Home > Γεύσεις > Υπόλοιπα είδη

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ

ΧΑΤΖΗΣ
Γλυκές αμαρτίες.. στο κέντρο της Αθήνας








Αν βρεθείτε στο Σύνταγμα απαραίτητα να κάνετε μια στάση για ένα καφέ και ένα γλυκό στο Χατζή. Είναι στην αρχή της οδού Μητροπόλεως. Ένα μαγαζί με παραδοσιακό χαρακτήρα, φτιαγμένο με πολύ γούστο και περίσσια αγάπη. Η βιτρίνα του πλούσια σε τυριά και καϊμάκι βουβαλινό σας προϊδεάζουν για την ποικιλία που θα συναντήσετε εντός. Όλα του τα γλυκά είναι από πλούσιες ολόφρεσκες πρώτες ύλες. Δεν τσιγκουνεύονται και δε βάζουν συντηρητικά. Πολλές θερμίδες αλλά αξίζει τον κόπο 100%.

Μπαίνοντας μέσα σε καλωσορίζουν τόσο οι γλυκύτατες σερβιτόρες (μάλλον τρώνε πολλά γλυκά αν και αδύνατες), και ο περιβάλλον χώρος. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες έχει πολύ στιλ και η ατμόσφαιρα ακόμη και αν είσαι μόνος σε κάνει να αισθανθείς πολύ πολύ άνετα.

Και ας πάμε στο ζητούμενο τα γλυκά! Εκεί θέλεις να μπεις από την πίσω μεριά της βιτρίνας να ζητήσεις ένα κουταλάκι και να αρχίσεις να κλέβεις μικρές κουταλιές από όλα τα «καλούδια». Χαριτολογώντας τους είπα να φτιάξουν ένα πιάτο με μπουκίτσες ποικιλιών. Για εμάς δηλαδή τους λιχούδηδες και αναποφάσιστους.

Τι να πρωτοδοκιμάσεις! Όλα είναι τόσο όμορφα παρουσιασμένα και εξάπτουν τη φαντασία. Αρχίζεις να λιγώνεσαι πριν καν δοκιμάσεις.

Μια μικρή περιγραφή από τα είδη που εμείς οι Αθηναίοι δεν τα συναντάμε συχνά:
Ταούκ γιουκσού (κρέμα από την Ανατολή. Καθαρά κομματάκια από στήθος κοτόπουλου βρασμένο με γάλα και αρωματικά) δημιουργούν μια κρέμα έκπληξη! Ασσουρές (παραδοσιακή κρέμα με σιτάρι καρύδια και σταφίδες). Φίνα γεύση με πλούσια αρώματα! Καζάν ντιπί, Τιραμισού, Μπακλαβάς με σαντιγί, Γαλακτομπούρεκο, Μπαμπάς, Τουλούμπα με βουβαλίσιο καϊμάκι, Τρίγωνα, Σεκέρ παρέ (μικρά γλυκά σιμιγδαλιού και βανίλιας ελαφρά σιροπιασμένα), Βεζύρ παρμάκ σοκολάτας (λεπτά σοκολατένια φύλλα κρούστας γεμιστά με κρέμα και σκεπασμένα με σιρόπι και ινδοκάρυδο). Σοκολατένια ζουμερή απόλαυση! Χανούμ μπουρέκ (λεπτά φύλλα τυλίγουν μια σπέσιαλ κρέμα από βουβαλίσιο γάλα. Σερβίρεται με σιρόπι και φιστίκια Αιγίνης). Ραχάτ Σαράϊ (λουκούμι με γεύση κεράσι φουντούκια και αμύγδαλα και από έξω ψημένο σουσάμι) Αρχοντική γεύση!
Και φυσικά δεν είναι τα μοναδικά γλυκά. Έχουν μαρμελάδες, παγωτά, πάστες και μπορείτε να παραγγείλετε και… τούρτες.

Ενημερωθήκαμε πως η ίδρυση των καφεζαχαροπλαστείων Χατζή σηματοδοτείται το 1908, όταν ο Σουλεϊμάν Σουλεϊμάνοβιτς ιδρύει στην οδό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη – ακριβώς απέναντι από την σημερινή θέση του μακροβιότερου πια καταστήματος της επιχείρησης – το μικρό γαλακτοπωλείο του.

Στη συμπρωτεύουσα στο ζαχαροπλαστείο τους, πριν πολλά χρόνια είχα φάει το πρώτο μου καζάν ντιπί. Δεν είχα, όμως, προσέξει και την ύπαρξη τους στην καρδιά της Αθήνας. Υπόσχομαι πως θα είμαι συχνή πελάτισσα κάθε φορά που θα βρίσκομαι στο κέντρο. Είναι μια γευστική εμπειρία που θα θυμάστε για πολύ καιρό! Αξίζει να το μεταφέρετε και στους γύρω σας.

Καφέ-Ζαχαροπλαστείων "Χατζή"
Μητροπόλεως 5, Σύνταγμα
τηλ.: 210-3222647,

Ωράριο: Κάθε μέρα 08:00 – 01:00


----------

Ρεπορτάζ:
Έπη Τρίμη για Athens24.gr



 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved