Home > Γεύσεις > Υπόλοιπα είδη

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ

ATHENS CRAFT BEER FESTIVAL
Το πρώτο φεστιβάλ craft μπίρας ολοκληρώθηκε με επιτυχία














Ένα φεστιβάλ μπίρας διαφορετικό από τα άλλα διεξήχθη στην Αθήνα το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου, με αποκλειστικό αντικείμενο τη χειροποίητη μπίρα από μικρά ζυθοποιεία. Η «craft» μπίρα ―όπως έχει εδραιωθεί να αποκαλείται διεθνώς αυτού του τύπου η μπίρα―, είναι ένα φαινόμενο παγκοσμίων διαστάσεων που αναπτύσσεται ταχύτατα και στη χώρα μας, όπου ήδη δραστηριοποιούνται πάνω από 60 μικροζυθοποιίες.

Στο 1ο Athens Craft Beer Festival συμμετείχαν, κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών, 24 ελληνικές και 9 ξένες μικροζυθοποιίες, οι οποίες παρουσίασαν 170 διαφορετικές μπίρες, σε ένα ζυθόφιλο κοινό 9.000 ατόμων. Η γευστική δοκιμή της μπίρας πλαισιώθηκε από ζωντανή ροκ, κάντρι και μπλουζ μουσική, καθώς και από φαγητό που ετοίμαζαν γνωστοί σεφ.

Το Athens Craft Beer Festival οργανώθηκε επάνω στα πρότυπα αντίστοιχων φεστιβάλ του εξωτερικού, όπως αυτά διεξάγονται σε πολλές μεγάλες πόλεις. Σε αντίθεση με τα γερμανικού τύπου φεστιβάλ, που εστιάζουν κυρίως στην κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μπίρας, τα φεστιβάλ χειροποίητης μπίρας δίνουν έμφαση στη γευστική δοκιμή και στην εξερεύνηση των εκατοντάδων διαφορετικών γεύσεων που μπορεί να προσφέρει η σύγχρονη μπίρα.

Έτσι, οι επισκέπτες του αθηναϊκού φεστιβάλ χειροποίητης μπίρας δοκίμαζαν στην αρχή μικρές ποσότητες μπίρας (50ml προς 1€), ώστε να μπορέσουν να δοκιμάσουν πολλές από αυτές (αφού οι μεταξύ τους διαφορές είναι εντυπωσιακές) και στη συνέχεια γέμιζαν το ποτήρι με εκείνες που τους άρεσαν περισσότερο. Τα περισσότερα γευστικά στυλ που δεσπόζουν στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν παρόντα, όπως οι ΙPA (India Pale Ale), οι μαύρες Stout και Porter, oι ανερχόμενες Sour (συχνά αρωματισμένες με φρούτα), οι χαμηλόβαθμες Session και Saison και οι κλασικές Pils. Εντυπωσιακές είναι οι πολλές εκφάνσεις της κατηγορίας IPA, όπως η New England IPA (η φινετσάτη εκδοχή της κλασικής West Coast ΙPA από τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ) και οι πολύ πικρές και αλκοολούχες Double IPA.

Οι πρωτοπόροι και συχνά αντισυμβατικοί ζυθοποιοί του Φεστιβάλ, Έλληνες και ξένοι, από Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Βουλγαρία, Κροατία, Σουηδία, Τσεχία, Ουγγαρία και Σερβία, παρουσίασαν αυτοπροσώπως τις μπίρες τους (105 ελληνικές και 65 ξένες), κάποιες από τις οποίες ήταν φτιαγμένες ειδικά για την περίσταση. Προσέφεραν έτσι στους επισκέπτες, εκτός από τις συνταγές τους, με εκατοντάδες χρώματα, μεθυστικά αρώματα και υπέροχες γεύσεις, τη δυνατότητα να συζητήσουν μαζί τους για το αγαπημένο τους θέμα: την craft μπίρα!

Το Φεστιβάλ διεξήχθη στο Κτήριο 56 του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και ήταν συνδιοργάνωση των εταιρειών Vinetum και Cava di Patsi.

 

Περισσότερα θέματα


  • VIBO
    Wine Bistrot

    Φέτος τον Νοέμβριο και συγκεκριμένα από τις 06/11-19/11, το VIBO θα περιλαμβάνει στο δυναμικό των κρασιών του τρεις φιάλες του APLA από την ΟΙΝΩΨ, σε λευκό, ροζέ και ερυθρό οίνο, όπου και τα τρία έχουν λάβει μοναδικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο ερυθρός περιέχει 50% Ξινόμαυρο, 30% Λημνιώνα και 20%... συνέχεια
  • BURGER FEST 2023
    Vol. 9

    To 9ο Burger Fest επιστρέφει στην καρδιά της πόλης για να σε μάθει να τρως και να ψήνεις! Ένα σωστό πανεψηστήμιο με ζουμερά burgers και παγωμένη μπύρα, που σίγουρα πρέπει να περάσεις. 21-24 Σεπτεμβρίου και 28-1 Οκτωβρίου στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι! Το Burger Fest, το πρώτο και μεγαλύτερο food festival στην Ελλάδα... συνέχεια
  • Δ.Ε.Θ. - TIF HELEXPO
    Thessaloniki Beer Festival 2023 | 31 Αυγούστου - 3 Σεπτεμβρίου

    Το Thessaloniki Beer Festival έρχεται για να προσφέρει και φέτος την απόλυτη εμπειρία ποιοτικού ζύθου σε όλους τους λάτρεις της μπύρας! Το Τετραήμερο από την Πέμπτη 31 Αυγούστου έως και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, ο προαύλιος χώρος της ΔΕΘ - TIF Helexpo μετατρέπεται στο μεγαλύτερο beer garden της Ελλάδας με... συνέχεια
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
    Οι μεσήλικες που τρώνε ψάρια με πολλά ωμέγα-3 βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου τους

    Οι μεσήλικες άνθρωποι -40άρηδες και 50άρηδες- που τρώνε συχνά φαγητά και κυρίως ψάρια με πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως σολομό, σαρδέλες, μπακαλιάρο, ρέγγα, τόνο κ.α., μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νου τους, δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Προηγούμενες μελέτες είχαν βρει κάτι ανάλογο σε ανθρώπους... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved