Home > Γεύσεις > Υπόλοιπα είδη

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ 2018
Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της ΕλλάδαςΟι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με την οποία κορυφώθηκε το φετινό σαφάρι των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων αναδεικνύοντας θριαμβευτή για το 2018 το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι.

Κερκυραϊκό χρώμα έχει πλέον η κορυφή των καλύτερων ελληνικών εστιατορίων μιας και το «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι αναδείχθηκε πρώτο στο γαστρονομικό σαφάρι των Χρυσών Σκούφων ανεβαίνοντας μάλιστα βαθμολογικά σε σχέση με πέρυσι. Το «Etrusco» βαθμολογήθηκε φέτος με 17 στα 20 και δυο Χρυσούς Σκούφους πιστοποιώντας πως ο Έκτορας Μποτρίνι βρίσκεται στην καλύτερή του φόρμα, και ανέβασε τη γαστρονομική του πρόταση στο πιο ψηλό μέχρι σήμερα σημείο. Ανασκάπτει τις προσωπικές του γευστικές μνήμες από την Κέρκυρα, τα Επτάνησα και την Ιταλία και κεντάει εξαιρετικές δημιουργίες. με ευρηματικούς συνδυασμούς και υψηλή τεχνική. Δεύτερο ελληνικό εστιατόριο αναδείχθηκε το αθηναϊκό «Funky Gourmet» του Νίκου Ρούσσου και της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη.

.

Συνολικά, από τη γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος και του Alpha Guide, η οποία διένυσε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια δοκιμάζοντας σχεδόν 6.500 πιάτα σε εκατοντάδες εστιατόρια και ταβέρνες όλης της χώρας, βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφo 24 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα. Δύο από αυτά βραβεύονται για πρώτη φορά ενώ δυο από τα περσινά βραβευμένα εστιατόρια έχασαν τους Χρυσούς Σκούφους τους. Πέντε από τα βραβευμένα εστιατόρια δημιουργούν ελληνική κουζίνα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως 15 από τα 24 χρυσοσκουφάτα εστιατόρια βρίσκονται σε ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα.

Τέλος, το βραβείο κοινού απονεμήθηκε στο «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου.

Η τελετή των 25ων Χρυσών Σκούφων, την οποία παρουσίασαν με χιούμορ η Ναταλία Δραγούμη και ο Δημήτρης Αντωνόπουλος, ήταν αφιερωμένη στη σύγχρονη ευρωπαϊκή σκηνή της υψηλής γαστρονομίας, από την οποία άλλωστε προέρχονται και οι πέντε Έλληνες σεφ που, αφού άφησαν για λίγο τα τριάστερα εστιατόρια στα οποία εργάζονται, ήρθαν στην Ελλάδα ειδικά για να δημιουργήσουν το diner de gala της βραδιά: O Θάνος Φέσκος και ο Γιώργος Κατάρας ήρθαν από το τριάστερο

«Geranium» της Κοπεγχάγης όπου εργάζονται σε υψηλές θέσεις δίπλα στον σπουδαίο σεφ Rasmus Kofoed. Ο Φίλιππος Χρονόπουλος ήρθε από το Παρίσι, όπου αφού δούλεψε δίπλα στους διάσημους σεφ Alain Passard και Joel Robuchon, συγκέντρωσε πάνω του τους προβολείς, κερδίζοντας το 2015 το πρώτο του αστέρι Michelin για το «Restaurant du Palais Royal». Από το Παρίσι ήρθε και ο Μιχάλης Παπαφίλης, καθώς εργάζεται δίπλα στον Eric Frechon στο τριάστερο «ιEpicure». Τέλος, ο Γιώργος Παπαζαχαρίας ήρθε από το Όσλο» και την ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης του τριάστερου «Maaemo αφού πριν πέρασε από κουζίνες κορυφαίων εστιατορίων και σεφ του κόσμου («Fat Duck», «Quique Dacosta», «L’Air du Temps»). Οι πέντε σεφ παρουσίασαν ένα εξαιρετικό μενού βασισμένο σε ελληνικές γεύσεις έτσι όπως τις «μετέφρασαν» μέσα από το φίλτρο των δικών τους διεθνών εμπειριών. Όπως ήταν αναμενόμενο, στο τέλος της βραδιάς οι πέντε δημιουργοί καταχειροκροτήθηκαν από ένα ενθουσιασμένο κοινό 280 περίπου προσκεκλημένων. Μαζί τους χειροκροτήθηκε και όλη η ομάδα των σεφ της «Μεγάλης Βρετανίας» με επικεφαλής τον executive chef Αστέριο Κουστούδη.

