Home > Γεύσεις > Ψάρι

ΨΑΡΙ

Η «ΜΑΡΓΑΡΩ»
Μια μικρή ψαροταβέρνα στο Πειραιά





Όχι δεν αναφερόμαστε στο ομώνυμο τραγούδι του Θεοδωράκη… Αναφερόμαστε σε μια μικρή ψαροταβέρνα δίπλα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.
Γνωστό στέκι για τους καλοφαγάδες και μερακλήδες.

Στη Μαργαρώ πας για να φας νόστιμα και φρέσκα ψαράκια και όχι για τον περιβάλλον χώρο ή την μεγάλη ποικιλία των εδεσμάτων. Η όλη αισθητική του μαγαζιού σε αφήνει αδιάφορο. Εντύπωση όμως κάνει πως είναι πάντοτε γεμάτο κόσμο και μάλιστα το λεγόμενο «καλό». Παρκαρισμένα στους γύρω δρόμους ακριβά αυτοκίνητα και οι όλοι πελάτες φαίνονται ακόμη και στην εποχή της κρίσης καλοζωισμένοι.

Όλο αυτό το σκηνικό τα πρώτα δευτερόλεπτα σε τρομάζει γιατί νομίζεις πως θα σου πιάσουν την «πίσω όψη σου». Πόσο έξω όμως πέφτεις άμα δεις τον κατάλογό τους… Τιμές απολύτως λογικές για τις μερίδες και την ποιότητα των πιάτων.
Αυτά που μια παρέα παραγγέλνει στη Μαργαρώ είναι λίγα και νόστιμα! Μεγάλες γαρίδες, λυθρίνια, μπαρμπούνια, κουτσομούρα ή καραβίδες και μια περιποιημένη χωριάτικη. Οι μερίδες είναι πλούσιες. Τα εδέσματα της ώρας και κυρίως φρεσκότατα.

Το ποτό που βλέπεις στα περισσότερα τραπέζια δεν είναι άλλο από το ουζάκι. Στο φέρνουν σχεδόν με τη μια με παγωμένο νερό σε κανάτα και πολλά πολλά παγάκια. Υπάρχει επίσης χύμα κρασί, λευκό αρετσίνωτο.

Το μοναδικό γλυκό που διαθέτει ως επιδόρπιο το κατάστημα, είναι η πορτοκαλόπιτα. Στη φέρνουν μαζί με τη «λυπητερή» μαζί με ένα υγρό μαντηλάκι. Η λυπητερή μετονομάζεται σε αξιοπρεπή λογαριασμό που ανταποκρίνεται απολύτως στην ποιότητα και την ποσότητα. Δεν είναι για να πηγαίνεις συχνά αφού κατ’ άτομο ένα 25ευρω το θέλεις αλλά αξίζει!
Αν πάτε βραδάκι μη λησμονήσετε να κάνετε μια βόλτα στη γύρω περιοχή. Η θέα είναι υπέροχη, τα σπιτάκια παλιά και κάποια κάπως ετοιμόρροπα. Αρκετές ανηφοριές και κατηφοριές χαρακτηρίζουν την περιοχή. Ότι πρέπει για χώνεψη και ρομάντζαδα.


Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Σάββατο 12 μ.μ. - 12 π.μ., Κυριακή 12 μ.μ. - 5 μ.μ.

Η Μαργαρώ
Χατζηκυριακού 126, Πειραιάς
Tηλ: 2104514226


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr


 

Περισσότερα θέματα


  • VAROULKO SEASIDE
    Μήνυμα Λευτέρη Λαζάρου & νέο μενού

    To Varoulko Seaside μας έστειλε το μήνυμα του Λευτέρη Λαζάρου για τη νέα τους αρχή στις 25 Μαίου, όπου "ξεκινάμε με ανανεωμένη διάθεση, μενού προσαρμοσμένο στη νέα εποχή με comfort, δημιουργικές γεύσεις και καλοκαιρινά πιάτα. Ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα… Η ζωή μας άλλαξε ξαφνικά το Μάρτιο. Ο μήνας... συνέχεια
  • ΤΟ LIMANI
    Φέρνει vegan γεύσεις δίπλα στη θάλασσα!

    Ψαροταβέρνα στην Παλαιά Φώκαια σερβίρει vegan γεύσεις που έχει επιμεληθεί η διατροφολόγος της οικογένειας. Το «Λιμάνι» παραδοσιακή ψαροταβέρνα στην Ανάβυσσο – Παλαιά Φώκαια, αποτελεί την καλύτερη επιλογή για όσους θέλουν ν’ απολαύσουν φρέσκα ελληνικά ψάρια & θαλασσινά, από ντόπιους ψαράδες, με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Διακρίνεται για την μεγάλη ποικιλία... συνέχεια
  • ΒΑΡΟΥΛΚΟ SEASIDE
    Nέα πρόταση για το μεσημέρι, 2017

    Η νέα πρόταση από την ομάδα του Βαρούλκου Seaside για το μεσημέρι είναι ένας δίσκος με οκτώ μεζέδες που μπορούν να συνδυαστούν με τσίπουρο ή κρασί ξεκινώντας ένα γευστικό ταξίδι. ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΕ 8 ΜΕΖΕΔΕΣ Ο δίσκος περιλαμβάνει 8 γεύσεις στην προσιτή τιμή των 30 Ευρώ. Οξύρυγχο καπνιστό με μπρουσκέτες, Ταραμοσαλάτα με... συνέχεια
  • ΚΡΙΤΙΚΗ
    Τσιπουράδικο «ΣΕΜΕΛΗ» στον Κορυδαλλό

    Στον Κορυδαλλό στην οδό Σερρών 67 από το 1993 βρίσκεται σε η «Σεμέλη», ένα από τα πιο φημισμένα τσιπουράδικα όπως το αποδεικνύει και η αθρόα προσέλευση πελατών που έρχονται από πολύ μακριά για να το επισκεφτούν και να γευτούν τις υπέροχες γεύσεις. Το όνομά του φυσικά το έχει πάρει από... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved