Home > Γεύσεις > Υπόλοιπα είδη

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ

ATHENS CRAFT BEER FESTIVAL
Το πρώτο φεστιβάλ craft μπίρας ολοκληρώθηκε με επιτυχία














Ένα φεστιβάλ μπίρας διαφορετικό από τα άλλα διεξήχθη στην Αθήνα το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου, με αποκλειστικό αντικείμενο τη χειροποίητη μπίρα από μικρά ζυθοποιεία. Η «craft» μπίρα ―όπως έχει εδραιωθεί να αποκαλείται διεθνώς αυτού του τύπου η μπίρα―, είναι ένα φαινόμενο παγκοσμίων διαστάσεων που αναπτύσσεται ταχύτατα και στη χώρα μας, όπου ήδη δραστηριοποιούνται πάνω από 60 μικροζυθοποιίες.

Στο 1ο Athens Craft Beer Festival συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών, 24 ελληνικές και 9 ξένες μικροζυθοποιίες, οι οποίες παρουσίασαν 170 διαφορετικές μπίρες, σε ένα ζυθόφιλο κοινό 9.000 ατόμων. Η γευστική δοκιμή της μπίρας πλαισιώθηκε από ζωντανή ροκ, κάντρι και μπλουζ μουσική, καθώς και από φαγητό που ετοίμαζαν γνωστοί σεφ.

Το Athens Craft Beer Festival οργανώθηκε επάνω στα πρότυπα αντίστοιχων φεστιβάλ του εξωτερικού, όπως αυτά διεξάγονται σε πολλές μεγάλες πόλεις. Σε αντίθεση με τα γερμανικού τύπου φεστιβάλ, που εστιάζουν κυρίως στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μπίρας, τα φεστιβάλ χειροποίητης μπίρας δίνουν έμφαση στη γευστική δοκιμή και στην εξερεύνηση των εκατοντάδων διαφορετικών γεύσεων που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη μπίρα.

Έτσι, οι επισκέπτες του αθηναϊκού φεστιβάλ χειροποίητης μπίρας δοκίμαζαν στην αρχή μικρές ποσότητες μπίρας (50ml προς 1€), ώστε να μπορέσουν να δοκιμάσουν πολλές από αυτές (αφού οι μεταξύ τους διαφορές είναι εντυπωσιακές) και στη συνέχεια γέμιζαν το ποτήρι με εκείνες που τους άρεσαν περισσότερο. Τα περισσότερα γευστικά στυλ που δεσπόζουν στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν παρόντα, όπως οι ΙPA (India Pale Ale), οι μαύρες Stout και Porter, oι ανερχόμενες Sour (συχνά αρωματισμένες με φρούτα), οι χαμηλόβαθμες Session και Saison και οι κλασικές Pils. Εντυπωσιακές είναι οι πολλές εκφάνσεις της κατηγορίας IPA, όπως η New England IPA (η φινετσάτη εκδοχή της κλασικής West Coast ΙPA από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ) και οι πολύ πικρές και αλκοολούχες Double IPA.

Οι πρωτοπόροι και συχνά αντισυμβατικοί ζυθοποιοί του Φεστιβάλ, Έλληνες και ξένοι, από Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Βουλγαρία, Κροατία, Σουηδία, Τσεχία, Ουγγαρία και Σερβία, παρουσίασαν αυτοπροσώπως τις μπίρες τους (105 ελληνικές και 65 ξένες), κάποιες από τις οποίες ήταν φτιαγμένες ειδικά για την περίσταση. Προσέφεραν έτσι στους επισκέπτες, εκτός από τις συνταγές τους, με εκατοντάδες χρώματα, μεθυστικά αρώματα και υπέροχες γεύσεις, τη δυνατότητα να συζητήσουν μαζί τους για το αγαπημένο τους θέμα: την craft μπίρα!

Το Φεστιβάλ διεξήχθη στο Κτήριο 56 του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και ήταν συνδιοργάνωση των εταιρειών Vinetum και Cava di Patsi.

 

Περισσότερα θέματα


  • FRIDAYS™ COMEDY STAGE
    TGI Fridays™ Συντάγματος (Loft)

    Τα TGI Fridays™ ανοίγουν την αυλαία για το Fridays™ Comedy Stage στο Loft του TGI Fridays™ Συντάγματος! Αγαπημένοι stand up comedians της Ελληνικής Σκηνής θα εμφανίζονται με διαφορετική σύνθεση κάθε Κυριακή σε μια παράσταση που τα έχει όλα. Stand Up Comedy, αστείες ιστορίες, σουρεαλιστικές παρομοιώσεις, παρατηρήσεις για την καθημερινότητα και φυσικά... συνέχεια
  • LIFESTYLE
    Στη λίστα με τα 50 καλύτερα πιάτα του κόσμου τέσσερα Eλληνικά φαγητά

    Ποιο είναι το αγαπημένο σας φαγητό από όλο τον κόσμο; Σύμφωνα με τη λίστα του TasteAtlas τέσσερα ελληνικά πιάτα βρίσκονται στην λίστα των 50 καλύτερων για το 2022. Και συγκεκριμένα στην 15η θέση βρίσκονται τα παϊδάκια ενώ ακολουθεί ο γύρος στην 31η, το γιουβέτσι στην 36η και ο μπακαλιάρος λίγες... συνέχεια
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ: COVID-19
    Επιβεβαίωση της προστατευτικής δράσης της Μεσογειακής δίαιτας

    Μια πρόσφατη επιδημιολογική έρευνα του Πανεπιστημίου της Navarra της Ισπανίας, σε συνεργασία με το Department of Nutrition του Πανεπιστημίου Harvard, που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 2021 στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Nutrition με τίτλο «Μεσογειακή δίαιτα και ο κίνδυνος COVID-19, στη μελέτη SUN του Πανεπιστημίου της Ναβάρα» , επιβεβαιώνει την προστατευτική... συνέχεια
  • COCKTAIL'S ANATOMY
    🍸 Μαθήματα «ανατομίας» κοκτέιλ

    Εσείς τι ξέρετε από κοκτέιλ; Ο βραβευμένος bartender Πέτρος Μυτιληναίος φροντίζει να μας μάθει όλα τα μυστικά τους για να γίνετε και εσείς mixologists ακόμα και στο σπίτι σας με το βιβλίο του «Cocktail’s Anatomy» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο. Ελάτε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, στις 19:30 στο... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved