Home > Γεύσεις > Νοτιοαμερικάνικη κουζίνα

ΝΟΤΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

NIKKEI PERUVIAN
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ resto-bar








Στην καρδιά του Κολωνακίου υπάρχουν πολλά εστιατόρια και bars. Πολλά εξ’ αυτών είναι κριμένα μέσα στα υπέροχα στενά και αν δεν έχεις διάθεση να περπατήσεις ώστε να τα ανακαλύψεις ή δεν σου μιλήσει κάποιος με καλά λόγια για την ποιότητα του χώρου και το περιβάλλον, είναι αδύνατο να τα ξέρεις.

Εμένα- προσωπικά λόγω του ότι μου αρέσουν πολύ οι ethnic γεύσεις- φίλοι αποφάσισαν να με προσκαλέσουν για φαγητό, στην οδό Λεβέντη, κάνοντάς μου την έκπληξη. Έτσι βρέθηκα σε ένα μικρό και καλόγουστο εστιατόριο με περουβιανή κουζίνα.

Η διακόσμηση έχει όπως είναι λογικό αναφορές στο Περού αλλά με κοσμοπολίτικα και εξευρωπαϊσμένα στοιχεία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως είναι σημείο αναφοράς πολλών της show biz και της δημοσιογραφίας. Κατά καιρούς, πολλοί έκαναν τα parties τους στο εν λόγω εστιατόριο.

Η κουζίνα, όπως ορίζει η νέα φιλοσοφία στο χώρο της εστίασης, είναι ορατή στον πελάτη ώστε να βλέπει τα πιάτα που ετοιμάζονται. Επιπλέον δημιουργείται μια αίσθηση cozy ατμόσφαιρας σαν να είσαι και εσύ ενεργός στην προετοιμασία του φαγητού.

Πέραν των τραπεζιών υπάρχει ένα μεγάλο άνετο bar για να απολαύσει ο πελάτης το ποτό του αν δε θέλει να φάει. Άλλωστε, υπάρχουν πολλά cocktails που είναι γευστικότατα και δεν μπορείς εύκολα να βρεις σε άλλο μαγαζί. Εγώ, δοκίμασα το Nikkei Sour, με Pisco Mosto Verde εμβαπτισμένο σε πράσινο τσάι με εσπεριδοειδή, καβουρδισμένο ανανά και καυτερή πιπεριά, πρωτεΐνη αβγού, ροζ γκρέιπφρουτ και σιρόπι μπίρας. Άλλος φίλος πήρε το passionate peruvian. Οι επιλογές αρκετές κάτι θα βρείτε να σας κεντρίσει το ενδιαφέρον…

Ο περιβάλλον χώρος, αλλά και οι ενδιαφέρουσες προτάσεις του μαγαζιού, σου ανεβάζουν ευθείς αμέσως το κέφι. Ο δε κόσμος είναι διαλεχτός και το μάτι κάλλιστα μέσα από την μπάρα του bar μπορεί να «παίξει» στα τραπέζια, τους τοίχους ή και να σταθεί σε μια όμορφη παρουσία. Κυριαρχεί το ξύλο, οι μεγάλοι ευρύχωροι καναπέδες και τα φωτιστικά από bamboo κάνοντας το χώρο ευχάριστο και ξεκούραστο.

Τα πιάτα επιμελείται ο Chef Θανάσης Στασινός. Μπορείτε να δοκιμάσετε γεύσεις με βάση το γούστο σας αλλά εμείς προτείνουμε να μην παραλείψετε το «Cheviche, tataki, anticucho και τις πατάτες yuccas».

Ενδιαφέρον, έχουν οι τηγανιτές causas, η υγιεινή και ενδιαφέρουσα γευστικά σαλάτα με μάνγκο και κίνοα, το κοτόπουλο anticucho (μια μαρινάδα που χρησιμοποιούν και για το μοσχάρι στο Περού) και τέλος η μοσχαρίσια καρδιά που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα ντάμπλινγκς με ιβηρικό χοιρινό και όξινη σάλτσα σουσαμιού είναι γευστικά.


Από το μενού επίσης ξεχωρίζουν:

-Ceviche λαυράκια με λαίμ, καλαμπόκι Περού και λάδι κόλιανδρου
- Causas με πανσέτα χοιρινού de bellota και yuzu.
-Τηγανιτό sorbet katel One Citroen με πράσινο τσάι και τριμμένο πασατέμπο.
-Μοσχάρι κιλότο με βούτυρο σινανόσπορου και aji panca.

Το είδος της μαγειρικής και των πιάτων που σερβίρει το μαγαζί έχει τις καταβολές από το Περού με μια σειρά από fusion πιάτα που παντρεύονται επιτυχώς με την ιαπωνική γαστρονομία και φιλοσοφία σερβιρίσματος.

Μπορείτε να παραγγείλετε τα πιάτα είτε ως συνοδευτικά του ποτού σας και να τα μοιραστείτε ως ορεκτικά ή ως κύριο γεύμα σε ένα τραπέζι. Τόσο η περίτεχνη εμφάνισή των πιάτων όσο και η γεύση τους θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας και θα ευφράνει τον ουρανίσκο σας.

Οι τιμές είναι λιγάκι τσιμπημένες αλλά όπως και να το κάνουμε δεν είναι μια έξοδος για κάθε ημέρα. Ανά άτομο κυμαίνονται από 35-40/άτομο χωρίς τα ποτά.

Αξίζει μια μικρή «πινελιά» πολυτέλειας που και που στη ζωή μας. Μόνο κλείστε τραπέζι έγκαιρα. Τέλος, μην πάρετε αυτοκίνητο, ή λάβετε κατά νου πως θα βασανιστείτε να βρείτε μια θέση στάθμευσης. Κολωνάκι είναι… μην το ξεχνάμε!


NIKKEI PERUVIAN resto-bar
Λεβέντη 3, Αθήνα (Κολωνάκι)
Τηλ.: 210 – 7239366


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr



 

Περισσότερα θέματα


  • LA CANTINA FAVELA
    Υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι στη Λατινοαμερικάνικη fusion cuisine

    La Cantina Favela! Έτσι λέγεται η νέα – εξωτική πρόταση all day restaurant bar στο Παλαιό Φάληρο με fusion Λατινοαμερικάνικη γαστρονομία, ευφάνταστα cocktails, αλλά και αρωματικά τσάγια και καφέ. Η 25χρονη εμπειρία στον χώρο της εστίασης του ιδιοκτήτη Νίκου Τηλιγάδα και η δημιουργικότητα και το μεράκι της χαρισματικής Interior... συνέχεια
  • CIEN FUEGOS Coffee and Tales
    «Χίλιες φλόγες» ζωντάνιας και απόλαυσης

    Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 37 στα Μελίσσια βρίσκεται η καφετέρια «Cien Fuegos Coffee and Tales». Ένας όμορφος, ιδιαίτερος χώρος που αποπνέει οικογενειακή ζεστασιά χάρη στη διακόσμησή του αφού το βασικό δημιουργικό υλικό για τους πάγκους, τις καρέκλες και τα τραπέζια είναι το ξύλο και μάλιστα χειροποίητο. Οι τοίχοι του μαγαζιού κοσμούνται... συνέχεια
  • CASCARA
    All day design χώρος στα Μελίσσια

    Ένας πολύ ενδιαφέρον χώρος τόσο από πλευράς ύφους όσο και ποικιλίας εδεσμάτων είναι το Cascara, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στα Μελίσσια. Μπορείτε, τόσο μόνοι, όσο και με την παρέα σας να αισθανθείτε πολύ άνετα πίνοντας από το πρωί τον καφέ σας μέχρι και να γευματίσετε. Σερβίρει: πρωινό, γεύμα, δείπνο, ποτά και... συνέχεια
  • DOS HERMANOS
    Mexico XL

    Η μετάφραση του Dos Hermanos (Δύο Αδέρφια) παραπέμπει σε κλασική, οικογενειακή ταβέρνα σε κάποιο προάστιο της Αττικής. Στην εν λόγω περίπτωση όμως τα Αδέρφια έρχονται από πιο μακριά, και συγκεκριμένα από το Μεξικό… Τη στιγμή που η Κηφισιά σφύζει από ζωή και κίνηση, στο εστιατόριο των δύο Αδερφών ο χρόνος... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved