ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
VEZENÉ
Τρατορία δίπλα στο Hilton!




Αν σας αρέσει η διεθνής κουζίνα, με επιρροές από τη Βόρεια Ιταλία, κάντε μια στάση για φαγητό στην τρατορία του γνωστού σεφ Άρη Βεζενέ.
Πρόκειται για ένα επιτυχημένο όνομα στο χώρο της γαστρονομίας μια που το αδελφάκι του, στη Λευκάδα, κάνει εδώ και χρόνια πάταγο.
Με το που θα μπείτε θα σας κερδίσει ο περιβάλλον χώρος. Με ύφος που αποπνέει νεοϋορκέζικο εστιατόριο θα ξεκουράσει το μάτι και την ψυχή σας η φιλικότητα και ο διάκοσμος του χώρου. Η αίθουσα διαθέτει μεγάλους χουχουλιάρκους καναπέδες. O συνδυασμός ξύλου και μετάλλου, τα τραπέζια μπιστρό και τα φώτα neon υποστηρίζουν απόλυτα το αγαπημένο στυλ του ιδιοκτήτη. Ο Άρης σπούδασε, αρχικά, οικονομικά στο Σικάγο.
Είναι βέβαιο πως χαράχτηκαν στην μνήμη του εστιατόρια που του άρεσαν και έτσι αποφάσισε όταν ήρθε στην Ελλάδα, να δημιουργήσει το δικό του στέκι για φαγητό.
Μετά από χρόνια ο δρόμος του τόν έσπρωξε προς τη μαγειρική που τον κέρδισε, ευτυχώς, για τα καλά.
Τώρα το καλοκαίρι προτιμείστε τον προσεγμένο κήπο του εστιατορίου που βλέπει σε ένα μικρό τμήμα πάρκου και το πλαϊνό μέρος του Ηilton. Είναι μια όαση δροσιάς ιδανική για τις θερμές νύχτες.
Φιλοσοφία του ιδιοκτήτη -σεφ είναι να προωθεί πιάτα βασισμένα σε άριστες πρώτες ύλες. Διαλέγει κρέας από εκτροφείς που πρεσβεύουν στη φιλοσοφία διαχείρισης των οικόσιτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον.
Πέραν των κρεατικών διαθέτει πεντανόστιμες ανοικτές πίτες στον ξυλόφουρνο αλλά και μεγάλη ποικιλία ζυμαρικών.
Ενδιαφέρον πιάτο είναι αυτό με τις τηγανητές γαρίδες, μαγειρεμένες με μέλι θυμαρίσιο, καραμελωμένο καρύδι, κόκκους κόκκινου πιπεριού και κρέμα γουασάμπι.
Η πίτσα «μαργαρίτα» αρκούντως τραγανή, με σπιτική σάλτσα ντομάτας, τοματίνια Σαντορίνης, βασιλικό και μοτσαρέλα είναι ότι πρέπει ως γεύμα για όσους είναι vegan. Δοκιμάστε, επίσης, μελιτζάνα με καπνιστό μετσοβόνε, ανθότυρο, καραμελωμένο κρεμμύδι και ελαιόλαδο .
Αξίζει -αν και τσιμπημένο από πλευράς τιμής- το γιουβέτσι με νιόκο Λευκάδας, γραβιέρα Μετσόβου, βοδινή ουρά και μαντζουράνα στα 19.5€.
Τέλος, μετά από τις πλούσιες επιλογές του καταλόγου, δοκιμάστε cookies με αλμυρό φιστικοβούτυρο, που συνοδεύονται με βιολογικό βουβαλίσιο γάλα. Επειδή δεν είναι στις γεύσεις μου δοκίμασα την υπέροχη τάρτα λεμονιού με μαρέγκα θυμάρι και sauce φρούτων του δάσους.
Όσον αφορά στις τιμές είναι κάπως αλμυρούτσικες.
Η ποιότητα του χώρου, των πιάτων αλλά και των μερίδων δικαιώνει το λογαριασμό που αγγίζει ανά άτομο τα 60€.
Μαζί με το λογαριασμό σας προσφέρει το κατάστημα γκράπα ή limoncello.
Ανοιχτά καθημερινά βράδυ, Σάββατο και μεσημέρι, κλειστά Κυριακή.
Vezené
Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον,
Τηλ: 210-7232002
----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr
ADLINKS
-
Athens24.com (English Version)
Discover the No. 1 Guide for Athens
http://www.athens24.com
Last News
Next News