Συμφωνίας είναι του Semyon Kirsanov. Το πνεύμα που διαπνέει ολόκληρο το έργο αντανακλά απόλυτα τη νεανική αισιοδοξία της σοβιετικής δεκαετίας του 1920.

Το πρόγραμμα της συναυλίας συμπληρώνουν το «Ποιμενικό του καλοκαιριού» του Arthur Honegger και τρεις μικροί λυρικοί κύκλοι ελληνικών τραγουδιών για φωνή και ορχήστρα των Maurice Ravel, Antonin Dvořák και Κωνσταντίνου Σφακιανάκη, με σολίστ την Άρτεμη Μπόγρη.

Arthur Honegger:

Pastorale d’été

Maurice Ravel

Cinq mélodies populaires grecques

Antonin Dvořák

3 Modern Greek Poems, έργο 50

(ενορχήστρωση Βύρων Φιδετζής)

Κωνσταντίνου Σφακιανάκη

Επιτύμβιο, Πρωτοβρόχια, Ντούρου-Ντούρου

Dmitri Shostakovich:

Συμφωνία αρ.3 σε μι ύφεση μείζονα,

έργο 20 («1η Μαΐου»), για μικτή χορωδία και ορχήστρα

Σολίστ:

Άρτεμις Μπόγρη, μέτζο-σοπράνο

Διδασκαλία Χορωδίας:

Σταύρος Μπερής

Μουσική διεύθυνση:

Βύρων ΦιδετζήςΕίσοδος: €3, €5, €7, €10, €12, €15, €20
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ OΛΥΜΠΙΑ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

ΑΠΟ ΑΥΓΗ ΣΕ ΑΥΓΗ

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου ΑθηναίωνΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ στις 20:30

Στην τελευταία της συναυλία στο θέατρο Ολύμπια η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει ένα ευφάνταστο πρόγραμμα με έργα των οποίων οι τίτλοι παραπέμπουν στα χρονικά διαστήματα της ημέρας. Από το ανάλαφρα μελωδικό «Τραγούδι του πρωινού» του Elgar, στο νωχελικό «Πρελούδιο στο απόγευμα ενός φαύνου» του Debussy, μέχρι τη θυελλώδη και σκοτεινή «Νύχτα στο φαλακρό βουνό» του Mussorgsky, η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα κάθε χρονικής στιγμής κατοπτρίζεται στις περιγραφικές και υποβλητικές συνθέσεις του προγράμματος. Σολίστ στις εντυπωσιακές «Νύχτες στους κήπους της Ισπανίας» του de Falla είναι η πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα, ενώ από το πόντιουμ διευθύνει ο Βλαδίμηρος Συμεωνίδης.

Edward Elgar:

Τραγούδι του πρωινού

Antonin Dvořák:

Η Μάγισσα του μεσημεριού

Claude Debussy:

Πρελούδιο στο απόγευμα ενός φαύνου

Manuel de Falla:

Νύχτες στους κήπους της Ισπανίας

Modest Μussorgsky:

Μία νύχτα στο φαλακρό βουνό

Σολίστ:

Νεφέλη Μούσουρα, πιάνο

Μουσική διεύθυνση:

Βλαδίμηρος ΣυμεωνίδηςΕίσοδος: €3, €5, €7, €10, €12, €15, €20


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ OΛΥΜΠΙΑ

*Λόγω της προεκλογικής περιόδου οι προγραμματισμένες συναυλίες «Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Bertolt Brecht τραγούδια από το παγκόσμιο θέατρο» και «Αφιέρωμα στον Édouard Lalo» ακυρώνονται μέχρι νεοτέρας.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

https://www.ticketservices.gr/el/theatro-olympia/

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7234567

e-mail: info@ticketservices.gr

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα

Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: Δευ-Παρ: 9πμ-5μμ

Πώληση εισιτηρίων για όλες τις παραγωγές πραγματοποιείται και στο θέατρο, Ακαδημίας 59, Αθήνα, δύο ώρες πριν την έναρξη των προγραμματισμένων παραστάσεων.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑ
Ακαδημίας 59, Αθήνα 106 79
2103642540
 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½οΏ½

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved