ΝΟΤΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ο ΜΕΞΙΚΑΝΟΣ
Ταξίδι στη χώρα του "Viva"

Τις Κυριακές το μεσημεριανό συχνά λέγεται έτσι μόνο κατ' ευφημισμό, αφού στις 2 πίνουμε πρωινούς καφέδες. Με μια απίστευτη όρεξη κατευθυνθήκαμε προς τον Μεξικάνο, ένα εστιατόριο που είχα γνωρίσει από το Athens 24 Restaurant Guide. Είχα μια μικρή επιφύλαξη για το αν θα χορταίναμε - ξέρετε, οι Μεξικάνοι είναι λίγο πιο αδύνατοι και μικροκαμωμένοι. Ευτυχώς, ο Έκτορ Ντιαζ - ορίτζιναλ Μεξικάνος, χρόνια στην Αθήνα - ξέρει ότι στην πόρτα του φτάνουν Έλληνες κι ότι απευθύνεται σε αυτούς.
Για κάποιο λόγο, όταν διέσχισα την πόρτα του Μεξικάνου βίωσα την… τηλεμεταφορά: από έξω Ζωγράφου, από μέσα Μεξικό. Αποχρώσεις σε κίτρινο, κόκκινο και πράσινο, Φρίντα Κάλο στους τοίχους, διάχυτη παράδοση και σπιτικό γούστο, όλα σε ένα εστιατόριο που ξέρει για ποιο πράγμα μιλάει και δεν προσποιείται.
Όταν φτάνουμε στην κουζίνα, έχουμε όλο το πακέτο - μπουρίτος, φαχίτας, τάκος - φτιαγμένα όλα με τον παραδοσιακό τρόπο του Μεξικού. Οι σαλάτες μου φάνηκαν εύστοχα ζουμερές, ενώ η τσιμιτσάνγκα με κοτόπουλο με έπεισε ότι ένα πιάτο φαινομενικά μεσαίου μεγέθους μπορεί να είναι ταυτόχρονα γευστικό και να καλύπτει την περιστασιακή ελληνική μας λαιμαργία - ή απλώς την κυριακάτικη πείνα των 5 το απόγευμα.
Οι τιμές είναι πολύ λογικές, ενώ αν καταφέρετε να 'σκοράρετε' με την τρίτη προσπάθεια στο μεξικάνικο παιχνίδι που σας φέρνουν με το λογαριασμό κερδίζετε κάτι καλό, που δεν συγκράτησα επειδή μου ήταν πολύ σαφές ότι δεν θα το κατάφερνα.
Ο Μεξικάνος
Ευδήλου 15, Ζωγράφου
Τηλ. 210 7716900
ADLINKS
-
Athens24.com (English Version)
Discover the No. 1 Guide for Athens
http://www.athens24.com
Last News
Next News