Τα συμπεράσματα και οι διαπιστώσεις για το γαστρονομικό τοπίο της χώρας, έτσι όπως εξήχθησαν στο γευστικό οδοιπορικό των Χρυσών Σκούφων, είναι όπως πάντα άφθονα και χρήσιμα. Παρά την κρίση, τα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στη χώρα μας καλά κρατούν, άλλα διατηρώντας και άλλα εξελίσσοντας το επίπεδο τους. Η δε ελληνική κουζίνα και τα εστιατόριά της που θα έχουν από φέτος τα δικά τους αυτόνομη, ξεχωριστή τελετή βράβευσης, εκσυγχρονίζει τις κλασικές γευστικές αξίες φλερτάροντας σε πολλές περιπτώσεις και αυτή με την υψηλή γαστρονομία.

Την απονομή στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας έκανε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ενώ Χρυσούς Σκούφους απένειμε ακόμη η Αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, ο διακεκριμένος Βρετανός δημοσιογράφος (BBC, Good Food Channel, National Geographic Traveler, κ.ά) Jonathan Phang, o Spirit Marketing Manager της Coca Cola 3 Eψιλον (εκπροσωπώντας το sdingle malt whiskey Macallan) κος Φώτης Σιαδήμας, η Γενική Διευθύντρια της Συνέργεια Α.Ε. αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Nespresso Professional Ελένη Μιχοπούλου, ο Business Executive Officer της Nestlle Waters Hellas Δημήτρης Χανιόγλου και ο εκδότης του Αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος. Το Βραβείο Κοινού απένειμε – εκπροσωπώντας την μπίρα Kaiser - ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Νίκος Μιχαλόπουλος.

Το «παρών» στην τελετή απονομής έδωσαν σημαντικοί θεσμικοί παράγοντες, γνωστοί επιχειρηματίες και φορείς από το χώρο του τουρισμού, δημοσιογράφοι και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες. Ανάμεσα τους η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολεοδομίας του Δήμου της Αθήνας Εύα Κοντοσταθάκου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος, o Πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Ευριδίκη Κουρνέτα, η βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής Νίκος Ξυδάκης, ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου, ο επικεφαλής της διοργάνωσης «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» Γιάννης Τροχόπουλος, η Κατερίνα Κοσκινά του ΕΜΣΤ, ο Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο πρόεδρος του ομίλου 24Media Δημήτρης Μάρης, ο εκδότης της εφημερίδας «Δημοκρατία» Γιάννης Φιλιππάκης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Γιάννης

Γραμματικός, ο Επικεφαλής Merchant Acquiring & E-Payments της Τράπεζας Πειραιώς Νίκος Πετράκης, o Επικεφαλής Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου & Διεθνών Δραστηριοτήτων της Eurobank Ανδρέας Μαρνέρης, η Γενική Διευθύντρια της Συνέργεια Α.Ε. (αποκλειστική αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της Nespresso Professional) Ελένη Μιχοπούλου, ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Νίκος Μιχαλόπουλος, ο Business Executive Officer της Nestle Waters Hellas Δημήτρης Χανιόγλου, ο Γενικός Διευθυντής Ελλάδος & Κύπρου Coca-Cola 3Ε Γιάννης Παπαχρήστου, η γενική διευθύντρια της Diageo Hellas Πηνελόπη Κούρκαφα, ο Marketing Manager της Volvo Cars Hellas Αλέξανδρος Κωστήρογλου, η εκδότρια του περιοδικού «Glow» Νανώ Κουγιουμτζόγλου, ο εκδότης του Parallaxi Magazine Γιώργος Τούλας, ο διακεκριμένος βρετανός δημοσιογράφος γαστρονομίας και ταξιδιού Jonathan Phang, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου του Νέου Κόσμου Μίλτος Σωτηριάδης, ο θεατρικός επιχειρηματίας Γιώργος Λυκιαρδόπουλος, η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του ξεν. «Μεγάλη Βρετανία» Χριστίνα Παπαθανασίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Metro AEBE Αριστοτέλης Παντελιάδης, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, ο ιδιοκτήτης του ξεν. Vedema Αντώνης Ηλιόπουλος, ο ιδιοκτήτης των Elounda Hotels & Resorts Ηλίας Κοκοτός, ο οινοποιός και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου Γιώργος Σκούρας, ο πρόεδρος της Ποτοποιίας «Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου» Νίκος Καλογιάννης, ο ιδιοκτήτης της «Αμπελώνες Οινοποιητική Σώκος ΑΕ» Αργύρης Σώκος, η οινοποιός Ελένη Κεχρή του «Κτήματος Στέλιος Κεχρής», ο Λάμπης Ταγματάρχης, , ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Τάσος Μπουλμέτης, ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Σωκράτης Τσιχλιάς, ο Παύλος Τσίμας, η Κάτια Δανδουλάκη, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Κατερίνα Λέχου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο Στέλιος Μάινας, η Δάφνη Λαμπρόγιαννη, η Νάντια Κοντογεώργη, η Λένα Παπαληγούρα, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, η Γωγώ Μπρέμπου, ο Άκης Σακελλαρίου, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος και πολλοί άλλοι.


ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ Χρυσοί Σκούφοι 2018

· Etrusco, Κέρκυρα, 17/20 και δύο σκούφοι

· Funky Gourmet, Αθήνα, 16,5/20 και δύο σκούφοι

· Botrini’s, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος

· Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος

· Σπονδή, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος

· Fresco, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος

· Matsuhisa Μύκονος, Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος

· Ocean Restaurant, Κρήτη, 15,5/20 και ένας σκούφος

· Squirrel, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος

· Treehouse, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος

· Tudor Hall, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος

· Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας σκούφος

· Calypso, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος

· CTC, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

· GB Roof Garden, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

· Hytra, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

· Κουκούμαβλος, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

· Lycabettus, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

· Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος, 15/20 και ένας σκούφος

· Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος

· Patio, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

· Premiere, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος

· Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος

· Water Restaurant, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφοςΒραβείο κοινού

· Varoulko Seaside, Αθήνα

 

Περισσότερα θέματα


 • FRIDAYS™ COMEDY STAGE
  TGI Fridays™ Συντάγματος (Loft)

  Τα TGI Fridays™ ανοίγουν την αυλαία για το Fridays™ Comedy Stage στο Loft του TGI Fridays™ Συντάγματος! Αγαπημένοι stand up comedians της Ελληνικής Σκηνής θα εμφανίζονται με διαφορετική σύνθεση κάθε Κυριακή σε μια παράσταση που τα έχει όλα. Stand Up Comedy, αστείες ιστορίες, σουρεαλιστικές παρομοιώσεις, παρατηρήσεις για την καθημερινότητα και φυσικά... συνέχεια
 • LIFESTYLE
  Στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα του κόσμου τέσσερα Eλληνικά φαγητά

  Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό από όλο τον κόσμο; Σύμφωνα με τη λίστα του TasteAtlas τέσσερα ελληνικά πιάτα βρίσκονται στην λίστα των 50 καλύτερων για το 2022. Και συγκεκριμένα στην 15η θέση βρίσκονται τα παϊδάκια ενώ ακολουθεί ο γύρος στην 31η, το γιουβέτσι στην 36η και ο μπακαλιάρος λίγες... συνέχεια
 • ΕΠΙΣΤΗΜΗ: COVID-19
  Επιβεβαίωση της προστατευτικής δράσης της Μεσογειακής δίαιτας

  Μια πρόσφατη επιδημιολογική έρευνα του Πανεπιστημίου της Navarra της Ισπανίας, σε συνεργασία με το Department of Nutrition του Πανεπιστημίου Harvard, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2021 στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Nutrition με τίτλο «Μεσογειακή δίαιτα και ο κίνδυνος COVID-19, στη μελέτη SUN του Πανεπιστημίου της Ναβάρα» , επιβεβαιώνει την προστατευτική... συνέχεια
 • COCKTAIL'S ANATOMY
  🍸 Μαθήματα «ανατομίας» κοκτέιλ

  Εσείς τι ξέρετε από κοκτέιλ; Ο βραβευμένος bartender Πέτρος Μυτιληναίος φροντίζει να μας μάθει όλα τα μυστικά τους για να γίνετε και εσείς mixologists ακόμα και στο σπίτι σας με το βιβλίο του «Cocktail’s Anatomy» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Ελάτε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:30 στο... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved