Home > Γεύσεις > Υπόλοιπα είδη

ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

VEZENÉ
Τρατορία δίπλα στο Hilton!











Αν σας αρέσει η διεθνής κουζίνα, με επιρροές από τη Βόρεια Ιταλία, κάντε μια στάση για φαγητό στην τρατορία του γνωστού σεφ Άρη Βεζενέ.

Πρόκειται για ένα επιτυχημένο όνομα στο χώρο της γαστρονομίας μια που το αδελφάκι του, στη Λευκάδα, κάνει εδώ και χρόνια πάταγο.

Με το που θα μπείτε θα σας κερδίσει ο περιβάλλον χώρος. Με ύφος που αποπνέει νεοϋορκέζικο εστιατόριο θα ξεκουράσει το μάτι και την ψυχή σας η φιλικότητα και ο διάκοσμος του χώρου. Η αίθουσα διαθέτει μεγάλους χουχουλιάρκους καναπέδες. O συνδυασμός ξύλου και μετάλλου, τα τραπέζια μπιστρό και τα φώτα neon υποστηρίζουν απόλυτα το αγαπημένο στυλ του ιδιοκτήτη. Ο Άρης σπούδασε, αρχικά, οικονομικά στο Σικάγο.

Είναι βέβαιο πως χαράχτηκαν στην μνήμη του εστιατόρια που του άρεσαν και έτσι αποφάσισε όταν ήρθε στην Ελλάδα, να δημιουργήσει το δικό του στέκι για φαγητό.

Μετά από χρόνια ο δρόμος του τόν έσπρωξε προς τη μαγειρική που τον κέρδισε, ευτυχώς, για τα καλά.
Τώρα το καλοκαίρι προτιμείστε τον προσεγμένο κήπο του εστιατορίου που βλέπει σε ένα μικρό τμήμα πάρκου και το πλαϊνό μέρος του Ηilton. Είναι μια όαση δροσιάς ιδανική για τις θερμές νύχτες.
Φιλοσοφία του ιδιοκτήτη -σεφ είναι να προωθεί πιάτα βασισμένα σε άριστες πρώτες ύλες. Διαλέγει κρέας από εκτροφείς που πρεσβεύουν στη φιλοσοφία διαχείρισης των οικόσιτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον.

Πέραν των κρεατικών διαθέτει πεντανόστιμες ανοικτές πίτες στον ξυλόφουρνο αλλά και μεγάλη ποικιλία ζυμαρικών.

Ενδιαφέρον πιάτο είναι αυτό με τις τηγανητές γαρίδες, μαγειρεμένες με μέλι θυμαρίσιο, καραμελωμένο καρύδι, κόκκους κόκκινου πιπεριού και κρέμα γουασάμπι.

Η πίτσα «μαργαρίτα» αρκούντως τραγανή, με σπιτική σάλτσα ντομάτας, τοματίνια Σαντορίνης, βασιλικό και μοτσαρέλα είναι ότι πρέπει ως γεύμα για όσους είναι vegan. Δοκιμάστε, επίσης, μελιτζάνα με καπνιστό μετσοβόνε, ανθότυρο, καραμελωμένο κρεμμύδι και ελαιόλαδο .

Αξίζει -αν και τσιμπημένο από πλευράς τιμής- το γιουβέτσι με νιόκο Λευκάδας, γραβιέρα Μετσόβου, βοδινή ουρά και μαντζουράνα στα 19.5€.
Τέλος, μετά από τις πλούσιες επιλογές του καταλόγου, δοκιμάστε cookies με αλμυρό φιστικοβούτυρο, που συνοδεύονται με βιολογικό βουβαλίσιο γάλα. Επειδή δεν είναι στις γεύσεις μου δοκίμασα την υπέροχη τάρτα λεμονιού με μαρέγκα θυμάρι και sauce φρούτων του δάσους.
Όσον αφορά στις τιμές είναι κάπως αλμυρούτσικες.

Η ποιότητα του χώρου, των πιάτων αλλά και των μερίδων δικαιώνει το λογαριασμό που αγγίζει ανά άτομο τα 60€.

Μαζί με το λογαριασμό σας προσφέρει το κατάστημα γκράπα ή limoncello.

Ανοιχτά καθημερινά βράδυ, Σάββατο και μεσημέρι, κλειστά Κυριακή.


Vezené
Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον,
Τηλ: 210-7232002


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr





 

Περισσότερα θέματα


  • GALEONE στο Γαλάτσι
    Για πίτσα, ζυμαρικά και burger με φρεσκοψημένο ψωμί ψημένο σε ξυλόφουρνο

    Στην οδό Τράλλεων στο νούμερο 69 στο Γαλάτσι (Λαμπρινή) λειτουργεί ένα εστιατόριο με αυθεντικές Iταλικές γεύσεις και όχι μόνο σε εξαιρετικές τιμές. Το “Galeoe” αποτελεί το σήμα κατατεθέν της περιοχής και όχι μόνο, αφού εδώ και δεκαετίες αποτελεί την ιδανική λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν ξεχωριστές γεύσεις σε έναν ιδιαίτερο... συνέχεια
  • PASTA BAR στη Νέα Φιλαδέλφεια
    Για Ιταλικό με άποψη…

    Στην Λεωφόρο Δεκελείας στο νούμερο 136 στη Νέα Φιλαδέλφεια λειτουργεί ένα εστιατόριο με αυθεντικές Iταλικές γεύσεις και εξαιρετικές τιμές. Το «Pasta Bar» αποτελεί το σήμα κατατεθέν της περιοχής και όχι μόνο. Είναι ένα όμορφο, ζεστό εστιατόριο με μοντέρνο design που όμως αποπνέει μια ζεστασιά τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό... συνέχεια
  • ZURBARAN
    Νέα άφιξη στο Κολωνάκι

    Μία νέα άφιξη στο Κολωνάκι, που ομολογουμένως -του βεληνεκούς αυτού - είχαμε χρόνια να δούμε.. Ενδιαφέρουσα η αρχιτεκτονική προσέγγιση και διαρρύθμιση που προσωπικά με εντυπωσίασε πολύ. Συνδυάζει με αρμονικό τρόπο υλικά ψυχρά που μεταλλάσσονται σε θερμά. Ο χώρος είναι πολυτελής, ευχάριστος και λειτουργικός. Δρυς, μάρμαρο, νίκελ και μπετόν είναι τα... συνέχεια
  • P.S. PECORA
    New Entry Bar - Restaurant

    P.S. Pecora: η αναθεωρημένη έκδοση του αγαπημένου σε όλους Pecora Nera αποτελεί τη νέα πρόταση των βορείων προαστίων. Γαστριμαγική απόλαυση και διασκέδαση είναι τα δύο χαρακτηριστικά πο&up silon; θα λατρέψετε στο ολοκαίνουργιο bar- restaurant του Ψυχικού, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ολυμπιονικών & Αγίου Γεωργίου 1. Με επικεφαλής την Τζένυ... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved