Home > Γεύσεις > Νοτιοαμερικάνικη κουζίνα

ΝΟΤΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

CASCARA
All day design χώρος στα Μελίσσια











Ένας πολύ ενδιαφέρον χώρος τόσο από πλευράς ύφους όσο και ποικιλίας εδεσμάτων είναι το Cascara, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στα Μελίσσια.

Μπορείτε, τόσο μόνοι, όσο και με την παρέα σας να αισθανθείτε πολύ άνετα πίνοντας από το πρωί τον καφέ σας μέχρι και να γευματίσετε. Σερβίρει: πρωινό, γεύμα, δείπνο, ποτά και καφέ ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.

Το διάκοσμο, έχουν επιμεληθεί με πολύ αγάπη αλλά και λειτουργική σκέψη οι αρχιτέκτονες κ. Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης. Η επιλογή των επίπλων, των χρωμάτων και του φωτισμού κάνουν τον επισκέπτη να αισθανθεί πως βρίσκεται σε ένα πολυτελές και συνάμα φιλικό σπίτι. Τα υλικά που κυριαρχούν, είναι το μέταλλο, το γυαλί και η πέτρα. Ο περιβάλλον χώρος, εκπέμπει ζεστασιά και η φιλοξενία είναι διάχυτη χωρίς να είναι κουραστική.

Ο chef που επιμελείται την κουζίνα είναι ο Άρης Τσανακλίδης. Τα πιάτα είναι εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα και από επιρροές της Νοτίου Αμερικής.

Έχετε τη δυνατότητα, να πιείτε ένα μυρωδάτο καφέ, να απολαύσετε μεγάλη ποικιλία από cocktails όπως το Sunny Leone, το Pink Panther αλλά και ένα Eλληνοποιημένο Mojito που το δημιουργούν με ούζο, δυόσμο, λεμόνι και μέλι.

Όπως καθόμουν σε ένα τραπέζι και έτρωγα -περιμένοντας μια κυρία του θεάματος για να της πάρω μια συνέντευξη- είδα κόσμο άνετο και χαλαρό που με έκανε να αισθανθώ ευχάριστα που ήμουν μόνη και προετοιμαζόμουν. Παρήγγειλα στο σερβιτόρο μια Eλληνική σαλάτα με ντοματίνια, κάπαρη, καβούρι, κρέμα φέτας και κουλούρι Θεσσαλονίκης και ένα ποτήρι λευκό κρασί. Μου το σερβίρισαν με χαμόγελο σε λίγα λεπτά.

Στα τραπέζια απέναντί μου είδα να φέρνουν οι σερβιτόροι ένα είδος πίτσας που όπως μου είπαν ονομάζεται «τραβηχτή». Ένα άλλο πιάτο που μου φάνηκε ενδιαφέρον είναι ο τόνος ταρτάρ με avocado και σουσάμι. Ο κατάλογος, έχει πληθώρα πιάτων που είναι βέβαιο πως ικανοποιούν και τον πιο δύσκολο και απαιτητικό ουρανίσκο. Μάλιστα, αν δεν ήμουν σε διατροφή θα έπαιρνα linguini με τριμμένα κολοκυθάκια και ξύσμα λεμονιού ή χοιρινή πανσέτα με καραμελωμένη σως teriyaki με πουρέ.

Αν θέλετε να τελειώσετε το γεύμα σας με ένα γλυκό ή επιθυμεί η παρέα σας ένα καφέ και μια γλυκιά λιχουδιά μπορείτε να διαλέξετε προφιτερόλ μπανάνας με filet αμυγδάλου και σοκολάτα γάλακτος.


CASCARA
Π. Τσαλδάρη 21, 15127 Μελίσσια
213 0431495


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr




 

Περισσότερα θέματα


  • LA CANTINA FAVELA
    Υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι στη Λατινοαμερικάνικη fusion cuisine

    La Cantina Favela! Έτσι λέγεται η νέα – εξωτική πρόταση all day restaurant bar στο Παλαιό Φάληρο με fusion Λατινοαμερικάνικη γαστρονομία, ευφάνταστα cocktails, αλλά και αρωματικά τσάγια και καφέ. Η 25χρονη εμπειρία στον χώρο της εστίασης του ιδιοκτήτη Νίκου Τηλιγάδα και η δημιουργικότητα και το μεράκι της χαρισματικής Interior... συνέχεια
  • CIEN FUEGOS Coffee and Tales
    «Χίλιες φλόγες» ζωντάνιας και απόλαυσης

    Στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 37 στα Μελίσσια βρίσκεται η καφετέρια «Cien Fuegos Coffee and Tales». Ένας όμορφος, ιδιαίτερος χώρος που αποπνέει οικογενειακή ζεστασιά χάρη στη διακόσμησή του αφού το βασικό δημιουργικό υλικό για τους πάγκους, τις καρέκλες και τα τραπέζια είναι το ξύλο και μάλιστα χειροποίητο. Οι τοίχοι του μαγαζιού κοσμούνται... συνέχεια
  • NIKKEI PERUVIAN
    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ resto-bar

    Στην καρδιά του Κολωνακίου υπάρχουν πολλά εστιατόρια και bars. Πολλά εξ’ αυτών είναι κριμένα μέσα στα υπέροχα στενά και αν δεν έχεις διάθεση να περπατήσεις ώστε να τα ανακαλύψεις ή δεν σου μιλήσει κάποιος με καλά λόγια για την ποιότητα του χώρου και το περιβάλλον, είναι αδύνατο να τα ξέρεις.... συνέχεια
  • DOS HERMANOS
    Mexico XL

    Η μετάφραση του Dos Hermanos (Δύο Αδέρφια) παραπέμπει σε κλασική, οικογενειακή ταβέρνα σε κάποιο προάστιο της Αττικής. Στην εν λόγω περίπτωση όμως τα Αδέρφια έρχονται από πιο μακριά, και συγκεκριμένα από το Μεξικό… Τη στιγμή που η Κηφισιά σφύζει από ζωή και κίνηση, στο εστιατόριο των δύο Αδερφών ο χρόνος... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved