ΨΑΡΙ
Ο ΚΟΛΛΙΑΣ
"Ψαροκαταστάσεις" στον Πειραιά

Όταν έχετε όρεξη για ψάρι, πού νομίζετε πως θα βρείτε τις καλύτερες γεύσεις; Εντάξει, θα πείτε σε κάποιο νησί, όμως η αλήθεια είναι πως και στη…στεριά υπάρχουν αξιόλογες ψαροταβέρνες με πάντα φρέσκο ψάρι. Στον Πειραιά, στα Ταμπούρια, θα συνταντήσετε τον Κόλλια, την ταβέρνα που έχει αναγάγει το ψάρι και τα θαλασσινά σε πραγματική επιστήμη!
Στην περίπτωση του Κόλλια, έχουμε να κάνουμε με ένα φαινόμενο οξύμωρο… Ο χώρος είναι κλασικός, νησιωτικού τύπου, με καρό τραπεζομάντιλα, γραφικές γκραβούρες και τις πατροπαράδοτες ξύλινες καρέκλες. Το φαγητό όμως δύσκολα το βρίσκουμε σε μία παραδοσιακή ψαροταβέρνα. Ο τρόπος μαγειρέματος, οι συνταγές και οι συνδυασμοί θυμίζουν περισσότερο γαστρονομικές δημιουργίες επαγγελματία σεφ σε κάποιο κυριλέ εστιατόριο.
Κάθε πιάτο, κάθε γεύση του Κόλλια, είναι βέβαιο πως θα κάνει, ακόμη και όσους δεν είναι του…ψαριού να αναθεωρήσουν την άποψη τους. Συνταγές από κάθε πλευρά της Ελλάδας, των ελληνικών νησιών «δένουν» με στοιχεία σύγχρονα καθώς και με «μυστικά» άλλων χωρών, δημιουργώντας μοναδικά πιάτα ενώπιον των οποίων όλοι υποκλίνονται! Εμείς δοκιμάσαμε το μυδοπίλαφο, τα σαλιγκάρια στιφάδο, το συμιακό γαριδάκι αλλά και τους ντολμάδες θαλασσινών. Τα λόγια είναι μάλλον περιττά…
Στρ. Πλαστήρα 3, Ταμπούρια, Πειραιάς
Τηλ. 210 4629620
ADLINKS
-
Athens24.com (English Version)
Discover the No. 1 Guide for Athens
http://www.athens24.com
Last News
Next News